Ciii, tu nie wolno tak pisać. Btw czemu ten temat jeszcze nie jest zablokowany? Robi się syf jak w temacie o Aurelce + "wycieczki personalne".
Napisano 17.10.2014 - 22:00
Ciii, tu nie wolno tak pisać. Btw czemu ten temat jeszcze nie jest zablokowany? Robi się syf jak w temacie o Aurelce + "wycieczki personalne".
Napisano 17.10.2014 - 22:05
Najdłuższą nie znaczy największą, oraz też niekoniecznie oznacza to, że dziś tak jest jak było kiedyś. Nie wydaję mi się, żeby Polska była zbyt tolerancyjnym narodem w takich sprawach. Poparcie mówi samo za siebie. Do tego warto dodać, że np Polska jako jeden z niewielu narodów(albo i jedyny) w ogóle nie zagłosowała na Konchite Wurst, a po jej wygranej w internecie wybuchło oburzenie i przyznam, że nigdy nie widziałem u Nas tak zgodnych komentarzy. Moim zdaniem w kwestii tolerancji bliżej nam do Rosji niż do zachodu.
Ależ głosowała. W półfinale zajęła wg. głosów widzów pierwsze miejsce, w finale czwarte, to jury zaniżyło oceny.
W takim razie musze pogratulować jury za dobrą decyzję, przynajmniej poszło w świat, że nie jesteśmy tolerancyjni na wszelakie dziwactwa.
Napisano 17.10.2014 - 22:08
Napisano 17.10.2014 - 22:13
Jak już wspomniałem, ja uważam, że lepiej iż w tej kwestii akurat jest nam bliżej do Rosji niż do zachodu. Wolę być zacofany w swojej ograniczonej tolerancji niż cywilizowany w tolerowaniu wszystkiego dookoła.
PS. Nie jestem ani katolikiem, ani wierzącym. Serio uważasz, że takie zdanie jak ja mają tylko katolicy?
Użytkownik Daniel. edytował ten post 17.10.2014 - 22:13
Napisano 17.10.2014 - 22:14
W półfinale zajęła wg. głosów widzów pierwsze miejsce,
Nie zajęła tylko zajął. To facet jest tylko przebrał się za kobietę. Jakkolwiek by to prymitywnie nie zabrzmiało natury nie oszukasz. A tacy transwestyci szkodzą osobom transeksualnym, i dzięki tęczowej propagandzie większość typów o miękkich mózgach uważa że to jakaś nowa płeć.
Podstawowy problem polega na tym Iż transseksualista NIGDY !!!! nie wystąpił by na scenie eksponując cechy niezgodne z płcią jego mózgu, natomiast u transwestyty taki występ może powodować pobudzenie seksualne. W przypadku pana kiełbasy tak właśnie się dzieje. W necie można znaleźć selfi przed lustrem co pozwala sądzić że to zwykły transwestyta a nie transseksualista. Proszę nie mylcie pojęć.
Napisano 17.10.2014 - 22:25
Po pierwsze koleś prywatnie (aż mi zabrakło sposobów wyróżnień) jest gejem, po drugie to jest drag queen a nie transwestyta, po trzecie nie ma nic wspólnego z transseksualizmem, nie wierz w te powtarzane slogany ludzi, którym trudno jest przeczytać linijkę definicji. Po czwarte, artykuł an Wikipedii o Conchicie był w warsztacie PANDA i uzyskał wyróżnienie (DA), są opisane stanowiska zarówno przychylne jak i nieprzychylne. Polecam go (artykuł). Btw, patrząc na ubranie w trakcie występu szybko zauważyłbyś podniecenie
Trochę gwiazdorzy, tj. chodzi mi o te emocjonowanie się i płacze. Ja uważam, że powinni wygrać Holendrzy (występ inny, niż pozostałe!) albo Francuzi.
@Daniel nie, nie uważam, tylko nie znam komiksu z Polandball na podobny temat
Użytkownik McNugget edytował ten post 17.10.2014 - 22:28
Napisano 17.10.2014 - 23:40
Napisano 18.10.2014 - 07:35
Po pierwsze koleś prywatnie (aż mi zabrakło sposobów wyróżnień) jest gejem,
To czy jest gejem czy nie w tym kontekście jest mało istotne .
po drugie to jest drag queen a nie transwestyta
To że nazwiesz osła koniem nie zrobi z niego wierzchowca.
po trzecie nie ma nic wspólnego z transseksualizmem,
A teraz przeczytaj mojego poprzedniego posta jeszcze raz, i znajdź fragment , w którym napisałem że ma. Wytykasz swoim adwersarzom drobne błędy i potknięcia ale belki we własnym oku zdajesz się nie dostrzegać.
Napisano 18.10.2014 - 10:23
Ja akurat nie rozumiem tego oburzenia jeśli chodzi o Conchitę Wurst. Przebieranie się mężczyzn za kobietę dla celów artystycznych ma bardzo długą tradycję, sięgającą antycznego greckiego teatru. Drag Queen to coś normalnego i dotychczas nie widziałem, żeby ktokolwiek miał z tym jakieś problemy. Wielu transwestytów jest heteroseksualistami (akurat nie Thomas, ale gdzie jest większość, tam musi być i mniejszość). Inna sprawa to dodanie do swojej kreacji brody, co naturalnie wywołuje we mnie (i pewnie w wielu mężczyznach) szok estetyczny i następujące po nim obrzydzenie. Tak samo jak dwóch całujących się mężczyzn, ale nie będę przecież deprecjonował filmu za to, że umieścił w nim taką scenę. Wielu artystów lubi szokować i dopóki nie przekraczają granicy, nie ma w tym nic złego. Tak więc czy Conchita Wurst to promowanie zboczeń? Według mnie NIE, to normalne zjawisko artystyczne występujące na scenie od wielu lat.
PS. A "Raise Like a Phoenix" bardzo mi się podobało i myślę (nie przesłuchawszy jednak utworów innych wykonawców występujących na Eurowizji), że Thomas mógł zasłużyć na wygraną. Ale zawsze jak słucham tej piosenki, to nie patrzę na ekran
Użytkownik Krzys19911 edytował ten post 18.10.2014 - 10:26
Napisano 18.10.2014 - 10:49
Mc Nugget - komiks fajny, szkoda tylko że rysujący narysował kulę "polonia" w barwach Monako (czerwony na górze). No i nie potrzebnie wkleiłeś dwa razy.
Z tego co zrozumiałem, "Conchita Wurst" to tylko sceniczna stylizacja Thomasa Neuwirtha. Jego zamierzeniem miało być pokazanie, że można osiągnąć wszystko niezależnie od wyglądu - nie mogę jednak oprzeć się wrażeniu, że jego sukces to jednak sprawa wyglądu. Gdyby wyglądał jak Cybermarian, czyli był po prostu brzydki poza kanonami, to nie wiem jak by się to potoczyło.
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 18.10.2014 - 10:50
Napisano 18.10.2014 - 12:39
Mc Nugget - komiks fajny, szkoda tylko że rysujący narysował kulę "polonia" w barwach Monako
Naprawdę w internecie jeszcze ktoś nie wie, że to specjalnie?
Z transseksualizmem racja, źle przeczytałem, zwracam honor.
To że nazwiesz osła koniem nie zrobi z niego wierzchowca.
Transwestytyzm służy uzyskaniu podniecenia. Drag queen (i drag king) jest tylko do celów scenicznych. Nie każdej kobiecie będzie ładnie w sukience i nie do każdego mężczyzny pasuje typowo męski wygląd. Widać to np. pod koniec roku czy na egzaminach, kiedy mali, chudzi chłopcy przychodzą w pełnych garniturach i wyglądają jakby ubrali się w czarno-biały karton, który optycznie zwiększa ich objętość, że to aż śmiesznie wygląda. Zaś niektóre dziewczyny przychodzą wystrojone i w szpilkach, a potem mają problemy z wejściem po schodach...
To moim zdaniem duży problem, że w pewnych kwestiach występuje dyskryminacja mężczyzn. Jak dziewczyna przyjdzie w luźnej bluzie i luźnych, "klasycznych" dżinsach - jest okej i "ma taki styl". A jak chłopiec przyjdzie w rurkach albo nie do końca chłopięcej koszulce, to jest źle. Teraz te granice się zacierają. Czekam, aż przyjdzie czas, kiedy także chłopcy będą mogli ubierać się w ubrania kojarzone z płcią przeciwną. Teraz już nikomu (poza częścią oszołomów ze stron różnych gazet i z fb) nie przeszkadza kobieta w spodniach, może przyjdzie taki czas, że mężczyźni też będą mogli ubierać się jak chcą. Ja nie czułbym się wygodnie w typowo damskich ubraniach, no ale jak kto lubi to nie mogę mu zabronić. To i tak nie ma wpływu na moje życie.
A na osłach nie znam się na tyle, żeby powiedzieć, czy może być wierzchowcem.
Krzys, a do tego onkosy, bardziej okazałe, niż brody
Napisano 18.10.2014 - 16:36
Wyjdź! albo pożycze mini mojej dziewczyny i wyśle Ci zdjęcie z moimi owłosionymi nogami w spódniczce.Czekam, aż przyjdzie czas, kiedy także chłopcy będą mogli ubierać się w ubrania kojarzone z płcią przeciwną.
Napisano 18.10.2014 - 16:59
IMo te kolory na odwrót sugerują, że cały kraj jest na odwrót, cytując jednego internautę "Polska Radomiem Europy".
To, co napisałeś o mężczyznach, kiedyś tyczyło się kobiet w spodniach Kwestia czasu.
---
A wiecie co? Mam nadzieję, że wymrzecie razem jak wymrze pokolenie będące umysłowo jeszcze w PRL. Wniosek o usunięcie konta złożony. Idę na stronę, gdzie nikt mi nie będzie mówił, jak mam żyć. Możecie dać mi bana, poproszę, za 48 h mnie tu nie będzie. Liczę na to, że ktoś w końcu zamknie temat jak z Aurelką. Możecie mi dać upomnienie, bana. Mam nadzieję, że kiedyś sami się z tej nienawiści wybijecie, skaczecie sobie i innym do gardła jak wściekłe rottweilery, przy okazji warcząc na siebie przez siatkę. Nie dziwnie się, że Polska się starzeje, a ludzie emigrują. To moje pożegnanie. Do widzenia, raczej tu nie wrócę - tematy paranormalne na każdym z trzech fór są zbywane, a o reszcie nie da się rozmawiać. Cześć. Idę siać propagandę w lesie pół kilometra od miejscowości, będę promować homoseksualizm wśród olszy i siać zgorszenie pośród dębów
Użytkownik McNugget edytował ten post 18.10.2014 - 17:18
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych