Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szykujmy się do wojny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
447 odpowiedzi w tym temacie

Syrinks.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Generalnie jeśli nawet Katla wybuchnie w dniach najbliższych to nie będzie to nic niezwykłego bo wulkan ten wybucha mniej więcej co sto lat (ostatni raz w 1918 więc już w zasadzie "czas na niego"), a poza tym jest zawsze poprzedzane to wybuchem Eyjafjallajökull (kocham tę nazwę)... więc odkąd Eyja.. wybuchł w kwietniu naukowcy wręcz spodziewają się wybuchu Katli i nie jest to żadna szokująca informacja tylko znany fakt.
Co to ma wspolnego z rzekomą wojną- nie wiem. Wiem, że po tym tekście tylko jedna chyba osoba zapytała o źródło tej rewelacji, a reszta zaczęła się dopytywać "czy zanosi się na wybuch Katli?" - sami się nakręcamy bez sensu :P
  • 0

Korynt.
  • Tematów: 66
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ostatnio to mnie mocno dręczy, śnił mi się nawet nalot bombowy na miasto, w którym mieszkam, tj. Lublin.

O, mieszkam niedaleko Lublina (100 parę km) i pewna znajoma mi osoba również miała sen o bombardowaniu.

• 1

Krzewiciel.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co wy za przeproszeniem do cholery piszecie?

jeszcze parę takich wątków i ludzie z zewnątrz przestaną brać forum na poważnie

Człowieku, to jest forum "paranormalne", rozumiesz? Rozumiesz? Jak widać po twoim poście chyba nie... Proszę cię nie udzielaj się, jeśli nie masz nic mądrego do napisania. :/ Widziałem na tym forum już głupsze rzeczy niż przepowiednie, bo to chociaż ma jakiś sens. :)

Poza tym, ktoś pisał, że nie podano linka do dyskusji na forum angielskojęzycznym... A co zrobiłem na poprzedniej stronie??? Właśnie to znalazłem w google i pewnie o to chodziło człowiekowi, który o tym tu napisał. Nawet nie interesują się tym, co jest w postach, a chcą bojkotować takie tematy... To forum rzeczywiście schodzi powoli na psy, a jak widać nie brak tutaj ludzi, którzy nie interesują się tematyką "para", tylko chcą wszystko wyśmiać i wyszydzić. Nie sądzę, aby tak miał wyglądać ten portal w oczach założyciela. :hm:
  • 0

Syrinks.
Reputacja

Napisano

@Kowal
A bo to mało osób takie sny miewa, każdy chyba kiedyś miał sen o wojnie, w takich czasach żyjemy.

Użytkownik Syrinks edytował ten post 03.11.2010 - 21:10

• 1

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co to ma wspolnego z rzekomą wojną- nie wiem.

Nie wiesz - to nie pisz, nie wnosisz tak do dyskusji nic poza postem do pominięcia.

Masz obiekcje - uzasadnij je, podaj dane na których się opierasz i prawdopodobne scenariusze rozwoju rzeczywistości. Web bot nie pomylił się przewidując tsunami w którym zginęło prawie/ponad ? 300.000 osób, przewidując krach finansowy, katastrofę Deepwater Horizon (która się wcale nie zakończyła jak to nam zgrabnie objaśniono w mediach) i setki pomniejszych wydarzeń.

To wydarzenie ma być większe.

OK, algorytm może się "pomylić" - chociaż, bardzo w to wątpię. Coś się wydarzy, ale co ?

PS - od całkiem długiego czasu mam wrażenie że mam sny na temat...nie, nie są wcale miłe
PPS - nie, nie mam w życiu czasu na głupoty, ale to niewiele zmienia, przeczucie narasta od 2 miesięcy

Użytkownik sechmet edytował ten post 03.11.2010 - 21:14

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

co to jest Web bot?
  • -1

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O, mieszkam niedaleko Lublina (100 parę km) i pewna znajoma mi osoba również miała sen o bombardowaniu.

Ciekawe, ciekawe.

A bo to mało osób takie sny miewa, każdy chyba kiedyś miał sen o wojnie, w takich czasach żyjemy.

Nie musi być to od razu oznaka nadchodzącej wojny, po prostu zwykła zbieżność snów. Ale mimo wszystko nie był to przyjemny sen, bo tej pory źle się z tym czuję.
  • 0

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

http://halfpasthuman.com/nunums.html

Repeat. The 'break' in the tension values that indicates the tipping point after which we (the planet of humans) is into emotional release language starts on November 14th at 6:50AM Pacific Coast Time (UTC + 8). Repeat - Tipping point starts on 11-14-2010.

Zatem, mamy nieco więcej czasu ;) - jakkolwiek, cos jest na rzeczy

Webbot, jednym zdaniem - matematyka ? ;) mathematics is a language of nature (to cytat m.in. z "Pi")
  • 0

Syrinks.
Reputacja

Napisano

Nie musi być to od razu oznaka nadchodzącej wojny, po prostu zwykła zbieżność snów. Ale mimo wszystko nie był to przyjemny sen, bo tej pory źle się z tym czuję.

Fakt, takie sny przyjemne nie są. Ja ostatnio w związku z moją chorobą i stresem z tym związanym miałam jakiś taki ciąg koszmarów, też mnie potem pół dnia potrafiły ciary przechodzić.

Co do Web bota to wiem, że miałam sie już nie odzywać, ale na pierwszej lepszej stronie, którą na ten temat wyszukano google oprócz listy sprawdzonych wyliczeń jest też cała lista tych niesprawdzonych, pomyłek web bota.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co się dzieję w internecie? Ludzie sami się nakręcają na wybuch III wojny światowej. This is MADNESSS!

Nie rozumiem tej grupowej paniki. Najbardziej boję się samospełniających przepowiedni.
  • 0

Syrinks.
Reputacja

Napisano

Ja też nie rozumiem, a ponieważ w związku z tym dostałam polecenie zamilknięcia to już znikam z tego tematu.
  • 0

#132 Gość_Niedoskonały

Gość_Niedoskonały.
  • Tematów: 0

Napisano

Co się dzieję w internecie? Ludzie sami się nakręcają na wybuch III wojny światowej. This is MADNESSS!

Nie rozumiem tej grupowej paniki. Najbardziej boję się samospełniających przepowiedni.

Warto zdać sobie sprawę z jednej rzeczy - w ciągu ostatnich stu lat (mniej więcej) nie było ani jednego roku, w którym nie byłoby ŻADNEJ wojny na Ziemi.

Nie jesteśmy planetą pokoju. Przykładowo - wojny między Argentyną a Wielką Brytanią w 1982 to chyba nikt nie przewidział - choć był to tylko konflikt o jakieś tam wyspy (Falklandy-Malwiny), to jednak dość dziwny i krwawy. A wydawałoby się, że to dwa dość cywilizowane kraje...

Można pozostawać optymistą w kraju, gdzie nie toczy się żadna wojna od 65 lat - nie można być optymistą, będąc mieszkańcem TAKIEJ planety!

Akurat nie jestem zwolennikiem żadnych proroctw, wszelkie podawane daty to bzdura - trafi albo nie trafi? Ale groźba wybuchu takiej wojny jest jak najbardziej realna i pewnie bez związku z jakimiś wulkanami czy przeczuciami. Wielokrotnie bywały momenty, kiedy była ona już bliska - Blokada Kuby albo incydenty koreańskie. Wtedy się udawało - jak długo? Sam wybuch wojny może być nawet zaplanowany - ale jej przebieg to już na pewno nie...
  • 0

keloj.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie rozumiem nawet jak jakiś program matematyczny może przepowiedzieć przeszłość :)
Co do 3 WŚ w listopadzie - ludzie sami się nakręcają. Głupie przepowiednie, ostatnie próby zamachów, nagonka w internecie i już mamy 3 WŚ. Ja jestem co do tego sceptyczny. Bodajże w październiku 2008 roku według róznych channelingów i przepowiedni miał się pokazać jakiś statek kosmiczny. I co? Jajco. Przepowiedni było, jest i będzie mnóstwo. Ale nie trzeba we wszystkie wierzyć :) Praktycznie 90% przepowiedni czytanych w internecie to jakieś wymyślone bzdury mające na celu wystraszyć odbiorcę.

Niektórzy piszą tu tak, jakby broń nuklearna była pierwszym posunięciem państw podczas wojny.
Przykład niesprawdzonej przepowiedni webbota:

# 2010/08/?? : In South America, they'll be large or
mass sightings of UFO-related phenomena. A video
crew will interview an escapee from an internment
facility. The young bald man will later be revealed to
be a "non-Terran" human.

Nie wiem jak wy, ale ja cieszę się dalej życiem bo równie dobrze może w ziemie zaraz walnąc asteroida. Tak samo z 2012 - grupka ludzi łudzi się, że coś się stanie i zażarcie broni swoich racji, jest już niewidzialna planeta nibiru która ma niedługo obok nas przelecieć, jest przebiegunowanie, jest 3 WŚ. A ja powiem wam, że nic się nie wydarzy (a bynajmniej mam taką nadzieję).
To jest tylko dyskusja.
  • 1

miXUE.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mathematics is a language of nature

Socjologia jednak nie jest nauką przyrodniczą. Algorytmem matematycznym nie obliczysz zachowania i zmian w społeczeństwie. Za dużo zmiennych.

Drugi analizuje słowa pojawiające się w sieci w odpowiednich miejscach. Projekt ten zakłada, że ludzie mają zdolności prekognicyjne i mogą podświadomie opisywać przyszłe wydarzenia.

Teoretyzując...
Paradoksalnie to to, że ten program dobrze przewiduje przyszłe wydarzenia na podstawie słów o różnym zabarwieniu emocjonalnym w INTERNECIE jest największym dowodem na to, że ten program nie działa. Jeśli nie będzie przewidywał dobrze to można się spierać, czy założenia są dobre, czy nie.

Czemu?
Ile % społeczeństwa(oznaczmy umownie [S]) siedzi w internecie? Przyjmijmy, że tą ilość(ten%) będziemy oznaczali [A]. Program będzie brał pod uwagę jedynie słowa wypowiadane przez ten niewielki %S, czyli A. Ile % A w internecie jest dostępnych 24h/7? Innymi słowy ile A spędza w internecie czasu % z doby? Raczej nie siedzą 24h/7. To można jeszcze rozwijać. Ile %A spędza czasu na forach dyskusyjnych. Ile %F(for) to fora dotyczące przyszłych wydarzeń. %y będą się *(mnożyły) dając ostatecznie jeszcze mniejszy %. Tym bardziej, że program analizuje te wypowiedzi w konkretnych miejscach? A ile % tych 'odpowiednich miejsc' to ogół wszystkich for dyskusyjnych? Itp. itd. etc.

Zmierzam do tego, że ten program ma rację bytu jedynie jeżeli założy, że zdolności 'prekognicyjne'(trudne słowo) ma jedynie grupa A siedząca 24h/7 w dodatku na forach dyskusyjnych dot. ponadto przyszłych wydarzeń oraz w konkretnych miejscach w internecie. Paranoja. Ah, i nie może mieć różnych zdań.

Program pomija ilość ludzi, których zmierzyć się nie da. Resztę S, która nie ma internetu(a chyba stanowią większość ludzi na świecie...). Nie oznacza to jednak, że nie wygłaszają swoich sądów(często sprzecznych z innymi sądami, choćby tymi zmierzonymi przez Bota) typu 'A wiesz, Zenek? Sądzę, że za niedługo UFO z Fobosu nas zaatakuje bronią nuklearną". Ponadto Ci ludzie siedzący w internecie bynajmniej nie siedzą 24h/7(no, może niektórzy). Co za tym idzie na spotkaniu z kumplami/rodziną itp. itd. mogą mieć zgoła inne zdanie, wygłaszać różne sądy.

No właśnie. Gdy ktoś ma na jednym forum takie zdanie, a na drugim inne i zakładając, że przewidzi dane wydarzenie to ma te zdolności pre..., czy nie? A jeśli ktoś jest obiektywny i rozpatruje kilka możliwości, argumentując obie? Ma czy nie?

O wiele łatwiej i rozsądniej jest przyporządkować to przypadkowi. Chyba, że jak już pisałem "założy, że zdolności 'prekognicyjne'(trudne słowo) ma jedynie grupa A siedząca 24h/7 w dodatku na forach dyskusyjnych dot. ponadto przyszłych wydarzeń oraz w konkretnych miejscach w internecie"

Chyba, że nie zrozumiałem idei tego programu. Wtedy przepraszam.

Użytkownik miXUE edytował ten post 03.11.2010 - 22:23

• 0

urielx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

urielix, czy jak wolisz lubudubu. Masz kolejnego bana. Tym razem za multikonto. Zbanujemy też profilaktycznie Twoje IP. Jesteś bracie recydywa.
Będę się uważniej przyglądał piszącym z rejonu Karlsruhe. Proxy też odpada. Ale możesz próbować. :)

macie mnie juz nie banowac , to jest jakas przesada , skad wiesz o proxy ? jak na forum rozrywkowe to chyba przeginacie pałke z tym banowaniem ,
kto prowadzi te forum? nie zdziwilbym sie gdyby te forum bylo prowadzone przez jakies jednostki sledcze czy grupe pomylonych profesorow zeby sprawdzac co ludzie mysla , no bo skad wiedziales o proxy ?

Zreszta ty chyba jestes slabym moderatorem , umiesz tylko banowac :D

a zeby nie bylo offtopu , to sadze ze wojny nie bedzie jak sobie ja wszyscy wyobrazaja. Jak bedzie to pewnie nie taka jak byly w przeszlosci bo korporacjom nie zalezy na eliminacji ludnosci bo np kto bedzie klikal w reklamy Google jak populacja sie zmniejszy do tych 30% , kto bedzie kupowal benzyne , kto bedzie kupowal w biedronce , kto bedzie ogladal reklamy w TV ... no nikt a to raczej nikomu na reke nie jest , wiec sadze ze takiej wojny o jakiej tu mowa nie bedzie.

A to ze niektorzy wierza w tego ciemnostradusa to tylko ludziom ciemnote wciskaja

Podsumowujac , takiej wojny nie bedzie a ta o ktorej kazdy mysli ze bedzie to juz trwa , polega ona na oglupianiu ludzi.

Multikonto! Ban. Ivellios
Dołączona grafika

Użytkownik Ivellios edytował ten post 05.11.2010 - 13:13

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych