Napisano 10.11.2010 - 20:47
Napisano 10.11.2010 - 21:03
skoro to co napisałem dla ciebie jest idiotyczne to to nie ogarniam twojego rozumowania
Napisano 10.11.2010 - 21:18
Użytkownik Raven89 edytował ten post 10.11.2010 - 21:19
Napisano 10.11.2010 - 21:30
Napisano 10.11.2010 - 22:19
Napisano 10.11.2010 - 22:34
Napisano 10.11.2010 - 22:35
Napisano 10.11.2010 - 22:42
Napisano 10.11.2010 - 22:52
Napisano 10.11.2010 - 22:53
Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 10.11.2010 - 22:53
Napisano 10.11.2010 - 23:07
Bo nie może być tak jak jest teraz. Muszą nastąpić zmiany.jedno mnie nurtuje , dlaczego ludzie tak chcą aby takie przepowiednie się sprawdziły ???
czyżby jak powiedział terminator : " ludzie mają wbudowaną bardzo silną chęć samo destrukcji "
ale wiecie gdyby była ta wojna to ludność na całym świecie współpracowałaby z innymi.. w ten sposób powstała by przyjaźń między nimi , której w teraźniejszości brakuje.. teraz panuje raczej pogarda , obojętność,chciwość... są i pozytywy no i ta pogarda ze strony 'ludzi na topie (bogatymi) ' a tymi 'biedniejszymi ' zniknęłaby i świat może by już nie był podzielony w taki sposób..
Kolejne "przepowiednie" które można wsadzić do przepełniającej się szuflady z napisem "Niesprawdzone"
Napisano 10.11.2010 - 23:28
Napisano 11.11.2010 - 00:16
Do przewidzenia. Jedyny plus jaki może wyniknąć z tych całych kabaretów z przepowiedniami to powstanie międzynarodowej świadomo... ups, chodzi o nabranie dystansu do kolejnych takich 'cyrków'.
Sly napisał:Bo nie może być tak jak jest teraz. Muszą nastąpić zmiany.jedno mnie nurtuje , dlaczego ludzie tak chcą aby takie przepowiednie się sprawdziły ???
czyżby jak powiedział terminator : " ludzie mają wbudowaną bardzo silną chęć samo destrukcji "
Zapytam Ciebie jeszcze raz. Mam nadzieję, że tym razem mi odpowiesz. Jakim kosztem, do cholery? Skoro jesteś takim entuzjastą wojen to doskonale pewnie znasz działania wojenne z IWW i IIWW. Pewnie też wiesz ile osób to pochłonęło(te ofiary pewnie się teraz w grobie przewracają słysząc takie poglądy). Co się działo później z gospodarką większości państw, nie tylko przegranych(odpada mit o zmniejszeniu podatków, zwiększeniu płacy). Pewnie też dostrzegasz różnicę uprzemysłowienia pewnych krajów, rodzajów i siły rażenia broni z dzisiejszych czasów, a tych sprzed drugiej połowy ubiegłego wieku. Może sądzisz, że po wojnie trafisz do grona tych szczęśliwców, którzy przeżyją, a następnie wprowadzisz się do jakiejś willi, która cudem ocalała(znów marna nadzieja) i zaczniesz wieść bananowe życie?ale wiecie gdyby była ta wojna to ludność na całym świecie współpracowałaby z innymi.. w ten sposób powstała by przyjaźń między nimi , której w teraźniejszości brakuje.. teraz panuje raczej pogarda , obojętność,chciwość... są i pozytywy no i ta pogarda ze strony 'ludzi na topie (bogatymi) ' a tymi 'biedniejszymi ' zniknęłaby i świat może by już nie był podzielony w taki sposób..
Idealizm jest piękny. I tylko tyle. Ale czy to oznacza, że powinniśmy wyznawać zasadę 'mierny pokój jest gorszy od wojny' jakiegoś starożytnego filozofa?Kolejne "przepowiednie" które można wsadzić do przepełniającej się szuflady z napisem "Niesprawdzone"
Jak dla mnie - sprawdzone - tyle, że wynik negatywny I na szczęście.
Nie dziwne, że tak przegranie dla niektórych wyglądała ta sprawa. Patetyczna nazwa tematu + zebranie x artykułów o napięciach między poszczególnymi państwami(-ewkami) do kupy może sprawiać złudne wrażenie.
Napisano 11.11.2010 - 01:19
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych