Napisano 27.09.2010 - 16:08
Popularny
Napisano 27.09.2010 - 16:17
Użytkownik Polly Jean edytował ten post 27.09.2010 - 16:18
Napisano 27.09.2010 - 16:26
Jeśli takie były zamiary autora to jakoś nie widzę problemu, chyba że uważasz aby zastąpić to słowami......wyzwolony społecznie itp. Kiedyś prezydent powiedział do jednego obywatela spieprzaj dziadu.....czy cenzura powinna zamienić jego słowa na "oddal się szanowny patrioto" ? Pederastia jest hasłem ogólnodostępnym w Wikipedii.Czy używanie słów typu "pederasta" uznajemy na tym forum za całkiem ok, kulturalne i na poziomie?
Napisano 27.09.2010 - 16:30
Napisano 27.09.2010 - 18:29
Popularny
Dziesięć procent? Skąd dziesięć procent? (ciekawe skąd autor wziął "homopropagandę", na której się opiera - ze znaczną ilością stwierdzeń nigdy się nie spotkałem... ale o tym dalej)Ten procent został wymyślony, aby podkreślić jak dużą grupą społeczną są homoseksualiści. Ostatnio propagandziści zaczynaja podawać 6-7%, aby liczba nie była zbyt okrągła. Wiarygodne źródła natomiast podają jednak ten odsetek na 1-2%, łącznie z biseksualistami. Nigdy i nigdzie nie było ich więcej, i nie mogło być, w przeciwnym wypadku w strukturach społecznych musiałyby wykształcić się mechanizmy i zachowania uwzględniające potrzeby tak licznej grupy społecznej, oraz nadające jej specyficzne funkcje.
After aggressive "necking", it is common for two male giraffes to caress and court each other, leading up to mounting and climax. Such interactions between males have been found to be more frequent than heterosexual coupling.
Młodociana męska prostytutka =!= homoseksualista.4. Homoseksualistą człowiek się rodzi, i nie można tego zmienić, ani zostać homoseksualistą na życzenie.
Tak naprawdę to nie wiadomo tego do końca. U wielu homoseksualistów źródła zaburzeń łatwo określić (uwiedzenie w dzieciństwie, nieprawidłowe relacje w rodzinie), jednak są też i tacy, którzy mieli udane rodziny i żadnych traumatycznych przeżyć. A młodociane męskie prostytutki są znakomitym przykładem na to, że można z własnej woli przybrać orientację homoseksualną. Być może, nie ma jednej określonej przyczyny tego zaburzenia i prawda leży pośrodku.
Racja. Ale zmieniła się kultura, a co za tym idzie - więcej osób mogło się do homoseksualizmu przyznawać. Ponadto mogło to być wtedy modne, bo seksualność, jak wszystko inne, może stać się ofiarą osób chcących przystosować się do otoczenia.5. Masowy homoseksualizm u starożytnych Greków i Rzymian.
5. Masowy homoseksualizm u starożytnych Greków i Rzymian.
Po pierwsze fizjologia ludzka nie zmieniła się przez 2000 lat na tyle, by można było przypuszczać że homoseksualistów miało być wtedy dużo więcej niż dziś.
ARE YOU F****G KIDDING ME?!Po drugie, żadne źródła historyczne nie potwierdzają, by w jakiejkolwiek kulturze homoseksualizm był gloryfikowany. Raczej należy przyjąć, że także w starożytności homoseksualiści zawsze byli na marginesie, i z reguły byli pogardzani, jak dzisiaj.(...)
Niet. Homoseksualizm nie jest chorobą, bo nie powoduje żadnych cierpień i w jakikolwiek sposób nie prowadzi do upośledzonego funkcjonowania danej jednostki.6. Homoseksualizm nie jest chorobą, bo został skreślony z listy chorób.
Zacząć wypada od tego, że jeśli ma się kilkudziesięciu lekarzy wchodzących w skład komisji czy innego podobnego ciała, to w znacznej ilości przypadków decyzje podejmowane są przez głosowanie. Gdyby mogła to robić tylko jedna osoba, nie można by mówić o komisji. Pozytywny wynik głosowania oznacza, że większość lekarzy uznała, że nie istnieją powody, dla których homoseksualizm można uznać za chorobę.Odbyło się to w 1973 roku, pod silnym naporem homoseksualnego lobby Prezydium American Psychiatric Society w swoim oficjalnym poradniku diagnostycznym zastąpiło definicję homoseksualizmu z `zaburzenia’ na termin `stan’. Dzięki temu Światowa Organizacja Zdrowia skreśliła homoseksualizm z listy chorób psychicznych. [To jest piękne: decydować o prawdach naukowych drogą głosowania... - admin]
Kiedyś za chorobę uważano leworęczność. Czy to oznacza, że "jest to jednak odchylenie, niezależnie, czy za chorobę zostaje uznane, czy nie"? Normą w tym przypadku nie jest ogół. Normą jest to, czy dane zachowanie stanowi zagrożenie dla kogokolwiek - a nie stanowi. No chyba, że "normalność" = "większość", ale w takim razie za odchylonych należy uznać ludzi, którzy nie lubią lodów śmietankowych albo mężczyzn, którzy nie interesują się piłką nożną.Nie oznacza to, że homoseksualizm jest stanem normalnym. Fakt wcześniejszego wpisania tego zjawiska na listę chorób kiedyś, udowadnia że jest to jednak odchylenie, niezależnie czy za chorobę zostaje uznane, czy nie. Normą jest przecież ogół, a nie margines.
Oczywiście że nie jest. Usprawiedliwieniem jest to, że nie jest to w jakikolwiek sposób groźne. Homoseksualizm, w przeciwieństwie do złodziejstwa, nie polega na włamywaniu się do domów i wynoszeniu telewizorów.Umysły postępowych gejo – i lesbofilów nie są w stanie zrozumieć, że występowanie pewnego odsetka zboczeńców w populacji nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla akceptacji zboczeń. W każdym społeczeństwie występuje też pewien odsetek złodziei, kidnaperów, sutenerów, zabójców, narkomanów, oszustów, śmierdzących brudasów, pijaków, sikających w miejscach publicznych itp. Lecz z tego powodu nie widzę podstaw, by akceptować śmierdzącego złodzieja – narkomana, który sika pod mym płotem.
Raz - dane te pochodzą z...? (zawsze słyszę, że homoseksualista to osoba taka sama, jak reszta - co potwierdza zachowanie...)7. Homoseksualiści są inteligentni i wrażliwi.
Argument całkowicie wyjęty z kontekstu tak, żeby pasował do artykułu. Dowodzi on jednej rzeczy - homoseksualista również może być wybitną jednostką działającą dla dobra reszty społeczeństwa, może wnieść coś od siebie do rozwoju cywilizacyjnego etc. i ogółem - nie jest gorszy od reszty.8. Wielu sławnych ludzi było homoseksualistami.
Z pewnością, ale czy to czegokolwiek dowodzi?
Bardzo podoba mi się ten cytat. Szczególnie pogrubiony fragment.Rodzicielstwo jest darem dla dwojga kochających się ludzi a nie przywilejem, a dziecko nie jest przedmiotem czyichś zachcianek, tylko człowiekiem. Instytucja adopcji została stworzona po to, żeby zapewnić małemu człowiekowi szczęśliwe dzieciństwo i harmonijny rozwój i jest stworzona dla niego a nie dla kogoś kto mówi: chcę, należy mi się.
Jakie wzorce osobowościowe i społeczne może przekazać dziecku ktoś niezrównoważony psychicznie, bo homoseksualizm nie jest tylko wadą genetyczną, ale również chorobą ducha. Wystarczy sięgnąć po statystyki dotyczące homoseksualistów – liczby napawają przerażeniem: odsetek samobójstw, zabójstw w afekcie na tle emocjonalnym, znikoma ilość trwałych związków, częste zdrady i zmiany partnerów.
Ależ oczywiście! Zostałem zbałamucony jako dziecko, chociaż kontaktu z homoseksualizmem nie miałem wtedy żadnego! I mniejsza o to, że moje poglądu ukształtowały się na przestrzeni ostatnich dwóch, trzech lat, a przedtem moje zdanie o homoseksualizmie było takie same jak w przypadku większości (bo o tym nie myślałem, więc akceptowałem na ślepo to, co zasłyszałem).Celem gejowskich manifestacji są DZIECI
Dorosłych nie da się zbałamucić, a małe dziecko, kiedy widzi kolorowych, poprzebieranych ludzi, myśli, że to jest fajne. Szczególnie w zestawieniu z normalnie ubranymi, groźnie wyglądającymi chłopakami, którzy mówią wprost, że to kolorowe, bajkowe zgromadzenie jest złe. Co z tego wynika? W dorosłym życiu mogą pozostać skojarzenia, że gej to takie fajne, kolorowe, milutkie, a ich przeciwnicy to straszni panowie. Dlatego stop paradom, chrońmy dzieci.
Raz - to, że jeden homoseksualista jest pedofilem, nie znaczy jeszcze, że reszta homoseksualistów to pedofile. A jeśli ktoś uważa, że jest inaczej, to pragnąłbym przypomnieć, że Stalin był hetero, więc podążając dalej tym tropem można dojść do wniosku, że każda osoba hetero jest krwiożerczym paranoikiem, który myśli tylko o tym, jakby można było zagrabić jeszcze więcej władzy.Na czele Europride idzie lobbysta legalizacji pedofilii Volker Beck z Niemiec, ktory we swoich publikacjach domaga sie otwarcie „odkryminalizowania pedoseksualności”,a wiec mówiąc inaczej legalizacji pedofilii. I tacy ludzie w Niemczech zasiadają w Parlamencie(Partia Zielonych) i pouczają Polskę odnośnie praw człowieka.
Racja. Autor jednak nie wspomniał, że żaden z tych krajów nie należy do UE. Blisko jest jedynie Hiszpania, gdzie seks można uprawiać od 13 roku życia. (LINK)Pedofilia jest legalna w niektórych krajach, na czele z Watykanem niestety. Tam wiek od którego uprawianie seksu jest legalne to 12 lat (poszukaj sobie definicji tzw „wieku przyzwolenia”). [Kościół zezwala na uprawianie seksu wyłącznie w małżeństwach - admin]
"Poznajcie szokujące fakty" - zupełnie tak, jakbym czytał Fakt.Prezentuję dowody na ścisły związek między pedofilią a homoseksualizmem. Poznajcie szokujące fakty dotyczące prób wspierania przez homoseksualne lobby legalizacji pedofilii. Dzieje się to pod płaszczykiem nauki w tych samych ośrodkach i prestiżowych stowarzyszeniach naukowych, które są odpowiedzialne za demoralizujące kłamstwo polegające na wykreśleniu homoseksualizmu z list zaburzeń seksualnych i podawanie tego społeczeństwom jak ”prawdę objawioną”, za zaprzeczanie której w tzw. społeczeństwach demokracji zachodniej można już stracić pracę i trafić do więzienia.
Takie jednostki zdarzać się będą zawsze. Podobnie, jak są ludzie, którzy chcą w Polsce przywrócenia monarchii czy osoby twierdzące, że należy sfajczyć na stosie wszystkich nie-chrześcijan.Na świecie już słychać głosy lekarzy i polityków, którzy tłumaczą, że pedofilia, tak jak homoseksualizm, jest naturalną skłonnością pewnego odsetka ludności, zyskuje ona status ”orientacji seksualnej” podlegającej prawnej ochronie i przyczółkiem prawnym do tego jest Traktat Lizboński (Sic!).
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 28.09.2010 - 19:54
Napisano 27.09.2010 - 18:36
Napisano 27.09.2010 - 19:57
Napisano 28.09.2010 - 17:00
A pozostałe osiem punktów? Żadnego odniesienia?@Takeeus
Adnotacja do punktu 6tego.
Homoseksualista płodności automatycznie nie traci, więc teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie, aby spłodził potomstwo. Wystarczy "tylko" zmiana partnera. Ponadto od czegoś są rzeczy pokroju banków spermy.Jak nie upośledza? Oczywiście, że upośledza. NATURALNYM instynktem każdego żywego stworzenia jest rozmnażanie, przekazywanie genu. A gdzie taki gej Tobie geny przekaże? Do tasiemca chłopaka? No bez jaj.
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 28.09.2010 - 20:02
Napisano 28.09.2010 - 18:47
Buahahahaha,najwidoczniej jestem upośledzona. Nie zamierzam mieć dzieci,powinnam się leczyć rozumiem ?Jak nie upośledza? Oczywiście, że upośledza. NATURALNYM instynktem każdego żywego stworzenia jest rozmnażanie, przekazywanie genu. A gdzie taki gej Tobie geny przekaże? Do tasiemca chłopaka? No bez jaj.
Nie sądzę, nie jest to podyktowane jakąś niechęcią do dzieci, które de facto toleruje, a brakiem chęci wzięcia tak ogromnej odpowiedzialności za czyjeś życie, poza tym składa się na to jeszcze kilka innych przyczyn poglądapwych, które nie nadają się na debaty publiczne. Czy ciężko zrozumieć to, że ktoś w wieku 20 lat ma zdeklarowany i stały pogląd niezmienny od kilku lat? Zaskoczę Was, ale obserwując koleżanki w moim wieku, a nawet młodsze widzę rozbuchany instynkt macierzyński, którego mi zabrakło. I jakoś nie czuję się wybrakowana albo upośledzona. Of course zapewne ktoś taką zaraz ze mnie zrobi .@livin młoda jesteś... jeszcze pewnie zmienisz zdanie
Użytkownik livin edytował ten post 28.09.2010 - 19:20
Napisano 28.09.2010 - 18:54
Użytkownik Palmaero edytował ten post 28.09.2010 - 18:58
Napisano 28.09.2010 - 20:42
Para homoseksualistów molestowała i gwałciła przez 3 lata 4 adoptowane dzieci!!!!
Times Online podał, że para homoseksualistów wielokrotnie molestowała i gwałciła 4-ech adoptowanych chłopców! Adoptowane ofiary dwóch ”tatusiów” były wielokrotnie molestowane i gwałcone, a akty te nagrywano kamerą. Chłopców zmuszano też do oglądania filmów homoseksualnych. Skazani zostali przez sąd brytyjski na jedynie 5- i 6-lat pozbawienia wolności.
Napisano 02.10.2010 - 11:47
Jest coś takiego, jak błąd statystyczny. Poza tym, aby uznać to za miarodajne, trzeba by przyjąć, że każdy homoseksualista przyznawał się otwarcie do swojej orientacji przy obcych ludziach - z praktyki wiem, że to mrzonka. No i pada słowo "aktywnego".Według przeprowadzonego ostatnio w Wielkiej Brytanii spisu (obejmującego 450 tysięcy osób), do aktywnego homoseksualizmu przyznało się zaledwie 1.5% ankietowanych.
Napisano 03.10.2010 - 14:16
Taka sama propaganda, tylko w drugą stronę.
Jest coś takiego, jak błąd statystyczny. Poza tym, aby uznać to za miarodajne, trzeba by przyjąć, że każdy homoseksualista przyznawał się otwarcie do swojej orientacji przy obcych ludziach - z praktyki wiem, że to mrzonka. No i pada słowo "aktywnego".Według przeprowadzonego ostatnio w Wielkiej Brytanii spisu (obejmującego 450 tysięcy osób), do aktywnego homoseksualizmu przyznało się zaledwie 1.5% ankietowanych.
Napisano 03.10.2010 - 15:36
Patrz mój pierwszy post w temacie. W USA w 1998, w badaniu drogą telefoniczną, zastosowanie automatu zamiast żywej osoby zwiększyło ilość osób przyznających się do homoseksualizmu o 400%.(...)
Rozumiem błąd statystyczny, jednakże różnica pomiędzy 1.5% a oficjalnym 10 % jest kolosalna.
Oznacza to, iż w społeczeństwie liczącym circa 65 mln obywateli, liczba ta zmniejszyła się z 6 milionów do 900 tysięcy.
Raz, skoro jest taki trendy, to dlaczego przyznaje się do niego od 1 do 10%? Skoro coś jest trendi i dżezi, to chyba zdecydowana większość powinna się na to rzucać?Odnosząc się do drugiej części Twojej wypowiedzi, nie wiem jak znasz obecne realia Wielkiej Brytanii, lecz homoseksualizm jest tam obecnie "trendy", i przyznawanie się do niego jest objawem dobrze pojętej poprawności politycznej - rzucenie uwagi pod adresem homoseksualisty traktowane jest jako "hate crime" - przestępstwo o podłożu rasowym i tolerancyjnym.
Oczywiście jesteś w stanie sypnąć kilkoma nazwiskami, nagraniami, może do tego przywołasz jakąś wygraną sprawę sądową? Poza tym, patrz wyżej.Co więcej, w wielu przypadkach homoseksualizm jest wykorzystywany do zdobycia dobrze płatnej pracy, np. w telewizji.
Jasne. Bo wcale nie jest tak, że w UK jakieś 40 - 50% obywateli nadal uważa, że związki małżeńskie osób tej samej płci nie powinny zostać zalegalizowane.Tak więc twierdzenie, iż osoby nie przyznają się do homoseksualizmu z obawy przed reakcja otoczenia jest błędne i moim zdaniem przeprowadzone badania przedstawiają rzeczywisty odsetek osób homoseksualnych.
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 03.10.2010 - 15:40
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych