Choroba Morgellonów i nanotechnologia?Aktualnie możliwe jest budowanie mikro-organizmów tak prosto jak obwodów elektrycznych. Bakterie i inne biologiczne systemy mogą być wykorzystywane przez człowieka, mnożone i manipulowane. Te mikroorganizmy mogą powodować zamęt w wielu dziedzinach życia, od niszczenia komputerowych czipów, przez choroby po interakcje w przemyśle żywieniowym. FDA ogłosiła, że bezpiecznie jest "zarażać" żywność wirusami, aby zabijać bakterie. Program rządowy zajmujący się nanotechnologią wymknął się z pod kontroli. Czy choroba Morgellonów to coś, co ludzie stworzyli w sposób sztuczny?
W artykule na stronie:
http://www.forbes.co.../ap2959720.htmlmożemy przeczytać, że dobrze jest zarażać sztucznie pożywienie wirusami. Mieszanki wirusów, które niszczą bakterie mogą być i będą umieszczane na pożywieniu. Spraje rozpylające owe wirusy znajdą zastosowanie przy produkcji np. parówek, sosów - zadeklarowała rządowa agencja na początku sierpnia tego roku. Będzie to pierwsze (a przynajmniej oficjalnie) dodanie wirusów do pożywienia.
Kombinacja sześciu wirusów została tak zaprojektowana aby poprzez spray przeniknąć do pożywienia - włączając w to np. szynkę, indyka - powiedział John Vazzana, właściciel i szef wykonawczy firmy Intralytix INC.
Specjalne wirusy nazwane bakteriofagami zabijają bakterie monocytogeniczne - Listerii. Bakterie te mogą powodować wiele infekcji nazwanych listeriozą, często u kobiet w ciąży, nowo narodzonych dzieci i starszych osób ze słabym systemem odpornościowym. W Stanach Zjednoczonych około 2500 osób choruje na listeriozę każdego roku, z czego około 500 osób umiera.
Specjalne modyfikacje wirusów sprawiają, że atakuje on tylko bakterie Listerii a nie np. ludzkich czy roślinnych komórek.
A zatem mamy kolejny przełom, sztucznie modyfikowane wirusy, nanotechnologia. Czy zatem rosnące pod skórą włókna choroby Morgellonów (która dotyka już tysięcy osób na całym świecie) mogą być wypadkiem przy pracy naszych genetyków, biologów czy specjalistów od nanotechnik?
Dla przypomnienia. Choroba Morgellonów charakteryzuje się rozwojem podskórnym i podtkankowym mikrowłókien o kolorze niebieskim, zielonym, czerwonym i czarnym. Włókna są fluorescencyjne co uwidacznia się pod światłem ultrafioletu.
Tłumaczenie: Eurycide
www.paranormalne.pl