Nie będę odnosił się już do twojego pierwszego zdania z poprzedniego posta , a mógłbym, ale kompromitujesz siebie i środowisko naukowe takimi bredniami bo to jest udowodnione naukowo zjawisko tyle że rzadko mówi się o nim w tv.
Potop udowodniony naukowo ???
Stary gdzieś ty to usłyszał ?? W filmikach kreacjonistów ??
W motto portalu Paranormalne są słowa "nie boimy się żadnej teorii alternatywnej". Moja teoria o Starszej Cywilizacji
jest własnie teorią alternatywną do uznawanej przez naukowców historię.
Co to ma wspólnego z tematem ??
Gdybym chciała podyskutować na temat
historii klasycznej wybrałabym właśnie "historycy.org." W linku, którym mi podesłałeś 50 % postów było nie tyle na
temat Hyperborei. co na temat tajemniczych kolein na Malcie.
Bo w tej dyskusji ważna była w sumie pierwsza strona , potem dyskusja sie rozmyła .
A więc datowanie musi być błedne, albo koło musiało być w tym czasie znane na Malcie. Tyle o nieomylnosci
archeologów.
Nikt nigdy nie twierdził że archeologowie są nieomylni .
Według badań antropologów homo sapiens powstał jakieś 100.000 lat temu / niektórzy naukowcy sadzą,że
jeszcze wczesniej/, a więc dlaczego nomadzi wedrowali sobie beztrosko ok. 85.000 lat,aby w końcu sie osiedlić?
Czyzby byli na tyle tepi,żeby tego nie zrobić wczesniej?
Przejście od kultury wędrownej do osadnictwa troche trwa . Wymaga zaobserwowania calego mechanizmu wysiewu , wielu skomplikowanych ideii itp .
POZA TYM :
Anatomically modern-appearing humans originated in Africa about 200,000 years ago, reaching full behavioral modernity around 50,000 years ago.Więc nie wiem skąd ci sie te 100K lat wzieło.
źródło Albo Nan Madol, olbrzymia budowla / miasta, światyni?/, którą
mieli wybudować krajowcy w przepaskach na biodrach, nie mającego własnego pisma?
Nan MadolA cóż w tym Nan Madol jest takiego niezwykłego co było poza zasięgiem ówczesnych ludów ??
Poza tym po raz kolejny zaczynamy dryfować w opary absurdu bo wspomniana kultura to 1400 p.n.e. Jak to sie ma do 10-12 tysięcy lat ??
Są ślady namacalne,że istnieli,własnie , chocby Yogunami, czy też podwodne ruiny niedaleko Kuby. Wybudowano je
jeszcze wtedy, gdy poziom wody był dużo niższy.
Źródło plz . Plus jeszcze jakieś źródło które pokazuje cóż takiego dziwnego i niezwykłego jest w tych budowlach, że nie mógł postawić ich ówczesny lud.
Kiedy ta cywilizacja powstała, tego nie wiem. Nie wiem, również kiedy wymarła.
To skąd to przekonanie że cokolwiek tam było ??
Byc może wykreslili sie z annałów historii za pomocą atomu?
Zdajesz sobie sprawe jaki poziom trzeba prezentować żeby ujarzmić atom ?? I ze cywilizacji na takim poziomie nie da sie unicestwić zupełnie ?? Gdzie ich kopalnie, huty, ośrodki badawcze ?? Gdzie ślady po środkach przenoszenia broni atomowej ( ICBMy , samoloty , łodzie podwodne ) ??
A może wymarli jak Sumerowie? / jedna z teorii dotycząca wymarcia Sumerów
mówi o małej ich rozrodczości, czyli mówiąc krótko, ich rodziny były małodzietne/.
Sumerowie nie wymarli tylko podbici przez Akkadyjczyków rozpłyneli sie wśród nich . Nie próbowali np w przeciwieństwie do Żydów, sie izolować.
W tym wypadku mylisz się. Po Sumerach zostało dużo kości z grobowców arystokracji z 2700 r p.n.e.,
a więc wydobycie DNA dla genetyków nie powinno sprawić trudności.
Być może ktoś takie badania już przeprowadził. Zbaczamy z tematu już bo to nie ma nic wspólnego .
Moje informacje pochodzą z ksiazki, którą kiedyś czytałam. Nie pamiętam
tytułu ani autora.
Czyli typowe gadanie bez wartości .. gdzieś słyszałem, ktoś mi mówił itp.
Książka pt.Nowe zagadki archeologii. Autor Luc Burgin
A jakiejś powazniejszej ksiazki nie ma na ten temat ?? Same pseudo-naukowe pozycje . To mówi samo za siebie . Równie dobrze możesz cytować bajki Stichina, Icke czy innego Danikena.
O mapach już pisałam,że średniowieczni autorowie map byli tylko kopistami. Kopiowali je znacznie ze znacznie
wcześniejszych.
Znacznie wcześniejszych tzn z map sporządzonych 10 000 lat wcześniej ?? Niezłe . Poza tym akurat żadna z tych map nie jest KOPIĄ jakiejś starożytnej mapy . Mapa Zeno to kopia mapy młodszej o 200 lat a pozostałe dwie to mapy sporządzone przez tego od kogo nazwe wzieły.
Cały problem poega na tym,że nie wszystko znajdziesz w necie. Dużo wiadomości można znaleźć w książkach
popularno-naukowych,które czytam namietnie,ale nie wszystkie mam, niestety.
To ja polecam poczytać troche więcej NAUKOWYCH ksiązek . Np " Z powrotem na Ziemie " .
Generalnie nie mamy co dyskutować bo jak sama sie przyznałaś " Kiedy ta cywilizacja powstała, tego nie wiem. Nie wiem, również kiedy wymarła." wiec nie ma co poruszać sie w oparach abstrakcji i gdybania bez krztyny dowodów .
Użytkownik Canaris edytował ten post 02.01.2011 - 23:21