Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bestia z Apokalipsy "666"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
276 odpowiedzi w tym temacie

Ikkus.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pomysł z chipami pewnie i tak odrzuci większa część społeczeństwa. Dlaczego? Człowiek lubi mieć wszystko przy sobie, by mógł to kontrolować i wiedzieć co się z nim dzieje. Poza tym kto by dał sobie wszczepić dobrowolnie takie coś? No dobra, może znalazło by się więcej niż kilkaset wyjątków na świecie. Jednak moim zdaniem taka perspektywa jest okropna. To tyle co mogę na razie powiedzieć ^^"
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak będzie,zniewolą wszystkich ludzi...nie wiadomo jak tego uniknąć?Ucieczka do lasu nic nieda i tak cię wytropią i tak, zresztą jeśli nie bedziesz miał znaku nic nie kupisz...prędzej czy później to ty przybiegniesz do nich ,prosząc aby obdarzyli cię znakiem grin1.gif ...nice huh??? biggrin1.gif sad3.gif

Ja wole przybiec z kosą i zabrać itemki po dobroci a jak się bedzie stawiał zaczipowany baranek to kosa w bebechy :mrgreen:

Pomysł z chipami pewnie i tak odrzuci większa część społeczeństwa. Dlaczego? Człowiek lubi mieć wszystko przy sobie, by mógł to kontrolować i wiedzieć co się z nim dzieje. Poza tym kto by dał sobie wszczepić dobrowolnie takie coś? No dobra, może znalazło by się więcej niż kilkaset wyjątków na świecie. Jednak moim zdaniem taka perspektywa jest okropna. To tyle co mogę na razie powiedzieć ^^"

Akurat 'większości' to barany i nie będą się stawiać jak 'rząd' wprowadzi obowiązek czipowania swoich baranków więc czemu miałby tego nie zrobić ?
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówicie,że nie dacie sobie wszczepić chipa - jestem ciekawy,czy powiecie to samo,jeśli od jego posiadania będzie zależało dobro waszych dzieci albo najbliższej rodziny ;)

Nie mam nic przeciwko chipom jeśli naprawdę będą one ułatwieniem życia - jedynym problemem jest zwiększenie zakresu kontrolowania jednostki - i właśnie to mi śmierdzi w całej tej sprawie.
  • 0

wizzfx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mam nic przeciwko chipom jeśli naprawdę będą one ułatwieniem życia - jedynym problemem jest zwiększenie zakresu kontrolowania jednostki - i właśnie to mi śmierdzi w całej tej sprawie.

David Icke w jednym ze sowich video dostępnych na youtubie wpomina o czipach , dzieki nim ta garstka która rządzi światem ma mieć panowanie nad emocjami każdego człowieka a nie tylko nad jego położeniem i takich tam pozornie dla nas wygodnych rzeczach. Nie wolno dopuścic aby to się stało :|
  • 0

Pierce.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wytłumaczcie mi od kiedy ciąg 18 cyfr jest liczbą szatana? Jestem świadom, iż ludzie dopisują podobnym teoriom dziwne wątki fikcyjne, lecz proszę was abyście się chwilę nad tym zastanowili. W podobny sposób z każdej liczby można stworzyć 666, wystarczy że coś podzielisz/spotęgujesz/dodasz itd.

... choć zaczynam to w pewien sposób rozumieć. Gdy czytałem ten fragment apokalipsy wczuwając się w postać wierzącego w ten nonsens, miałem wrażenie, iż próbowano wywołać we mnie strach, po prostu sprytnie ... nawrócić. Coś na zasadzie "przepowiednia się spełnia a więc ludzkość dobiega końca, teraz zmięknij gnoju i sław imię pana".

18 to nie 666 :mrgreen:

###

Chip jest oznaką niewoli i niemal każdy z dumą twierdzi, że nie pozwoli go sobie zainstalować. Gdyby np. udało się dodać do tej kupki układów scalonych wszystkie funkcje telefonu komórkowego, to jestem zdania, iż większość wręcz prosiłaby o wszczepienie gadżetu choćby w d*psko.
  • 0

Cáerme.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co do tej liczby to zrozumiałam tyle, że chodzi o ciąg cyfr w postaci 6 cyfr 6 cyfr 6 cyfr, a więc 666.

Co do Chipów, myślę, że to i tak nas czeka, choć mam nadzieję, że ja tego nie dożyję. Dobrze, że naukowcy badają takie rzeczy, źle, że rząd chce ich używać przeciwko nam. Św. Piotr pisał "wszystko badajcie, a co szlachetne zachowujcie". Ale mimo wszystko nie wydaje mi się, zeby np. Kaczyński zdołał zmusić Polaków do instalowania chipów pod skórę. Tak się robi tylko z psami - w tym przypadku to jest dobre.
  • 0

freek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Euro wprowadzą do 2012, dowody osobiste z chipem od 2011...wiemy dokładnie w jakim kierunku podążamy! Cały czas zastanawiam się czy zrobimy coś z tą wiedzą.

http://www.rp.pl/artykul/238684.html

"Nowa karta identyfikacyjna nie będzie też zawierała żadnych danych biometrycznych, jak np. odcisk palca. Jednak nie jest wykluczone, że to się jeszcze zmieni."...
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

wprowadzenie Euro do Polski to samobójstwo dla społeczeństwa.
  • 0

corner.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Euro wprowadzą do 2012, dowody osobiste z chipem od 2011...wiemy dokładnie w jakim kierunku podążamy! Cały czas zastanawiam się czy zrobimy coś z tą wiedzą.

Powiedz mi proszę, jaka jest różnica pomiędzy danymi osobowymi zapisanymi na chipie, a na samym dowodzie? Absolutnie żadna. Czip nie będzie działał na odległość, będzie wymagał kontaktu z urządzeniem odczytującym. W tej chwili funkcję czipu pełni specjalny ciąg znaków na rewersie dowodu osobistego, u dołu - dzięki temu można odczytać dowód w specjalnym czytniku. W przyszłości na czipie będzie można zapisać np. podpis elektroniczny. A odciski palca na twoim dowodzie już na pewno od dawna są. Przyjrzyj się pod światło ;) .

Oczywiście, możesz czuć się niekomfortowo z wiedzą, że ktoś cię może skontrolować. No ale kontrola obywateli istniała, istnieje i będzie istnieć. Tylko, że kiedyś spisywało się wszystko w zeszycie/legitymowało, a teraz i w przyszłości, dane będą sobie siedzieć w komputerze.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powiedz mi proszę, jaka jest różnica pomiędzy danymi osobowymi zapisanymi na chipie, a na samym dowodzie?

Różnica jest kolosalna. Dowód możesz przy sobie posiadać lub nie, chip posiadasz zawsze i wszędzie. Pierwsze modele chipów będą wykorzystywane najpewniej tylko do identyfikacji pod czytnikiem, później dojdzie jednak także możliwość płacenia za pomocą chipa. To tylko małe kroki do likwidacji systemu monetarnego, a wtedy informacje zbierane przez terminale płatnicze pozwolą na identyfikację miejsca naszego przebywania i nie tylko (np. pozwolą zbierać informacje o naszych zachowaniach, nawykach, zakupach itp.). Kolejne generacje tych urządzeń będą z pewnością widoczne dla GPS.
  • 0

corner.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide, mowa była o chipie w dowodzie osobistym. Przecież nawet zacytowałem posta, na którego odpowiadałem.
  • 0

freek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

coroner a czy wiesz, że dostęp do danych zapisanych na chipie będzie zdalny? i będziesz go miał Ty jak i urzędnik?
ale mamy czas, spokojnie - wystarczy petycja, 500tyś podpisów i mamy referendum.
  • 0

corner.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy nadal piszesz o chipie z dowodu osobistego, czy też o tym pod skórą?

Otóż wyprowadzam cię z błędu. Ani jeden, ani drugi nie będzie działał zdalnie. Oczywiście, być może zostanie zaimplementowana technologia zbliżeniowa (taka, jaka jest w najnowszych kartach płatniczych PayWave albo PayPass, kartach miejskich - na przykład krakowskiej czy legitymacjach studenckich), ale dostęp do danych możliwy jest wtedy z odległości nie większej niż kilka centymetrów.

Poza tym - przecież w tej chwili urzędnicy mają dostęp do tych danych bezpośredni, nawet nie potrzebują z nikogo niczego odczytywać - wszystkie dane z dowodów i inne dane są przecież w bazach danych (PESEL, PESEL2 i inne).
  • 0

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taaa, zapomnijcie. Czy wy tego nie widzicie, że oni robią wszystko, żebyśmy my dobrowolnie się na to zgodzili? Do polski to jeszcze nie dotarło i raczej dotrze. Polacy nigdy się na to nie zgodzą nawet ciężko było by ich zmusić, taka nasza mentalność, ale amerykanie to zupełnie inna bajka. Jeszcze się zdziwicie...

Czytając teksty typu "nie mam nic przeciwko czepianiu czipów" tracę wiarę w ludzi. Ja bym zrobił na prawdę wiele, by sobie nie dać tego nie wszczepić. Zresztą ten wątek był już gdzieś poruszany i się powtarzam.
  • 0

corner.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytając teksty typu "nie mam nic przeciwko czepianiu czipów" tracę wiarę w ludzi. Ja bym zrobił na prawdę wiele, by sobie nie dać tego nie wszczepić. Zresztą ten wątek był już gdzieś poruszany i się powtarzam.

Oj no. Może ja też zacznę się bać, jeśli tylko podasz mi jedną istotną różnicę między chipem, a tym, co jest teraz.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych