Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szykujmy się do wojny

• Please log in to reply
447 replies to this topic

#361 Gość_Rishro

Gość_Rishro.
  • Tematów: 0

Napisano

Sami ją wywołają jak tak bardzo chcą.
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Raczej zapomnieli już jak straszna jest wojna i bardzo im spieszno do tego żeby sprawdzić na własnej skórze jak dobrzy są po latach treningów w CSie, ET lub CODzie ;] US Army wymięka przy naszych commando, którzy w 90% przypadków popuścili by w spodnie na sam odgłos strzału.
  • 0

Sly.
  • Tematów: 15
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

jedno mnie nurtuje , dlaczego ludzie tak chcą aby takie przepowiednie się sprawdziły ???
czyżby jak powiedział terminator : " ludzie mają wbudowaną bardzo silną chęć samo destrukcji "

Bo nie może być tak jak jest teraz. Muszą nastąpić zmiany.
  • 1

Witchfinder General.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Za dobrze jest ludziom w dzisiejszych czasach, do tego stopnia, że nie mogą doczekać się nawet czegoś tak strasznego jak wojny byleby ich monotonne życie uległo jakiejś zmianie. Sad but true.
  • 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bull shit not true. Swoją drogą dobrze mają chorzy na Aids, złośliwe nowotwory, mieszkańcy krajów takich jak Indie, Korea Płn czy inny Bangladesz, albo po prostu ludzie z depresją, ludzie biedni, ludzie chorzy, ludzie smutni, ludzie samotni. Zakładając, że zgodnie z zasadą równowagi smutnych jest tyle samo co wesołych, to 50% świata cierpi na niedostatek, więc rzeczywiście

Za dobrze jest ludziom w dzisiejszych czasach, do tego stopnia, że nie mogą doczekać się nawet czegoś tak strasznego jak wojny byleby ich monotonne życie uległo jakiejś zmianie.

.
Swoją drogą, miało coś być, a nie ma nic, niepotrzebnie siałem zamęt w szkole...
  • 0

lukasz245.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

skoro ludzie chcą zmian w swoim życiu dlaczego chcą je zmieniać poprzez pryzmat wojny ? wystarczy zmienić jedno przyzwyczajenie , jak powiedział pewien mądry człowiek (nie pamiętam kto ) : " miłość po paru latach nie jest miłością ale przyzwyczajeniem "

mi osobiście podoba się monotonia mojego życia a w wojnie i tak nie wezmę dobrowolnie udziału
  • 0

Witchfinder General.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mówię o ludziach z tego forum, nie o całym świecie. Nie wiem co sądzi o tej prawdopodobnej wojnie reszta świata.

@up - zgadzam się, ja tylko przedstawiłem mój pogląd na ten temat ;) Ja również walczyć w żadnej wojnie nie zamierzam.

Użytkownik Bloodsucker69 edytował ten post 10.11.2010 - 18:26

• 0

violetowaa.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

skoro ludzie chcą zmian w swoim życiu dlaczego chcą je zmieniać poprzez pryzmat wojny ? wystarczy zmienić jedno przyzwyczajenie , jak powiedział pewien mądry człowiek (nie pamiętam kto ) : " miłość po paru latach nie jest miłością ale przyzwyczajeniem "

mi osobiście podoba się monotonia mojego życia a w wojnie i tak nie wezmę dobrowolnie udziału

może to dlatego że jest im źle we własnym ciele.. albo wierzą w to że gdyby przeżyli taką wojne to stałaby się jakaś no rewolucja na świecie czy cos takiego.. i że tym ludziom bedzie wtedy lepiej..

ale wiecie gdyby była ta wojna to ludność na całym świecie współpracowałaby z innymi.. w ten sposób powstała by przyjaźń między nimi , której w teraźniejszości brakuje.. teraz panuje raczej pogarda , obojętność,chciwość... są i pozytywy no i ta pogarda ze strony 'ludzi na topie (bogatymi) ' a tymi 'biedniejszymi ' zniknęłaby i świat może by już nie był podzielony w taki sposób..

ale wiecie gdyby była ta wojna to ludność na całym świecie współpracowałaby z innymi.. w ten sposób powstała by przyjaźń między nimi , której w teraźniejszości brakuje.. teraz panuje raczej pogarda , obojętność,chciwość... są i pozytywy no i ta pogarda ze strony 'ludzi na topie (bogatymi) ' a tymi 'biedniejszymi ' zniknęłaby i świat może by już nie był podzielony w taki sposób.. chcę przez to powiedzieć że ludziom brakuje przyjaźni..
  • 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Podobno III wojnę poprzedzić miały zamieszki. Może chodzi o te z Anglii.

I właśnie to jest ta chęć autodestrukcji, skoro nie ma znaków, to trzeba je znaleźć, co nie?

Bull shit not true.

Half-true. Zobacz, jak żyje się ludziom w Polsce - masz zapewne telewizję kablową, masz dostęp do internetu, masz co jeść, w co się ubrać. Poziom życia w Europie jest wysoki, chcesz, czy nie. I mówiąc dziś w szkole o domniemanej wojnie usłyszałem m. in. odpowiedzi "Muszę jeszcze w GTA IV parę misji przejść", lub też "muszę jeszcze zaruchać przed śmiercią" poparte ogromnym śmiechem. Nie ma słów, które określiłyby moją niechęć w tej sytuacji, kretyni robią sobie żarty z poważnych rzeczy, zakładam, że kiedy wybuchłaby wojna sraliby w gacie. To nasza smutna rzeczywistość. Zbyt im dobrze, żeby uwierzyli w cokolwiek i przestali się zajmować swoimi sprawami.

Co znaczy słowo patriotyzm dla przeciętnego gimnazjalisty/licealisty? Zakładam, że kibicowanie Adamowi Małyszowi podczas zawodów oraz skandowanie "Polska gola" podczas meczu z bezludną wyspą. Nic więcej, bo czasy się zmieniły. Jest po prostu za dobrze, to trafna uwaga.
  • 3

keloj.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lepiej pomysl o tym ile niewinnych ludzi by zginęło, a nie o dzisiejszej 'wspolpracy' ludzi. Nikt mi nigdy nie wmówi że śmierć tysięcy, ba, nawet milionów ludzi to coś dobrego.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dalej są tacy którzy szukają tej nadchodzącej wojny? Tymczasem zbliża się szczyt G20, gdzie będą przywódcy wszystkich najpotężniejszych krajów.

Muszę was tu w pewnej kwestii poprzeć. Będą rozmawiać o wojnie, o wojnie walutowej która nam grozi, a trzeba jej zapobiec.

Niestety III WŚ nie ma w planach rozmów. :)
  • 0

lukasz245.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

obawiam że owa przepaść między bogatymi a biednymi mogłaby się jeszcze bardziej pogłębić , dlaczego ? a no dlatego że ten bogaty próbowałby sobie kupić wolność/życie z kaskę/dobra które posiada a tego właśnie biednego wystawił bądz wskazał aby siebie ocalić , niestety tak to jest z rozumowaniem bogatych biedny nic nie ma więc nic nie straci a w rzeczywistości ten biedny ma duuużo więcej niż ten bogaty i nie chodzi tu o kasę ale o wartości moralne
  • 0

Hex.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie do was nie dociera ile cierpień może przynieś wojna, nie wymyślajcie idiotycznych pretekstów, bo nie mają sensu...
  • 1

lukasz245.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie do was nie dociera ile cierpień może przynieś wojna, nie wymyślajcie idiotycznych pretekstów, bo nie mają sensu...

skoro to co napisałem dla ciebie jest idiotyczne to to nie ogarniam twojego rozumowania ;(
  • 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"- Wszystkie informacje na temat smugi kondensacyjnej, jakie zebraliśmy w ciągu półtorej doby, nie dały nam żadnych dowodów, by sugerować, że było to coś innego niż ślad samolotu - powiedział rzecznik ministerstwa obrony, pułkownik David Lapan.

Domniemane wystrzelenie pocisku kierowanego zostało zarejestrowane w poniedziałek wieczorem czasu lokalnego na taśmie przez śmigłowiec reporterski telewizji KCBS. Nagranie wideo przedstawia rozszerzającą się smugę na tle wodnego horyzontu, około 50 kilometrów na zachód od Los Angeles i na północ od wyspy Catalina. "

I po strachu, oto oficjalna wersja i pora ten temat odłożyć do archiwum.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych