Napisano 10.02.2010 - 16:53
Napisano 10.02.2010 - 17:00
Czy naprawdę tylko to pozostało z wielkiego boeinga? To jest wręcz anty-dowód.
Użytkownik balas edytował ten post 10.02.2010 - 17:00
Napisano 10.02.2010 - 17:03
Napisano 10.02.2010 - 19:37
Użytkownik FCrimson edytował ten post 10.02.2010 - 19:42
Napisano 10.02.2010 - 19:47
balas po pierwsze zmuszasz mnie do używania niecenzuralnych słów (balas) .
Kolejną rzeczą o której chciałem powiedzieć jest właśnie ten film (Loose Change), w którym wyraźnie widać całą panoramę Pentagonu od strony gdzie został uderzony. Zresztą nie tylko tam to widziałem.
Z tego co pamiętam kilka kawałków blachy, która rzeczywiście mogła być elementem pokrycia samolotu oraz silnik, który zdecydowanie był za mały na silnik boeinga.
Napisano 10.02.2010 - 19:48
Napisano 10.02.2010 - 19:56
Napisano 10.02.2010 - 20:10
Użytkownik FCrimson edytował ten post 10.02.2010 - 20:13
Napisano 10.02.2010 - 20:13
Nie mam zamiaru pisać o ładunkach wybuchowych, wieżach itd. Nie chcę o tym pieprzyć, bo się na tym zwyczajnie nie znam. To co wiem, to fakt, że wielu niezależnych ekspertów mówi jasno: wieże były wysadzone ładunkami wybuchowymi. I teraz ok, możecie stwierdzić, że to bzdury, a ja zapytam się o argumenty. Że to niby pracochłonne i trudne? Panowie, to jest Ameryka. Myślicie, że jeśli faktycznie 9/11 był spiskiem rządu USA, takim WIELKIM problemem było ukrycie ładunków wybuchowych i ich podłożenie? Myślicie, że ci ludzie, którzy mają wieloletnie doświadczenie, prawdopodobnie najlepszy sprzęt na świecie i praktycznie wolną rękę, mieliby z tym jakikolwiek problem?
Nawet zakładając, że (nie wiadomo czemu), tak właśnie sądzicie, jakie macie doświadczenie w dziedzinie wysadzania budynków, żeby podważać zdanie ekspertów w tej sprawie?
No i takie pytanie na koniec. Zagłębiamy się w dokładne analizy, przybliżamy dziesięciokrotnie zdjęcia, oglądamy filmiki, rozważamy godzinami, a zadajmy sobie 1 (słownie- JEDNO) zasadnicze pytanie. Kto do cholery jest w stanie uwierzyć, że USA, jeden z bardziej zaawansowanych technologicznie krajów, z jednymi z najlepiej wyszkolonych ludzi, z OGROMNĄ władzą na całym świecie, nie jest w stanie złapać starego, brodatego Afgana, czającego się w jaskiniach? Jeszcze rozumiem- gdyby nie było po nim śladu, gdyby nikt go nie widział... Ale nie, ten Afgan nie dośc, że jest widziany w jakichś górach przeciętnie raz na półtora roku, to jeszcze nagrywa filmiki, które są potem puszczane w TV. Nie dziwne?
Użytkownik balas edytował ten post 10.02.2010 - 20:21
Napisano 10.02.2010 - 20:17
Napisano 10.02.2010 - 20:19
balas - właśnie trafiłeś w sedno sprawy - części samolotu. Potwierdziłeś właśnie, że części rzeczywiście nie było na zewnątrz. Rzecz w tym, że nie widziałem zdjęć z wewnątrz obiektu. A jeśli nawet by tam były to jak mi udowodnisz, że to właśnie ten samolot?
Napisano 10.02.2010 - 20:20
Nie twierdzę, że kłamali, ale równie dobrze do studia mogli zostać zaproszeni wybrani eksperci. Możesz posiadać pewna wiedzę, wystarczającą do zakwestionowania lub poparcia swojej tezy. Zabawne jest to, że sam powiedziałeś bardzo ciekawą rzecz. Analizy pochodziły od jednych ekspertów. Tzn. że każda telewizja dostała wiadomości o tej samej treści ale z jednego źródła. Nie z wielu. Twoje słowa.
"Ogarnij się"? Nieładnie mówisz. Znacznie łatwiej coś ukryć niż tego szukać.
Sądzę, że znacznie silniejszym argumentem jest zniszczenie dwóch ogromnych wieżowców w centrum wielomilionowego miasta niz bazy wojskowej na jakiejś pustyni. Tak w ogóle nie wiem co napisałeś. Ciężko stwierdzić o co ci chodzi. Rozwiń jak możesz.
Użytkownik QQRIVER edytował ten post 10.02.2010 - 20:22
Napisano 10.02.2010 - 20:27
Sądzę, że znacznie silniejszym argumentem jest zniszczenie dwóch ogromnych wieżowców w centrum wielomilionowego miasta niz bazy wojskowej na jakiejś pustyni. Tak w ogóle nie wiem co napisałeś. Ciężko stwierdzić o co ci chodzi. Rozwiń jak możesz.
Chodzi o to, że zamachy według teorii spiskowej miały na celu usprawiedliwienie wojny w Afganistanie i Iraku. W moim mniemaniu atak na bazę wojskową tak samo usprawiedliwia odwet.
Użytkownik balas edytował ten post 10.02.2010 - 20:28
Napisano 10.02.2010 - 20:29
Dobre pytanie. Jakie zwolennicy TS mają doświadczenie, żeby np. podważać raport MIT - najlepszej technicznej uczelni na świecie w sprawie zawalenia WTC.
Tajne misję CIA to pasmo licznych porażek więc nie uwierzę, że jakikolwiek polityk i jakikolwiek szef agencji podjąłby decyzję o przeprowadzeniu takiej akcji jak proponują zwolennicy spisku WTC.
Po listopadzie 2001 - bo ukrywa się w górzystym terenie o powierzchni Polski ze szczytami przekraczającymi 7000 m.n.p.m. i ma tam wsparcie lokalnych wataszków, którzy pomagają i go nie zdradzą nawet za duże pieniądze. Technologia nic tu do tego nie ma.
Użytkownik Mast edytował ten post 10.02.2010 - 20:30
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych