Ta dyskusja robi się cokolwiek męcząca ze względu na ciągłe prostowanie i wyjaśnianie oczywistych rzeczy. ale co tam w końcu to forum dyskusyjne.
To może po kolei.
@Zaciekawiony i @NTM
Widzę że bez cytatu się nie obejdzie. Pan @Tyiu w pierwszym swoim poście, w tym temacie napisał, cytuję:
Homoseksualizm został skreślony z listy chorób na drodze faktów naukowych, jednak grupa psychiatrów podała wniosek o głosowanie, by homoseksualizm WRÓCIŁ na listę chorób. Zatem na drodze głosowania ODRZUCONO zapisanie homoseksualizmu na listę chorób.
Co otwarcie sugeruje iż dowody były na tyle mocne iż niepotrzebne było głosowanie. A jak sami przyznaliście odbyło się to na drodze głosowania. A więc panie @NTM pytanie : "jak TECHNICZNIE miano by tą listę układać bez głosowania?" skierował pan do niewłaściwej osoby.
@McNugget
Bardzo Ci dziękuję za analizę zawartości strony homoseksualizm.edu twoja ocena :
Ocena strony: 4/10, +1 umieją odróżniać źródła naukowe i nienaukowe +1 mają dobre intencje +1 potrafią cytować źródła +1 dobrze piszą po polsku. Ogólnie strona w stylu "Jestem wierzący, mam swoje przekonania, znajdę do nich badania tak, żeby wyszło to, z czym się zgadzam".
Jak dla mnie jest bardo rzetelna. Co do treści związanych z religią w pełni się z tobą zgadzam gdyż sam nie lubię gdy religia wkracza w sfery świeckie, chociaż troszkę mnie zaskoczyłeś gdyż osobiście nie wbijałem się tak głęboko. Ale te dwa plusy za źródła w zupełności mi wystarczą ponieważ tylko takich informacji tam szukam. Co do zdania :"mam swoje przekonania, znajdę do nich badania tak, żeby wyszło to, z czym się zgadzam" mam nieodparte wrażenie, graniczące z pewnością iż bez problemu można to podpiąć do opisu stron z drugiej strony "barykady" ale myślę że nie warto o to kruszyć kopii. Plusik dla Ciebie.
Teraz pan @Tyiu
Pozwolisz iż zamiast robić sztuczny tłum po przez wklejanie całego długaśnego cytatu zawierającego Twój i mój post odniosę się do do fragmentów twojego posta które budzą moje wątpliwości.
Odnośnie strony homoseksualizm.edu to jest ona niewiarygodna z kilku powodów. Raz, że źródła do niej są często szarlatańskie, dwa, że autorzy strony manipulują danymi i trzy - ideologizują je co najlepiej widać w artykule o homoseksualizmie u zwierząt.
Czyli znowu niczym nie poparte dywagacje. Słabo.
A dalej - to w takim razie jak Twoim zdaniem należy podać ten zakres % żeby nie było manipulacji skoro ''2-12%'' to dla Ciebie manipulacja? Warto mieć na uwadze, że ten % dotyczy samych homoseksualistów. Jakby wziąć pod uwagę całe LGBT to z pewnością wyjdzie powyżej 10-15%.
Tłumaczyłem już dwa razy o co mi chodzi. Trzeci raz nie będę. Nie rozumiesz? Twój problem.
Odnośnie przyjaciół, wiedzą, że wypisujesz takie rzeczy na ich temat w Internecie? ;-)
A jakie to rzeczy wypisuję na temat moich przyjaciół?
I dalej - powołujesz się na to, że związki partnerskie byłyby wystarczające. Rzecz w tym, że przez takich jak Ty, nawet tego nie idzie w Polsce wprowadzić.
Co znaczy takich jak ja ? Widzę że argumenty się skończyły więc czas na zdyskredytowanie adwersarza. Jeżeli dodamy do tego wszystkie minusy, którymi mnie obdarzyłeś sytuacja staje się dość jasna.
No i to proszę o przykłady. Jak dotąd nie wykazałeś się w żaden sposób w tej kwestii. Na początku naszej "polemiki" w swoim pierwszym poście napisałeś
Wśród szympansów bonobo, wśród delfinów, wśród ptaków, właściwie to wśród bardzo wielu gatunków społecznych, wyższych ewolucyjnie niż gady.
Ale coś więcej? Jakieś badania czy coś? Panowie @zaciekawiony i @McNugget podali konkretne przykłady. Wprawdzie nie wykazały dominujących zachowań homoseksualnych ale były bardzo konkretne i pozwalające na polemikę. Z twojej strony leci tylko takie pierdu pierdu. Sam z chęcią bym coś podsuną ale niestety nie mogę dać konkretnego przykładu czegoś co nie istnieje.
A teraz wyrwę z kontekstu . (Mam dziwne wrażenie że to twój główny argument ale pewnie się mylę)
Nadal nie pojmujesz tego, że pedofilia uznawana jest za coś niezależnego od orientacji seksualnej. Pedofil mógł skrzywdzić chłopca, a jednocześnie pociąg czuć do dorosłych kobiet, a do mężczyzn nie i na odwrót. Pojmij to wreszcie, bo wyskakiwanie z takim argumentem jest poniżej pewnego poziomu.
No właśnie. Jest uznawana, nie ma korelacji, rozróżnienie pomiędzy byciem pedofilem a czynami pedofilskimi itd. widzę że na tym gruncie temat się rozwiną. Spróbuję jeszcze raz prosto i precyzyjnie.
Po pierwsze dane których użyłem
Odsetek homoseksualistów w społeczeństwie
Pan @Tyiu stwierdził iż jest to 2-12% do celów tego wyliczenia przyjąłem wartość maksymalną czyli 12%
Odsetek homoseksualistów wśród pedofili.
Na tym forum w pokrewnym temacie zostały użyte dane z badań przeprowadzonych w USA, z których wynika że ogromna większość osób które dopuściły się czynów pedofilskich to osoby hetero. Badania zostały przeprowadzone dużej grupie skazanych za pedofilię i polegały na tym iż osoby te miały określić swoją orientację seksualną. O ile dobrze pamiętam prawie siedemdziesiąt procent skazańców zakreśliło hetero. Ażeby nie zostać posądzonym o przekłamania zawyżyłem tą liczbę i napisałem o siedemdziesięciu pięciu procentach pedofili określających się jako osoby heteroseksualne. Tak dla uproszczenia.
Wynik jest taki iż grupa stanowiąca 12% społeczeństwa jest odpowiedzialna za 25% czynów karalnych jakimi są stosunki pedofilskie.
Powtórzę jeszcze raz tylko czytelniej.
A---25% osób skazanych za pedofilię deklaruje orientację homoseksualną.
B---12% społeczeństwa to homoseksualiści.
Proste surowe dane.
ps.
w kwestii badań było o tym na forum. Trochę dawno temu ale naprawdę nie chce mi się szukać. Ten temat i tak zajmuje mi zbyt dużo czasu. Ale jeżeli dla kogoś jest to bardzo istotne to znajdę.
Użytkownik pan juzek edytował ten post 06.05.2015 - 20:32