Skocz do zawartości

Zdjęcie

3 UFO lecą w kierunku Ziemi- czas przybycia XII 2012

• Please log in to reply
382 replies to this topic

Amor_Fati.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Dupa Zbita Kosmitow Dalej Ni Ma:-) jakby powiedzial rdzenny autochton

Pozostaje nam gleboka wiara w nieuchronnosc przepowiedni ...dzisiaj pojawila sie kolejna nowa iz Sad Ostateczny rozpocznie sie w Maju 2011 :D
  • 0

WiruSSS.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

...no ..w końcu odlecieli ...już się bałem ze nam słońce zabiorą :mrgreen: ..już prawie cale zniknęło :o
  • 0

Asmodean.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy nikt nie czyta poprzednich stron??

BYŁO (s. 8 ) i temat jest do zamknięcia. Teorie się powtarzają co 2 stronę. Tu nie ma co knuć teorii bo żadna nie jest prawidłowa !!! Tych obiektów nie ma i tyle:

Zrzuta części cytatów obalających:

(...)Ponieważ z tekstu źródłowego nie wynika nic na temat prawdziwej wielkości, prędkości czy odległości obiektów od Ziemi, nic nie można powiedzieć o tym kiedy się do nas zbliżą. Autor podaje datę 2012 ale żeby ją wyznaczyć trzeba znać prędkość i odleglość. Łatwo to zrobić jeśli śledzi się obiekt na bieżąco dzięki analizie widma obiektu (zbliża się- przesunięcie ku niebieskiemu, oddala się- przesunięcie ku czerwieni).(...)
(...)Zresztą nawet gdybyśmy znali jakiś cudem przesuniecie fazowe to poznamy tylko składowa prędkości "po promieniu". Niemamy za bardzo mozliwości poznania ani rozmiaru ani innej niewiadomej -odległości.(...)
(...)Tak gwoli ścisłości Craig Krasnoff autor "sensacji " przedstawiany jako astrofizyk jest po prostu dziennikarzem i niema nic wspólnego z nauką(...)
(...)Obiekty na zdjęciach są zwykłą skazą na kliszy. Zdjęcia te robione są na kilku rodzajach kliszy. Każda jest czuła na inne światło, skaza ta występuje tylko na jednej z nich.(...)
(...)Zdjęcia pochodzą z bazy danych Space Telescope Science Institute. Są to te same które zostały uzyte do stworzenia Sky-map.org, zostały one zrobione 20 lat temu... (...)
(...)Nie ma choćby jednej rzetelnie potwierdzonej informacji, która mogłaby wskazywać na cokolwiek.(...)
(...)Nie wiadomo skąd pojawiają się najdziwniejsze pomysły, o ich pochodzeniu, tempie poruszania.(...)
(...)Wyżej przecież macie wytłumaczenie co to za zdjęcia, prawdopodobnie jest to jakis artefakt który pewnie pojawił się podczas przerabiania zdjęcia odpowiednim softem(...)
(...)A drugim że te fotki ze sky-map mają po 30-50 lat(...)

No tak. Spadła mi reputacja bo jestem realistą ... Dzięki

Wybacz nie czytam codziennie od 1 strony, a temat już trochę stoi.
Nie musisz się tak unosić, bo i tak nie Ty decydujesz czy temat będzie zamknięty teraz czy za 5 następnych stron, po drugie dlatego tyle jest najróżniejszych teorii ponieważ nie możemy sobie sprawdzić tego ot tak na domowym sprzęcie.
Ile by te foty lat nie miały, są i pisano o nich już wcześniej.

Mnie również pasuje taki finał, ale Ty nie jesteś administratorem a na widok Twojego oburzenia admin czy mod nie zamknie ot tak tematu.
  • 0

czarny445.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy nikt nie czyta poprzednich stron??

BYŁO (s. 8 ) i temat jest do zamknięcia. Teorie się powtarzają co 2 stronę. Tu nie ma co knuć teorii bo żadna nie jest prawidłowa !!! Tych obiektów nie ma i tyle:

Zrzuta części cytatów obalających:

(...)Ponieważ z tekstu źródłowego nie wynika nic na temat prawdziwej wielkości, prędkości czy odległości obiektów od Ziemi, nic nie można powiedzieć o tym kiedy się do nas zbliżą. Autor podaje datę 2012 ale żeby ją wyznaczyć trzeba znać prędkość i odleglość. Łatwo to zrobić jeśli śledzi się obiekt na bieżąco dzięki analizie widma obiektu (zbliża się- przesunięcie ku niebieskiemu, oddala się- przesunięcie ku czerwieni).(...)
(...)Zresztą nawet gdybyśmy znali jakiś cudem przesuniecie fazowe to poznamy tylko składowa prędkości "po promieniu". Niemamy za bardzo mozliwości poznania ani rozmiaru ani innej niewiadomej -odległości.(...)
(...)Tak gwoli ścisłości Craig Krasnoff autor "sensacji " przedstawiany jako astrofizyk jest po prostu dziennikarzem i niema nic wspólnego z nauką(...)
(...)Obiekty na zdjęciach są zwykłą skazą na kliszy. Zdjęcia te robione są na kilku rodzajach kliszy. Każda jest czuła na inne światło, skaza ta występuje tylko na jednej z nich.(...)
(...)Zdjęcia pochodzą z bazy danych Space Telescope Science Institute. Są to te same które zostały uzyte do stworzenia Sky-map.org, zostały one zrobione 20 lat temu... (...)
(...)Nie ma choćby jednej rzetelnie potwierdzonej informacji, która mogłaby wskazywać na cokolwiek.(...)
(...)Nie wiadomo skąd pojawiają się najdziwniejsze pomysły, o ich pochodzeniu, tempie poruszania.(...)
(...)Wyżej przecież macie wytłumaczenie co to za zdjęcia, prawdopodobnie jest to jakis artefakt który pewnie pojawił się podczas przerabiania zdjęcia odpowiednim softem(...)
(...)A drugim że te fotki ze sky-map mają po 30-50 lat(...)

No tak. Spadła mi reputacja bo jestem realistą ... Dzięki

Wybacz nie czytam codziennie od 1 strony, a temat już trochę stoi.
Nie musisz się tak unosić, bo i tak nie Ty decydujesz czy temat będzie zamknięty teraz czy za 5 następnych stron, po drugie dlatego tyle jest najróżniejszych teorii ponieważ nie możemy sobie sprawdzić tego ot tak na domowym sprzęcie.
Ile by te foty lat nie miały, są i pisano o nich już wcześniej.

Mnie również pasuje taki finał, ale Ty nie jesteś administratorem a na widok Twojego oburzenia admin czy mod nie zamknie ot tak tematu.

Może masz rację, poniosło mnie. Ale moje oburzenie nie jest tylko moim. Rozumiem, że interesuje cię ten temat i że wolisz sądzić, że jednak jest tam jakiś obiekt. Więc, może najlepiej skontaktować się z Konstantinem Lysenko (człowiekiem zajmującym się public relations na SkyMap.org) i zapytać czy ten obiekt rzeczywiście jest jakimkolwiek obiektem, czy tylko po prostu prześwietleniem, czy efektem obróbki. Nie podejmę się tego bo nie znam angielskiego na takim poziomie, żeby spokojnie się z nim porozumieć, ale na forum mamy tłumaczy których wystarczy poprosić o pomoc. (e-mail: [email protected] , Contact Us). Tak więc prosimy tłumaczy o pomoc!!!

Jeszcze tylko rzucę na pożarcie:http://server7.sky-m....jsp?locale=PL#

Użytkownik czarny445 edytował ten post 04.01.2011 - 16:01

• 0

Asmodean.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

up nie zrozumiałeś mnie, napisałęm że teoria którą zacytowałeś jest jak najbardziej do przyjęcia, chodzi mi po prostu o to że są inni userzy których to dalej nie satysfakcjonuje i nie można przez to ot tak zamknąć tematu.
  • 0

Mr. Mime.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Mi to wygląda na zwykłą satelitę lub balon albo coś w tym rodzaju (nie wiem kiedy te zdjęcia były robione).
  • 0

czarny445.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Asmodean, chciałem tylko po prostu to udowodnić też innym userom, którzy widzą tutaj coś specjalnego. Oczywiście możemy teoretyzować że to statek obcych/asteroida, ale żeby ta teoria miała szanse istnienia, musimy się dowiedzieć czy to na pewno nie skaza na fotografii (Jedynym sposobem na to jest skontaktowanie się ze http://www.sky-map.org/). Jeżeli nie, wtedy dopiero będziemy mogli analizować ten przypadek dalej.

Co do obiektu:

Dołączona grafika

Eeeee
tego?
Dołączona grafika
amatorska wersja

Pająk w teleskopie w systemie Newtona ma taki kształt (również trójkątny i inny)
Obrazek powstaje gdy zaświeci światełko z boku teleskopu.Widać centralnie umieszczona kamerę foto i pęk kabli

Co tu ma za znaczenie sceptyczność jeżeli to jest kwestia podstawowej wiedzy czym robione są takie fotki.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 0

Del Cortez.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znalazłem 4 statek xD
Dołączona grafika
  • 0

WarriorM.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To już szósty w sumie :D inwazja hehe
  • 0

mati0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.c...A/9/7Rw4isaSKUk

03:42 to pewnie oni xD
  • 0

real.
  • Tematów: 3
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Albo Oni 8) http://www.youtube.c...h?v=Jv1GqFZgHVA
:D

Użytkownik real edytował ten post 01.02.2011 - 13:23

• 0

#342 Gość_karolek1

Gość_karolek1.

Napisano

O wielkich statkach pisali także Egipcjanie, więc czyżby mit stał się realnym faktem

Użytkownik karolek1 edytował ten post 16.07.2011 - 21:17

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

karolek, nie trolluj, dzieciaku.
A egipcjanie, owszem, przedstawiali statki w swoich malowidłach, ale takie pływające po rzece.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 16.07.2011 - 21:09

• 4

Neo12.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

examiner.com jako pierwszy podał tę informację: http://www.examiner....flying-to-earth - bazując na rzekomej opinii ludzi zajmujących się projektem SETI, powołuje się na niejakiego Craiga Kasnova.
Poniżej dwa linki do wypowiedzi korygującej powyższą informację niejakiego Craiga Kasnoffa - jednego z założycieli projektu SETI:

- http://setiathome.be...ad.php?id=62379

- http://www.reddit.co...unced/?sort=new

Żadne statki nie lecą w naszym kierunku, aby w 2012 roku nas zniszczyć/uratować/oświecić/zabrać na ich planetę. Sam pracowałem jako dziennikarz i jestem świadom praktyk "zżynania" newsów z zagranicznych czy konkurencyjnych portali informacyjnych bez jakiejkolwiek ich weryfikacji.
  • 0

polaco.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

SETI Astrophysicist Craig Kasnov ( not to be confused with Craig Kasnoff ) has announced the approach to the Earth of 3 very large, very fast moving objects. Ta wiadomość z tąd link, a tu link2 gdzie odpowiada Craig, ale nie Kasnov tylko Kasnoff, a było napisane NIE MYLIĆ z Kasnoffem. Sam odpowiada, że jeśli jest w programie SETI Kasnov to do niego trzeba szukać kontaktu i słać zapytania, a nie do Kasnoffa :P However, if there is a 'Craig Kasnov' who is a 'SETI astrophysicist', then you will all have to take that up with him. Jedno jest pewne pomyłki w artykule , tzw. literówki co do nazwiska nie było więc trzeba znaleść tego dobrego Kasnova i go przepytać co wie :P
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych