Co do dyskusji w temacie

@Ronaldo nie chodziło mi o logiczne wyjasnienie typu definicja przez kogos utworzona.... chciałbym chociaż prawdopodobne wyjasnienie. W zasadzie jakie kolwiek nie łamiące praw fizyki w naszym wszechświecie, bądź jak kto woli takie które nie zaprzecza prawom fizyki już potwierdzonym. Nie ma ?
no ja sie nie dziwie ....
Oglądałem jeden z filmików kiedyś w tych klimatach i w zasadzie jeden z wielu. Większosc to były szmiry new age. Ale akurat ten dobrze pamietam. Mówiono w nim o umysle otwartym i zamknietym. Wy prawdopodobnie myslicie, ze ja mam umysl zamkniety iywarzacie mnei za totalnego sceptyka...
Jednak nie... ciągle zachecam do samodzielnego myslenia, a czemu ?
ba nawet znalazlem ten film
Miec otwarty umysl nie oznacza, ze albo cos akceptujesz w 100 % , albo tez odrzucasz podajac wyjasnienie i tylko tego ciagle sie trzymac. Miec otwarty umysl oznacza branie pod uwage wielu czynnikow, zastanowienie sie nad nimi i dopiero wydanie osadu. Czemu o tym pisze ? bo wielu z was prawdopodobnie nawet nie probowalo sie zastanowic nad sensem no np tego nieszczesnego leczenia energja ... Nie jestem w stanie w 100 % wma powieziec, ze to nie moze miec miejsca bo ma ! ale w mikro skali ! kiedy sie skaleczysz rana sie zasklepia. Czemu ? no włąsnie te mikro cząsateki wędrujące po twoim ciele z krwią tego dokonały. Ten proces może i wyłącznie być realizowany w takiej skali i żadnym sposobem nie przekażesz tych cząsteczek innej osobie "bezprzewodowo" z reszta bo i po co ? ma swoje ...
Jezeli dalej upieracie sie przy leczeniu "energia" ... ( wrrr dzieki bo spoznie sie na wyklady .... ) Wiecie. Gdyby to bylo mozliwe to jak juz powiedzialem. oglibyscie sobie rowniez manipulowac wszystkimi tkankami w ciele. Z załozenia ta "cudowna energia" jest wasza energia nie ? taka sama z jakiej jestescie zbudowani. Czyli logicznie, rzecz biorac konsekwencja umiejetnosci manipulacji ta energia moglibyscie sobie zmieniac ksztalt ciala czy regenerowac urwane konczyny.. z reszta to juz napisalem. Nie mozna sobie wybierac fajnych zdolnosci bo sa poprostu " fane ". Zapewne dacie mi zaraz kilkanacie przykladow... wiem, wiem, uwierzcie mi na slowo swojego czasu widzialem multum tych waszych filmików i czytałęm troche na ten temat. Został przeprowadzony nawet eksperyment ( oj i nie pamietam nazwy filmiku ^^ ) gdzie wzieto człowieka i cos mu tam bylo. Wzieto takiego goscia co leczy na odleglosc i zwyklego faceta. Pacjetowi powiedziano, ze ten znachor jest zwyklym facetem a zwykly facet znachorem. Zgadnijcie co sie stalo ? tak wlasnie . Po kontakcie z prawdziwym terapeuta pacjet nie wykazal zadnej poprawy w tescie jaki przeprowadzono po experymencie, a po wizycie i normalnego goscia nagle mu sie poprawilo... zgadnienicie co to ? tak placebo!. Takei samo jak podczas wojny gdzie podawano rannym cukier zamist środków przeciwbólowych.
To prawda zgodze sie iżczłowiek miał ! a nie ma jakieś możliwosci. Przykładowo. Nasze konczyny urwane nie odrastaja , a czemu ? bo rany sie zabliźniaja. Przeprowadzone jakeis doswiadczenie na myszach i usunieto myszcze gen odpowiedzialny za zabliźnianie ran. I wiecie co ? ogonek odrastał, uszka i łapki też. Człowike utracił tą zdolność na rzecz przetrwania choć teraz gdy nie musi walczyć z naturą mógłby odzyskać te zdolność

Wiecej tu sie nie bede produkowal bo to bez celu zwłaszcza, ze np: moderator twierdzi iż próżnia jest pustką nic w niej nie ma ^^ , a pare innych osób potrafi czytać w myślach i leczyć na odległość. < bez obrazy>
Użytkownik convers edytował ten post 16.11.2010 - 11:55