Skocz do zawartości

Zdjęcie

3 UFO lecą w kierunku Ziemi- czas przybycia XII 2012

• Please log in to reply
382 replies to this topic

Jęk Lodowatych Ulic.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tylko od tego zacznijmy że każda myśląca istota nim zaatakuje to prowadzi rozpoznanie terenu warunki pogodowe itp więc nim by zaatakowali zrobili by nam pewnie skanowanie i wybrali najbardziej newralgiczne punkty by jak najszybciej nas zniewolić bo jeżeli by chcieli zniszczyć to by atakowali z orbity a potem dobili resztę ludzi albo zaatakowali by przy użyciu broni biologicznej na masową skalę więc to że znamy naszą planetę to nie oznacza że będziemy mieć dzięki temu przewagę taktyczną i strategiczną
  • 0

machado.
  • Tematów: 35
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie...
uspokójcie się trochę, jak to mówią" jeszcze maciek w dup*e a już mu kasze studzą"
Temat owszem jest interesujący, szczególnie dla "koneserów" oraz młodych fanatyków szukających sensacji.
Te wszystkie domysły i fantazje jakie tu wypisujecie można mnożyć w nieskończoność, a z pewnością nie wniosą nic nowego:
czy ich armia pokona naszą? a ile jest żołnierzy na Ziemi? A penis to? a penis tamto? etc. etc.
Nie napinajcie się tak z tym tematem, trzeba wyluzować.
Przecież to "powinno" być poważne forum. Więcej cierpliwości, której tak bardzo wszystkim teraz brakuje;)
  • 2

moi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tylko od tego zacznijmy że każda myśląca istota nim zaatakuje to prowadzi rozpoznanie terenu warunki pogodowe itp więc nim by zaatakowali zrobili by nam pewnie skanowanie i wybrali najbardziej newralgiczne punkty by jak najszybciej nas zniewolić bo jeżeli by chcieli zniszczyć to by atakowali z orbity a potem dobili resztę ludzi albo zaatakowali by przy użyciu broni biologicznej na masową skalę więc to że znamy naszą planetę to nie oznacza że będziemy mieć dzięki temu przewagę taktyczną i strategiczną

Też tak myślę.

Gdyby ONI tu lecieli i chcieli nas wyeliminować, ludzka walka zaczęłaby i skończyłaby na etapie myśli o tym. Prawdopodobnie eksterminacja byłaby globalna i szybka i nie "face to face". Może jakaś nie znana nam energia, jakieś selektywnie niszczące bakterie (bo przecież planeta byłaby IM potrzebna, więc nie chcieliby jej palić itp.) albo jeszcze coś innego czego nawet nie jesteśmy sobie w stanie wyobrazić.

Dlatego napisałam wcześniej, że JEŻELI ONI tu lecą, to mam nadzieję, że nie jedzą mięsa...
  • 0

Tensor.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

]http://ufoshows2go.com/ufo-crash-recovery.jpg

Obraz, jaki rysuje się ostatnio przed mieszkańcami Ziemi, z pewnością nie zawiera zbyt wielu różowych odcieni. Apokaliptyczne wizje profetów nie napawają optymizmem, a kolejne informacje napływające właśnie z przedstawicielstw SETI na całym świecie sprawiają, że nawet w tym świąteczno - noworocznym okresie nie możemy spać spokojnie. Jeśli wierzyć ekspertom z SETI zajmującym się poszukiwaniem pozaziemskich form życia, już wkrótce czeka nas spotkanie z UFO. W kierunku naszej planety zmierzają podobno trzy gigantyczne obiekty, które w pobliżu Ziemi znajdą się w roku 2012.

Badacze skupieni wokół programu SETI (skrót od angielskiego: Search for Extra-Terrestrial Intelligence), którego zadaniem jest nawiązanie kontaktu z przedstawicielami obcych cywilizacji poinformowali właśnie, że w stronę Błękitnej Planety nadlatują trzy olbrzymie Niezidentyfikowane Obiekty Latające. Największy z nich ma średnicę 240 kilometrów, a dwa kolejne są nieco mniejsze. Wszystkie statki znajdują się w tej chwili nieopodal orbity Plutona - poinformował serwis pravda.ru.

FILM:
http://studio.wp.pl/...3556,wideo.html

Obiekty udało się wykryć dzięki zaangażowaniu specjalistycznej aparatury znajdującej się rejonie Alaski. Ów system został pierwotnie zaprojektowany z myślą o badaniu zjawiska zorzy polarnej. Nikt nie przypuszczał, że pozwoli on na dokonanie odkrycia tej skali. Wg zapewnień naukowców, wkrótce znaleziskiem będą mogli się również delektować posiadacze amatorskiego sprzętu do obserwacji nieba - wystarczy, że obiekty znajdą się w okolicach orbity Marsa.

Specjaliści z SETI są przekonani, że tajemnicze obiekty zmierzają właśnie w naszą stronę i jeśli wszystko pójdzie "dobrze", znajdą się w pobliżu naszej planety ok. 2012 r. Co więcej, wg ich przypuszczeń są one tworem przedstawicieli obcych cywilizacji. O aktualnej sytuacji został już rzekomo poinformowany amerykański rząd, który jak zwykle w tego typu sprawach nabrał wody w usta.

Oprócz serwisu pravda.ru, o sprawie poinformowała także Niezawisimaja Gazieta oraz szereg innych - również tych prestiżowych - wydawnictw prasowych na całym świecie. Oczywiście nie oznacza to, że należy im bezkrytycznie ufać. Warto mieć na uwadze fakt, że ostatnio furorę robi tzw. marketing wirusowy, którego ofiarą padają największe i najbardziej uznane marki w świecie mediów

niewiarygodne.pl

Edit: +.....
7.10 Zabronione jest hotlinkowanie czyli wykorzystywanie plików graficznych z innych serwisów bez wcześniejszego przeniesienia grafik na darmowy serwer hostujący lub na serwer własny.
Temat połączono z już istniejącym na forum

• 0

Asmodean.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Temat już o tym zjawisku jest nawet na głównej, więc nie wiem jak mogłeś go przeoczyć
Klik

Połączenie tych tematów raczej będzie najrozsądniejszym wyjściem.
Btw, spawa jest bardzo ciekawa, ale niewiarygodne pl to jak by nie było, nie jest całkiem wiarygodnym źródłem 8)
  • 0

Tensor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nawet jak to nie jest UFO a asteroida o srednicy 240 km i leci w kierunku ziemi to i tak mamy przesrane, wiec ciagla dyskusja czy to jest UFO czy nie nie ma tu sensu.

Ogolnie patrzac na wasze komentarze nie wiem po co tutaj sie wypowiadacie skoro w nic nie wierzycie i kazde niezidentyfikowane zwierze lub obiekt jest dla was "chwytem marketingowym" lub "fejkiem". Ludzie,świat to nie bajka , jezeli myslicie ze jak siedzicie przed komputerem to jestescie jakimis super znawcami kryptozoologii lub ufologii? A najwiecej szczekaja ci co najmniej wiedza,wiec prosze o wypowiadanie tych osob,ktore chociaz troche interesuja sie tego typu sprawami.

Użytkownik Tensor edytował ten post 27.12.2010 - 19:29

• 0

Mr. Mime.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ten obiekt na filmiku (http://studio.wp.pl/...3556,wideo.html) (przypominający latający talerz) widziałem już na innej stronie. Wyglądało mi to dziwnie, chciałem wstawić na forum ale nie mogłem znaleźć :(
Ale dam sobie rękę uciąć że nie jesteśmy sami we wszechświecie. Po prostu jest za duży.

Użytkownik kamil0624 edytował ten post 27.12.2010 - 19:36

• 0

wujek1985.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Jak są to 3 statki to możliwe, że jeden powiedzmy statek matka( największy) ma ze sobą flotę bojową, drugi mniejszy cywilów, a trzeci naukowców...pierwsi zaatakują, resztę już wiadomo...tylko takie przypuszczenie nie to, że od razu wierzę, ale napisałem tak zeby podtrzymać temat...
  • 0

WarriorM.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co powiecie na taką teorię?:

Według tego co kiedyś czytałem, my ludzie nie pochodzimy z tej planety, przylecieliśmy w meteorycie a ewolucja poczyniła resztę.Może te statki to statki ludzi którzy rozbili się setki lat wcześniej na innej planecie i po prostu zdążyli się już rozbudować, tak jak my pewnie w 2500 r. będziemy mogli dolecieć do Plutona i dalej. To przecież możliwe.
  • 0

Jęk Lodowatych Ulic.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

WarriorM cóż jest tez taka teoria o której powiedziałeś ale istnieje również taka że powstaliśmy dzięki Anunnakom jako niewolnicy ale wybuchła między nimi wojna i nasz gatunek zdołał się wyzwolić spod jarzma niewoli a teraz Anunnaki wracają by nas znów zniewolić i przejąć naszą planetę
  • 0

Washington.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli SETI dokonało tego odkrycia proszę podać mi link do artykułu z ich oficjalnej strony, który by o tym mówił... wszędzie czytam, że naukowcy z SETI dokonali tego odkrycia to czemu nie wystosowali jeszcze oficjalnego komunikatu....

Użytkownik Washington edytował ten post 27.12.2010 - 22:18

• 0

Nautilus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli SETI dokonało tego odkrycia proszę podać mi link do artykułu z ich oficjalnej strony, który by o tym mówił... wszędzie czytam, że naukowcy z SETI dokonali tego odkrycia to czemu nie wystosowali jeszcze oficjalnego komunikatu....

Dlatego Pan Tusk gdy sie dowiedzial o zagladzie, postanowil z emeryturami uczynic to co maja w planach. To byc moze opustoszaly statek kosmiczny
  • 0

axiola.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://english.pravd...t_spaceships-0/ to jest link do oryginału,

Jak czytam te niektóre wypociny aż za głowę się łapie, jak by chciał nas Ktoś unicestwić to logicznie pomyśleć wystarczy, że skoro mają 240km śr. statek matkę, to broń jeszcze lepszą muszą mieć, i wcale nie potrzebowali by się ujawniać z bliskiego dystansu i atakować, paranoje i propagandę wprowadzają co niektórzy.

SETI sreti każdy frajerski portal pisze o tym a nikt konkretny nie powie o tym ciekawe, to tak samo jak z gazetą FAKT więcej tam plotek jak faktów, nie dajcie się ogłupić bardziej niż już jesteście, skoro to tak wielkie wydarzenie to na pewno każda stacja TV przerwała by programy i ogłosiła to w 3 sek. :lol nic dodać nic ująć....

PS W razie wojny PL vs RUS też z taniego portalu się dowiecie ?? Powodzenia
  • 0

stb.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeśli SETI dokonało tego odkrycia proszę podać mi link do artykułu z ich oficjalnej strony...

SETI już dało swoje stanowisko - nie mają nic z tym komunikatem wspólnego. Informacja o tych obiektach to czysta fikcja wymyślona przez portal pravda.ru

Zadziwiająca ile portali potrafi kopiować takie "newsy" w ogóle nie weryfikując źródła.

Zapewniam, że gdyby SETI podało taki komunikat zrobiło by się niezłe zamieszanie :).
  • 0

CzstSrkzm.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

http://english.pravda.ru/science/mysteries/22-12-2010/116314-giant_spaceships-0/ to jest link do oryginału,

To nie jest oryginał - to jest zasada "z zachodu przychodzi do nas moda po 3 miesiącach". Najprawdopodobniej pierwszym serwisem w którym to "wyszło" (we wrześniu) jest to: http://beforeitsnews...ards_Earth.html.

Edit: Jej, to chyba nawet jest starsze. Początek 2010: http://www.bombshock...ards-earth.html
Wg "newsa" były wtedy w tym samym miejscu - przy Plutonie.

Na najprawdopodobniej największym forum o tematyce "para", czyli "Above the Top Secret" zostało to "oficjalnie" zdebunkowane (i oznaczone przez admina jako hoax):

http://www.abovetops...hread638342/pg1
http://www.abovetops...hread612066/pg1

Ale we wschodniej europie mamy "newsa" grudniowego :roll:

Użytkownik Skan edytował ten post 27.12.2010 - 23:19

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych