Co prawda przedstawiany tu myśliwiec jest tylko V generacji, ale moim zdaniem spokojnie z F22 sobie poradzi.
Pak Fa nie jest jeszcze myśliwcem V gen.w prototypach wykorzystuje się jeszcze rozwiązania z rodziny Su-27.Nie ma dedykowanych silników,radaru i innych systemów.Wiadomo,samolot to na razie prototyp ciągle bez elementów zmniejszających powierzchnie odbicia (bez radar-blockerów we wlotach itp.),ale ciężko będzie miał,żeby poradzić sobie z F-22,który jest stealth pełną gębą.Opracowanie nowego silnika będzie chyba najtrudniejsze dla Rosjan z technicznego punktu widzenia,na opracowanie nowego Rosjanie przeznaczyli 10 lat a Saturn z Salutem nie mogą się dogadać,więc na nowe silniki osiągające supercruise poczekamy jeszcze wiele lat.PAK FA,który być może wejdzie do służby po ok.30 latach od oblotu F-22,jest już na starcie za amerykańskimi konstrukcjami,które po modernizacjach za kilka/kilkanaście lat będą wykorzystywały rozwiązania z VI generacji.
Teraz, gdy wpływy z eksportu surowców są większe, a zarazem wojsko mniej liczne - nadszedł czas na modernizację.
Modernizują armię od lat,ale przy tej wielkości zamówień na nowy sprzęt zajmie im to całą wieczność:
Przez ostanie 10 lat z nowości mają:
- 48 + kilka (2 pułki) Su-27SM
- 24 + kilka (1 pułk) niezbyt imponujących Su-24M2
- 24 + kilka (1 pułk) MiG-29SMT (ale to w ramach wycofania się Algierii)
Su-24 i 27 to zalatane używki'MiGi-29 prawie nówki,bo spędziły trochę czasu w Algierii,która postanowiła je wycofać ze względu na niską jakość.
6 zmodernizowanych MiG-31
6 Su-34 do końca roku
Su-34 czekał 20 lat od oblotu prototypu do przezbrojenia pierwszej jednostki operacyjnej..
na F-22 ich nie stać (wojsko kupiło mniej niż chciało, bo zwyczajnie były zbyt drogie) a chcą produkować prawdopodobnie jeszcze droższe?
F-22 tworzony był do przełamywania obrony przeciwlotniczej,skrytego podchodzenia nad cel,ataku i jako niezauważony przez stacje radiolokacyjne miał bezpiecznie wracać do bazy.Jednak wraz z zakończeniem Zimnej Wojny,zmieniono mu podstawowe zadania..Uznano,że tak naładowany elektronicznie,niewykrywalny i drogi samolot jest już niepotrzebny(w skrócie).Uznano,że zagrożenie minęło i że obecne samoloty i tak stoją na wysokim/wyższym poziomie od konstrukcji wschodnich.Więc zaczęto redukować zamówienia na ten samolot.Zamierzano nim zastąpić F-15,teraz już wiadomo,że F-22 będzie nie więcej jak 187,z pierwotnie planowanych 750.W czasach Zimnej Wojny koszta się nie liczyły,lecz w obecnych czasach F-22 jest po prostu zbyt drogi,podobnie jak wycofany już niewykrywalny F-117,który był po prostu za drogi w utrzymaniu.
Osobiście wolałbym nowsze wersję MIG-ów na naszym niebie niż F-y-16ste
Osobiście
skopałbym Ci tyłek naszym F-16C block 52+ ,gdybyś wsiadł do któregoś nowszego MiGacza
![;]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/smile5.gif)
Obecnie nawet Rosjanie nie zamawiają MiGów,które są już z lekka leciwe.Czasy świetności te,jakby nie było świetne maszyny,mają już niestety za sobą.
- nasi piloci wyszkoleni na rosyjskich maszynach mieli by mniejsze kłopoty z ,,przesiadką"
Aquila już dobrze napisał.Ja tylko dodam,że przesiadka z wycofanych już MiGów-21 czy 23 na obecne F-16 to przesiadka o 2 klasy.O 1 klasę byłaby,gdyby przesiedli się na nowsze od naszych '29np.na Su-30 czy MiG-29 SMT.
- tańsze koszty eksploatacji, części i serwisu
F-16 Block 52+ Jastrząb --- Koszt eksploatacji na jedną godzinę lotu: 43.000 zł.
Mig-29 Fulcrum --- Koszt eksploatacji na jedną godzinę lotu: 61.857 zł.
Su-22 Fitter --- Koszt eksploatacji na jedną godzinę lotu: 44.952 zł.
Jeśli kogoś interesuje mogę napisać o każdym statku powietrznym używanym w Polskich Siłach Powietrznych
Z częściami i serwisem też nie było by różowo,zważywszy na fakt,że Rosja to teraz nasz potencjalny przeciwnik...
- wcale nie gorsze konstrukcje od amerykańskich - chociażby koncepcja eksportowego Mig-35
Który nie został zakupiony przez żaden kraj
- polepszenie nie najlepszych stosunków ze wschodnim sąsiadem
Są inne sposoby na polepszenie stosunków aniżeli kupowanie od potencjalnego wroga sprzętu wojskowego.
Słyszeliście o rakietach Buława ?
,,od początku ma problemy,w ubiegłym roku za niepowodzenia zwolniony został konstruktor Buławy.Z dotychczasowych 12 prób od 2003 tylko jedną uznano za w pełni udaną.4 inne były częściowo udane.'' Tak pisałem na forum jakiś czas temu.Teraz wygląda to tak:,,W sumie, od początku testów, udanych było jednak tylko 7 z 14 prób Buławy.'' za altair.com.pl
Resztę
Aquila Tobie napisał,z czym sie zgadzam.
Parę linków (skąd czerpałem przydatne info) i dla zainteresowanych:
www.sp.mil.plwww.mon.gov.plwww.altair.com.plI co do tematu:

nie wiem czy już czasami nie wklejałem linka...
Koncepcje myśliwców przyszłości
Użytkownik zygix edytował ten post 13.11.2010 - 22:09