Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bestia z Apokalipsy "666"

• Please log in to reply
276 replies to this topic

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy ktoś z Was wie dlaczego nie można kupić sobie prywatnie teleskopu o dużej mocy?
A po co komu widzieć, że koło księżyca ruch jak na Marszałkowskiej?

Bolek, w połowie lat sześćdziesiątych i później wokół Księżyca ruch był kilkakrotnie większy i każdy, kto chciał, wiedział o co chodzi. Dziś krążą tam dwa azjatyckie satelity i na większości zainteresowanych tematem nie robi to większego wrażenia. Tajemnicze i niezrozumiałe jest to wyłącznie dla leniwych gapiów, którym nie chce się zajrzeć na właściwe strony.

Dziś można kupić sobie wszystko - jeśli ma się pieniądze. Teleskop z lustrem o średnicy od pół do jednego metra to nie problem. W Polsce są prywatne firmy, produkujące zbliżonej wielkości teleskopy, a jak kto chce, może sobie podobne sprowadzić ze Stanów. Trzecia możliwość to wykonanie takiego teleskopu samodzielnie. Z własnego doświadczenia wiem, że jest to wykonalne (mam na koncie wykonawstwo optyki do kilku teleskopów systemu Newtona). Pytanie, co chce się przez taki teleskop zobaczyć na Księżycu. Tu Cię niestety zasmucę. Największe profesjonalne teleskopy naziemne o średnicy luster 8-10 metrów nie są w stanie dostrzec tam niczego, co jest mniejsze od boiska piłkarskiego, zaś dziesięciokrotnie mniejszy teleskop amatorski w idealnych warunkach obserwacyjnych pokaże na zdjęciu obiekty o średnicy co najwyżej 0.3-05km.
  • 0

iguana131.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szukałem wiadomości na temat Nowego Porządku Świata i trafiłem tutaj.Myślę,że Nowy Porządek Świata, super komputer oraz czipy są ze sobą powiązane.Jedno z drugim idealnie się uzupełniają.Wielu z was zapiera się,że nie da sobie wstrzyknąć takiego czipa-ale czy na pewno?Czy jesteśmy wstanie wyrzec się tego świata?Rezygnacja z czipa będzie wiązała się z utratą wszystkiego:telewizji,komputera,jedzenia,wody,prądu,łazienki, ubrań -wszystkiego.Nasze dzieci nie będą leczone,uczone,będą głodne i chore.Sprowadzi nas to do podziemia.
Czy jesteśmy gotowi tak naprawdę zrezygnować z tych "dobrodziejstw" XXI w ?W imię czego?Wolności?Miłości?Niezależności?
Jestem Chrześcijaninem i jeśli rzeczywiście czipy będą znakiem diabła to przyjęcie tego znaku będzie oznaczało dla mnie wyparcie się Boga.Czy wyprę się Boga by ratować siebie i swoją żonę i obecnie 15-sto miesięcznego syna?
Dziś twierdzę ,że nie.
  • 0

bolek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'iguana131'

Jestem Chrześcijaninem

Tak Ci się tylko wydaje, jak długo wiesz tyle o swim Bogu i religii co było w Katechiźmie i z ambony co niedziela.
Chrześcijaninem bedziesz wówczas jak poznasz Biblię na której Twoja religia powinna się opierać a czy tak jest sam się dowiesz czytając. Kim jest Twój Bóg, też w Biblii przeczytasz a czy żądanie mordowania innych narodów i mordów Jego wybranego narodu przez Niego osobiście, cyt;-oko za oko, ząb za ząb to boskie atrybuty czy nie oceń sam.
Potem dopiero sam ocenisz czy to ten Bóg, którego opiece możesz powierzyć sam siebie i swoją rodzinę czy pozostaje Ci liczyć wyłącznie na samego siebie.

Czy wyprę się Boga by ratować siebie i swoją żonę i obecnie 15-sto miesięcznego syna?
Dziś twierdzę ,że nie.

Dziś tak, ale gdy poznasz bliżej kim który "Bóg" faktycznie jest?
  • 0

iguana131.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Twierdzisz ,że poznam Boga czytając Stary Testament a nie z chodząc do kościoła.
Czytałem Stary Testament i Nowy Testament i chodzę do kościoła w niedzielę i w tygodniu jak tylko mam możliwość.Zapewniam cię,że się mylisz- Boga najlepiej można poznać doświadczając Go tzn.Trzeba się z Nim spotkać.W Nowym Testamencie masz ukazany obraz Boga miłosiernego w Starym Testamencie jest Bogiem surowym ale dobrym i sprawiedliwym.To ,że nie pozwala wszystkim na wszystko nie czyni z Niego okrutnika jak próbujesz Go przedstawić.Oko za oko obowiązywało do czasu przyjścia Chrystusa-stare przeminęło i nastały nowe przykazania cyt."będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego".Bóg jest sędzią sprawiedliwym który za złe karze a za dobre wynagradza.Przeczytałeś Stary Testament więc proponuję przeczytaj Nowy a zobaczysz Miłosierdzie i Miłość.Pozdrawiam.
  • 0

Night Crawler.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeden z pierwszych komentarzy:

Dzisiaj to brzmi conajmniej groznie, boimy się teraz, a spróbujcie sobie wyobrazić, że od 10 maja roku 2008 wchodzi ustawa w naszym kraju o obowiazkowym wszczepieniu czipu przez kazdego obywatela. Nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego, co moze nas czekac, tyle sie mowi o wolnosci, a w efekcie okzauje sie, ze bedziemy zyc w pseudowartosci, ktora gdzies po drodze stala sie wynaturzona... ;< Cos mi sie wydaje, ze to mieszkanie w lesie wcale nie jest takim zlym pomyslem

Heh, Dzisiaj jest 26 czerwiec 2008 i nadal nic nie wprowadzono :D

Mam nadzieje że już tak zostanie...
To po prostu łamie wszystkie prawa człowieka...

Co do mieszkania w lesie:
Tak, to bardzo dobry pomysł, na pewno też tak zrobię. Zorganizujemy Ruch Oporu. Jeśli trzeba będzie to zamieszkamy pod Ziemią (tak jak w Matrixie) i przez lata będziemy sie sprzeciwiać.

(...) Jeśli kto wielbi Bestię, i obraz jej,
i bierze sobie jej znamię na czoło lub rękę,
ten również będzie pić wino zapalczywości Boga
przygotowane, nierozcieńczone, w kielichu Jego gniewu;
i będzie katowany ogniem i siarką
wobec świętych aniołów
i wobec Baranka.
A dym ich katuszy na wieki wieków się wznosi i nie mają spoczynku we dnie i w nocy
czciciele Bestii i jej obrazu,
i ten, kto bierze znamię jej imienia.
Tu się okazuje wytrwałość świętych,
tych, którzy strzegą przykazań Boga i wiary Jezusa.
(...) A wrzód złośliwy, bolesny, wystąpił na ludziach,
co mają znamię Bestii,
i na tych, co wielbią jej obraz.
(...) I pochwycono Bestię,
a z nią Fałszywego Proroka,
co czynił wobec niej znaki,
którymi zwiódł tych, co wzięli znamię Bestii
i oddawali pokłon jej obrazowi.
Oboje żywcem wrzuceni zostali do ognistego jeziora,
gorejącego siarką.
(...) i ujrzałem dusze ściętych dla świadectwa Jezusa i dla Słowa Bożego,
i tych, którzy pokłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi
i nie wzięli sobie znamienia na czoło ani na rękę.
Ożyli oni
i tysiąc lat królowali z Chrystusem.
(...)

Wierząc tej Apokalipsie św Jana to nasz opór zostanie nagrodzony :)

Ja na chwilę obecną bardziej boję się gniewu Boga (o ile istnieje) niż tego że złamane zostaną na mnie prawa człowieka i będę pod kontrolą rządu :P
  • 0

Cher.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh, Dzisiaj jest 26 czerwiec 2008 i nadal nic nie wprowadzono :D

Mam nadzieje że już tak zostanie...
To po prostu łamie wszystkie prawa człowieka...

Co do mieszkania w lesie:
Tak, to bardzo dobry pomysł, na pewno też tak zrobię. Zorganizujemy Ruch Oporu. Jeśli trzeba będzie to zamieszkamy pod Ziemią (tak jak w Matrixie) i przez lata będziemy sie sprzeciwiać.

Złamią jakiekolwiek prawa a ich argumentem będzie nasze dobro.Lepsza kontrola brak pomyłek.Znajdą sposób.

Mieszkanie w lesie?
Na 100% powstaną ruchy oporu.W tak kontrolowanym świecie trzeba będzie się ukrywać w lasach.Dojdzie do tego że ludzie będą budować coś w stylu podziemnych miast.Będzie się wychodziło po jedzenie środki do życia(m.in. lekarstwa).Taka współczesna partyzantka.
  • 0

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cher'
40 mln. Polaków w lasach.
Przecież w Polsce nie ma tyle drzew a trzeba by je wyciąć, żeby tyle ludzi się tam zmieściło.
A kto by rozdawał te lekarstwa, nie mówiąc o żywności i o mszy w niedziele jak wszyscy w lesie?
Uwzględnij to w swojej przepowiedni. :)
  • 0

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

polecam serię książek o końcu świata autorstwa Lahayea i Jenkinsa! wszystko jest szczegółowo opisane, poparte cytatami z Apokalipsy :)
(jak ktoś jest z Lublina mogę pożyczyć ;) )
  • 0

Cher.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cher'
40 mln. Polaków w lasach.
Przecież w Polsce nie ma tyle drzew a trzeba by je wyciąć, żeby tyle ludzi się tam zmieściło.
A kto by rozdawał te lekarstwa, nie mówiąc o żywności i o mszy w niedziele jak wszyscy w lesie?
Uwzględnij to w swojej przepowiedni. :)

100% nie oznaczało całej populacji ale 100% pewności na powstanie ruchu oporu.Większość da się oznakować ale wielu będzie się buntować i ukrywać m.in.w lasach.A co do lekarstw i żywność to będą kradli.I nie mówię że to tylko chrześcijanie będą uciekać.To także ludzie którzy sprzeciwią się takiemu "legalnemu niewolnictwu".Bo co to za wolność.
  • 0

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cher
A poważnie, to informacje o chipach zbyt bardzo się rozeszły aby ludzie sami ich chcieli.
Jeśli dośc duży procent ludzi zaprotestuje a z tym rzad musi się liczyć, bedą rozwalone sklepy przez chcących zdobyć żywność i na to się nie odważą.

Z drugiej strony jest możliwe, że kto miał być zaczipowany, już dawno jest, nie zdając sobie z tego sprawy.
Przeanalizuj co wiadomo o UFO i uprowadzeniach a to tylko mały procent jaki został wogóle ujawniony.
Jedni się wyśmiewają z UFO inni znajdują dowody na ich istnienie od tysięcy lat.
Wiele napisano bzdur w tym temacie w celu dezorientacji lub głupoty.
Możliwe też jest, że jesteśmy farmą hodowlaną wyższej cywilizacji a UFO nas nadorują jak farmer swoje bydło.
Chips w tym wypadku, to jak kolczyk w uchu krowy i tyle co krowa wie o jego istnieniu, tyle my o ewentualnym ukrytym w swoim ciele.
I co Ty na to ?
  • 0

Fatmen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A poważnie, to informacje o chipach zbyt bardzo się rozeszły aby ludzie sami ich chcieli.
Jeśli dośc duży procent ludzi zaprotestuje a z tym rzad musi się liczyć, bedą rozwalone sklepy przez chcących zdobyć żywność i na to się nie odważą.

Tu bolku się z Tobą zgodzę. Ale chodzi o to żeby ludzie umieli rozpoznać propagandę. Ale z tego co widzę to już niektórzy z tego forum twierdzą, że życie bez chipa będzie niemożliwe, bo będą odcięci od "zaczipowanej" cywilizacji. (piszę to już drugi raz w tym temacie) Ludzie kiedy wy w końcu zrozumiecie, że to jest tylko propaganda i "ONI" chcą żebyście tak myśleli i dali się zaczipować.

Z drugiej strony jest możliwe, że kto miał być zaczipowany, już dawno jest, nie zdając sobie z tego sprawy.
Przeanalizuj co wiadomo o UFO i uprowadzeniach a to tylko mały procent jaki został wogóle ujawniony.
Jedni się wyśmiewają z UFO inni znajdują dowody na ich istnienie od tysięcy lat.
Wiele napisano bzdur w tym temacie w celu dezorientacji lub głupoty.
Możliwe też jest, że jesteśmy farmą hodowlaną wyższej cywilizacji a UFO nas nadorują jak farmer swoje bydło.
Chips w tym wypadku, to jak kolczyk w uchu krowy i tyle co krowa wie o jego istnieniu, tyle my o ewentualnym ukrytym w swoim ciele.

Hah.. Ato Dobre.. No nie moge.. Jakbyśmy byli jakąś tam farmą hodowlaną Ufoków. To wątpię żeby trzymali nas tak jak teraz tzn każdy robi co chce i pozornie wszystko mu wolno. W Ameryce większość to grubasy, w Afryce ludzie umierają z głodu oprócz tego choroby, nowotwory i inne paskudztwa. I ty to nazywasz farmą hodowlaną he he. Te ufoki to jakieś nieudaczniki muczą być, bo ta "farma" im coś nie wyszła. Już bardziej byłbym skłonny uwierzyć w to co bracia Wachowscy pokazali w filmie "Matrix" Run, Bolek Run, bo Cię dopadną ufokowi agenci i zachipują. Ludzie trochę rozwagi, niemożna wierzyć we wszystko co mówią. Ale nie można wierzyć też wszystkim teoriom konspiracyjnym, bo można popaść w paranoję. I potem take bolki czy inny będą się bali spać po nocach bo ufoki z czipami krążą im nad głowami.
  • 0

Cher.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cher

Tylko że temat nie jest tylko o chipach także o "tatuażu".Coś w rodzaju numeru identyfikacyjnego dla każdego człowieka.Ludzie chcąc dokonać jakiegoś zakupu będą musieli dać sobie ten kawałek z "tatuażem"przeskanować.Jest to coś w rodzaju karty gotówkowej na naszym ciele.
W temacie pisze tez że każdy kto nie będzie chciał przyjąć takiego znamienia na czoło lub rękę będzie zmuszany siłą.Wmówią nam że to dla naszego dobra i rządy to zaakceptują.I będziemy zmuszeni dać się oznakować.To tak jak z nowym dowodem.Albo go zrobisz albo nie będziesz mógł funkcjonować w społeczeństwie.
  • 0

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fatmen

każdy robi co chce i pozornie wszystko mu wolno.

Po pierwsze, biorę pod uwagę taką możliwość na podstawie wielu starożytnych kronik o których jak wynika z twoich wypowiedzi nie masz zielonego pojęcia o ich istnieniu.
Twoje źródła informacji na których się opierasz zaczynają się od "Matrix" i kończą na "Matrix" co wyjaśnia Twój ograniczony światopogląd i zarozumialstwo.

Pomimo tego stwierdzasz "Pozornie wszystko mu wolno".
Pozornie krowa na pastwisku jest wolna, aż nie dotknie elektrycznego drutu, pies na smyczy aż nie poczuje szarpnięcia smyczy itd.
Zając wysoko na desce też czuje się wolny i je choć boi się zeskoczyć ale zamknięty w klatce zdechnie z głodu, gdyż nie będzie jadł w niewoli.

Pozornie i my jesteśmy wolni, jak długo nie popadniemy w konflikt z kodeksem karnym czy dyktaturą religijną w zależności od miejsca pobytu a takich "smyczy, ogrodzeń elektrycznych itp" o których istnieniu nie mamy pojęcia jest o wiele więcej i skuteczniejszych od tych które znamy.

Ludzie trochę rozwagi, niemożna wierzyć we wszystko co mówią. Ale nie można wierzyć też wszystkim teoriom konspiracyjnym, bo można popaść w paranoję. I potem take bolki czy inny będą się bali spać po nocach bo ufoki z czipami krążą im nad głowami.

Masz za idiotów wszystkich innych, gdyż plewy uważają za ziarno, mając się za eksperta, który nie traci czasu na oddzielenie plew od ziarna i ignoruje wszystko polegając na własnej podwórkowej "mądrości".
  • 0

Fatmen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cher

W temacie pisze tez że każdy kto nie będzie chciał przyjąć takiego znamienia na czoło lub rękę będzie zmuszany siłą.Wmówią nam że to dla naszego dobra i rządy to zaakceptują.I będziemy zmuszeni dać się oznakować.To tak jak z nowym dowodem.Albo go zrobisz albo nie będziesz mógł funkcjonować w społeczeństwie.

Właśnie chodzi o to żeby nie dać sobie tego wmówić. Dowodu nie masz pod skórą ani na niej, nie musisz go zawsze ze sobą nosić. Nawet jak go masz to i tak cię dzięki niemu nie zlokalizują, a z chipem takie coś nie było by problemem.

bolek

Po pierwsze, biorę pod uwagę taką możliwość na podstawie wielu starożytnych kronik o których jak wynika z twoich wypowiedzi nie masz zielonego pojęcia o ich istnieniu.

O. A to dobre jest. Starożytne Kroniki błehehe. A co może powiesz mi że ty je kiedyś widziałeś? Tłumaczyłeś? Jaką masz pewność że takowe w ogóle istnieją. Ach przepraszam zapomniałem przeczytałeś w internecie hehe, tak naprawdę wiarygodne źródło.

Twoje źródła informacji na których się opierasz zaczynają się od "Matrix" i kończą na "Matrix" co wyjaśnia Twój ograniczony światopogląd i zarozumialstwo.

Ło powiedział co wiedział. Hehe. Chodziło mi właśnie o to, że te twoje wiarygodne źródła, są tak samo wiarygodne jak "źródło"(słowo "źródło" specjalnie wziąłem w cudzysłów żeby podkreślić że film "Matrix do niego nienależny) jakim jest film "Martix".

Pozornie i my jesteśmy wolni, jak długo nie popadniemy w konflikt z kodeksem karnym czy dyktaturą religijną w zależności od miejsca pobytu a takich "smyczy, ogrodzeń elektrycznych itp" o których istnieniu nie mamy pojęcia jest o wiele więcej i skuteczniejszych od tych które znamy.

Weź to pod uwagę że popadając w konflikt z kodeksem karnym najczęściej ingerujemy w cudzą wolność i prawo wyboru. Nie wszystkie "smycze" są złe. Weź na przykład takiego muzyka. Gdyby nie to że ograniczają go skale, tonacje, akordy i rytm mógłby się pogubić i nie był by zgrany z innymi muzykami. Niby ograniczenie, a jednak daje nowe możliwości i ile ułatwia. Równie dobrze możemy powiedzieć, że ogranicza nas nasza własna mowa bo czasami nie potrafimy wyrazić tego co czujemy czy myślimy.

Masz za idiotów wszystkich innych, gdyż plewy uważają za ziarno, mając się za eksperta, który nie traci czasu na oddzielenie plew od ziarna i ignoruje wszystko polegając na własnej podwórkowej "mądrości".

Nie przesadzajmy, nie za idiotów. Jak już to za ludzi którzy za wiarygodne źródła mają internet i starożytne pisma które można interpretować na tysiące sposobów. Powiem Ci, że wole kierować się swoją "mądrością" niż ludzi z forum, czy z innych miejsc. Niczego nigdy nie przyjmuję za prawdę ostateczną, ale niczego też do końca nie odrzucam. A jeśli chodzi o podwórkową mądrość to jak na razie ty się nią kierujesz. Wydaje mi się że ci to już tłumaczyłem pisząc o ufokach i ich nieudolnym "hodowaniu ludzi"
  • 0

FraBle.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

My tu gadu-gadu, a może wypadało by pomyśleć nad jakimś ruchem oporu czy czymś podobnym. Tego typu chipy i systemy w filmach S-F zawsze spotykają się z grupą ludzi której to nie odpowiada. Ja do takiej grupy z chęcią mogę należeć. Będziemy żyli w kanałach i czasem wyjdziemy żeby obrabować jakiś sklep by zdobyć pożywienie. A jak już będziemy w tych kanałach to będziemy planowali atak na super-komputer wspólnie z partyzantami innych narodowości. Ma ktoś może jakąś dużą piwnicę połączoną z kanałami? :D U mnie w mieście są bunkry z kanałami burzowymi. Możemy tu zacząć :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych