Skocz do zawartości

Zdjęcie

III Wojna Światowa wg przepowiedni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
225 odpowiedzi w tym temacie

GothAr.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro babcia była z Rosji... To wychodziło by na to, że data 10 listopada była zapowiedzą wojny dla Rosji. Nie wiem jak z Nostradamusem.

Użytkownik GothAr edytował ten post 16.11.2010 - 11:18

• -1

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak dokładnie to babcia była z Macedonii, Nostradamus Francja.
  • 0

Kazica.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wojny są prowadzone każdego dnia... a co do wypowiedzi Niedoskonałego to zgadzam się z tym, teraz tylko trzeba czekać..
  • 0

rolpiek.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Można więc powiedzieć, że III wojna już wybuchła, mnóstwo państw zaangażowanych jest w konflikt w Afganistanie czy Iraku, są jakieś groźby w kierunku Iranu czy Pakistanu, Korea Północna też wysuwa pogróżki, tli się konflikt na Kaukazie oraz w poradzieckich "stanach" (Uzbekistan, Kirgistan, Tadżykistan), nieustaje konflikt Arabów z Izraelem...

też tak uważam że może być opcja że ta III wojna już trwa (o czym już pisałem) tylko my jeszcze tego nie wiemy - tak jak w 39 r. nikt nie mówił o tamtej wojnie że to IIga Wojna Światowa ;)
  • 0

diesel.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam sie że mogła juz wybuchnąć. prosze pamietać żę w polsce nie mamy wolnych mediów. jedynie co trudno im kontrolować to internet. ale znaleść wiarygodne zródło w necie też jest raczej trudne. To co stało sie w smoleńsku pokazuje miejsce polski w świecie i to czego powinniśmy sie bać. doradca putina przyznał że nie widzi państwa polskiego w przyszłości na mapie europy.
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

dobra dajcie spokój. Nie ma 3 wojny światowej. ciągle są konflikty, wcześniej było ich nawet więcej i to bardziej krwawe, ale nie można tego nazwać 3 wojną światową. Nie zdajecie sobie sprawy jak by wyglądał świat gdy by wybuchła 3 wojna. A i media na bank by poinformowały gdy by do tego doszło - życie to nie film z cyklu "teorie spiskowe wg. użytkowników pranormalne.pl " i jeżeli by coś było, to na bank by to zostało podane do wiadomości. Niektórzy tutaj myślą, że polskie media stworzyły sobie taką bańkę w której trzymają pustych polaczków i wciskają ciągle jakieś kity, a prawda odbija się od tej bańki i głów Polskich hehe. Wiem, że sporo ludzi by chciało żyć w takich czasach i być tym jedynym oświeconym i znającym prawdę, ale życie to nie film. Trochę obiektywizmu by się przydało.
  • 0

Freyja.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Trwające obecnie konflikty to nie jest żadna III wojna. W całej historii świata, odkąd człowiek zorganizował się w pierwsze cywilizacje, nie było ani jednego momentu, żeby na świecie nie toczyły się mniejsze i większe wojny. W dobie telewizji satelitarnej i internetu po prostu do wszystkich zakątków świata docierają informacje o tych konfliktach. 500lat temu przeciętny Europejczyk nie wiedział o walkach toczących się w Azji, ale to nie znaczy, że ich nie było.
  • 0

diesel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

widze ze wierzysz w wolność mediów jak i w ustrój demokracji. wejdz sobie choćby na yotuba i zobacz filmiki jak tv manipuluje ludzi. nie bede wam teraz wszystkich wyszukiwał ale takich dowodów jest mnóstwo. za jakiś czas zmontuje te filmy w jeden i wrzuce na youtube. wyśle wtedy linka. teraz nie mam na to czasu mam kilka innych projektów do strony militis.pl w realizacji. atak sprzymierzonych na irak i afganistan to zbrodnia faszystowska godna potępienia. Okupacja tych krajów nie różni sie niczym od okupacji czechosłowacji czy polski podczas 2 wojny światowej. Myślicie że kraje arabskie to zacofane wieśniaki które nam nic nie są w stanie zrobić militarnie. USA czy Rosja juz od 30 lat mają spadki w wydobyciu ropy. Arabowie maja jej nadal mnóstwo Cena ropy rośnie i bedzie rosnąć. Osoba znająca sie na militariach wie że militaria arabów nie odstają bardzo od europy. Wzrost ich siły jest widziany na przestrzeni ostatnich 15 lat. USA ma milionową armie z czego okolo 40 procet jest po za granicami kraju. zaangarzowanie USA w wojnie z Iranem Który ma bardzo przyzwoitą armie co przyznają sami amerykanie, w końcu przygotowania do ataku na iran trwaja juz lata. Może spowodawać w przypadku porażki utrate 1 miejsca super-mocarstwa na świecie na rzecz Chin. Przypominam że Chiny juz są pierwszym super-mocarstwem gospodarczym a i za chwile militarnie wyprzedzą USA. ciekawy filmik : Nie wydaje mi sie jadnak by mogło dojść do konfliktu miedzy tymi mocarstwami. Lecz bedzie to wojna o dominacje USA bedzie walczyć na Bliskim wschodzie a Chiny zajmą tajwan i ich wzrok skieruje sie na Rosje bogatą w surowce których brakuje Chiną. Przypominam że wiekszość specjalistów choćby z USA przyznaje że armia Rosyjska jest cieniem ZSRR i zgodnie przyznaje że nie dała by rady dziś choć by Polsce. Jedynym ich atutem są Atomówki. Przypominam że Chiny urosły w siłe również i informatyczną. A systemy rosyjskie są bardzo zacofane. wydaje mi sie że Chiny USA są w stanie zablokować hakersko broń atomową Rosji. Zakładając taki scenarjusz Rosja nie ma szans.
  • 0

żaba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

wolność mediów... ja po prostu nie daje się zwariować. Teraz jest w modzie, że albo przyjmujesz że coś jest białe, albo czarne. Ze skrajności w skrajność. Wiem jakie są media, ale wiem też, że niektórzy grubo przesadzają z tymi teoriami spiskowymi.
  • 0

diesel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja uważam że Polacy zbytnio wierzą bezpieczeństwu jaki niby dają nam nato. Zacznijmy jednak od początku. Rosja zgodziła sie na przyłączenie sie Polski czech itp do nato pod warunkiem że nie bedzie nato wprowadzało systemów obronnych jak było w przypadku obrony Niemiec Francji i poprzednich krajów członkowskich. Nie wiele osób o tym wie. Nastepną ważną rzeczą jest Punkt 6 Paktu który mówi wyraźnie żę: Jeżeli jedno z krajów członkowskich zostanie zaatakowane, to pozostałe kraje użyją wszelkie środki NIE WYKLUCZAJĄC UŻYCIA SIŁ ZBROJNYCH. Tym samym mamy czorno na białym że wcale nie muszą nas wesprzeć militarnie a np. podysłać nam broń do partyzantki. czyli mamy sytuacje jak w 39 gdzie również mieliśmy silny sojusz z Francją i Anglią. Dodatkową ciekawostką jest fakt że zakładając teoretycznie przyszły konflikt z Niemcami którzy również są w Nato automatycznie powoduje że Nato odcina sie od danego konfliktu. wiec pozostajemy sami. Nie jestem fanatykiem teorii spiskowych, lecz patryjotą który jest zaniepokojony sytuacją którą widzi. Rząd nasz jest Anty-polski i ustawia nas na straconej pozycji w przypadku konfliktu. jego bierność w przypadku zbrodni katyńskiej i rozbrajanie wojska polskiego napawia mnie strachem Bowiem mam córeczke i syna w drodze. A nadal jestem w rezerwie.
  • 0

#146 Gość_Dolg

Gość_Dolg.
  • Tematów: 0

Napisano

Tak jak dla nas wojny trwające w iraku i sąsiednich krajach nie sa niczym ważnym , codzienność zagłusza to. Tak jak dla nas atak na Tybet i bezprawne porwanie Panczelamy nie są niczym , tylko wiadomością , przez kilka dni podawaną w wiadomościach . Mało jest ludzi których na prawdę to obchodzi.

Większość umywa ręce , bo ich wojna nie dotyczy , ale co będzie jeśli to my zostaniemy zaatakowani , a cała reszta świata nie?

Czy będziemy mogli liczyć na pomoc , gdy to my znajdziemy się w potrzebie??
  • 0

diesel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

na moje zostaniemy na łasce losu. Niech Bog da by ukraina wróciła do macierzy. Tak samo Białoruś. Przed 39 Była to część RP.
  • 0

żaba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak jak dla nas wojny trwające w iraku i sąsiednich krajach nie sa niczym ważnym , codzienność zagłusza to. Tak jak dla nas atak na Tybet i bezprawne porwanie Panczelamy nie są niczym , tylko wiadomością , przez kilka dni podawaną w wiadomościach . Mało jest ludzi których na prawdę to obchodzi.

Większość umywa ręce , bo ich wojna nie dotyczy , ale co będzie jeśli to my zostaniemy zaatakowani , a cała reszta świata nie?

Czy będziemy mogli liczyć na pomoc , gdy to my znajdziemy się w potrzebie??

a nawet jak obchodzi, to co to zmienia ? ..

a gdy Polska zostanie zaatakowana to będzie walczyć. Jak zawsze.
  • 0

diesel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeszcze jedna kadencja PO i nie bedzie sie czym bronić. Zdrajcy pie....... pod sąd i rozstrzelać :(
  • 0

Krzewiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@diesel

Nic dziwnego, przecież oni "budują stadiony", a nie politykę... :rotfl:
Banda złodziei i oszustów.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych