Skocz do zawartości

Zdjęcie

Projekt SERPO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No czyta się fajnie, ale istnienie tak kardynalnego błędu z odległościami planet od słońć świadczy o prawdziwości tego tekstu.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Hmm a jest ktos kto bierze to wszystko na serio ? :surprised: przeciez to Star Wars.
  • 0

Baal.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba nie ma :smile:
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

(Niech mi admin wybaczy) Eurycide zamieścił to w dziale UFO a nie w hydeparku, więc ktoś jak widać dopuszcza dużą dozę realności tej sprawy...
Oczywiście jest to bzdura, bo za dużo wdarło się w tekst nieścisłości.
  • 0

sasquatch89.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No czyta się fajnie, ale istnienie tak kardynalnego błędu z odległościami planet od słońć świadczy o prawdziwości tego tekstu.

Spokojnie. Pamiętajmy że ta "wymiana" była w latach 60-tych, przy których obecna technologia wyprzedzała o lata świetlne ówczesną. EBENI posiadali pewnie napęd WORP, który obecnie jest w fazie testów. Skąd więc tamta grupa badawcza miała mieć porównanie do ziemskich technologii. Stąd właśnie wynikają niedomówienia z raportu. Poza tym piszecie że raport jest zbyt ogólnikowo sporządzony aby brać go za prawdziwy. Nie ma w tym nic dziwnego. To tak jakbyśmy sprowadzili np. grupę z XVIII wieku i pokazali im komputer, telewizor, laser, napęd antygrawitacyjny, mp3 albo komórke. Mieli by takie same trudności w ich zrozumieniu co grupa na SERPO. Nie zapominajmy o tym że większość raportu mogła zostać utajniona i mamy tu do czynienia ze streszczeniem.
Moim zdaniem raport jest prawdziwy. :smile: :smile: :smile:
  • 0

Danix.
Reputacja

Napisano

Prawdziwy czy nie, i tak fajnie się czyta :P Wolałbym żeby był prawdziwy.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sasquatch, ale skoro ktoś wciska kit, że planeta jest w odlełościach około 150 mln km od gwiazd Z1 i Z2 (oczywiście to bullshit, który ma dawać złudzenie realności) podczas gdy takie wartości są niemożliwe, to znaczy że jednak ktoś tutaj kłamie, nie?
  • 0

zapsu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja się zgadzam z sasquatch89:) ciężko jest opisywać coś czego się nie zna, nie rozumie. podobnie wyglądał by opiś Ameryki i jej mieszkańców przez odkrywców, dla nich to był inny świat, coś nieznanego, obcego, nie osiągalnego dla zwykłych mieszkańców.
  • 0

sasquatch89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sasquatch, ale skoro ktoś wciska kit, że planeta jest w odlełościach około 150 mln km od gwiazd Z1 i Z2 (oczywiście to bullshit, który ma dawać złudzenie realności) podczas gdy takie wartości są niemożliwe, to znaczy że jednak ktoś tutaj kłamie, nie?

Nie był bym taki pewien czy to kłamstwo. Przecież w raporcie napisano że EBENI nie mogli pojąć podstaw naszej matematyki, podobnie jak my z ich. Dodatkowo mają inny system miar, więc nic dziwnego że w mogły powstać błędy w przeliczeniu na ziemskie jednostki. :hmm:

[ Dodano: 2006-10-02, 23:20 ]
Poza tym w raporcie wyraźnie pisze że załoga nie była w stanie znaleźć Serpo i Ziemi. Swoją drogą to niezłych dali astronomów, którzy nie potrafią nic zrobić jeśli nie mają Ziemi za punkt odniesienia :hmm:
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Bez urazy ale jesli mialbym uznac cos za autentyczne, to predzej uznalbym powiesci Georga Lucasa za prawdziwe :D
  • 0

zapsu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tiamat >> była uraza :-D

widze jakiś delikatny zastoj sie zrobil:/ juz sie nie moge doczekac kolejnych "odcinków" :) szkoda ze nie powstają w takim tempie jak odcinki "mody na sukces"
mam jeszcze jedno pytanko, dlaczego wszyscy(włącznie za mną) porównują ten raport(a raczej streszczenie) do "mody na sukces"?? czy nie jest to dziwne?? moze oba te "opowieści" mają w sobie tyle samo prawdy?? :-D :P
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Projekt Serpo
Zeta Reticuli - program wymiany, część XXIV
tłumaczenie:
Eurycide
www.paranormalne.pl
źródło: http://www.serpo.org/release13b.asp

Przywódca EBENów to istota większa niż pozostali. Wygląda na bardziej agresywnego niż inni EBENI. Kiedy piszę agresywny, nie chodzi mi o wrogość. On wygląda na szefa, podobnie jak ja, jako dowódca zespołu. Jego głos, pomimo upływu czasu, ciągle nie potrafię zrozumieć żadnych słów, jest twardy i o tonacji innej niż głos reszty (EBENów). 203 twierdzi, że przywódca ma pozytywne nastawienie. Potwierdzam. Jest ekstrymalnie przyjacielski wobec nas i spełnił wszystkie nasze żądania. Dowódca zażądał od nas jednocześnie wielu rzeczy. Większość z tych żądań udało nam się spełnić. Jedną dziwną rzeczą jest nasza krew. Chciał aby każdy z nas dostarczył próbki krwi. EBE 2 wyjaśniła, że krew lub płyn życia - jak to określiła, był im potrzebny aby stworzyć jakiekolwiek leki dla nas, jeśli kiedykolwiek byśmy ich potrzebowali. 700 i 754 uważają, że próbki krwi, mogły zostać jednak użyte do innych celów.

Pozwoliliśmy EBENom na utylizację ciała 308, w celach badawczych. Pobrali całą krew 308, a odbyło się to bez mojej zgody. Napisałem o tym w logu 3888. Mieliśmy przez to bardzo napiętą sytuację między EBENami.

Kiedy dotarliśmy do budynku gdzie przechowywane było ciało 308, spotkaliśmy się z kilkunastoma EBENami. Pokazał się EBEN 1. Wyjaśniłem, że chcemy ciało 308. EBEN 1 powiedział nam, że ciało znajduje się w przechowalni i nie możemy go otrzymać. Powiedzieliśmy EBENowi 1, że je zabierzemy. Jedenastu z nas podążyło razem z EBENami w liczbie sześciu. Weszliśmy do budynku. Nie próbowali nas zatrzymać. Kiedy byliśmy wewnątrz, nie potrafiliśmy otworzyć żadnego z kontenerów. Był tam rodzaj systemu, może kryptograficzny, używany do ich zamykania. Znaleźliśmy kontener, przechowujący ciało 308. Zdecydowaliśmy wysłać 899 do naszego magazynu z naszym zaopatrzeniem po materiały wybuchowe, w celu otwarcia kontenera.

Pojawiła się EBE 2 wraz z dowódcą. EBE 2 była niesamowicie uprzejma i poprosiła nas aby poczekać. Użyła słowa „proszę” kilkanaście razy. Faktycznie było to angielskie słowo „błagam”. Odsunęliśmy się i powiedziałem EBE 2, że chcieliśmy ciało naszego przyjaciela, chcieliśmy je zbadać. EBE 2 przetłumaczyła to ich dowódcy. Odbyła się długa wymiana zdań pomiędzy nimi. Ostatecznie, EBE 2 wyglądająca na bardzo sfrustrowaną powiedziała nam, że dowódca chciałby abyśmy poszli w inne miejsce i porozmawiali z innym EBENem – doktorem, na temat ciała 308. EBE 2 wyjaśniła, że wszystko co chcemy wiedzieć o ciele 308 zostanie wyjaśnione przez EBENA doktora, który – jak powiedziała EBE 2 – mówi po angielsku. Powiedziałem EBE 2, że chciałbym zostawić 899 i 754 tutaj, aby pilnowali ciała i chciałbym zabrać innych do miejsca gdzie znajduje się doktor. EBE 2 przetłumaczyła to dowódcy. Ponownie, odbyła się długa dyskusja pomiędzy nimi. Trwało to kilkanaście minut. Ostatecznie, EBE 2 powiedziała, że dowódca chciałby abyśmy wszyscy opuścili budynek i poszli spotkać się z doktorem. Powiedziałem EBE 2, nie, nie zostawię ciała 308 bez opieki. Czułem, że to będzie powód konfrontacji. Powiedziałem 518 i 420 aby powrócili, zabrali naszą broń i wrócili tak szybko jak to możliwe. Nie zamierzałem pozwalać EBENOM na podważanie moich decyzji. Kiedy EBE 2 to usłyszała, poprosiła abym zaczekał i umieściła swoje dłonie na wprost mnie. Poprosiłem aby przetłumaczyła to ich dowódcy. Ponownie, minęło kilkanaście minut wymiany zdań pomiędzy nimi, po czym EBE 2 ogłosiła, że dowódca przyprowadzi doktora tutaj aby przedyskutować sytuację z nami. EBE 2 poprosiła również aby nie wysyłać ludzi po broń. Broń nie jest potrzebna, możemy rozwiązać tą sytuację bez broni. Proszę, nie.

Powiedziałem EBE 2, że nie udamy się po broń, lecz nie wyjdziemy dopóki nie zobaczymy ciała 308. Dowódca zrobił coś z urządzeniem do komunikacji na swoim pasie. Około 20 minut później, trzej EBENI ukazali się wewnątrz budynku. Jeden z EBENów, który przedstawił się jako doktor, mówił bardzo dobrze po angielsku. Ten lekarz miał bardzo dziwnie brzmiący głos, prawie taki jak głos ludzki. Doktor nie miał wysoko brzmiącego akcentu, jak EBEN 1 i EBE 2. Wywarł na mnie duże wrażenie. Zastanawiam się, gdzie był przez ostatnie 18 miesięcy. Nigdy wcześniej go nie widzieliśmy. Ten doktor powiedział nam, że ciała 308 nie było wewnątrz kontenera. EBENI wykonali eksperymenty na ciele 308, ponieważ uznali to za honor mieć taki okaz do badań. Doktor powiedział nam, że użyto ciała 308 aby stworzyć rodzaj sklonowanego osobnika ludzkiego. Przerwałem doktorowi w tym miejscu. Powiedziałem mu, że ciało członka mojego zespołu było własnością Stanów Zjednoczonych Ameryki, planety Ziemi. Ciało nie należało do EBENów. Nie zezwoliłem na żadne eksperymenty na ciele 308. Wyjaśniłem, że ludzie postrzegają ciała jako coś religijnego. Tylko ja mogłem zezwolić na użycie ciała 308 w badaniach. Zażądałem okazania ciała. Lekarz wyjaśnił, że go nie ma. Powiedział, że cała krew, wszystkie organy zostały wyjęte i wykorzystane do klonowania innych osobników. Użycie słowa „wykorzystanie” naprawdę mnie przeraziło. Innych również. 899 zrobił się niesamowicie zły. Przeklinał na doktora. Rozkazałem aby 899 był cicho. Potem powiedziałem, aby 203 wyprowadził 899 z budynku. Zdałem sobie sprawę, że to zdarzenie może przekształcić się w poważny incydent. Nie mogłem pozwolić aby to się stało. Było nas tylko jedenastu, zdaliśmy sobie sprawę, że gdyby EBENI zechcieli nas uwięzić lub zabić, mogliby to zrobić z wielką łatwością.
  • 0

sasquatch89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No na początku myślałem że EBENI to spokojna rasa, która nie zna pojęcia wrogość. A tu proszę. Zabrali ciało 308 do badań bez zezwolenia. Oni są zupełnie jak my, mamy ten sam charakter. Najpierw udawali że niby wszystko ok i nagle takie coś. Wkurzyłem się jak przeczytałem o klonowaniu 308. Oni nie szanują naszych podstawowych praw, które mówią jasno że nie wolno klonować ludzi. Najbardziej zaintrygował mnie, kim mógł być doktor. Może kiedyś już pobrali organy do klonowania i jest on hybrydą. W pół człowiek, pół Eben.
  • 0

mimi.
  • Tematów: 27
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

trochę denerwuje to zawłaszczenie 308 ale gdybyśmy znaleźli zmarłą istote innej cywilizacji to czy byśmy go pochowali lub spalili :hmm: :smile:
  • 0

#210 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.

Napisano

no zmarła to pół biedy bo jak widać EBENI nie są tacy tępi jak ludzie i nie uważają zwłok za niewiadomo co :P ale podobno ludzie trzymali na ziemi żywego EBENA :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych