[Tak wygląda kontrolowane wyburzenie
Woooow....dzięki że mi pokazałeś. Nigdy nie widziałem kontrolowanego wybuchu. SZOK
Ty to zgryyywus jesteś Aquila
Musisz przyznac, że gdyby nie błyski (znacznie mniejszego budynku), to swobodny spadek jest identyczny, jak w dniu 9/11
oczywiste jest, że wszystkie nagrania z 9/11 przechwyciły służby specjalne i podmieniły na nich audio - nawet te prywatne nagrania
Hm...ale ja umiem się ironią posługiwac...hmm hmm hmmm...jestem boski
A tak poważnie, Aquila, a dlaczego pentagon nie udostępnił swoich nagrań, skoro katastrofa samolotu była tak oczywista?? Nagrania też wyparowały, jak samolot?? A może krasnale na kiju wynieśli?
A nagranie ze stacji , co zwinęli agenci? To też może fikcja?
oczywiste także jest, że tysiące ludzi znajdujących się w pobliżu WTC tamtego dnia po prostu zapomniało, że słyszało ogłuszające eksplozje albo wszyscy ludzie znajdujący się na Manhattanie to byli podstawieni agenci.
Jak Ty pięknie lubisz nadużywac słowa - WSZYSCY !
Socjotechnik...idź lepiej na kurs, bo akurat kilka osób nie omotasz.
a przecież bladego pojęcia nie ma o zachowaniu się budynków podczas sytuacji tragicznych
odnoszą się także do Ciebie
Zajmowałem się budownictwem i wykonywałem różne czynności, więc nie jestem zielony w tej materii,
W tej sytuacji, gdy nie mam wiedzy na ten temat, wolę zaufać fizykom i ludziom od wyburzeń. Ty zaś wolisz zaufać nastolatkom którzy chcą zabłysnąć i mieć swoje pięć minut tworząc amatorskie "dokumenty", których zabarwienie spiskowe jest aż nadto widoczne.
Nastolatkowie nie stworzyli analizy pokazującej rekonstrukcję szkieletu WTC7.
Skończ już te durnowate podchody.
Wydaje mi się, że znacznie niedoceniasz naszych kolegów z forum. Każdy z nich doskonale sam jest w stanie wybrać czyje argumenty ich bardziej przekonują. I nikt nie mówi o "o wielcy" - naprawdę wystarczy zwykłe "mówią sensownie".
Ja mam swoje zdanie oparte na pewnych argumentach i skoro widzę, jak biegają za dwoma "autorytetami", to nic innego myślał nie będę.
Wazeliniarz z Ciebie i tyle.
Po prostu... biznesem? Wszędzie musisz widzieć spiski? A nawet nie tyle Hitlera, bo wydaje mi się, że jeżeli już, to Bushowie mieli powiązania z jakimś przemysłowcem, antynazistą zresztą, który po wybuchu wojny bodajże wyjechał do Szwajcarii.
Każda wojna wynikała ze spisków, które były motywowane chęcią zysków wszelakich...
Nazywajmy rzeczy po imieniu i zakończmy robienie ze słowa spisek karykatury, bo do tego zmierzacie.
Dobra z Tobą to jak z ... nie będę już kończył...
Z całym szacunkiem, ale opisywanie pomocy finansowej dla partii Hitlera w kontekście mechanizmów prowadzących do wybuchów wojen jest raczej nieporozumieniem. Szereg czynników zadecydował o tym, że NSDAP zdobyła władzę i finanse są jedynie jednym z wielu. Istotniejsza wydaje się np. pomoc udzielona Hitlerowi przez Stalina, który zadecydował o rozbiciu koalicji ślepo posłusznych sobie komunistów z socjaldemokratami, co NSDAP po walizach z dolarami bez większości w parlamencie?
A od zdobycia władzy przez Hitlera do wybuchu wojny światowej droga również jest daleka i przyczyn takiego przebiegu wypadków też jest wiele.
Proszę przeczytac to, bo nie będę tego podawał kolejny 20, czy 30 raz na forum:
Liczne korporacje i banki amerykańskie w latach 30-tych i podczas II wojny światowej finansowały Hitlera i partię NSDAP, sponsorowały i dozbrajały reżim hitlerowski, bezpośrednio lub też poprzez sieć pośredników: m.in. koncern Standard Oil - ExxonMobil/Esso rodziny Rockefellerów (Manhattan Chase Bank) współpracował ściśle z hitlerowskim koncernem IG Farben (producentem Zyklonu B używanym w komorach gazowych Oświęcimia ) m.in. przy zabudowie infrastruktury przemysłowej Auschwitz-Monowitz.Dziadek obecnego prezydenta USA, G.W.Busha, Prescott Bush, prowadził lukratywne interesy handlowe m.in. z hitlerowskim koncernem Thyssen (Krupp) poprzez ?America Hamburg Line? oraz sieć bankowości kierującej fundusze dla NSDAP (Union Banking Corp, Harriman Brothers).
Koncern rodziny Rockefellerów Standard Oil (obecnie Exxon-Mobil), w czasie II wojny światowej był bezpośrednio partnerem handlowym IG Farben (obecnie podzielonym na BASF, Agfa, Hoechst, itd.), gigantem chemicznym produkującym m.in. Zyklon B stosowany w komorach gazowych Auschwitz.
Koncern Rockefellerów Exxon-Mobil w ostatnich latach prowadził lobbying na rzecz wojny w Iraku, m.in. poprzez finansowany przez siebie think-tank Council on Foreign Relations (CFR) (
http://www.cfr.org/; honorowym szefem CFR jest David Rockefeller (CEO Exxon-Mobil).
Na stronie
http://www.irak.pl/banking_hitler.ram (27 MB) można obejrzec film BBC ?Banking with Hitler? Timewatch BBC Produced by Paul Elston, poruszający jeden z tematów tabu II wojny światowej: finansowania Hitlera i NSDAP przez amerykańskie i brytyjskie korporacje oraz banki.
Pentagon potwierdził informację podaną przez irackie źródła, a opisaną przez ?New York Times?, że dwie ?wysunięte? bazy amerykańskie w Iraku noszą nazwy: ?Wysunięta Baza Shell? i ?Wysunięta Baza Exxon? - żołnierze tłumaczą ten fakt tym, że ?wysunięte bazy pełnią funkcję zaopatrzenia i są swoistymi stacjami benzynowymi na pustyni?. Oba koncerny zgodnie oświadczyły, że o tym nazewnictwie dowiedziały się z prasy, jednocześnie dziękując Armii Stanów Zjednoczonych za uhonorowanie ich w ten właśnie sposób.
Adam Michnik zasiadał przez wiele lat w Advisory Board think-tanku Standard OIL Rockefellerów ?Council on Foreign Relations?.
http://www.cfr.org/c...ar_2004/067.pdfNatomiast Bronisław Geremek - w Advisory Board think-tanku Aspen Inst.
(m.in. Thyssena i największych światowych gigantów przemysłu zbrojeniowego i naftowego)
http://www.irak.pl/Aspen Institute Berlin Archive.htm
Głównym sponsorem Fundacji Batorego Sorosa (CFR) jest Fundacja braci Rockefellerów /Standard OIL-Esso/Exxon-MObil/.
Film BBC Banking with Hitler Produced by Paul Elston.
http://www.irak.pl/banking_hitler.ram (27 MB)
Ofiary Holocaustu żądają 400 mln $ od Busha.
http://pl.indymedia....4/11/9812.shtmlCharge d'affaires USA w Berlinie, donosi z Ambasady USA w 1933 r. w raporcie do Waszyngtonu: ?Najlepsza nadzieja Niemiec leży w umiarkowanej części partii [NAZI - NSDAP], prowadzonej przez Hitlera... która podoba się wszystkim cywilizowanym i rozsądnym ludziom?.
Poparcie dla Hitlera i NSDAP, ugrupowań prawicowych, kościołów i Watykanu; Konkordat Watykanu z Hitlerem.
http://www.nobeliefs.com/nazis.htmWYBRANA BIBLIOGRAFIA
http://www.irak.pl/B...WWW.irak.pl.htmFinansowanie Hitlera - a później Husajna - przez korporacje Wall Street
Koncern chem. i obóz w Auschwitz-Monowitz Standard OIL-IG-Farben
Menagerowie niem. IG Farben w Norymberdze
Fundacje Forda i Rockefellerów (F. Batorego, org. kobiece).
Wczesny kompleks petrochem. późniejszego Exxonu - Auschwitz-Monowitz.
Fundacje Forda i Rockefellerów. Standard OIl (CFR.org)
J.P. Morgan, T. W. Lamont, the Rockefeller interests.
Więźniowie IG Farben/Standard OIL w Auschwitz
Te same koncerny naftowe i zbrojeniowe USA, które przyczyniły się do potęgi Hitlera, przez ok. 25 lat wspierały Husajna, a ich przedstawiciele skupieni w prawicowych think-tankach ściśle powiązanych z ekipą Busha prowadzili zmasowaną kampanię na rzecz wojny w Iraku.
Bez gigantycznego wsparcia karteli zbrojeniowych, naftowych i banków Wall Street dla partii NSDAP w latach 30-tych, Adolf Hitler nie uzyskałby tak szybko dyktatorskiej władzy i nie mógłby prawdopodobnie rozpocząć II wojny światowej. Hitlera finansowały korporacje rodzin m.in. Morgana, Harrimana, Prescotta Busha (dziadka ob.prezydenta), Thyssena, Forda, Rotschildów, Rockefellerów - St.OIL/Exxon, ITI, IBM, Manh. Chase Bank, DUPont, nb. sponsorujące także potem S.Husajna, wieloletniego agenta (intellig.asset) CIA.
Amerykańskie lobby naftowe i zbrojeniowe to m.in.: prezydenci USA G.Bush jr i G.Bush sr - korporacje ENRON, UNOCAL, HALLIBURTON, HARKEN, ARBUSTO (którą od bankructwa uratowało zatrudnienie Osamy ben Ladena, agenta CIA, w charakterze konsultanta i umożliwiło start G.Busha jr w wyborach prezydenckich), CARLYLE - z ojcem Ben Ladena i samym Osama ben Ladenem, D.Rumsfeld - SEARLE, dostawy broni chemicznej do Iraku, komponentów nuklearnych do Korei Płn., H.Kissinger - UNOCAL etc. W wielu finansowanych przez kompleks militarno-przemysłowy ?trustach mózgów?, jako doradcy polityczni od wielu lat aktywnie uczestniczą również polscy politycy (m.in. Michnik, Geremek, Radek Sikorski).
Film dokumentalny National Security Archive: 1983 D. Rumsfeld omawia z S. Husajnem kwestię dotacji i dostaw broni masowego rażenia do Iraku podczas wspólnie prowadzonej, zainicjowanej przez USA wojny p/w Iranowi (1980-88).
Husajn wspierany był 25 lat przez CIA i Biały Dom (Busha sen, Kissingera, Rumsfelda, Bremera, firmy Carlyle, Halliburton, Bechtel, etc.), przy tej samej wiedzy na temat dyktatora, co obecnie. Video (1,9 MB).
Husajn - agent CIA i jego sponsor Rumsfeld, 20 rocznica współpracy. Siła Ameryki, agencji PR w/s wojny: jak masakrę w Halabdży zamieniono w prowojenny materiał propagandowy. Lista firm USA sprzedajacych broń konwencjonalną i BMR dla Iraku przed, podczas i po Halabdży.
Zbigniew Brzeziński, kluczowa postać CFR - twórcą Al-Quaidy).
W Afganistanie w latach 70-80-tych C.I.A. w zbudowanej przez siebie bazie ?Tora Bora? szkoliła z pomocą ISI (pakistańskich służb specjalnych) muzułmańskich ?bojowników o wolność? (m.in. afgańskich, saudyjskich, czeczeńskich, pakistańskich), tworząc w ten sposób tzw. ?Al-Quaidę?. Rząd USA - jako jedyny na świecie (poza pakistańskim) czynnie wsparł i uznał w Afganistanie reżim talibów. W wywiadzie dla dziennika ?Figaro? Brzeziński chełpił się, że sprowokował Rosjan do wojny w Afganistanie. Do 2001 r. Ben Laden był udziałowcem firmy Carlyle (obok seniora Busha, G.Sorosa, J.Majora, F.Carlucci i in.)
Lobbying na rzecz wojny prowadził poprzez think-tank CFR m.in. koncern Esso-Exxon-Mobil (Standard Oil) Rockefellerów, w latach 30-tych współpracujący z hitlerowskim giga-koncernem chemicznym IG Farben, producentem Zyklonu B używanego w komorach gazowych Auschwitz.
Honorowym szefem CFR - Council on Foreign Relations (Rady Stosunków Zagranicznych), jednego z najbardziej wpływowych w USA think-tanków, działającego niemal całkowicie niejawnie od 1921 r., a odpowiedzialnego m.in. za wzniecenie wojny w Wietnamie, Laosie, Kambodży, Timorze Wschodnim, Jugosławii, Afganistanie, i.in. jest David Rockefeller - właściciel większości pakietów udziałowych CEO ?Exxonu-Mobilu?, a także Manhattan Chase Bank, CITI BANK, IBM, ITI, sieci ok. 600 największych światowych korporacji, agencji prasowych, etc.
W CFR funkcje doradców pełnią m.in.: George Soros, Zbigniew Brzeziński i notoryczni zbrodniarze wojenni, m.in. Henry Kissinger, W. Bush senior - były szef CIA, J.P. Negroponte - obecny szef wywiadu.
Skład osobowy CFR, think-tanku korporacji Exxon-Mobil.
Adam Michnik w charakterze doradcy CFR oferuje usługi od wielu lat dla korporacji Exxon, w latach 30-tych finansującej Hitlera i NSDAP.
Senatorzy US domagają się ujawnienia akt CIA dot. współpracy USA z nazistami. Sponsorzy NSDAP - Fund. Forda. Esso/Rockefeller Fund.
CIA odmawia ujawnienia akt dot. współpracy z nazistowskimi zbrodniarzami.
NYT: ?Polacy wspólnikami w zagładzie Żydów?. Kto finansował budowę komór gazowych?
?New York Times? o współpracy USA z hitlerowcami.
Odtajniane dokumenty CIA: rekrutacja przez armię USA i CIA oficerów SS i Gestapo. Eichmann, Nowak-Jeziorański, Radio Wolna Europa, Gehlen Org.
Ofiary Holocaustu żądają 400 mln $ od Busha - majątek pochodzi z zysków z pracy niewolniczej uzyskanych przez dziadka urzędującego prezydenta, Prescotta Busha w interesach prowadzonych z nazistami.
(OT)
Źródło: NPPZresztą vkali też nie odpowiada na wszystkie moje pytania, niektóre leżą nietkinięte od dłuższego czasu, nie tylko na tym forum. Więc w czym problem?
Dobra dobra, widziałem sporo już w odniesieniu do Ciebie i vkali i wiem w jaki sposób przebiegały Wasze dyskusje i zauważyłem też to, że sobie nie radzisz, tylko kręcisz się w kółko. Na Twoje nieszczęście vkali ma bardzo dużą wiedzę w dziedzinie fizyki i innych tego typu i nim manipulowac nie potrafisz...
Współczuję, już nie jesteś jedyny
Mam teraz pytanie do Ciebie.
Powiedz mi, czy powyższe stwierdzenie wynika z dogłębnego przeanalizowania argumentów obu stron, czy tylko z faktu, że vkali jest po tej samej stronie, co Ty?
Liczę, że odpowiesz szczerze.
Jeśli zauważyłeś, to prawie nigdy nie wtrącałem się pomiędzy Waszą dwójkę, więc masz odpowiedź na moje pytanie. Dodam tylko tyle, że najbardziej rzuca się w oczy stronniczy spryt Twój i Aquili...papużki nierozłączki, sporadycznie na pokaz okazujące odmienne zdanie w mało istotnych tematach. Tak to wygląda.