Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie było żadnych samolotów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
578 odpowiedzi w tym temacie

-= BBoss =-.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

#167 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.

Napisano

W sumie zgadzam się z BBossem :)
  • 0

BoryZ.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tutaj widać dokładnie kiedy powstają dziury po skrzydłach czyli jakoś w 15 sekundzie, a co to wy uważacie za "bomby" jest zapalającym się paliwem które we fragmencie "september clues epilogue" wygląda jakby "Ładunki wybuchowe wycięły ładny kształt skrzydła".
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

Może w końcu się doczekam, co o tym myślicie? Odpowiedź może w temacie o braku samolotów, żeby nie zaśmiecać tego tematu o błyskach.

..nie doczekasz sie,..po prostu cia nie wyprodukowała jeszcze stosownego śmiecia, który by sprytnie zracjonalizował, to wybuchowe i zbyt rozciągnięte w czasie, powstawanie [niby] poboeingowych dziurek,...w dodatku nader dokładnie laserowo wyciętych także przez końcówki skrzydeł i to nie tylko w zewnetrzynych kolumnach, ale również w stalowych kratownicch oraz betonowych okładzinach sufitopodłog.

..jak widać poniżej pomyliłem się,...cia wyprodukowała,..wystarczyło trochę niewyraźnego Ultra Zoom'a oraz stosownego cięcia po filmie,..i już jest, że to boeing ciął impaktem, dużo jeszcze przed samą krechą,..

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

WOW, na tym filmiku od 5:50 sekundy mamy dowód, że to nie był samolot. Ładunki wybuchowe wycięły ładny kształt skrzydła!!!

Czemu tego nikt nie skomentuje? Jak dla mnie to koniec zabawy w kotka i myszkę.

Wyjaśniałem w debacie.

Może zacznę od tego, że ów intensywny ogień pojawia się w obszarze całego obszaru wlotowego samolotu. A jest to po prostu gwałtowne spalanie się nadal rozprężających się wewnątrz budynków par nieskonsumowanego w pierwotnych eksplozjach paliwa (fireballach), tzw. BLEVE. Z oczywistych względów, najintensywniejsze było w rejonie dziury wlotowej.

EDIT: Doprecyzuję może jeszcze trochę powyższe wyjaśnienie.
Ściślej mówiąc, tak naprawdę nie mamy tu do czynienia z BLEVE, ale tylko występowaniem analogicznego mechanizmu, z jakim mamy do czynienia w przypadku tego procesu. Pierwotne eksplozje paliwa bardzo mocno rozgrzały powietrze w obszarze uderzenia i jego temperatura w pierwszych chwilach bez problemu przekraczała temperaturę wrzenia paliwa lotniczego (od 150oC wzwyż). Część rozlanego w rejonie uderzenia, niespalonego paliwa weszło w stan wrzenia i uległo zapłonowi. Jego spalanie zachodziło głównie w okolicy otworu wlotowego, gdyż głębiej we wnętrzu wieży przez parę chwil panował spory deficyt tlenowy.
  • -1

#171 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.

Napisano

znalazłem ten filmik w HD, żeby nie było, że to jakieś rozmazania

A powiedzcie mi, może się nie znam, dlaczego ten samolot na tle nieba jest niebieski, a na tle wieży taki jakiś brązowy? Normalne to?

• 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

A powiedzcie mi, może się nie znam, dlaczego ten samolot na tle nieba jest niebieski, a na tle wieży taki jakiś brązowy? Normalne to?

Też nie jestem biegły w sprawach związanych z filmowaniem itp, ale sądzę ze to po prostu gra świateł, zmiana tła no i dość niska jakość filmu jest przyczyną tego złudzenia. Tak myślę.

Ps. zatrzymaj sobie film który tutaj podałeś w rozdzielczości HD (HQ) na 3-4 sekundzie i napisz co widzisz...
  • 0

#173 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.

Napisano

Widzę podłużny wybuch.

Może zacznę od tego, że ów intensywny ogień pojawia się w obszarze całego obszaru wlotowego samolotu. A jest to po prostu gwałtowne spalanie się nadal rozprężających się wewnątrz budynków par nieskonsumowanego w pierwotnych eksplozjach paliwa (fireballach), tzw. BLEVE. Z oczywistych względów, najintensywniejsze było w rejonie dziury wlotowej.

EDIT: Doprecyzuję może jeszcze trochę powyższe wyjaśnienie.
Ściślej mówiąc, tak naprawdę nie mamy tu do czynienia z BLEVE, ale tylko występowaniem analogicznego mechanizmu, z jakim mamy do czynienia w przypadku tego procesu. Pierwotne eksplozje paliwa bardzo mocno rozgrzały powietrze w obszarze uderzenia i jego temperatura w pierwszych chwilach bez problemu przekraczała temperaturę wrzenia paliwa lotniczego (od 150oC wzwyż). Część rozlanego w rejonie uderzenia, niespalonego paliwa weszło w stan wrzenia i uległo zapłonowi. Jego spalanie zachodziło głównie w okolicy otworu wlotowego, gdyż głębiej we wnętrzu wieży przez parę chwil panował spory deficyt tlenowy.

No i tu leżę. Z braku wiedzy w tym zakresie muszę uznać twoje wyjaśnienie. Dzięki.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najnowszy film dotyczący pierwszego samolotu który zaatakował WTC. Głupi go natychmiast łyknie lecz mądry się zastanowi. Niestety nie mamy pojecia jak można filmami i świadkami zmanipulować opinie publiczną.

LINK
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

..dajesz wyśmienitej jakości film tylko w stosownym momencie ucięty,..a poniższe cię objawia wilczku lub tylko subiekcie wilków o zeropostowym dorobku,..mocno przepraszam o dziewięciopostowym dorobku w jeszcze niecałe dwa dni,..coś cię późno zmobilizowali i wyciągli

No i tu leżę. Z braku wiedzy w tym zakresie muszę uznać twoje wyjaśnienie. Dzięki.

..nie ma co leżeć, i płaszczyć się przed manipulacyjnym miszczu,..bo filmik w hd i tak jest zbyt póżno przeycięty,...nie widać dziury po prawym skrzydle,..ciekawe gdzie i komu dają dostęp do takich poźno objawionych i mocno stosownie przyciętych filmów w hd
  • 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

,...nie widać dziury po prawym skrzydle

Dołączona grafika

Tutaj może dziury dokładnie nie widać ponieważ oczywiste jest ze po uderzeniu skrzydła w ścianę pojawiają się tumany kurzu i dymu,ale zapewniam Cie, dziura tam jest.

..dajesz wyśmienitej jakości film tylko w stosownym momencie ucięty,..a poniższe cię objawia wilczku lub tylko subiekcie wilków o zeropostowym dorobku,..mocno przepraszam o dziewięciopostowym dorobku w jeszcze niecałe dwa dni,..coś cię późno zmobilizowali i wyciągli

Przepraszam, czy tylko ja mam kłopot ze zrozumieniem sensu tej wypowiedzi ?
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

,...nie widać dziury po prawym skrzydle

Dołączona grafika

Tutaj może dziury dokładnie nie widać ponieważ oczywiste jest ze po uderzeniu skrzydła w ścianę pojawiają się tumany kurzu i dymu,ale zapewniam Cie, dziura tam jest.

...część kaszpir,..lubię twoją sztukę,..ale nie zmuszaj mnie bym był tobie niemiłym

Przepraszam czy tylko ja mam kłopot ze zrozumieniem sensu tej wypowiedzi ?

...tylko ty i tylko ci z twojego stada, w ten niezrozumiały i nierozumny sposób się z ludźmi zabawiają
  • 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

...część kaszpir,..lubię twoją sztukę,..ale nie zmuszaj mnie bym był tobie niemiłym

Brak argumentów rodzi agresję tak ?:D To jest tylko kadr z filmu podanego przez Zigos Amigos.
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Brak argumentów rodzi agresję tak ? :D

..zgadza się,..zawsze cię miałem za najynteligentniejszego ze wilczego stada,..mimo że "Naj...." tak nie uważał.. ill odwołaj swoje pieski, ...nie grzeszą zbytnim rozumem,...

To jest tylko kadr z filmu podanego przez Zigos Amigos.

...ale ja twojego kadru w żaden sposób nie komentowałem, gdyż to, co miałby niby dowodzić ten kadr odnośnie dziury, jest po prostu żenujące i może on jedynie zaświadczać o jakiś bardzo poważnych brakach tak dziwnie dokumentującego,
..a .moje słowa odnośnie "braku dziury po prawym skrzydle" jeżeli jeszcze tego nie pojąłeś tyczyły się do całości filmiku w hd, przedstwionego przez zigos amigos, przypominam go poniżej ..stąd też jeżeli i tego nie pojmujesz były również moje zastrzeżenia, ze filmik w hd w stosowym miejscu odpopwiednio ucięto,..ze swej strony chętnie oglądnąłym czały film w tej jakości,..może wyciągniesz go z waszego archiwum i nam go udostępnisz,

Dołączona grafika
  • 0

#180 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.

Napisano

..dajesz wyśmienitej jakości film tylko w stosownym momencie ucięty

hmmm nawet nie zauważyłem, a w którym momencie on jest przycięty? W sumie dziwny jest ten płomień wydobywający się z tej dziury.. ciężko stwierdzić, czy przed pojawieniem się płomieni dziura tam była, czy też nie. Może rzeczywiście ktoś ma cały ten film w HQ, skoro udostępnili ten fragment - musi gdzieś być reszta. Z chęcią spojrzał bym na ten "samolot", który jak dla mnie jest wielce dziwny, miejscami pojawia się i znika, jakieś dziwne kolory przybiera. Ale może to tylko złudzenie. Jak ktoś trafi na całość w HQ to niech wrzuci.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych