Skocz do zawartości

Zdjęcie

3 UFO lecą w kierunku Ziemi- czas przybycia XII 2012

• Please log in to reply
382 replies to this topic

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do skał. Kolor tego obiektu jest całkiem inny niż takie skały które pokazałeś. Obstawiam, że jest to albo jakaś materia w postaci mgły albo to co sugeruje temat. A co do 2012 i aktywności słońca to chyba jesteś ślepy jeśli nie widzisz, że słońce właśnie się budzi. Na forum masz nawet o tym temat z potwierdzeniami naukowców (już i to napiszę bo zaraz będzie, że bajki wymyślam)

2012 będęzie stu procentowo wyjątkowy dla nas bo jak wiadomo przecież z Polsce będzie Euro... Żarty żartami... Ale tak naprawdę, to ten rok będzie inny niż wcześniejsze, i nie chodzi mi o ufo czy coś w tym stylu, bardziej wierzę, że będzie on związany ze słońcem i być może jakimś ciekawym odkryciem
  • 0

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli te "coś" byłoby statkiem Obcych to istniałaby szansa, że lecą do nas z pokojowym nastawieniem, i nie rozstrzelają nas przy pierwszej możliwej okazji ;). A jeżeli to skały, to raczej pojowych zamiarów mieć nie będą i po prostu pierdykną w naszą planetę. Przy takich rozmiarach nie byłoby co zbierać....

Osobiście wolałbym UFO :mrgreen: A co to ostatecznie jest (o ile jest) to okaże się niebawem...
  • 0

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli te "coś" byłoby statkiem Obcych to istniałaby szansa, że lecą do nas z pokojowym nastawieniem, i nie rozstrzelają nas przy pierwszej możliwej okazji ;).

W takim wypadku, równe szanse ma nie tylko nastawienie pokojowe, ale również właśnie nastawienie agresywne. Zamiast przylecieć do Nas w pokojowych zamiarach po prostu Nas zniszczą. O ile w ogóle przylecą..

Kosmos do tej pory pozostaje dla Nas zagadką. Skoro nie są to żadne skały, a de facto jest to najbardziej prawdopodobna teoria to nie możemy wykluczyć właśnie jakiejś innej materii, czy czegoś z niej złożonej. Pamiętajmy, że choć wychyliliśmy nos poza Naszą planetę, to tak naprawdę nic póki co jeszcze nie wiemy na temat kosmosu i praw nim rządzących.
A mogą w nim być rzeczy o których się nawet największym filozofom nie śniło.

Oczywiście, dalej się trzymam teorii że to skały. Przynajmniej, tak będzie póki nie pojawi się więcej dowodów w tej sprawie lub nie zostanie ona całkowicie wyjaśniona :)
  • 1

mevq.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jak ja. Też obstawiam asteroidy, lub inne naturalne obiekty w kosmosie. Zresztą ktoś już pisał że może to być zwykła smuga gazowa. Co do skał i ich koloru Yoh słusznie je przedstawił na uzasadnienie swojej teorii. Jednak pamiętajcie, że to co wleciało w nasza atmosferę i się rozbiło o ziemię może mieć zarówno inny kolor (wskutek wejścia w atmosferę chociażby) jak i kształt. Więć nie widzę problemu by mogły mieć także kolor i barwę jak na przedstawionych zdjęciach.
Zarzucacie nam ciągle, że czepiamy się nienaturalności tych obiektów jako statków kosmicznych. Odwracając pytanie... Dlaczego sądzicie, że jest to coś nienaturalne? Czy widzieliście wszystkie ciała niebieskie w kosmosie?
  • 0

Asmodean.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czyli sugerujesz tutaj opcję z hakerem i podmianą przerobionej grafiki. No to po prostu świetnie. Człowieku jak ty masz taki obiektywizm to ja dziękuję. Po 1 nie wiesz co jest realne a co nie, to tylko twoje załozenia, które wcale nie muszą być słuszne. Po 2 myśląc twoim tokiem myślenia szansa zrealizowania twojego pomysłu jest praktycznie równa zeru. :mrgreen: Powiem krótko to są realne fotki, a to, że wygląda tak a nie inaczej to właśnie nad tym bym się skupił, bo powoli brakuje pomysłów co to może być. :mrgreen:

Człowieku, czytaj ze zrozumieniem. Ja tutaj nigdzie NIE NAPISAŁEM o opcji z hakerem (ta opcja również mi się wydaje śmieszna) nigdzie nic nie sugerowałem to Twoje założenie, ja sugerowałem co najwyżej tylko że twórcy tego zdjęcia jak i całej teorii na tym blogu mogli po prostu dopuścić się tego.
Po drugie, do jasnej cholery nie pisałem nigdzie "ja tak twierdze tak być musi", podkreślałem że to jest forum i ja poprostu wyrażam swoją opinie.

Jeżeli kogoś już w jakimś sensie masz zmieszać z błotem, to może byś z łaski swojej przeczytał kilka razy to co napisałęm (w Twoim przypadku przydało by się przynajmniej kilkanaście) ponieważ przy Twoim toku myślenia wzajemne zrozumienie jak i dojście do jakiegoś ładu w tym temacie będzie równe zeru.^^

Użytkownik Asmodean edytował ten post 10.12.2010 - 00:25

• 0

mpiwowski.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

do usunięcia sprawa wyjaśniona. Zarówno ja jak i Asmodean popełniliśmy te same błędy. Czyli źle zebraliśmy informację.

Użytkownik mpiwowski edytował ten post 10.12.2010 - 01:24

• 0

Jęk Lodowatych Ulic.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

cóż nie ważne czym są i tak jeszcze prawdy się o tym nie dowiemy więc niczego nie możemy wykluczyć

Użytkownik Domin15krk edytował ten post 10.12.2010 - 00:47

• 0

G Virus.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Havoc dobre pytanie :D
  • 0

#84 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

No i na czym w koncu stanelo?
Kosmita, czy jego penis, a moze oblok penisa...nie, cos pomieszalam, to penis obloka kosmity? Cholewcia taka dyskusja to nie dla blondynki. Ale sama jestem ciekawa co to za penis. A teraz powaznie, czy kazdy obiekt kosmiczny bedzie brany za kosmite i to jeszcze agresywnego, bo ma penisa na wierzchu? Moze wezmy ten temat z przymruzeniem oka, bo rozwiazanie zagadki moze byc ...nieco zaskakujace, ale jednoczesnie interesujace, bo nowe. Poczekajmy, ale sama bym nie wpadla, ze to penis, to przyznaje.
  • 1

sickman.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No i na czym w koncu stanelo?
Kosmita, czy jego penis, a moze oblok penisa...nie, cos pomieszalam, to penis obloka kosmity? Cholewcia taka dyskusja to nie dla blondynki. Ale sama jestem ciekawa co to za penis. A teraz powaznie, czy kazdy obiekt kosmiczny bedzie brany za kosmite i to jeszcze agresywnego, bo ma penisa na wierzchu? Moze wezmy ten temat z przymruzeniem oka, bo rozwiazanie zagadki moze byc ...nieco zaskakujace, ale jednoczesnie interesujace, bo nowe. Poczekajmy, ale sama bym nie wpadla, ze to penis, to przyznaje.

OFF-TOP
Nie mogłem się powstrzymać. Spójrzcie na powyższy cytat. 6 razy w jednym poście słowo "penis", to mogła napisać tylko kobieta :-)

Czy to kosmici, czy skała, czy fotomontaż - dowiemy się pewnie za jakiś czas. Narazie można się tylko przegadywać, każdy ma inne zdanie. Pewnie temat rozejdzie się po kościach tak samo jak światowa wojna rozpętana przez Koreę...
  • 0

#86 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

No przeciez powiedzialam, ze sama bym na to nie wpadla, po co bylo mowic/pokazywac?
Ps. Jako obiekt, kosmiczny, czy nie hm, wyglada interesujaco. Z ufologicznego punktu widzenia oczywiscie :P

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 11.12.2010 - 01:44

• 0

exio.
  • Tematów: 29
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do skał. Kolor tego obiektu jest całkiem inny niż takie skały które pokazałeś. Obstawiam, że jest to albo jakaś materia w postaci mgły albo to co sugeruje temat. A co do 2012 i aktywności słońca to chyba jesteś ślepy jeśli nie widzisz, że słońce właśnie się budzi. Na forum masz nawet o tym temat z potwierdzeniami naukowców (już i to napiszę bo zaraz będzie, że bajki wymyślam)

2012 będęzie stu procentowo wyjątkowy dla nas bo jak wiadomo przecież z Polsce będzie Euro... Żarty żartami... Ale tak naprawdę, to ten rok będzie inny niż wcześniejsze, i nie chodzi mi o ufo czy coś w tym stylu, bardziej wierzę, że będzie on związany ze słońcem i być może jakimś ciekawym odkryciem

Słońce co 11 lat ma swoje maximum i zwiększoną aktywność i nie jest to nic dziwnego. Parę lat temu podczas ostatniego maximum spaliło satelitę NASA i chyba nawet z czymś tam na ziemi mieli problem. Pod koniec grudnia 2012 roku jak wiadomo będzie kolejne maximum wiec sytuacja może się powtórzyć. BA! Nawet może być gorzej bo pole magnetyczne ziemi słabnie i efekt wzmożonych wybuchów na słońcu może być bardziej odczuwalny na ziemi ale nie jest to nic nadzwyczajnego. Bo odkąd wiadomo, że słońce ma swoje 11 letnie cykle można w bardzo łatwy sposób obliczyć kiedy będą następne. Więc nie jarajcie się tak tym 2012 rokiem bo nic wielkiego się nie stanie.

W takim wypadku, równe szanse ma nie tylko nastawienie pokojowe, ale również właśnie nastawienie agresywne. Zamiast przylecieć do Nas w pokojowych zamiarach po prostu Nas zniszczą. O ile w ogóle przylecą..

Ale to nie ma sensu. Mieli by przylecieć zabić nas i odlecieć? Nie prościej było by wysłać rakiety planeta X - Ziemia ? To tak jakbyśmy weszli do piramidy Cheopsa i odkryli tajemną komnatę z różnymi zwojami, artefaktami i ja podpalili. Jeżeli te lecące "penisy" to rozumne istoty i rzeczywiście chcą do nas przylecieć to na 99% mają pokojowe zamiary. Tak dobrze rozwinięta cywilizacja, która była by w stanie do nas dolecieć nie może mieć agresywnej mentalności bo takie cuda techniki nie mogły powstawać w czasach wojny tylko czasach pokoju i stabilizacji.
  • 0

sickman.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale to nie ma sensu. Mieli by przylecieć zabić nas i odlecieć? Nie prościej było by wysłać rakiety planeta X - Ziemia ? To tak jakbyśmy weszli do piramidy Cheopsa i odkryli tajemną komnatę z różnymi zwojami, artefaktami i ja podpalili. Jeżeli te lecące "penisy" to rozumne istoty i rzeczywiście chcą do nas przylecieć to na 99% mają pokojowe zamiary. Tak dobrze rozwinięta cywilizacja, która była by w stanie do nas dolecieć nie może mieć agresywnej mentalności bo takie cuda techniki nie mogły powstawać w czasach wojny tylko czasach pokoju i stabilizacji.

Nie zgodzę się z Tobą. Powiedzmy, że Ziemianie odkrywają planetę, na którą są w stanie dolecieć. Zamieszkuje ją cywilizacja cofnięta o 1000 lat, w stosunku do naszej. Czy Ziemianie lecą tam i dzielą się chętnie zdobyczami naszej cywilizacji, uczą tamtych i traktują jako równych sobie? Raczej robią z nich niewolników i wykorzystują do wydobywania surowców.
  • 1

exio.
  • Tematów: 29
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I tu się nie zgodzę, ja bym tak nie zrobił. A poza tym wątpię aby opinia publiczna popierała to o czym piszesz czyli robienie z nich niewolników. Jest dużo osad ludzkich w Afryce, które żyją sobie w dziczy z dala od cywilizacji, a jakoś ich nie zaganiamy do wydobywania surowców. Amerykanie wraz z państwami europejskimi i paroma innymi krajami walczą o prawa człowieka łamane w Chinach i innych państwach takich jak Rosja Iran czy Irak co wskazuje na to, że jednak nie zrobilibyśmy niewolników z cywilizacji zamieszkujących inne planety. Pod warunkiem, że doleciałaby tam NASA, a nie na przykład jakiś Chiński odpowiednik, dlatego napisałem na 99%.
  • 0

Florek.
  • Tematów: 40
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli te obiekty to flota inwazyjna Obcych która podejmie próbę ataku, to damy jej popalić :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych