No cóż skoro czytałeś już raz podobna wypowiedź z mojej strony to pewnie czytałeś również odpowiedź na Twoje pytanie
. Zajrzyj do tamtego tematu.
Typowe dla zwolenników TS. Poproś o konkrety, a otrzymasz unik. Żałuję, że się w ogóle odezwałem.
Napisano 10.02.2010 - 14:16
Nie działam tutaj wybiórczo. Po prostu nie przytaczam żadnych dowodów, ponieważ zwyczajnie nie czuję się na siłach dyskutować na ten temat z kimś kto siedzi w tym od dłuższego czasu. I nie opieram swojego zdania wyłącznie na tym filmie.
Napisano 10.02.2010 - 14:31
przyznam, że nie widzę potrzeby, aby odnosić się do "ciekawostek" po kolei. Przecież ich kolejność nie tworzy żadnego logicznego ciągu, który by zmuszał do zajmowania się nimi po kolei.
Napisano 10.02.2010 - 14:34
A widzisz, po prostu Mariush dokonał dokładniejszej analizy, co nie znaczy że musi mieć rację w każdej kwestii. analiza opiera się na dowodach. Dowody mogą być podłożone, co działa w obie strony.
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 10.02.2010 - 14:36
Napisano 10.02.2010 - 14:36
Tak, uważam, że potrzebna jest wiedza z zakresu fizyki, chemii, wojskowości, służb specjalnych, charakterystyki osób publicznych i kilku innych dziedzin. Z pustego i Salomon nie naleje. Jeśli nie masz nawet szczątkowej wiedzy na ten temat, nie jesteś na pozycji by negować cokolwiek.
Wg mnie natomiast wersja rządowa nie trzyma się zupełnie kupy, ale cóż. Nie mam zamiaru przekonywać kogoś kto ma już wyrobione stanowisko na ten temat. Z drugiej strony jakiekolwiek próby przekonywania strony za wersją oficjalną skończy się najprościej pyrrusowym zwycięstwem gdyż przekonacie tylko samych siebie, ponieważ my też mamy wyrobione zdanie na ten temat (jakże odmienne od Waszego).
Nie bzdura, ponieważ planując tak duży spisek trzeba liczyć się z tym co wspomniałeś, a jak powiedziałeś wcześniej USA posiada również kontrwywiad. Spokojnie, jak komuś chcesz zniszczyć domek z piasku to wiesz, że będzie zły z tego powodu. Wcześniej przygotuj palec wskazujący i wybierz ofiarę, na która to zwalisz. A wracając do wątpliwości - przecież to jest tematem tego dialogu. Sądzisz, że wzięło się to znikąd?
Tak naprawdę gdybym chciał zwalić winę na terrorystów to raczej bazy bym nie zaatakował. Cała idea zamachów to zabicie jak największej liczby ludzi jak najprostszym sposobem. Atak na bazę nie byłby w stylu terrorystów, więc nie mogliby tego zwalić właśnie na nich.
Użytkownik QQRIVER edytował ten post 10.02.2010 - 14:39
Napisano 10.02.2010 - 15:02
Napisano 10.02.2010 - 15:20
Zadałem po raz kolejny, bo i Ty zmieniłeś styl rozmowy. Bo czy na pewno nie działasz wybiórczo:
A widzisz, po prostu Mariush dokonał dokładniejszej analizy, co nie znaczy że musi mieć rację w każdej kwestii. analiza opiera się na dowodach. Dowody mogą być podłożone, co działa w obie strony.
Jest to w pewnym sensie zarzut, a skoro pojawił się zarzut to wypada wskazać te nieścisłości, ale gdzie mi tam pouczać Ciebie o stylu rozmowy, prawda ?
Wg mnie w wielu kwestiach, gdzie sceptycy próbowali coś obalić, nie trzeba było wiedzy ekspertów i rzeczywiście coś zostało udowodnione. Skoro to podważasz - wskaż gdzie tak nie jest, bo nie wypada dorosłemu "wiem, ale nie powiem".
Napisano 10.02.2010 - 15:24
Dowody w każdej innej sprawie mogą zostać podłożone.
Napisano 10.02.2010 - 15:40
Czy się mylę w tym, że w dniu ataków zapraszani non stop byli do mediów różni eksperci? Wszyscy kłamali - tak? Skąd niby sam masz posiadać tak rozległą wiedzę? Mało prawdopodobne, bardzo prawdopodobne jest natomiast, że potrafisz wyciągać wnioski na podstawie informacji, które są Ci przedstawiane. Na całym świecie podali te same informacje, które były wynikiem analizy przeprowadzonej przez tysiące osób, więc? Teorie spisku na temat wtc pojawiły się znacznie później. Dlaczego i skąd w ogóle się wzięły? W przypadku teorii spiskowej wnioski nasuwają się same - chęć zrobienia kasy, zdobycie sławy opowiadając bajki.
Nie bzdura, ponieważ planując tak duży spisek trzeba liczyć się z tym co wspomniałeś, a jak powiedziałeś wcześniej USA posiada również kontrwywiad. Spokojnie, jak komuś chcesz zniszczyć domek z piasku to wiesz, że będzie zły z tego powodu. Wcześniej przygotuj palec wskazujący i wybierz ofiarę, na która to zwalisz. A wracając do wątpliwości - przecież to jest tematem tego dialogu. Sądzisz, że wzięło się to znikąd?
Ogarnij się, tam nie mieli oszukać wywiadu jednego państwa a agencje państw całej reszty świata. Jeden oszust miał oszukać 100 równie wprawionych oszustów. Jaki będzie wynik takiej próby? Czy naprawdę sądzisz , że wszystkie inne kraje są tak nieudolne w zbieraniu informacji? Tak lub nie?
Tak naprawdę gdybym chciał zwalić winę na terrorystów to raczej bazy bym nie zaatakował. Cała idea zamachów to zabicie jak największej liczby ludzi jak najprostszym sposobem. Atak na bazę nie byłby w stylu terrorystów, więc nie mogliby tego zwalić właśnie na nich.
Ale my tu przecież rozmawiamy o wywołaniu wojny przez spiskowców i ukrywaniu spisku -chyba? Jaka to niby różnica, skoro ludzie jak młode pelikany łyknęli niby ściemę, że za atakami stoją terroryści pomimo braku samolotów utd itp, to czemu mieliby nie dać się nabrać na atak na bazę wojskową? Oświeć mnie proszę.
Na wstępie - nigdzie Cię nie zaatakowałem. Za to nie wiem czy mogę to samo powiedzieć o Tobie.
____________________Dowody w każdej innej sprawie mogą zostać podłożone.
Do tego należałoby wyjść z ciekawego założenia, że ktoś poprzynosił wraki samolotów pod Pentagon w biały dzieńI tu mogę powrócić do tematu, czyli nieścisłości 11.09 i zapytać:
1) jak sobie wyobrażacie takie podkładanie wraku (jednak coś tam zostało z samolotu - zdjęcia są na forum) pod Pentagon. Zero świadków ?
2) Co naruszyło latarnie, skoro nie samolot ?
Użytkownik FCrimson edytował ten post 10.02.2010 - 15:42
Napisano 10.02.2010 - 15:44
Napisano 10.02.2010 - 16:05
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 10.02.2010 - 16:09
Napisano 10.02.2010 - 16:06
Napisano 10.02.2010 - 16:20
Użytkownik FCrimson edytował ten post 10.02.2010 - 16:22
Napisano 10.02.2010 - 16:45
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych