Projekt Serpo
Zeta Reticuli - program wymiany, część XXVII
tłumaczenie: Eurycide
www.paranormalne.pl
źródło:
http://www.serpo.org/release13b.aspByło tam wiele łóżek, lub przynajmniej czegoś w rodzaju łóżek. Łóżek w stylu EBENÓW. Opisywałem to wcześniej. Na każdym łóżku była żywa istota, tak jak określał to doktor. Doktor powiedział nam, że każda istota jest żywa i pod dobrą opieką. 700 zapytał doktora, czy te istoty są chore. EBE 2 musiała to przetłumaczyć, ale doktor odpowiedział, nie, wszystkie są ożywiane. Słowo „ożywiane” zaskoczyło całą naszą trójkę. Zapytałem EBE 2 co doktor ma na myśli. EBE 2 wymieniła parę zdań z doktorem. EBE 2 użyła po chwili słowa „hodowane”.
700 zapytał doktora, czy to są te sklonowane istoty, o których wspominał wcześniej. Doktor odparł, tak, każda istota jest hodowana - użył tego samego słowa jakiego użyła EBE 2. 754 zapytał doktora, czy te istoty są hodowane jak rośliny. Doktor odpowiedział tak, to jest dobre porównanie. 700 zapytał doktora, jak są hodowane. Doktor odpowiedział, że główne części innych istot są wykorzystywane do hodowli tych. Doktor odparł, że nie potrafi wyjaśnić procesu (przyp. hodowli) po angielsku, ponieważ nie zna słów. 700 zapytał wtedy EBE 2 czy ona mogłaby wytłumaczyć proces hodowania. EBE 2 powiedziała, że nie zna angielskich słów, powiedziała, że fragmenty krwi i innych organów są używane do łączenia substancji, która jest umieszczana wewnątrz ciał tych istot. To było wszystko co EBE 2 mogła wyjaśnić po angielsku.
Powiedziałem 700 aby wrócił, wziął 420 i przyprowadził go z powrotem. Podczas gdy czekaliśmy na 420, przyglądaliśmy się tym istotom. Oddychały. Wyglądały jak ludzie, większość z nich. Dwie z istot na końcu, wyglądały jak ludzie, z głowami psów. Te istoty nie były przebudzone. Albo spały, albo były pod wpływem narkotyków.
420 wrócił. Powiedziałem 420, aby zobaczył czy może przetłumaczyć metodę używaną do hodowli tych istot. 420 zaczął wtedy rozmawiać z EBE 2. 420 jest naprawdę dobry. Jakkolwiek długo tu byliśmy, niektórzy sądzą, że 18 miesięcy ziemskiego czasu, 420 dobrze nauczył się języka. 420 powiedział następnie, że w procesie hodowli biorą udział komórki pobrane od innych istot, hodowane i mieszane ze środkami chemicznymi. Następnie są one dodawane do ciał innych istot. To było wszystko, co 420 mógł wytłumaczyć. 420 nie znał słów jakich używała EBE 2. Jednak padło słowo komórki. EBE 2 powiedziała mi potem, że z komórek pobierane są pewne elementy. 700 i 754 zapytali następnie, czy elementy pobrane z wnętrza komórek były błonami komórkowymi czy elementami identyfikacyjnymi komórek. EBE 2 przetłumaczyła to doktorowi. Oboje wyglądali na zaskoczonych, mówiąc, że nie potrafią wyjaśnić procesu z uwagi na to, iż nie znają angielskich słów. 700 użył zdania „zaawansowana biologiczna ekstrakcja błon komórkowych”, jednak żaden z nich, ani EBE 2 ani doktor nie wiedzieli niczego na temat tego procesu. Zapytałem 754 czy mógłby zrozumieć, co oni robią. 754 powiedział, że ludzkie komórki zawierają mniejszą substancję, dzięki której można zidentyfikować budowę błon komórki. Nie jest to technologia, jaką ziemska cywilizacja opanowała, choć 754 czytał na ten temat przed odlotem. Jednak 754 nie sądzi, że ziemska technologia może zostać użyta do hodowania żywych komórek, na wzór tego co zrobili EBENI. EBENI musieli znaleźć sposób na hodowlę komórek i wprowadzanie ich do żywych organizmów. 700 i 754 powiedzieli, że nic takiego nie jest znane na Ziemi.
Zapytałem następnie doktora, czy ciało 308 zostało użyte do stworzenia istoty. Doktor odpowiedział, że tak i pokazał nam tą istotę. Byłem zszokowany, tak samo jak 700 i 754. Ta istota, z krwią i komórkami naszego kolegi, wyglądała jak wielki EBEN, jednak ręce i nogi były podobne do ludzkich. Jak mogli wyhodować taką istotę tak szybko. Bez wątpienia jest to ponad naszą inteligencję. Widziałem wszystko co chciałem zobaczyć. Powiedziałem doktorowi, że chcielibyśmy wyjść. EBE 2 zobaczyła, że byłem zdenerwowany i dotknęła mojej dłoni. Niemalże jednocześnie poczułem niepokój. EBE 2 była naprawdę zaniepokojona tym co zobaczyłem. EBE 2 powiedziała, że wychodzimy. Wyszliśmy z budynku, budynku, którego nie chcę więcej oglądać. Widziałem ciemną stronę tej cywilizacji. EBENI nie są humanitarną cywilizacją, jak sądziliśmy. Muszę jednak powiedzieć, że niczego nie ukryli. Doktor mówił do nas wprost, tak jak EBENI. Oni nie wiedzą jak kłamać. Widząc to co widzieliśmy, zmienimy nasz stosunek do EBENÓW, na tak długo jak długo zostaniemy na tej planecie.