Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie było żadnych samolotów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
578 odpowiedzi w tym temacie

BoryZ.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Filmik jest ucięty, lecz jest to bez znaczenia ponieważ nic ten ucięty fragment nie przedstawia. Moim zdaniem zdjęcie dodane przeze mnie wyjaśnia ze dziury po skrzydle były przed tymi waszymi "bombami wycinającymi kształt skrzydła".
  • 0

#182 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.
  • Tematów: 0

Napisano

aaa chodzi o to, że on nie jest w całości pokazany :) myślałem, że ten fragment jest gdzieś przycięty.

vkali co o tym sądzisz? Ty się znasz na takich sprawach, chyba:

Może zacznę od tego, że ów intensywny ogień pojawia się w obszarze całego obszaru wlotowego samolotu. A jest to po prostu gwałtowne spalanie się nadal rozprężających się wewnątrz budynków par nieskonsumowanego w pierwotnych eksplozjach paliwa (fireballach), tzw. BLEVE. Z oczywistych względów, najintensywniejsze było w rejonie dziury wlotowej.

EDIT: Doprecyzuję może jeszcze trochę powyższe wyjaśnienie.
Ściślej mówiąc, tak naprawdę nie mamy tu do czynienia z BLEVE, ale tylko występowaniem analogicznego mechanizmu, z jakim mamy do czynienia w przypadku tego procesu. Pierwotne eksplozje paliwa bardzo mocno rozgrzały powietrze w obszarze uderzenia i jego temperatura w pierwszych chwilach bez problemu przekraczała temperaturę wrzenia paliwa lotniczego (od 150oC wzwyż). Część rozlanego w rejonie uderzenia, niespalonego paliwa weszło w stan wrzenia i uległo zapłonowi. Jego spalanie zachodziło głównie w okolicy otworu wlotowego, gdyż głębiej we wnętrzu wieży przez parę chwil panował spory deficyt tlenowy.

• 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

..dajesz wyśmienitej jakości film tylko w stosownym momencie ucięty

hmmm nawet nie zauważyłem, a w którym momencie on jest przycięty? W sumie dziwny jest ten płomień wydobywający się z tej dziury.. ciężko stwierdzić, czy przed pojawieniem się płomieni dziura tam była, czy też nie. Może rzeczywiście ktoś ma cały ten film w HQ, skoro udostępnili ten fragment - musi gdzieś być reszta. Z chęcią spojrzał bym na ten "samolot", który jak dla mnie jest wielce dziwny, miejscami pojawia się i znika, jakieś dziwne kolory przybiera. Ale może to tylko złudzenie. Jak ktoś trafi na całość w HQ to niech wrzuci.

..film jest i był już zapodany w całości, ...tylko w kiepskiej jakości,.. gdzie widać na nim, jak to już po niby impakcie boeinga stopniowo rozbudowuje się poimpaktowa dziura, ....jest to ten sam film, którego kawałek zpodałeś w jakości hd, ucięty przed najistotniejszym momentem rozbudowywania się poimpaktowej dziury,..nie wiedziałem, że istnieje ten film w tak dobrej ropzdzielczości, jak zapodałeś..myślę, że z czasem, któryś z agenciaków, wkurwiony na agencję ujawni go publicznie w całości,..swoją drogą cały czas mam takie nieodparte uczucie, że ty możesz, masz moc go nam ujawnić,..a jeśli to prawda, to radzę już teraz zważać na tiry
  • 0

#184 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.

Napisano

aaa wiem o który filmik Ci chodzi. Tam gdzie domalowali mazakiem kawałek skrzydła? Poszukam :) musi gdzieś być. Rzeczywiście tego tu ni ma.
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

..przepraszam, że od razu nie odpowiedziałem,..po prostu nie zauważyłem pytania,..dopiero, dzisiaj przy poszukiwaniu monitów do aquili,..poprawiam się i odpowiadam

aaa chodzi o to, że on nie jest w całości pokazany :) myślałem, że ten fragment jest gdzieś przycięty.

vkali co o tym sądzisz? Ty się znasz na takich sprawach, chyba:

Może zacznę od tego, że ów intensywny ogień pojawia się w obszarze całego obszaru wlotowego samolotu. A jest to po prostu gwałtowne spalanie się nadal rozprężających się wewnątrz budynków par nieskonsumowanego w pierwotnych eksplozjach paliwa (fireballach), tzw. BLEVE. Z oczywistych względów, najintensywniejsze było w rejonie dziury wlotowej.

EDIT: Doprecyzuję może jeszcze trochę powyższe wyjaśnienie.
Ściślej mówiąc, tak naprawdę nie mamy tu do czynienia z BLEVE, ale tylko występowaniem analogicznego mechanizmu, z jakim mamy do czynienia w przypadku tego procesu. Pierwotne eksplozje paliwa bardzo mocno rozgrzały powietrze w obszarze uderzenia i jego temperatura w pierwszych chwilach bez problemu przekraczała temperaturę wrzenia paliwa lotniczego (od 150oC wzwyż). Część rozlanego w rejonie uderzenia, niespalonego paliwa weszło w stan wrzenia i uległo zapłonowi. Jego spalanie zachodziło głównie w okolicy otworu wlotowego, gdyż głębiej we wnętrzu wieży przez parę chwil panował spory deficyt tlenowy.

..zwykłe motanie, mające akurat tutaj mądrymi naukowo słówkami oraz nieistotnymi naukowymi procesami zasłonić fakt albo też odwrócić uwagę od faktu [u]tworzenia ?się? dziury po niby prawym skrzydle, niby impaktującego boeinga w wc1, na sekundy po tym niby impakcie samolotu, ..wraz z tą mało inteligentną dabliju bush?owską próbą wymalowywania na ścianie wtc1 porzkrzydlanej dziury
? a ten pan, co jest raczej powszechnie już tutaj wiadomo, ma tego typu niechlubną cechę, czy raczej ma tego typu niechlubną pracę, polegającą na takim mało uczciwym motaniu oraz gmatwaniu prawdy, jakimiś procesami, wyliczeniami lub tylko mądrymi słówkami mającymi walor niby naukowości w oczach wszelkiej maści nieuków czy tylko niedouków.
  • 0

#186 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.

Napisano

chyba w zdecydowanej większości jesteśmy niestety tymi niedoukami ;) ale zbyt rzeczowo nie doniosłeś się jednak do tego, co napisał mariush :) Sorry ze tak sie doczepiłem, ale ta kwestia ze skrzydłem jest bardzo ciekawa. W ogóle ze skrzydłami 11 września działy się przedziwne rzeczy. Mieliśmy wybuchy wokół prawego skrzydła tego, co wleciało w WTC2, mieliśmy skrzydło tego, co wleciało w Pentagon, które nie odpadło i obiło lewą część jego ściany, skrzydła, które były, znikały i znowu były. Dziwna sprawa.
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

chyba w zdecydowanej większości jesteśmy niestety tymi niedoukami ;) ale zbyt rzeczowo nie doniosłeś się jednak do tego, co napisał mariush :) Sorry ze tak sie doczepiłem,..

..jak przetłumaczysz, co powiedział mariush to obiecuję, że odniosę się do tego przetłumaczonego,..bo jak na razie to zwykły nieskładny kocikwik pozbierany z czegoś naukowego, mający robić wrażenie naukowego wytłumaczenia, ..a na kim, to już sobie pominę..przyznasz, że trudno sie rzeczowo odnosić do kociokwiku, choćby robiącego wrazenie naukowego
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ten film dowodzi, że żaden samolot nie uderzył w WTC2 link HQ posłuchajcie dokładnie co mówi mężczyzna, który to nagrał

• 2

vast.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

piona maximus. na tym filmie jak widać ukazana jest cała prawda. długo czekałem na taki film.
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się że całą te sprawę z WTC i tak większość ludzi ma gdzieś a motłoch który 'działa' jest wyuczony od dziecka, że ma słuchać tego co się mówi w telewizji lub w szkole przez nauczycieli i dalej w dorosłym życiu przez naukowców (tych z dyplomami) [a jak wiadomo podręczniki dla nich są pisane przez rząd, dyplomy są wydawane przez rząd i cenzura i media są tworzone przez...rząd] :roll:
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

piona maximus. na tym filmie jak widać ukazana jest cała prawda. długo czekałem na taki film.

Też czekałem na pierwszy film pokazujący rakietę uderzającą w WTC2 z prawdziwym komentarzem, a nie ze zmanipulowanymi, wyreżyserowanymi reakcjami. Mężczyzna wyraźnie mówi, że to leciało strasznie szybko, jak rakieta. Jak się przyjrzycie to zobaczycie dymek, jaki po sobie zostawiła.

Pozdrawiam.
  • 2

motorbreath87.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podziwiam twórce filmiku za jakże dobry wzrok, potrafiący z takiej odległości odróżnić rakietę od samolotu pasażerskiego...

Pierwszy post. Pozdrawiam.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podziwiam twórce filmiku za jakże dobry wzrok, potrafiący z takiej odległości odróżnić rakietę od samolotu pasażerskiego...

Pierwszy post. Pozdrawiam.

facet stwierdził, że to leciało tak szybko jak rakieta. Spójrz na wszystkie oficjalne filmiki pokazujące uderzenie niby samolotu w WTC2 - samolot widoczny jest z bardzo dużych odległości. A mężczyzna, który to nagrywał i kobieta obok niego nie zauważyli żadnego samolotu. Mężczyzna widział za to coś małego i szybkiego, jak rakieta. Przyjrzyj się dymkowi jaki zostawiła.

Pozdrawiam.
  • 2

vast.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

proszę cię, wyraźnie widać że nie ma tam żadnego DUŻEGO SAMOLOTU. porównywałem ten film z innym (na którym widać wyraźnie jak samolot uderza w drugą wierzę) na tamtym filmie samolot widać już WYRAŹNIE na 10 sekund przed eksplozją. dobrze że w tym koleś zrobił zoom out. na 10 sekund NIE MA NIC, żadnych śladów które wskazywały by że zbliża się tak duży samolot.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

no tu mam coś ładnego

Szukamy samolotu...

link

a co znajdujemy?
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4