Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szykujmy się do wojny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
447 odpowiedzi w tym temacie

mrsnake94.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja z kolei gdziesz czytałem (na jakiejś anglojęzcznej stronie),że III WŚ ma poprzedzić wybuch wulkanu Katla na Islandii.
Do erupcji wulkanicznej miałoby dojść bodajże 4 listopada a wojna ma wybuchnąć 7 dni po tym wydarzeniu,czyli 11 listopada.

Mógłbyś podać źródło? To znaczy stronę na której pisze że Katla ma wybuchnąć.

Użytkownik mrsnake94 edytował ten post 03.11.2010 - 17:57

• 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdy by nie te przepowiednie i dobitna przesada co niektórych, to nie miał byś żadnych przeczuć. Teraz sobie odpowiedz czy to nie jest po prostu głupie ?

Gdybym nie chodził do szkoły, nie potrafiłbym teraz czytać. Gdyby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem.
Dobitnie jasną rzeczą jest to, że obawy wzbudziły we mnie te przepowiednie, bo sam raczej nie jestem żadnym typem jasnowidza i nic nie przewidziałem. Masz rację, to jest głupie, ale nic na to nie poradzę, taka ludzka natura, że łatwo coś sobie przyswoić i wziąć to za bardzo do siebie.

Ostatnio to mnie mocno dręczy, śnił mi się nawet nalot bombowy na miasto, w którym mieszkam, tj. Lublin.

Jeżeli konflikt rozpocząłby się 11.11.2010 to by tłumaczyło,że bardzo wiele osób,przez wiele lat patrząc nieświadomie na zegarki widziało godzinę 11:11 (również często widziałem tę godzinę).

Niestety raczej sporadycznie zdarzało mi się coś takiego zaobserwować. :P Znam tylko małą legendę, że jeśli zobaczysz cyferki tego typu na zegarku, to ktoś właśnie o tobie myśli. I ta druga wersja zdecydowanie bardziej mi odpowiada, bo zawsze wtedy myślałem o swoich dziewczynach. ;D
  • 0

Akinci.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Do erupcji wulkanicznej miałoby dojść bodajże 4 listopada

W takim raziem dowiemy się czy to prawda już za kilka - kilkanascie godzin. :)
  • 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A coś wskazuje na to, że miałoby dojść do domniemanej erupcji? Bo w mediach raczej nic nie słyszałem na ten temat.
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

A jak dziś Katla się miewa? jakieś oznaki?
  • 0

Reality.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy wybuch tego wulkanu to też przepowiednia czy potwierdzone naukowo i przebadana data?
  • 0

Krzewiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ktoś prosił o linka do dyskusji o erupcji Katli i wojnie. Proszę: http://www.godlikepr...sage1191246/pg3

I teraz perełka :lol

http://en.vedur.is/e...okull/#view=map

Użytkownik Krzewiciel edytował ten post 03.11.2010 - 19:17

• 1

Akinci.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I teraz perełka :lol

http://en.vedur.is/e...okull/#view=map

Czyli dzisiaj już było trzesienie pod lodowcem, ktory pokrywa wulkan Katla.

Co ciekawe Katla zawsze wybuchał nie dłużej niż 1,5 roku po erupcji wulkanu Eyjafjallajokull.
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Podobno powierzchnia wokół się trochę zapadła i zbiera się magma do góry ;>
  • 0

mrsnake94.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pożyjemy, zobaczymy. Jeszcze parę godzin i rząd amerykański będzie mógł obserwować przez satelitę ciekawe zdarzenia ;]

Użytkownik mrsnake94 edytował ten post 03.11.2010 - 19:42

• 0

Syrinks.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Yyyy... ale czemu niby Katla ma tu być jakimś poprzedzeniem? Ten wulkan wybuchał nie raz i nie dwa, to nie jest przecież jakieś niesamowite zjawisko...
  • 0

żaba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

jeszcze parę takich wątków i ludzie z zewnątrz przestaną brać forum na poważnie :P
  • 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie, należałoby tu określić wyraźnie związek między wybuchem a wojną. To że ktoś kiedyś coś gdzieś czytał i to po angielsku, nie jest wiarygodną przesłanką do wyciągania konstruktywnych wniosków. Takiego związku możemy się jedynie domyślać (np. wybuch->zanieczyszczenie atmosfery->wstrzymanie lotów na długi czas->ogromne straty firm przewoźniczych->zmniejszeni popytu na naftę->wzrost cen ropy->ogólne podwyżki wszystkich cen i chaos->itd itp... gdzie wojna?) Takie implikacje możemy mnożyć, jednak nadal pozostaną domysłami. Konkretnie - gdzie takie dane znalazłeś Kolego Flopstar??

Użytkownik riseman edytował ten post 03.11.2010 - 20:22

• 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Google nie znalazły nic na temat Katli i wojny czy Katli i 4 listopada więc możliwe, że powyższy kolega wszystko sobie zgrabnie wymyślił ;]
  • 0

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ mylo

Potraktuj to co mówi webbot jako dotarcie do horyzontu zdarzeń, za którym nie jesteśmy w stanie spojrzeć. Wiemy że jest i że niesie zmianę.

To może być wybuch wulkanu który przyniesie ciemność na lata, może to być cokolwiek co zmieni naszą codzienność w sposób którego nie możemy dzisiaj przewidzieć.

To najzwyczajniejszy horyzont zdarzeń, za nim też jest świat - ale, nie znamy go dzisiaj zatem nie możemy dzisiaj przewidzieć świata za horyzontem zdarzeń. Nic nie zniknie, ale być może zakres zmian będzie znacznie większy od jakiegokolwiek spodziewanego, stąd tam jest "nieznane"

Algorytm webbot'a raczej nie myli się, my możemy mylić się co do jego znaczeń i interpretacji.

Swoją drogą, ciekawe czasy..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych