jakieś dziwne coś pewnieDwie gwiazdy krążął wokół wspólnego ośrodka grawitacji, a każda z nich ma własne planety...
...
Napisano 05.07.2008 - 15:11
jakieś dziwne coś pewnieDwie gwiazdy krążął wokół wspólnego ośrodka grawitacji, a każda z nich ma własne planety...
...
Napisano 05.07.2008 - 17:06
Napisano 20.08.2008 - 17:29
Napisano 27.08.2008 - 17:20
Napisano 28.08.2008 - 10:02
Napisano 29.08.2008 - 00:15
Napisano 19.08.2013 - 14:54
1. Jest kilka znanych nam takich układów słonecznych króre mają 2 gwiazdy, więc jest to możliwe.Mam pytanie jak te planety latają do okoła Zeta 1 i Zeta 2? Bo kumpel mi mówił że to nie możliwe jest żeby były 2 gwiazdy...
Co do silników to czytałem że są napędzane pierwiaskiem 116 którego jeszcze ludzie nie odkryli (moim zdaniem wógle nie występuje na ziemi).No i wydaje mi się, że jednak skoro ten układ jest tak blisko nas, to znaczy że powinniśmy już dawno odebrać jakiekolwiek stgnały z jego kierunku...
No i coś mi się wydaje że przebycie bodajże 39 lat świetlnych w 91 dni jest baaaardzo mocno przesadzone. Pamiętając o tym oczywiście, że moc silników takiego statku musiałaby być niewyobrażalnie ogromna no i niewyczerpana.
Napisano 08.09.2013 - 19:01
Spoko złapią emisję radarów militarnych wczesnego ostrzegania - ich moc w impulsie jest ogromna, a i wiązki ich emisji, w przeciwieństwie do masztów radio-tv, są ruchome, więc pokrycie nieba emisją bardzo wzrasta...Co prawda wiązki radarowe niosą zero informacji jako takiej, ale są niezbitym dowodem na istnienie sztucznych, zaawansowanej technicznie źródeł ich emisji, a to już dużo mówi o twórcach...Mimo wszystko jakiś choć jeden nadajnik emitujacy fale powinien tam działać...
Niekoniecznie. Emisja taka jaką dałoby się wykryć byłaby nieekonomiczna przecież (silny sygnał, niekierunkowy itp). To trochę jak z naszymi nadajnikami, przestajemy robić mało a silne, zamiast tego robimy dużo, gęsto ale słabsze. Emisji radiowych z naszej planety Reticulanie też by raczej nie dostrzegli w takim razie.
Napisano 08.09.2013 - 21:45
Mój 1. post,
nigdzie nie mogłem znaleźc, ile istnieje obecnie gatunków na ziemi (zwierząt i roślin), więc zobrazuje wam to w inny sposób. Szacuje się, iż istnieje 12mln gatunków samych motyli, daje to drobny wzgląd w różnorodnośc owadów. Prawdopodobnie jest tyle samo gatunków wszystkich ssaków. Więc, liczba wszystkich istot żyjących na ziemi jest... wielka , prawdopodobnie liczona w miliardach. W ciągu 3,5 mld lat z powierzchni ziemi zniknęło 99% gatunków, które kiedykolwiek zaistniały. Tylko jeden z wszystkich nam znanych wytworzył, w toku ewolucji, inteligencję, która zapewniła mu przetrwanie i pozwoliła wytworzyc technologię, dzieki której poleciał w kosmos (raczej poza atmosfere).
Skoro tak często wspominana tu ewolucja, wutworzyła tylko 1 taki gatunek, oznacza to, iż jest on anomalią występującą w skali 1 do nieskończoności (może drobna przesada). Więc nie można zakładac, iż ta sama anomalia wystąpi na innej planecie, w połaczeniu: 2 rąk, nóg, głowy, oczu, itp. (biorąc pod uwage iż ta planeta byłaby oświetlana przez gwiazdę która jest większa od słońca i jeśniejsza, raczej by wytworzył się u nich inny sposób orientacji w terenie niż oczy).
Nie neguje istnienia życia, czy inteligencji we wszechświecie, ale nie wierze, aby te stworzenia mogły wyglądac tak skrajnie podobnie do nas. Według mnie szare ludziki to wymysł, albo kosmici przybierają podobniejszą do nas formę by nas nie straszyc
Napisano 09.09.2013 - 12:42
Napisano 09.09.2013 - 13:20
Napisano 09.09.2013 - 17:22
.. jak mówi JEDNA Z TEORII. Jest też taka, która zakłada, że Ty, jako (zapewne) Słowianin, masz około 99,7% genów Neandertalczyka. Im dalej na południe, tym więcej genów homo sapiens sapiens (tj. ciemne włosy, oczy, szerszy nos, mniejszy mózg), aż do Afryki, czyli kolebki rasy homo sapiens właśnie.Masz otwarte oczy ale nic nie widzisz. Powstał tylko jeden inteligentny gatunek bo tylko jeden taki gatunek moiże powstać na jednej planecie. Przykład masz z historri. Był człowiek homo-sapiens i Neandertalczyk który również był bardzo inteligentnym stworzeniem. Nie przetrwał bo Homo sapiens go wypępił w drodze walki o przetrwanie, o pozywienie.
Napisano 24.09.2013 - 00:19
I błagam Cię, staraj się pisać po polsku. Co to, kurna, znaczy " wypępić "?
Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 24.09.2013 - 00:23
Napisano 23.10.2013 - 17:35
Napisano 24.10.2013 - 06:50
I błagam Cię, staraj się pisać po polsku. Co to, kurna, znaczy " wypępić "?
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych