Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mity homopropagandy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
461 odpowiedzi w tym temacie

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*tranwestycyzm

T-R-A-N-S-W-E-S-T-Y-T-Y-Z-M najpierw naucz się poprawnie pisać nazwę zjawiska, potem pisz o tym czy to choroba czy nie xD

Biseksualizm nie przeszkadza w niczym, więc mimo, iż w społeczeństwie traktowany jest często na równi z homoseksualizmem, od strony medycznej nie ma się do czego przyczepić.

A co, jak ktoś chce tylko seks z osobami swojej płci, a z osobami przeciwnej relacje romantyczne tylko i wyłącznie? Jest bi, a z seksu dzieci nie będzie.

Nie krzywdzimy nikogo, wchodzimy w związek z drugą świadomą, pełnoletnią osobą.

16-letnia córka i ojciec? W tym wieku (16 l) druga osoba może nie być do końca śiadoma.

• 0

Krzys19911.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A co, jak ktoś chce tylko seks z osobami swojej płci, a z osobami przeciwnej relacje romantyczne tylko i wyłącznie? Jest bi, a z seksu dzieci nie będzie.

Wtedy to jest świadomy wybór tej osoby. Choroba nie polega na świadomym wyborze, tylko na braku możliwości wyboru.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

16-letnia córka i ojciec? W tym wieku (16 l) druga osoba może nie być do końca śiadoma.

W kontekście nie chodziło o kazirodztwo z osobą pełnoletnią(ponad 18 lat)? Twój przykład to bardziej pod pedofilie podchodzi.

• 0

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wtedy to jest świadomy wybór tej osoby.

Nie. Może być tak, że mężczyźni pociągają ją romantycznie, a seks z mężczyznami brzydzi, ale za to kobiety pociągają romantycznie i seksualnie zarazem. Wtedy jest bi, a dzieci z seksu nie będzie.

• 0

Krzys19911.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie. Może być tak, że mężczyźni pociągają ją romantycznie, a seks z mężczyznami brzydzi, ale za to kobiety pociągają romantycznie i seksualnie zarazem. Wtedy jest bi, a dzieci z seksu nie będzie.

Skoro seks z mężczyznami ją brzydzi i nie jest to jej świadomy wybór, to nie jest bi :D. Co to znaczy "pociągają romantycznie"?

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W kontekście nie chodziło o kazirodztwo z osobą pełnoletnią(ponad 18 lat)? Twój przykład to bardziej pod pedofilie podchodzi.

Według prawa legalnie możesz współżyć już z 15sto latką(obecny rocznik 99), więc jaka pedofilia? :D

• 0

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Skoro seks z mężczyznami ją brzydzi i nie jest to jej świadomy wybór, to nie jest bi

Będziemy się bawić w pisanie o "homoseksualnych biromantykach" i inne baaardzo długie nazwy? Poczytaj sobie o pojęciu pociągu romantycznego. Pozwolę sobie zacytować pewnego forumowicza, wyjaśniającego to w przystępny sposób: w przypadku ASów jak są np romantyczni i aromantyczni, to romantyczni pragną pocałunków, przytulania, bliskości i innych tam pierdółek w tym stylu. Aromantyczni są na te sferę totalnie zamknięci. Idąc tym tropem, pociąg romantyczny to może być np coś w stylu, że ktoś Ci się podoba i chciałbyś spędzać z nim czas, chciałbyś być z nim blisko psychicznie i fizycznie (intymność, ale inna od seksualności).

Można być bi w takiej kombinacja, jak opisałam. Mam kolegę, który właśnie seksu z nikim nie chce, a pociąg romantyczny ma do każdej z płci (tak twierdzi). Nie nazwiesz go hetero, homo też nie, aseksualnym aromantykiem nie, to jak? Wbrew pozorom kwestia orientacji (i tożsamości, poszukaj np o genderqueer) to nie test wyboru "A B C D".

Twój przykład to bardziej pod pedofilie podchodzi.

Zależy od osoby. Spotkałem dziewczynę, która na oko wyglądała na ~2 lata starszą i wchodzącą w dorosłość (fizycznie). Okazała się rok młodsza o.O

Użytkownik McNugget edytował ten post 17.10.2014 - 15:55

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według prawa legalnie możesz współżyć już z 15sto latką(obecny rocznik 99), więc jaka pedofilia? :D

No tak prawda, zagalopowałem się :D

Co do tematu tak ogólnie, to Homoseksualistów toleruje ale nie koniecznie akceptuje.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 17.10.2014 - 17:12

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co to znaczy "pociągają romantycznie"?

Pociąg romantyczny ma miejsce wtedy, gdy wciągając długaśnego gila do nosa, zamaszystym ruchem odrzucisz grzywkę z czoła, lekko mrużąc przy tym oczy.  :szczerb:

Przepraszam nie mogłem się powstrzymać  :topic:

Użytkownik pan juzek edytował ten post 17.10.2014 - 17:42

• 2

OnlyDreams.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nie mam pojecia o czym pisaliscie wczesniej, mysle jednak, ze to co napisze miesci sie w temacie. Mam kilku znajomych homoseksualistow, jedni strasznie sie z tym obnosza, drudzy niekoniecznie. Nie mam pojecia czy czlowiek sie z tym rodzi, mysle, ze jest to prawdopodobne. Wychowalam sie na jednym podworku z jednym takim, ktory od samego poczatku zachowywal sie inaczej, bawil sie ze mna w dom, bawil sie lalkami, latal za chlopcami, dziewczyny go nieinteresowaly i tak jest do tej pory. Chlopak, teraz juz mezczyzna, wychowal sie w pelnej rodzinie.

Na pierwszy rzut oka, widac, ze jest homoseksualista, ma typowe gesty, jego glos nie przeszedl mutacji, zachowuje sie jak taka panienka.

Kiedys myslalam, ze sie z tego poprostu wyrasta, ale na swojej drodze poznaje homoseksualistow po 50 roku zycia. Mam 2ch takich klientow, ktorzy przychodza do mnie i pytaja czy maja dzis ladnie pomalowane pazurki :D hehe

Osobiscie nie mam nic przeciwko homoseksualista, niech sobie zyja, niech sie kochaja.. wkurza mnie jedynie ich podejscie do zycia. To, ze sie tak strasznie obnosza i chca pokazac calemu swiatu kim to oni nie sa ( pisze teraz ogolnie ). Zauwzylam ze homoseksualisci sa strasznie wrazliwi, najmniejsza krytyka lamie im serca. Moj kumpel np nie skonczyl szkoly z powodu ludzi hetero ktorzy go ponizali w jakis sposob. Homoseksualisci w wiekszosci, to osoby ktore mysla, ze zawsze maja racje. Nie lubia gdy sie ich, ze tak powiem - olewa.

Probuja zwrocic na siebie uwage w dosc glupi sposob. Takie zachowanie mozna podpiac pod jakas tam chorobe psychiczna. Sam homoseksualizm wedlug mnie nim nie jest. 

Co do zwierzat, przyjelo sie iz w swiecie zwierzat wystepuja gatunki homoseksualne np pingwiny. Ile w tym prawdy, nie wiem. Nie wglebiam sie jakos specjalnie w takie tematy. 

Jezeli o % chodzi, w sensie ilu takich osobnikow chadza po tym swiecie - mam wrazenie, ze % jest znacznie wyzszy, niz ten co tutaj podaliscie.

O, pisaliscie o adopcji.

Jestem przeciw! pary homo powinni miec zakaz adoptowania dzieci i nie przez to, ze sa homo, tylko przez to jak ich zachowanie wplywa na psychike dziecka. Homoseksualisci moga sobie zaadoptowac pieska, jezdzic do Afryki, pomagac biednym, ale Boze, zeby odrazu adoptowac dziecko? Mysle, ze to za duzo.. Im wiecej sie o tym mowi w tv, tym wiekszy bajzel wsrod homo sie robi. Teraz prawie kazdy chce stworzyc kochajaca sie rodzine. Wszystko to rozumiem. Ale samo wychowywanie  dziecka w takiej rodzinie nie wychodzi dziecku na dobre. Wystarczy spojzec na rozbrykane dzieci, ktore jakby nie bylo widza wiecej niz sie doroslym wydaje. Zaczynaja sie pozniej wyzwiska, wysmiewanie, ponizanie - a co za tym idzie? psychika dziecka wysiada. Po co na wlasne zyczenie stwarzac dziecku pieklo w pierwszych latach jego zycia? po co?

Użytkownik OnlyDreams edytował ten post 17.10.2014 - 18:51

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na szczęście nasz naród jest w miarę ogarnięty w tej kwestii i nie zanosi się, żeby przeszło u Nas adoptowanie dzieci przez pary homo. Jakby mnie wychowywała taka rodzina to przy pierwszej lepszej okazji bym uciekł chyba. Gdyby moi wszyscy koledzy mieli mame i tate, a ja tatex2, albo mamex2. Dziecko musi mieć dwoje rodziców i nie ma nawet o czym dyskutować. Juz widzę szczęśliwą dziewczynkę z dwoma tatusiami. A gdzie szczera rozmowa z matką? Pierwsza miesiączka? Problemy z chłopakami? Albo syna z dwiema mamusiami, na pewno wyrósłby z niego prawdziwy facet! No chyba, że kobiety będą adoptować tylko córeczki, a faceci tylko synków, ale to również będzie patologia.

Mój ojciec ma taki zawód, że bardzo rzadko jest w domu, nie mam mu tego za złe, bo staram się to zrozumieć, ale są kwestie, w których nawet dziś odczuwam konsekwencje jego nieobecności, gdy byłem młodszy. Choćby takie głupoty jak to, że moi koledzy zawsze biegali z tatusiami po boisku za piłką, a ja nie mogłem.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 17.10.2014 - 18:59

• 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2724
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na szczęście nasz naród jest w miarę ogarnięty w tej kwestii i nie zanosi się, żeby przeszło u Nas adoptowanie dzieci przez pary homo. 

Chciałam tylko nadmienić, że Polska ma najdłuższą chyba w Europie tolerancję względem osób o orientacji homoseksualnej. Przecież już podczas bitwy pod Grunwaldem w 1410 roku Władysław II Jagiełło bez mrugnięcia okiem przyjął dosyć kontrowersyjny podarunek i znalazł dla niego odpowiednie miejsce.

Oczywiście mam na myśli prezent wielkiego mistrza zakonu krzyżackiego Ulricha von Jungingega -  dwa nagie Miecie...

• 2

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najdłuższą nie znaczy największą, oraz też niekoniecznie oznacza to, że dziś tak jest jak było kiedyś. Nie wydaję mi się, żeby Polska była zbyt tolerancyjnym narodem w takich sprawach. Poparcie mówi samo za siebie. Do tego warto dodać, że np Polska jako jeden z niewielu narodów(albo i jedyny) w ogóle nie zagłosowała na Konchite Wurst, a po jej wygranej w internecie wybuchło oburzenie i przyznam, że nigdy nie widziałem u Nas tak zgodnych komentarzy. Moim zdaniem w kwestii tolerancji bliżej nam do Rosji niż do zachodu.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 17.10.2014 - 19:43

• 1

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zauwzylam ze homoseksualisci sa strasznie wrazliwi, najmniejsza krytyka lamie im serca.

Jakbyś otrzymywał sygnały od otoczenia, że jesteś 1) niewypałem, 2) pokrzyżowaniem planów bożych, 3) cyt. "lesba", "chora psychicznie", "wypierdalać", "do szpitala", "współczuję twojej kolejnej ofierze" etc. (całej wiązanki nie będę cytować, bo to chyba opus magnum pewnej gimnazjalistki), 4) pójdziesz do piekła, 5) Szatan jest w tobie, 6) "ja nie jestem nienormalny jak ty" 7) niszczysz kulturę, tradycję etc. 8 ) nieprzydatny dla społeczeństwa (hę? Można zostać np. inżynierem genetycznym czy lekarzem i być bardzo potrzebnym) 9) "lecz się" (klasyk) i tak mogę wymieniać cały wieczór, to można mieć prawo do bycia wrażliwym. Stała krytyka, także ta niebezpośrednia, wpływa na psychikę. Nikt nie zasługuje na to, żeby mu mówić, że nie jest mile widziany/a, bo to niszczy człowieka. Stąd wrażliwość.

Problemy z chłopakami?

Rozmawianie z rodzicami o związkach? To chyba nie mój świat...

Zaczynaja sie pozniej wyzwiska, wysmiewanie, ponizanie - a co za tym idzie? psychika dziecka wysiada.

Dzieci potrafią się znęcać czy przyczepić z wielu powodów. Podam prawdziwe przykłady. Był w mojej klasie kolega, Kuba S, niższy od reszty, spokojny, wrażliwy, dobry z matmy, stał się celem do maltretowania, zwłaszcza podczas gry w zbijaka. Za moim bratem krzyknęli kiedyś, że rudy (bodajże zakończenie roku szkolnego, szliśmy przez miasto). Mnie jako osobie z F84.5 kiedyś mówiono, że jestem kujon i psychopata (11/12 letnie dzieci...). Przy depresji i OCD dowiedziałem się o sobie, że to "wszystko przez te gry". Była koleżanka, rzeczywiście denerwująca - przyszła ze szkoły prywatnej, taka snobka co ma tatę Szkota i chwali się pierdołami, bardzo dziecinna jak na 12 lat. Też stała się celem ataków. Dla dzieci wszystko co jest inne, niezrozumiałe i obce może być powodem do nękania.

No chyba, że kobiety będą adoptować tylko córeczki, a faceci tylko synków, ale to również będzie patologia.

W przypadku dziecka swojej płci będzie większa wiedza nt rozwoju dziecka, tego co może się stać, stanie się etc., raczej matka nie wie jak to jest przeżywać polucje nocne i analogiczne ojciec nie wie, jak to jest mieć okres (i że to naprawdę powód do zwolnienia z WF, a nie widzimisię dziecka). Moim zdaniem stąd takie adopcje, dwie mamy i córka i tato i syn.

Ja nie cierpię dzieci i nie chcę dziecka, nie ważne czy swoje, czy adoptowane.

Z tym obnoszeniem (@OnlyDreams) to IMO przez te dwuznaczności. Jak powiesz: "Byłem ze swoją dziewczyną na campingu" to jest cacy i w ogóle haraszo. A jak powiesz "Byłem ze swoim chłopakiem na campingu" to łolaboga, afiszujesz się. Mnie na Woodstocku wzięli z kolegą/koleżanką (pragniemy oboje zachować anonimowość względem płci) za parę homo, mimo że jesteśmy biologicznie przeciwnych płci, ale wyglądaliśmy jak wyglądaliśmy. Miny ludzi - bezcenne. Ale nikt złego słowa nie powiedział, zresztą tam ludzie mają wywalone po całości :D

a po jej wygranej w internecie wybuchło oburzenie

W internecie stale wybucha oburzenie. Prawica źle, lewica źle (a gdzie partie centrowe? Nie ma?), wierzący źle, niewierzący źle, biały źle, czarny źle, nie dogodzisz.

Użytkownik McNugget edytował ten post 17.10.2014 - 21:42

• 1

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najdłuższą nie znaczy największą, oraz też niekoniecznie oznacza to, że dziś tak jest jak było kiedyś. Nie wydaję mi się, żeby Polska była zbyt tolerancyjnym narodem w takich sprawach. Poparcie mówi samo za siebie. Do tego warto dodać, że np Polska jako jeden z niewielu narodów(albo i jedyny) w ogóle nie zagłosowała na Konchite Wurst, a po jej wygranej w internecie wybuchło oburzenie i przyznam, że nigdy nie widziałem u Nas tak zgodnych komentarzy. Moim zdaniem w kwestii tolerancji bliżej nam do Rosji niż do zachodu.

Ależ głosowała. W półfinale zajęła wg. głosów widzów pierwsze miejsce, w finale czwarte, to jury zaniżyło oceny.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 17.10.2014 - 21:52

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych