Napisano 22.10.2010 - 16:02
Napisano 22.10.2010 - 17:38
Liczyłem na polski język, ale dzięki, to pomocne zatem.Proponuje angielską Wiki. W każdym artykule dotyczącym danego księżyca znajdziesz dział References z szeroką bibliografią.Widziałem. Jasne. Ale to ciekawostka
A może jakieś precyzyjne dane ? Czy źródła/artykuły ?
Napisano 22.10.2010 - 18:25
Napisano 22.10.2010 - 20:10
Napisano 23.10.2010 - 00:56
ConstantineDlaczego każda rzecz opisana tak dokładnie,sfotografowana i opowiedziana przez ludzi zdrowych na umyśle i cieszących się dobrą opinią,od razu jest określania mianem kiczu,lub nawet kiczu tandetnego ?
Forum to nie istnieje po to by wyszydzać i stwierdzać po oględnym przejrzeniu materiału że to kłamstwo.
Za artykuł ogromny plus ode mnie.
Użytkownik mag1-21 edytował ten post 23.10.2010 - 01:07
Napisano 23.10.2010 - 05:51
Użytkownik shortez edytował ten post 23.10.2010 - 06:10
Napisano 23.10.2010 - 10:40
Napisano 23.10.2010 - 10:55
Z punktu widzenia siedzącego zwykłego nic nie mogącego w sumie człowieka - wiemy praktycznie nie wiele.
Z punktu widzenia człowieka mającego władzę i wgląd w projekty których codzienny świat nie widzi - można wiedzieć mnóstwo.
Pytanie co by każdy z Was wybrał jako taki człowiek przy opcji nr 2 ?
Użytkownik Dolg edytował ten post 23.10.2010 - 11:10
Napisano 23.10.2010 - 11:46
Oczywiście , że są tacy ludzie , którzy mają dostęp do tej wiedzy i chcą ujawnić ją światu , ale najczęściej są wyśmiewani i szykanowani.
Nie liczę na to , że ktokolwieg po przeczytaniu tego postu sie chodź chwilę zastanowi nad różnymi możliwościami.
Ja wiem , że oni istnieją , ale moja prawda , nie musi być waszą .To od ciebie zależy co jest prawdą , bo wszechświat jest tak ogromny i różnorodny , że każda sytuacja ma możliwość zaistnieć.
Napisano 23.10.2010 - 16:31
Oczywiście , że są tacy ludzie , którzy mają dostęp do tej wiedzy i chcą ujawnić ją światu , ale najczęściej są wyśmiewani i szykanowani.
Zgadza się i często są wyśmiewani nie dlatego że piszą o sprawach nie prawdziwych ale dlatego że piszą o tych które ciężko jest zrozumieć że mogą być prawdziwe.
Sceptycyzm jest jak najbardziej wskazany, ale niewielu jest sceptyków na forum z prawdziwego zdarzenia. Większość na forum to bardziej cynicy, którzy opowiadają się przy obranym stanowisku na dobre i na złe, po czym staje się to częścią ich osobowości w takim stopniu że negują każdy aspekt zjawisk paranormalnych czy też nie wyjaśnionych.
Osobowość cynika daje dużo satysfakcji, ludzie chwalą jego elokwencję i spostrzegawczość co przyjemnie łechta ego i niestety sprawia że człowiek wyżej stawia chęć bycia tym kim jest niż faktyczną chęć zrozumienia istoty rzeczy.
Nie oczekuję zmiany ludzi którzy popadli w „chorobliwy cynizm” bo sam taki byłem i wiem jak to działa, ale warto mieć na uwadze to co napisałem powyżej, ponieważ o ile zbytni sceptycyzm czy cynizm rozwija umysł i zdolność logicznego myślenia to zabija sferę duchową człowieka czy jakkolwiek inaczej ją sobie nazwiecie, człowiek nie jest istotą jednowymiarową, i bynajmniej nie mam tu na myśli „wymiarowości” w sensie dosłownym, ale metaforycznym.Nie liczę na to , że ktokolwieg po przeczytaniu tego postu sie chodź chwilę zastanowi nad różnymi możliwościami.
Wielu z pewnością się zastanowi ale większość opowie się za lub przeciw, mało kto powie że po prostu nie wie. Według mnie procesy poznawcze jednostki nie pozwolą w żaden sposób w 100% potwierdzić którejkolwiek tezy. Przez parę stron będzie przewijać debata czyja prawda jest prawdziwsza, a potem temat przepadnie w setkach innych bez jednoznacznego rozstrzygnięcia, ale zawsze przyjemnie jest poczytać.Ja wiem , że oni istnieją , ale moja prawda , nie musi być waszą .To od ciebie zależy co jest prawdą , bo wszechświat jest tak ogromny i różnorodny , że każda sytuacja ma możliwość zaistnieć.
Ładnie napisana, może nawet aż za ładnie przez co ciężko niektórym przyjdzie uznanie tego za trafne spostrzeżenie jakiegoś aspektu rzeczywistości w szczególności osobom które prowadzą na tyle monotonne i rutynowe życie lub sposób myślenia by zdobyć się na wyobraźnię i uzmysłowić sobie że faktycznie tak może być.
Napisano 23.10.2010 - 18:14
Popularny
Druga sprawa... - można mieć duuuuuże zastrzeżenia co do jakości filmiku. Racja, sam mam !
Ale ale... no i co ? to nie mogę zatrzymać filmiku i przyjrzeć się temu ? MOGĘ. TY TEŻ. Jasna sprawa i prosta jak drut.
Pozdrawiam i życzę odnalezienia odpowiedzi na nurtujące was pytania.
Napisano 23.10.2010 - 21:33
Nie znam się specjalnie na zdjęciach, nie mam też czasu na szukanie, dlatego zapytam:Przyznam szczerze, że w żaden sposób nie potrafię dostrzec we wskazanym strzałką miejscu rzeczonego "mostu", Jest tam jakiś zakrzywiony grzbiet, oddzielający nieforemne zagłębienia i tyle. Rejon ciekawy ze względu na bliskość słynnego krateru Tycho, który jest stałym obiektem obserwacji amatorskich. Dla uwydatnienia szczegółów, posłużyłem się zdjęciem z LO-4. [/i]
Napisano 24.10.2010 - 00:04
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych