Skocz do zawartości

Zdjęcie

3 UFO lecą w kierunku Ziemi- czas przybycia XII 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
382 odpowiedzi w tym temacie

plecak.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przepraszam, czy ktoś z forumowiczów jest szczęśliwym posiadaczem porządnego teleskopu?
Mam wrażenie, że chyba nikt...
Wiec o czym my tu rozmawiamy?

Jaka jest teza tematu, bo się pogubiłem.

Litości. Ustalmy na początek czy jest o czym rozmawiać.
Trzeba najpierw zbadać wiarygodność fotek.
Najprościej znaleźć kilka podobnych fotek z innych źródeł. O ile wiem jest jeszcze kilka teleskopów na ziemi. Może nawet jakiś jest w Polsce. A jak nie ma moze czas by założyć stowarzyszenie "oko na wszechświat". Zbierzemy fundusze i postawimy własną lunetę - może rząd się dorzuci?

P.S.
Dzisiejsze teleskopy potrafią zajrzeć do innych galaktyk, a w naszej odkrywać planety wielkości ziemi. Więc bez problemów sprawdzą co mają na czubku nosa.

Osobom odpowiedzialnym za podkręcanie atmosfery, sianie chaosu informacyjnego i zamętu w temacie gratuluję. Należy się 5+ i podwyżka. Przykre że nasza cywilizacja z dnia na dzień idzie na dno dzięki chęci zysku... Nasze umysły na prawdę można wykorzystać do konstruktywnych rozwiązań. Czego sobie i wam życzę.
  • 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I nie mogłeś skan wcześniej z tym linkiem przyjść ? No i dobra robota :) tutaj też można zrobić taki stępelek "hoax"
  • 0

Florek.
  • Tematów: 40
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Informacja jest potwierdzona.
Największa z jednostek ma 240 km średnicy. Pozostałe są nieco mniejsze.
Mają geometryczne kształty. Bez wątpienia zostały zbudowane przez inteligentne istoty.
Obecnie znajdują się na wysokości orbity Plutona, w odległości około 5,7 miliarda kilometrów od nas.
Do Ziemi dolecą około 15 grudnia 2012 roku.

Myślę że spróbujemy nawiązać z nimi kontakt i osiągnąć porozumienia które umożliwi koegzystencję naszych gatunków na jednej planecie.

Oczywiście, na wszelki wypadek, nasze myśliwce będą czekały w pogotowiu.

Obiekty powinny stać się widoczne dla amatorskich teleskopów w momencie gdy znajdą się na wysokości orbity Marsa, czyli - zakładając że będą leciały stałym kursem i ze stałą prędkością - około 5 grudnia 2012 roku.
Zaledwie 10 dni przed dotarciem do Ziemi.

Użytkownik Florek edytował ten post 28.12.2010 - 09:58

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Informacja jest potwierdzona.

link poproszę, bo to tak powiedzieć, to nic nie da
  • 0

Klapaucjusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście, na wszelki wypadek, nasze myśliwce będą czekały w pogotowiu.

Nasze, czyli co, zaparkowaliśmy Jaszczębie na orbicie Saturna? I jeśli informacje są prawdziwe to, co te myśliwce miałyby robić z wrażymi obiektami? Bo strzelanie z tradycyjnej broni w sprzęt tak odległy od nas technologicznie to jak rzucanie dzidą w pancerz chociażby naszego Twardego z nadzieją że go przebijemy.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

te obiekty to prawdopodobnie elementy teleskopu, który robi zdjęcia. Przy czym widać je dopiero przy bardzo dużym powiększeniu. Florek chcesz się porozumieć z czymś co jest tylko odbiciem teleskopu? Brawo.
  • 0

Kompi.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmmm, cywilizacja która chce zawładnąć innymi planetami porusza się z tak niską prędkością? W 2 lata od Plutona do Ziemii? Czy to nie za długo jak na pogromców Ziemi? Mi nie chciało by się leciec z innej galaktyki w tak powolnym tempie. Jeżeli to statek w którym są ufoki to pewnie dolecą do nas same rozkładające się zwłoki lub super niezniszczalne mutanty które żyją setki lat.
  • 0

silence.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli prawdą jest, że zbliżają się do nas jakieś obiekty(statki kosmiczne) to i tak nic na to nie poradzimy.... jeśli maja takie rozmiary jak w postach wyżej to na nic się zda nasz opór nie mamy szans się bronić. Chyba że, amerykanie mile nas zaskoczą jakąś fantastyczną technologią. Będzie można te doniesienia zweryfikować dopiero za dwa lata więc nie ma się co zbytnio dziś przejmować, bo szkoda zmarnować tyle cennego czasu na takie fantazjowanie i sianie "paniki". Chyba, że to taki nowy rodzaj gry para-RPG online. Pewnie minie trochę czasu i te obiekty zmienią kurs i będziemy ocaleni.... a ja znów będę zawiedziony :-(
  • 0

Napoleon Bolipięta.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie pomyślcie logicznie, statki UFO, o średnicy 240 km w okolicy orbity Plutona ??? I takie przejrzyste fotki ??? Na jednym z nich nawet widać kształty obiektu, cienie oraz oświetloną jedną stronę... Większych głupot nie czytałem. Nawet jeśli na takiej odległości znajdowałby się jakiś obiekt takiej wielkości to żadnym teleskopem nie zrobilibyśmy tak dokładnego zdjęcia. Przypomnę, że Pluton ma średnicę 2302 km i do dziś nie istnieje żadna fotka ukazująca dokładne szczegóły powierzchni Plutona !!! Więc z czym wy do ludzi ??? Ściema i nic więcej
  • 0

darthmarek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam /pierwszy post/

Pozwolę sobie zacytować samą siebie z "innego forum" w tym samym temacie. Ciekawa jstem Waszych opinii:

(...)Pogrzebałam trochę przy temacie i całość wydaje się dość ciekawa i nawet ja przyznaję, że zdjęcia są zwarte pod względem rozdzielczości (trzecie trochę mniej) i kolorów.

Ponieważ z tekstu źródłowego nie wynika nic na temat prawdziwej wielkości, prędkości czy odległości obiektów od Ziemi, nic nie można powiedzieć o tym kiedy się do nas zbliżą. Autor podaje datę 2012 ale żeby ją wyznaczyć trzeba znać prędkość i odleglość. Łatwo to zrobić jeśli śledzi się obiekt na bieżąco dzięki analizie widma obiektu (zbliża się- przesunięcie ku niebieskiemu, oddala się- przesunięcie ku czerwieni). Skoro autor jest taki zorientowany w temacie, należy założyć, że zna te dane. Czemu więc wyraża się tak oględnie?

Obiekt w kształcie cygara ma wypustek, który najwyraźniej rzuca cień znaczy, że obiekty są tuż pod nosem- w naszym Układzie Słonecznym i to Słońce rzuca cień i oświetla obiekty.

Wzięłam swój atlas nieba i na podstawie podanych współrzędnych wyszło, że wszystkie 3 obiekty nadlatują z tego samego kierunku- są widoczne na tle gwiazdozbioru Oktant. Oktant to słabo widoczny gwiazdozbiór w obszarze którego leży południk niebieski. My (półkula północna
) mamy Gwiazdę Polarną w Małej Niedźwiedzicy, półkula południowa ma hipotetyczny punkt w Oktancie.

Obiekt 1 ma współrzędne:
Rektascensja 19h25m12s
Deklinacja -89*46'03''

(Rekt. to analogicznie do współrzędnych geograficznych południk. Dekl. to analogicznie równoleżnik. )

... wtedy otworzyłam swój wierny atlas na mapie przeglądowej...i znalazłam własną notatkę sprzed bardzo dawna. I to może Was zaciekawić

W 1977 roku J.R. Ehman z programu SETI zarejestrował krótki i jak dotąd nie powtórzony sygnał nazwany przez niego "WOW!" z obszaru o współrzędnych leżących w gwiazdozbiorze Strzelca, w kierunku centrum Galaktyki:

Dec 19h 25m31s
Rec -26*57m

To praktycznie ten sam południk niebieski co w wypadku obiektu 1. Na niebie rzut beretem. Poprowadź w myślach linię od źródła WOW do południowego bieguna niebieskiego a przelecisz pomiędzy owymi obiektami.

Jakieś teorie?

Np. taka, że obiekty były źródłem sygnału WOW 33 lata temu, od tego czasu przesunęły się w swojej podróży. Dlaczego ten sam południk? Te same południki mają np. ziemskie satelity geostacjonarne. Analogicznie może to jakieś obiekty znajdujące się na orbicie stacjonarnej względem np. jądra galaktyki?

Albo taka: Obiekty są źródłem sygnału WOW jako zapowiedzi odwiedzin. Od tego czasu podróżują sobie w kierunku Ziemi i akurat zbliżają się na tyle, że można je zaobserwować.

I dalej pojawiło się pytanie: dlaczego obiekty "podchodzą" do Układu Słonecznego od "dupy strony"? Od południa, chciałoby się powiedzieć "od denka"? Długo siedzieliśmy i myśleliśmy i przyszło nam do głowy, że jeśli jest tak jak twierdzi ów astronom i obiekty te mają "dziesiątki setek" kilometrów długości, to wychodzi na to, że sa to obiekty wielkością porównywalne do Księżyca.

Co dzieje się kiedy Księżyc porusza się po swojej orbicie wokół Ziemi? M.in. pływy oceanów bo taka masa ma ogromny wpływ na lokalne siły grawitacyjne. Co się stanie jeśli takie trzy obiekty "zaparkują" bezpośrednio na orbicie Ziemi? Upppps?

Dlatego, jak sądzimy logiczne i rozsądne jest podchodzenie od spodu, południa (czy od góry, północy) Układu, gdzie nie krążą żadne planety, nie ma pasa asteroid itp. Jeśli takie obiekty zatrzymałyby się w pewnej odległości od równika niebieskiego, można by uniknąć zaburzeń grawitacyjnych czyli innymi słowy grzecznie nie zanieść błota gospodarzowi do domu.

Jakieś inne pomysły?

(...)

I podejscie sceptyczne: użytkownik Horror wkleił jedno ze shotów ze strony źródłowej na której rzeczywiście widać odbicie w zwierciadle teleskopu oraz ślad po przelocie samolotu na nocnym niebie (trzy linie, środkowa grubsza). Kolejny użytkownik wspomniał o tym, że źródłem zdjęć w tym serwisie są również materiały amatorskie. Tego nie wiedziałam, ale to tłumaczy MNÓSTWO dziwnych, błękitnych, mglistych obiektów, które znalazł użytkownik "innego forum" po tym jak temat pojawił się w sieci. Na moje oko- twórcy map zgromadzili materiały wymazując ze zdjęć obiekty niegwiazdowe- planety dla lepszej poglądowości. To by wyjasniało wiele w kwestii Obiektu 2 i 3 ale Obiekt 1 (fallusopodobny, jak wolicie) jest zbyt ostry jak na efekt retuszu.

Pojazdy zaparkują przy południowym biegunie czyli bardzo blisko kompletnie nie zamieszkałego lądu, akurat na początku tamtejszego lata:) - (desant?:)
Jeżeli ktoś umie policzyć gdzie wtedy pojawi się południowy (fizycznie północny) biegun geomagnetyczny, to będzie to właśnie tam. Spowoduje to fluktuacje pola magnetycznego /w skrócie/ i taką jonizację, że nic nie usłyszymy i może nawet nie zobaczymy i już będą u nas:) Ja w każdym razie zrobiłbym to właśnie tak. Jakieś inne pomysły?:)
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie pomyślcie logicznie, statki UFO, o średnicy 240 km w okolicy orbity Plutona ??? I takie przejrzyste fotki ??? Na jednym z nich nawet widać kształty obiektu, cienie oraz oświetloną jedną stronę... Większych głupot nie czytałem. Nawet jeśli na takiej odległości znajdowałby się jakiś obiekt takiej wielkości to żadnym teleskopem nie zrobilibyśmy tak dokładnego zdjęcia. Przypomnę, że Pluton ma średnicę 2302 km i do dziś nie istnieje żadna fotka ukazująca dokładne szczegóły powierzchni Plutona !!! Więc z czym wy do ludzi ??? Ściema i nic więcej

HAHAHHAHA normalnie już myślałem, że się nie doczekam takiego postu :)
Już zacząłem powoli wątpić w "sceptyków". A jednak jest post z tym, że obiekt jest za wyraźny na zdjęciu :)

pogratulować

to też nie jest prawdziwe prawda ?

Dołączona grafika

na pewno fake, bo za wyraźne

Użytkownik shortez edytował ten post 28.12.2010 - 12:40

• 0

Kompi.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@shortez
Tak z ciekawości to co to jest?
  • 0

Matt'.
  • Tematów: 10
  • Artykułów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@shortez
Tak z ciekawości to co to jest?

Mgławica Kocie Oko w konstelacji Smoka

http://pl.wikipedia....awica_Kocie_Oko

A tutaj (klik) inne ciekawe fotografię teleskopu Hubble'a.

Użytkownik Matt' edytował ten post 28.12.2010 - 12:58

• 1

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podejdźmy do tego tematu z wielkim dystansem, bo wiadomo, że rozwiązanie przyniesie nam CZAS.
  • 0

Altair.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Logicznie rzecz biorąc, to nawet jeśli te obiekty nie są statkami i podróżują zgodnie na linii przecięcia ziemi, stanowią duże zagrożenie. Mi osobiście jeden obiekt przypomina Artefakt z "Dead Space: Downfall" :).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych