Napisano 10.06.2012 - 09:01
Napisano 24.07.2012 - 23:42
Napisano 08.11.2012 - 00:28
Napisano 08.11.2012 - 13:04
Napisano 09.11.2012 - 18:04
Napisano 30.08.2013 - 12:09
Użytkownik Produkcja_Chaosu edytował ten post 30.08.2013 - 12:09
Napisano 24.03.2016 - 07:31
W dn. 23 marca 2016r odwiedziłam ponownie stalownik. mimo ze w piwnicach nie byłam, reszta robi niesamowite wrażenie. jeśli chodzi o jakieś czujniki to ich już nie ma bo w tedy bym nie weszła na 10 piętro, tak samo żadnej kraty na 2 piętro, jedynie na dach wejscie jest zamknięte. całość szpitala zaczyna już powoli zarastac mchem a rozwalenie całości budynku nie wpłynęło by jakoś lepiej na przyrode... wczoraj byłam tam z kilkoma osobami i gdy wróciliśmy po rozmowie z rodzicami powiedziały, że są tam bakterie od chorób ludzi którzy tam leżeli.
klimat jest tam niesamowity, w szzczególności gdy pada deszcz i jest mega duża mgła, kto by miał okazję zwiedzić ten szpital to zachęcam, a sama droga do niego nie jest taka zła. idzie się ciągle wyasfaltowaną i wybrukowaną drogą, jedynie już pod sam szpital idzie się wokoł zarośli a samo podejśćie nie jest strome.
Polecam bardzo to miejsce
Witam. Odkopuję temat
Niestety zdjęcia Stalownika jakie wstawiłam to wszystkie, które są w miare okej, reszta albo poruszona, albo skupiałam się na detalach szpitala, bo Stalownik idealnie nadawał się do pracy na moje zajęcia z foto 'Hdr'. Przykro mi, że nie mam więcej zdjęć. Nie wiem nawet czy byłabym w stanie zrobić je znowu, bo będąc tam 2 lata temu wszystkie wejścia zamurowano.
nie wszytskie wejścia są zamurowane, jest jedna dziura przez którą da się wejść od razu na schody z tego większego budynku
Napisano 11.04.2016 - 15:27
Bardzo mnie interesuje Stalownik, a czy wiecie coś jeszcze ciekawego na jego temat? Czy kiedykolwiek go wyburzą? Czy miałby ktoś ochotę przejść się po nim ze mną tak porządnie?
Napisano 11.04.2016 - 21:16
Ja chętnie bym się wybrał. Od dawna planuję, ale mam tam około 150km więc troszkę jest. Ale nie widzę przeszkód żeby sobie taką wycieczkę zrobić
Napisano 17.04.2016 - 20:09
Napisano 14.06.2017 - 22:52
Niedawno gdy byłem na stalowniku z kolegą miejsce z zewnątrz po tak długim czasie wygląda w miarę dobrze. Lecz widać było w niektórych miejscach kapiącą wodę z sufitów i sypiący się tynk ze ścian. Szkoda że nie odnowią tego miejsca.
Napisano 05.09.2019 - 22:13
czy wiecie coś jeszcze ciekawego na jego temat?
to bardzo tajemniczy obiekt szkoda że nikt jeszcze nie eksplorował poziomu -2 ale tego zamkniętego i niedostępnego dla nikogo z klatki B spuszczenie kamery inspekcyjnej do otworów posadzce ujawnia że są tam nawet sporej wielkości pomieszczenia , podobno jest też poziom -3 (było go widać na filmikach urbexowiczów, którzy zwiedzali poziom-2 ten dostępny z klatki A)
Użytkownik qwertyuop edytował ten post 05.09.2019 - 22:15
Napisano 06.09.2019 - 18:27
W prlowskich szpitalach poziom - 1 schrony - 2 to prosektorium
W przypadku stalownika prosektorium było oddzielnym budynkiem kilkadziesiąt lub kilkaset metrów dalej (było połączone podziemnym tunelem technicznym który potem biegł też do kotłowni, ciężko było tam chodzić, chyba że na kolanach), na poziomie -1 znajdowała się m.in. główna rozdzielnia elektryczna, natomiast co było na poziomie -2? tego nikt chyba nie wie prócz naocznych świadków, ale są tam po prostu duże hale, ale to co odwiedzili urbexowicze z kanału slavic to tylko fragment tego podziemia, druga część jest kompletnie niedostępna zarówno klatka jak i windy kończą się na poziomie -1, są tylko jakieś dziury w posadzce i pod schodami włazy, do których brak dostępu, zajkrzałem tam kamerką i są kolejne pomieszczenia niestety ciężko określić ich wielkość i głębokość bo zalane prawie po sufit, mnie najbardziej ciekawi właśnie ten właz który znajduje się na poziomie -2 bo wynika z tego że jakimś cudem jest też poziom -3 o których nikt nigdy nie wspominał, nie wiadomo czy to jakiś kolejny korytarz czy poziom, bo od zawsze był zalany, wrażenie robi tunel, który zaczyna się na poziomie -1
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych