Napisano 10.05.2009 - 17:06
Napisano 10.05.2009 - 17:56
Napisano 11.05.2009 - 15:11
Napisano 11.05.2009 - 15:45
Może w końcu się doczekam, co o tym myślicie? Odpowiedź może w temacie o braku samolotów, żeby nie zaśmiecać tego tematu o błyskach.
..nie doczekasz sie,..po prostu cia nie wyprodukowała jeszcze stosownego śmiecia, który by sprytnie zracjonalizował, to wybuchowe i zbyt rozciągnięte w czasie, powstawanie [niby] poboeingowych dziurek,...w dodatku nader dokładnie laserowo wyciętych także przez końcówki skrzydeł i to nie tylko w zewnetrzynych kolumnach, ale również w stalowych kratownicch oraz betonowych okładzinach sufitopodłog.
Napisano 11.05.2009 - 15:47
Wyjaśniałem w debacie.Czemu tego nikt nie skomentuje? Jak dla mnie to koniec zabawy w kotka i myszkę.
WOW, na tym filmiku od 5:50 sekundy mamy dowód, że to nie był samolot. Ładunki wybuchowe wycięły ładny kształt skrzydła!!!
Napisano 11.05.2009 - 15:56
Napisano 11.05.2009 - 16:07
A powiedzcie mi, może się nie znam, dlaczego ten samolot na tle nieba jest niebieski, a na tle wieży taki jakiś brązowy? Normalne to?
Napisano 11.05.2009 - 17:08
No i tu leżę. Z braku wiedzy w tym zakresie muszę uznać twoje wyjaśnienie. Dzięki.Może zacznę od tego, że ów intensywny ogień pojawia się w obszarze całego obszaru wlotowego samolotu. A jest to po prostu gwałtowne spalanie się nadal rozprężających się wewnątrz budynków par nieskonsumowanego w pierwotnych eksplozjach paliwa (fireballach), tzw. BLEVE. Z oczywistych względów, najintensywniejsze było w rejonie dziury wlotowej.
EDIT: Doprecyzuję może jeszcze trochę powyższe wyjaśnienie.
Ściślej mówiąc, tak naprawdę nie mamy tu do czynienia z BLEVE, ale tylko występowaniem analogicznego mechanizmu, z jakim mamy do czynienia w przypadku tego procesu. Pierwotne eksplozje paliwa bardzo mocno rozgrzały powietrze w obszarze uderzenia i jego temperatura w pierwszych chwilach bez problemu przekraczała temperaturę wrzenia paliwa lotniczego (od 150oC wzwyż). Część rozlanego w rejonie uderzenia, niespalonego paliwa weszło w stan wrzenia i uległo zapłonowi. Jego spalanie zachodziło głównie w okolicy otworu wlotowego, gdyż głębiej we wnętrzu wieży przez parę chwil panował spory deficyt tlenowy.
Napisano 11.05.2009 - 17:29
znalazłem ten filmik w HD, żeby nie było, że to jakieś rozmazania
No i tu leżę. Z braku wiedzy w tym zakresie muszę uznać twoje wyjaśnienie. Dzięki.
Napisano 11.05.2009 - 17:55
,...nie widać dziury po prawym skrzydle
..dajesz wyśmienitej jakości film tylko w stosownym momencie ucięty,..a poniższe cię objawia wilczku lub tylko subiekcie wilków o zeropostowym dorobku,..mocno przepraszam o dziewięciopostowym dorobku w jeszcze niecałe dwa dni,..coś cię późno zmobilizowali i wyciągli
Napisano 11.05.2009 - 18:07
,...nie widać dziury po prawym skrzydle
Tutaj może dziury dokładnie nie widać ponieważ oczywiste jest ze po uderzeniu skrzydła w ścianę pojawiają się tumany kurzu i dymu,ale zapewniam Cie, dziura tam jest.
..dajesz wyśmienitej jakości film tylko w stosownym momencie ucięty,..a poniższe cię objawia wilczku lub tylko subiekcie wilków o zeropostowym dorobku,..mocno przepraszam o dziewięciopostowym dorobku w jeszcze niecałe dwa dni,..coś cię późno zmobilizowali i wyciągli
Przepraszam czy tylko ja mam kłopot ze zrozumieniem sensu tej wypowiedzi ?
Napisano 11.05.2009 - 18:22
...część kaszpir,..lubię twoją sztukę,..ale nie zmuszaj mnie bym był tobie niemiłym
Napisano 11.05.2009 - 18:27
...część kaszpir,..lubię twoją sztukę,..ale nie zmuszaj mnie bym był tobie niemiłym
Brak argumentów rodzi agresję tak ?
To jest tylko kadr z filmu podanego przez Zigos Amigos.
znalazłem ten filmik w HD, żeby nie było, że to jakieś rozmazania
Napisano 12.05.2009 - 10:56
hmmm nawet nie zauważyłem, a w którym momencie on jest przycięty? W sumie dziwny jest ten płomień wydobywający się z tej dziury.. ciężko stwierdzić, czy przed pojawieniem się płomieni dziura tam była, czy też nie. Może rzeczywiście ktoś ma cały ten film w HQ, skoro udostępnili ten fragment - musi gdzieś być reszta. Z chęcią spojrzał bym na ten "samolot", który jak dla mnie jest wielce dziwny, miejscami pojawia się i znika, jakieś dziwne kolory przybiera. Ale może to tylko złudzenie. Jak ktoś trafi na całość w HQ to niech wrzuci...dajesz wyśmienitej jakości film tylko w stosownym momencie ucięty
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych