Projekt Serpo
Zeta Reticuli - program wymiany, część XXIV
tłumaczenie: Eurycide
www.paranormalne.pl
źródło:
http://www.serpo.org/release13b.aspPrzywódca EBENów to istota większa niż pozostali. Wygląda na bardziej agresywnego niż inni EBENI. Kiedy piszę agresywny, nie chodzi mi o wrogość. On wygląda na szefa, podobnie jak ja, jako dowódca zespołu. Jego głos, pomimo upływu czasu, ciągle nie potrafię zrozumieć żadnych słów, jest twardy i o tonacji innej niż głos reszty (EBENów). 203 twierdzi, że przywódca ma pozytywne nastawienie. Potwierdzam. Jest ekstrymalnie przyjacielski wobec nas i spełnił wszystkie nasze żądania. Dowódca zażądał od nas jednocześnie wielu rzeczy. Większość z tych żądań udało nam się spełnić. Jedną dziwną rzeczą jest nasza krew. Chciał aby każdy z nas dostarczył próbki krwi. EBE 2 wyjaśniła, że krew lub płyn życia - jak to określiła, był im potrzebny aby stworzyć jakiekolwiek leki dla nas, jeśli kiedykolwiek byśmy ich potrzebowali. 700 i 754 uważają, że próbki krwi, mogły zostać jednak użyte do innych celów.
Pozwoliliśmy EBENom na utylizację ciała 308, w celach badawczych. Pobrali całą krew 308, a odbyło się to bez mojej zgody. Napisałem o tym w logu 3888. Mieliśmy przez to bardzo napiętą sytuację między EBENami.
Kiedy dotarliśmy do budynku gdzie przechowywane było ciało 308, spotkaliśmy się z kilkunastoma EBENami. Pokazał się EBEN 1. Wyjaśniłem, że chcemy ciało 308. EBEN 1 powiedział nam, że ciało znajduje się w przechowalni i nie możemy go otrzymać. Powiedzieliśmy EBENowi 1, że je zabierzemy. Jedenastu z nas podążyło razem z EBENami w liczbie sześciu. Weszliśmy do budynku. Nie próbowali nas zatrzymać. Kiedy byliśmy wewnątrz, nie potrafiliśmy otworzyć żadnego z kontenerów. Był tam rodzaj systemu, może kryptograficzny, używany do ich zamykania. Znaleźliśmy kontener, przechowujący ciało 308. Zdecydowaliśmy wysłać 899 do naszego magazynu z naszym zaopatrzeniem po materiały wybuchowe, w celu otwarcia kontenera.
Pojawiła się EBE 2 wraz z dowódcą. EBE 2 była niesamowicie uprzejma i poprosiła nas aby poczekać. Użyła słowa „proszę” kilkanaście razy. Faktycznie było to angielskie słowo „błagam”. Odsunęliśmy się i powiedziałem EBE 2, że chcieliśmy ciało naszego przyjaciela, chcieliśmy je zbadać. EBE 2 przetłumaczyła to ich dowódcy. Odbyła się długa wymiana zdań pomiędzy nimi. Ostatecznie, EBE 2 wyglądająca na bardzo sfrustrowaną powiedziała nam, że dowódca chciałby abyśmy poszli w inne miejsce i porozmawiali z innym EBENem – doktorem, na temat ciała 308. EBE 2 wyjaśniła, że wszystko co chcemy wiedzieć o ciele 308 zostanie wyjaśnione przez EBENA doktora, który – jak powiedziała EBE 2 – mówi po angielsku. Powiedziałem EBE 2, że chciałbym zostawić 899 i 754 tutaj, aby pilnowali ciała i chciałbym zabrać innych do miejsca gdzie znajduje się doktor. EBE 2 przetłumaczyła to dowódcy. Ponownie, odbyła się długa dyskusja pomiędzy nimi. Trwało to kilkanaście minut. Ostatecznie, EBE 2 powiedziała, że dowódca chciałby abyśmy wszyscy opuścili budynek i poszli spotkać się z doktorem. Powiedziałem EBE 2, nie, nie zostawię ciała 308 bez opieki. Czułem, że to będzie powód konfrontacji. Powiedziałem 518 i 420 aby powrócili, zabrali naszą broń i wrócili tak szybko jak to możliwe. Nie zamierzałem pozwalać EBENOM na podważanie moich decyzji. Kiedy EBE 2 to usłyszała, poprosiła abym zaczekał i umieściła swoje dłonie na wprost mnie. Poprosiłem aby przetłumaczyła to ich dowódcy. Ponownie, minęło kilkanaście minut wymiany zdań pomiędzy nimi, po czym EBE 2 ogłosiła, że dowódca przyprowadzi doktora tutaj aby przedyskutować sytuację z nami. EBE 2 poprosiła również aby nie wysyłać ludzi po broń. Broń nie jest potrzebna, możemy rozwiązać tą sytuację bez broni. Proszę, nie.
Powiedziałem EBE 2, że nie udamy się po broń, lecz nie wyjdziemy dopóki nie zobaczymy ciała 308. Dowódca zrobił coś z urządzeniem do komunikacji na swoim pasie. Około 20 minut później, trzej EBENI ukazali się wewnątrz budynku. Jeden z EBENów, który przedstawił się jako doktor, mówił bardzo dobrze po angielsku. Ten lekarz miał bardzo dziwnie brzmiący głos, prawie taki jak głos ludzki. Doktor nie miał wysoko brzmiącego akcentu, jak EBEN 1 i EBE 2. Wywarł na mnie duże wrażenie. Zastanawiam się, gdzie był przez ostatnie 18 miesięcy. Nigdy wcześniej go nie widzieliśmy. Ten doktor powiedział nam, że ciała 308 nie było wewnątrz kontenera. EBENI wykonali eksperymenty na ciele 308, ponieważ uznali to za honor mieć taki okaz do badań. Doktor powiedział nam, że użyto ciała 308 aby stworzyć rodzaj sklonowanego osobnika ludzkiego. Przerwałem doktorowi w tym miejscu. Powiedziałem mu, że ciało członka mojego zespołu było własnością Stanów Zjednoczonych Ameryki, planety Ziemi. Ciało nie należało do EBENów. Nie zezwoliłem na żadne eksperymenty na ciele 308. Wyjaśniłem, że ludzie postrzegają ciała jako coś religijnego. Tylko ja mogłem zezwolić na użycie ciała 308 w badaniach. Zażądałem okazania ciała. Lekarz wyjaśnił, że go nie ma. Powiedział, że cała krew, wszystkie organy zostały wyjęte i wykorzystane do klonowania innych osobników. Użycie słowa „wykorzystanie” naprawdę mnie przeraziło. Innych również. 899 zrobił się niesamowicie zły. Przeklinał na doktora. Rozkazałem aby 899 był cicho. Potem powiedziałem, aby 203 wyprowadził 899 z budynku. Zdałem sobie sprawę, że to zdarzenie może przekształcić się w poważny incydent. Nie mogłem pozwolić aby to się stało. Było nas tylko jedenastu, zdaliśmy sobie sprawę, że gdyby EBENI zechcieli nas uwięzić lub zabić, mogliby to zrobić z wielką łatwością.