Skocz do zawartości

Zdjęcie

Korea Płn. wystrzeliła ponad 200 pocisków, ludzie w bunkrach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
346 odpowiedzi w tym temacie

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

damian jesteś pewien tego wszystkiego co napisałeś? Masz pewnosć że te proroctwa zostały napisane przed danymi wydarzeniami a nie dopiero po nich? Bo ja mam spore wątpliwości czy chociaż jedna z tych przepowiedni jest autentyczna.
Widział ktoś te przepowiednie spisane wcześniej? też wątpię.

z wiki

Wanga była analfabetką lub półanalfabetką. Nie zostawiła żadnych przekazów w formie pisanej, a jej przekazy były na tyle niezrozumiałe, że telewizyjne audycje z jej udziałem opatrzone były podpisami w języku bułgarskim. To co mówiła, zostało zapisane przez członków jej otoczenia.

Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 23.11.2010 - 15:20

• 0

Templariusz.
  • Tematów: 35
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jedna wojna już trwa na pewno...
  • 0

Damian25.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Poczytaj ilu ludziom pomogła.

"Przepowiadała przyszłość dzieciom – zarówno tym narodzonym jak i nienarodzonym. "

"zachowały się pewne nagrania z jej wypowiedziami wraz z bułgarskimi napisami. To co powiedziała, bądź rzekomo powiedziała zostało zebrane przez naocznych słuchaczy. Z czasem pojawiło się też kilka pozycji książkowych opisujących jej życie i przepowiednie "

"Choć słynęła z gościnności i z natury nie odmawiała pomocy, miała bardzo negatywny stosunek do ludzi złych i kłamców, których potrafiła rozpoznawać dzięki darowi, który posiadała. Tych (złych) od razu “wyrzucała nie przebierając w słowach”." - Dziwne co?!

Oglądałem nawet o niej film,tylko niestety nie był po PL. Przychodzili do niej licznie ludzie. - ALE PO CO? NO PO CO ? na kawe? no chyba nie!!!

Źródło - http://babavanga.pl/

Użytkownik Damian25 edytował ten post 23.11.2010 - 15:28

• 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

po 1 Źródło.... a po 2 do energoterapeuty po co się chodzi? no po co na kawę? i wierzysz w wyleczenie różdżką? bądź energią tego specjalisty ?
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Super, jestem pod wrażeniem. A co masz do powiedzenia w sprawie tych przepowiedni? Skąd to w ogóle skopiowałeś?

Widać ta vanga była lepsza niż jackowski, bo przewidziała niemal wszystko.
Są tam w tych książkach te przepowiednie z datami? O jakie książki tu niby chodzi bo znam tylko jedną wydaną przez nieznany świat.
Aha ja tez nie lubie złych ludzi, prawie tak jak każdy.
  • 0

keloj.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

LUDZIE, ILE MOZNA.....

Nauczcie się w końcu, że Vanga nie podawała dat, a wszystko to wymyślili jacyś rosyjscy fanatycy.
Te państwa prowadzą ze sobą spór od dawna, i nic na to nie poradzicie. Teraz zwolennicy przepowiedni się cieszą, ale jak zobaczą, że za pare dni nic się nie wydarzy, nagle umilkną.
  • 0

Damian25.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wierzysz w wyleczenie różdżką? bądź energią tego specjalisty ?

W wyleczenie różdżką nie,ale w jej zioła TAK! I według kalendarza Babci dziś mamy 10lis. czyli do końca lis. może się sporo wydarzyć.
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W wyleczenie różdżką nie,ale w jej zioła TAK! I według kalendarza Babci dziś mamy 10lis. czyli do końca lis. może się sporo wydarzyć.

Zioła ? :D to ona sadzi jakieś zioła? :D
  • 0

killzone.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Raczej juz nie, bo wykitowała 16 lat temu ;)

Damian daj se spokoj, bo troche sie osmieszasz :D Ja rozumiem wierzyc w przepowiednie, ale aż taki fanatyzm nie jest wskazany.

Użytkownik killzone edytował ten post 23.11.2010 - 15:38

• 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Damian25 w dzisiejszych czasach żadna informacja nie jest pewna, często nawet coś co wydaje się rzetelną informacją popartą solidnymi argumentami może być zwyczajnie naginane lub przekłamane, proponuje nabrać trochę dystansu do tego co czytasz w internecie lub oglądasz w tv.

W internecie wszędzie o tym trąbią, ale jak dla mnie atak na jedną wyspę nie można nazwać III wojną światową, pożyjemy zobaczymy jak się sprawy potoczą.
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

jak tak to już ją lubię :lol:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutaj jest temat o Vandze. Kolejne przepychanki na temat jej przepowiedni w tym temacie zostaną usunięte i potraktowane jak spam. Przypominam, że to podforum Wydarzenia.
  • 1

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podobno Seul zwrócił się do USA do wysłania w ten rejon bomby atomowej...

możesz podać źródło? bo jakoś w to nie mogę uwierzyć

Minister obrony Korei Południowej Kim Tae-young zgłosił możliwość sprowadzenia do swojego kraju broni nuklearnej. Broń tę miałyby dostarczyć Stany Zjednoczone, a jej ewentualne użycie miałoby pozostać w gestii amerykańskiej armii.

WIecej tu LINK

Użytkownik Arczi1991 edytował ten post 23.11.2010 - 16:13

• 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pisałem już o tym w jednym temacie ale napiszę jeszcze raz.Baba Wanga NIGDY nie podawała dat i NIGDY nie dzieliła się przepowiedniami o charakterze katastroficznym.Tyle w tym temacie.Jeśli natomiast komuś nie wystarczą te słowa odsyłam do książki "Jasnowidząca Wanga" Krasimiry Stojanowej.Naprawdę warto zajrzeć do źródeł pisanych zanim zacznie się polemikę na jakiś temat ;)

@Topic: Nie wydaje mi się,żeby ten incydent miał wywołać globalną wojnę.Kim Dzong II ma zbyt dużo do stracenia - otwarta wojna z Koreą Południową oznacza po prostu ofensywę militarną w wykonaniu tego państwa i wojsk Rosji lub USA.Doskonale wszyscy wiemy,że jeśli sprawy przybiorą taki obrót to Phenian padnie już w pierwszym tygodniu wojny razem ze swoim stetryczałym przywódcą.
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Aha. To ja już wiem dlaczego miałam dziś takie koszmarne sny (zginęłam co najmniej w 1 z nich a w 3 byłam bliska śmierci - co mnie zdziwiło bo już od ponad roku nie umierałam w snach) ... :lol. To wyjaśnia sprawę.

A wiesz, że ja dziś też? Już dawno nie miałem koszmarów, a już na pewno nie takie jak dziś!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych