Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie było żadnych samolotów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
578 odpowiedzi w tym temacie

Trajan.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Muhad
W zasadzie mógłbym Cię odesłać do swojego poprzedniego postu, tak jak Ty to czynisz, ale zakładam, że Ty czytałeś to co ja napisałem tak jak ja czytałem to co TY napisałeś, dlatego zakładam, że być może wyraziłem coś niezbyt jasno.

Liczne korporacje i banki amerykańskie w latach 30-tych i podczas II wojny światowej finansowały Hitlera i partię NSDAP, sponsorowały i dozbrajały reżim hitlerowski, bezpośrednio lub też poprzez sieć pośredników: m.in. koncern Standard Oil - ExxonMobil/Esso rodziny Rockefellerów (Manhattan Chase Bank) współpracował ściśle z hitlerowskim koncernem IG Farben (producentem Zyklonu B używanym w komorach gazowych Oświęcimia ) m.in. przy zabudowie infrastruktury przemysłowej Auschwitz-Monowitz.

W powyższym tekście są obok siebie dwie różne informacje: że NSDAP były finansowane ze świata zachodniego i wspierane przez koncerny niemieckie. O tym, że koncerny niemieckie współpracowały z Hitlerem wiemy bez żadnych źródeł, wystarczy logicznie pomyśleć. Skoro ktoś wybudował Auschwitz i produkował Cyklon B to oczywistym jest że musiał działać w ramach przemysłu i w Niemczech (ew. w podbitej europie).

Ale powstaje pytanie: co z tego?
Nie piszemy tu rzecz jasna o moralnej ocenie współpracy z nazistami, rozważamy wpływ takich działań na wybuch wojny. I jak już pisałem jest on mały, tzn. nie wyróżnia się z katalogu innych drobnych przyczyn. Dlatego właśnie nie możesz rozważać wsparcia finansowego dla NSDAP w kategoriach mechanizmów prowadzących do wojny, bo jak na razie zamiast owego mechanizmu pokazujesz jedynie jakąś małą śrubkę.

Co Hitlerowi po finansowaniu przez zachodnie banki? Jaki wpływ na wojnę mają interesy Bushów z IG Farben? IG Farben produkowałby Cyklon B obojętnie, czy Bush by robił z nimi interesy, czy nie.

W ogóle ten tekst jest jakiś dziwny: od finansowania NSDAP poprzez interesy prywatnych osób, II wojna, Irak, Afganistan, współpraca z koncernami produkującymi morderczą truciznę... No dobrze, ale to jest tylko jakiś "strumień świadomości" a nie rzetelna analiza. Wydaje się, że ten tekst nie ma niczego dowodzić tylko za pomocą haseł i odpowiedniego doboru faktów wywołać w czytelniku wrażenie że złowrogie banki odpowiadają za wojnę.
Dlatego też wydaje się, że tekst jest co najmniej w pewnym stopniu manipulacją, dalsza lektura jedynie umacnia te podejrzenia:

Te same koncerny naftowe i zbrojeniowe USA, które przyczyniły się do potęgi Hitlera (...)

Jak to przyczyniły się do potęgi Hitlera? Tzn. do czego? Do potencjału militarnego III Rzeszy? Czy do osobistego sukcesu Hitlera?
Niemcy to potężny kraj, naprawdę naiwnością jest sądzić, że można budować jego potęgę zalewając go pieniędzmi. Rzesza potrzebowała surowców, które jak już pisałem czerpała z terenów podbitej Europy, a z zewnątrz w dużych ilościach ze Szwecji, ZSRR i Rumunii (podstawowe źródło ropy naftowej do końca wojny). Pieniądze na handel generował cały kraj. Powtórzę: kraj. To kwoty innego rzędu niż dotacje dla partii. A i tak np. ZSRR w zamian za gigantyczne ilości surowców dostawał w dużej mierze technologie wojskowe zamiast pieniędzy.

Dalej mamy takie oto zdanie:

Bez gigantycznego wsparcia karteli zbrojeniowych, naftowych i banków Wall Street dla partii NSDAP w latach 30-tych, Adolf Hitler nie uzyskałby tak szybko dyktatorskiej władzy i nie mógłby prawdopodobnie rozpocząć II wojny światowej.

No to jest bardzo mocna teza, ale dlaczego akurat "nie uzyskałby tak szybko", a nie np. wcale? Po pierwsze powtórzę jeszcze raz co napisałem poprzednio, od zdobycia władzy przez Hitlera do wywołania przez niego wojny droga daleka. Ale do rzeczy: finanse partii to rzecz istotna, to prawda. Ale mamy podane jedynie ogólniki: ci finansowali, tamci finansowali... Finansowali zarówno Niemcy (w czym ja rozumiem nie ma niczego osobliwego) jak i międzynarodowa finansjera. W związku z tym ciekaw jestem czy wykazano, że Hitler nie byłby w stanie skutecznie działać na scenie politycznej bez źródeł zewnętrznych (Wal Street itd.)? W końcu finansowały niektóre koncerny zagraniczne i sporo niemieckich. Skąd teza, że to akurat bez międzynarodowej finansjery by sobie nie poradził z finansami partii?

Wreszcie finanse to jedynie jeden aspekt sukcesu w polityce. Do tego dochodzi przecież określona sytuacja polityczna w Niemczech i gierki z von Papenem przez które Hitler został kanclerzem, kluczowe wsparcie polityczne ze strony ZSRR polegające na rozbiciu zagrażającej NSDAP koalicji komunistów z socjaldemokratami, rzeczywiste poparcie mas którego nie można sobie kupić za pieniądze z Wall Street i wiele innych.

No i czy mamy podstawy przypuszczać, że finansiści chcieli doprowadzić do wybuchu konfliktu zbrojnego? Czy nie zdawali sobie sprawy, że od finansowania jednej z wielu partii w Niemczech do wybuchu wojny droga daleka a więc tego typu inwestycje mogą okazać się marnotrawieniem ogromnych środków finansowych?
Wreszcie czym innym jest finansowanie partii a czym innym robienie interesów z nazistami. Czy przodkowie Busha po prostu nie zarabiali sobie w ramach inwestycji prywatnej? Dlaczego mam sądzić, że przyświecały im jakieś dalekosiężne złowrogie intencje?

Tekst ma zasugerować czytelnikowi, że to Wall Street wywołało II wojnę światową w kontekście analogii do wojny w Iraku czy Afganistanie. Jak już pisałem w kontekście II wojny światowej bynajmniej nie są to prawdziwe mechanizmy powstawania wojny, a w ogóle samo porównywanie krajów takich jak Irak (i jego ewentualnego finansowania) z sytuacją Niemiec hitlerowskich wydaje się sporym nadużyciem. W tekście brakuje np. istotnych informacji o tym, że koncerny zbrojeniowe zyskały większy wpływ na politykę dopiero po II wojnie światowej, brakuje informacji o interesach geopolitycznych USA jakie te mają na bliskim wschodzie (tak jakby cała polityka od początku do końca była podporządkowana interesom koncernów), brakuje informacji o chorej doktrynie "demokratyzmu" w jaką popadła część amerykańskich elit, tzn. przekonania że żeby na świecie "było dobrze" trzeba wszędzie zasadzić demokrację itd.

Dlatego proszę Muhadzie ażebyś zamiast wklejać ten tekst na forum po raz jak piszesz 20 czy 30 spojrzał na niego krytycznie, bo co najmniej w części jest on nierzetelny i analizy mechanizmów powstawania wojen w nim nie znajdziesz.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak poważnie, Aquila, a dlaczego pentagon nie udostępnił swoich nagrań, skoro katastrofa samolotu była tak oczywista?? Nagrania też wyparowały, jak samolot??

Nie ujawnili? Widocznie przez jakieś kilka lat nie interesowałeś się nowościami w sprawie Pentagonu, bo nagrania zostały ujawnione. Na jednym widać uderzenie, na innych kulę ognia albo dym (już po nakierowaniu kamer na Pentagon).

Ale zamast pytać mnie, spytaj raczej swojego sojusznika, Quintusa - skoro w WTC doklejono do wszystkich nagrań komputerowe samoloty w ciągu 16 sekund, to czemu tutaj tego nie zrobiono?

A moje pytanie brzmi dodatkowo (oprócz oczywistości takich jak świadkowie, generator, latarnie itp...) - po co kombinować z rakietą (albo bombą), skoro w pobliżu są setki potencjalnych świadków (nad trasą "obiektu" jest ruchliwa droga) a potem wmawiać ludziom, że jednak widzieli samolot, gdy widzieli rakietę :D A druga opcja - skoro mogli użyć w WTC zdalnie sterowanych samolotów, to czemu nie mogli tego samego tutaj? :)

A nagranie ze stacji , co zwinęli agenci? To też może fikcja?

CITGO?

To nagranie?:

Jak Ty pięknie lubisz nadużywac słowa - WSZYSCY ! Socjotechnik...idź lepiej na kurs, bo akurat kilka osób nie omotasz.

Fakt, kilka tysięcy albo kilka setek nie równa się wszyscy. Ale to i tak wciąż dużo. Faktem jest, że osoby znajdujące się w pobliżu WTC nie słyszały ogłuszających eksplozji. Za to pojawiły się nagrania z przemodelowanym dźwiękiem (99% źródeł nie zawiera podobnych dźwieków, 1% zawiera. I teraz - czy to rząd spaprał sprawę i przepuścił jedno nagranie którego nie udało się skonfiskować i wyciszyć eksplozje, czy to po prostu dzieło "speców od Prawdy", którzy postanowili podrasować nagranie aby "udowodnić" swoje? Aha, nie zapominajmy, że to nagranie występuje dodadtkowo w dwóch wersjach, co sugeruje raczej edycję z dodaniem dźwięków detonacji ;) ).

Zajmowałem się budownictwem i wykonywałem różne czynności, więc nie jestem zielony w tej materii

Na zasadzie projektowanie i wyliczeń, czy na zasadzie układania cegieł? Ostatnio też trochę robię na budowie, ale mieszania betonu czy noszenia cegieł nie nazwałbym pomocą w zrozumieniu mechanizmów wyburzania budynków. I nie - nie mówię tego ani złośliwie ani w żadnym złym celu (żeby nie było, że obrażam). Aby sensownie ocenić takie symulacje powinno się mieć naprawdę duże pojęcie o fizyce, materiałach itp, wydaje mi się, że bliższe inżynierowi.

Na koniec - fakt, że zajęliśmy tzw. Ziemie Odzyskane wcale nie oznacza, że wywołaliśmy II wojnę światową. Ty koniecznie doszukujesz się w 9/11 przyczyny koniecznej do wojny z Irakiem. A co z o wiele bardziej prawdopodobną wersją, że po prostu Amerykanie skorzystali z okazji już po fakcie?

Dalej - skoro uważasz, że to był spisek USA, to czym w ogóle jest Al-Kaida i jaki miała udział? Wg Ciebie pewnie żaden. A tymczasem na ten temat jest cała masa dokumentów a wojna z bin Ladenem ciągnie się już od lat dziewięćdziesiątych. Czyli całe te boje z Al-Kaidą, jej ataki na hotel w Jemenie, USS Cole, ambasady USA w Afryce to... też spisek? Fakt przerzucenia do USA agentów i wysyłania im pieniędzy, szkolenia ludzi w pilotażu, nagrania wchodzących zamachowców na pokłady samolotów (których tożsamość potwierdziły taśmy Al-Kaidy)...

Mówisz nam, żebyśmy patrzyli szeroko. Sam też tak zrób. I zauważ w końcu tę wojnę, która po cichu toczy się od 20 lat. A 9/11 to po prostu jej punkt kulminacyjny. Zero spisku - mamy sprawcę, który na dodatek przyznaje - tak, my tego dokonaliśmy. No ale wszelkie dowody na ten temat próbowaliście na siłę obalić, a że nos nie taki, a że pierścionek, a że nie tą ręką pisze... Wszelkie te argumenty przeciw tym oświadczeniom bin Ladena upadły - bo on naprawdę tego dokonał :)

Dalej - jeżeli patrzymy szeroko to kto wysadził w powietrze pociąg w Madrycie i metro/autobusy w Londynie? CIA? MI6?

Dlatego "zapominacie" o tych atakach (jak i o wcześniejszych atakach Al-Kaidy z lat 90 i roku 2000), bo po prostu to Wam nie pasuje - był spisek, zły Bush, ropa i tyle. Więc nie ma miejsca na Al-Kaidę.

I jeszcze jedno pytanie - obecnie w USA jest sądzony Khaled Sheikh Mohammed, tzw "mastermind of 9/11", bo to on jako pierwszy wymyśłił i podsunął bin Ladenowi pomysł użycia samolotów pasażerskich jako pocisków sterowanych i użycia ich do zaatakowania miast na terenie USA. Co byś chciał z nim robić? Wypuścić go na wolność, jako niewinnego?

I może jesteś bardziej obeznany - wiesz czy Twoi amerykańscy odpowiednicy żądają wypuszczenia tego człowieka na wolność? Bo wydaje mi się, że tego nie robią. Jeżeli tak, to dlaczego?
  • 0

raveno.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to jestem ciekaw riposty Muhada. Masz odtajnione nagranie, jak się do niego odniesiesz? Znając życie to stwierdzisz, że na dolnych ekranach widać rakietę i dlatego jest zamazane :)

Pomijam już fakt, że zarzucasz innym brak wiedzy, naciąganie, itd., a sam nie zajrzałeś dalej niż stwierdzenia krzykaczy pt. "SKONFISKOWALI NAGRANIA ZE STACJI!". To świadczy tylko o tym, że jesteś kompletnie nieobiektywny i masz swój własny świat ze swoim własnym 9/11 i nie bierzesz pod uwagę innej wersji wydarzeń. Ja też kiedyś wierzyłem w te spiski, ale przejrzałem na oczy dzięki takim ludziom jak Aquilla i Mariush. :)
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Obiektywnym można być dyskutując czy lepsze jest Magnum 44 czy jakiś podrzędny Smith & Wesson 460XVR. Tu chodzi o coś większego, oczywiste jest, że emocje prędzej czy później wezmą górę.
  • 0

#275 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

1.Ale powstaje pytanie: co z tego?

2.W ogóle ten tekst jest jakiś dziwny: od finansowania NSDAP poprzez interesy prywatnych osób, II wojna, Irak, Afganistan, współpraca z koncernami produkującymi morderczą truciznę... No dobrze, ale to jest tylko jakiś "strumień świadomości" a nie rzetelna analiza. Wydaje się, że ten tekst nie ma niczego dowodzić tylko za pomocą haseł i odpowiedniego doboru faktów wywołać w czytelniku wrażenie że złowrogie banki odpowiadają za wojnę.

Czy Ty nadal nie rozumiesz tych informacji??

Przyczyną każdej wojny jest ZYSK generowany przez zaistniałe niegdyś, bądź te które mają zaistniec w przyszłości. Nikt nie daje pieniędzy za darmo. Zawsze czegoś chcą i nie zawsze Ci powiedzą co. Niemcy dostawały ogromne środki finansowe z różnych stron świata. Hitler był pionkiem. Genialnym ale pionkiem, który miał odegrac teatrzyk a za teatrzykiem mocarstwa przeliczały zyski nie tylko pieniężne.

Niemcy to potężny kraj, naprawdę naiwnością jest sądzić, że można budować jego potęgę zalewając go pieniędzmi. Rzesza potrzebowała surowców, które jak już pisałem czerpała z terenów podbitej Europy,

Zanim Niemcy zaczęli podbijac cokolwiek nie mieli aż tylu środków by to wykonac. Mieli deficyt i to dośc solidny.
Poprzez finansowanie mieli możliwości rozwoju i podboju. Tak jak w Unii E. W Polsce niby biednie nie jest, ale kasa z UNii była potrzebna na rozwój. Czyż nie tak?

Finansowali zarówno Niemcy (w czym ja rozumiem nie ma niczego osobliwego) jak i międzynarodowa finansjera. W związku z tym ciekaw jestem czy wykazano, że Hitler nie byłby w stanie skutecznie działać na scenie politycznej bez źródeł zewnętrznych (Wal Street itd.)? W końcu finansowały niektóre koncerny zagraniczne i sporo niemieckich. Skąd teza, że to akurat bez międzynarodowej finansjery by sobie nie poradził z finansami partii?

Destabilizacja polityczna i trudności gospodarcze sprzyjały nasilaniu się ruchów nacjonalistycznych. Prawicę zdominowała utworzona w 1919 faszystowska partia NSDAP. Popierana przez skrajną prawicę i wielki kapitał NSDAP ugruntowała swą pozycję polityczną w czasie wielkiego kryzysu gospodarczego. W 1930 naziści odnieśli pełny sukces w wyborach do Reichstagu. W 1933 przywódcę NSDAP A. Hitlera wybrano na kanclerza. Hitler zaprowadził dyktatorskie rządy faszystowskie. Anulowano swobody obywatelskie i wprowadzono terror, szczególne uprawnienia otrzymało Gestapo i SS

http://portalwiedzy....emcy,haslo.html

Jak już wspomniałem. Niemcy mieli ogromne problemy wewnątrz kraju. Był kryzys, deficyt i brak środków na organizację szczególnie tak ogromnej ekspansji na Europę w odniesieniu się do militarnych aspektów ale nie tylko.

Dlatego proszę Muhadzie ażebyś zamiast wklejać ten tekst na forum po raz jak piszesz 20 czy 30 spojrzał na niego krytycznie, bo co najmniej w części jest on nierzetelny i analizy mechanizmów powstawania wojen w nim nie znajdziesz.

Dlatego proszę byś czasem poszukał informacji na własną rękę, bo to co czytałeś w szkole lub na studiach ,o ile masz już ten wiek, jest dośc niekompletne a w telewizji Ci o tym nie powiedzą. Nikt się jawnie nie przyzna, że tak w istocie było. Można do tego dojśc wyciągając na światło dzienne o to takie pozostałości i rzeczy których ukryc się nie da.

P.S: Mechanizmy powstawania wojen były zawsze takie same ! Historia tego uczyła nasze dzieci przeszłości, jak i nasze dzieci ówczesności i będzie kolejno uczyc te z przyszłości i tego nie zmienisz.
Mechanizmy zawsze były takie same, tylko miejsca, sytuacje się zmieniały ale zawsze chodziło o to samo. ZYSK, ROZWÓJ (agresora). Tak było, tak jest i tak będzie zawsze od czasów wojen średniowiecznych i wcześniejszych poprzez wojnę secesyjną, I wojnę, II wojnę, po czasy obecnych pieprzeń o terroryzmie, kiedy znów chodzi o zyski.

Nie ujawnili? Widocznie przez jakieś kilka lat nie interesowałeś się nowościami w sprawie Pentagonu, bo nagrania zostały ujawnione. Na jednym widać uderzenie, na innych kulę ognia albo dym (już po nakierowaniu kamer na Pentagon).

Pytanie: dlaczego zostało niby odtajnione PO LATACH?

Ale zamast pytać mnie, spytaj raczej swojego sojusznika, Quintusa - skoro w WTC doklejono do wszystkich nagrań komputerowe samoloty w ciągu 16 sekund, to czemu tutaj tego nie zrobiono?

Może dlatego, że tutaj nic nie widac to raz a po drugie 01.01.93 to trochę inna data niż 11.09.2001 ? :lol

Ale wtopa. Wstyd.

Koniec dyskusji z Tobą, jesteś niepoważny.

No to jestem ciekaw riposty Muhada. Masz odtajnione nagranie, jak się do niego odniesiesz? Znając życie to stwierdzisz, że na dolnych ekranach widać rakietę i dlatego jest zamazane :)

Pomijam już fakt, że zarzucasz innym brak wiedzy, naciąganie, itd., a sam nie zajrzałeś dalej niż stwierdzenia krzykaczy pt. "SKONFISKOWALI NAGRANIA ZE STACJI!". To świadczy tylko o tym, że jesteś kompletnie nieobiektywny i masz swój własny świat ze swoim własnym 9/11 i nie bierzesz pod uwagę innej wersji wydarzeń. Ja też kiedyś wierzyłem w te spiski, ale przejrzałem na oczy dzięki takim ludziom jak Aquilla i Mariush. :)

a Ty raveno. Żal mi Ciebie. Wierzysz komuś, kto nie nieudolnie nie sprawdził na filmie daty z nagrania, która jest o 8 lat wstecz w odniesieniu do zamachu na pentagon.
I proszę mi się nie wydurniac teraz z kolejnymi wytłumaczeniami.

Gratuluję braku rozsądku i braku samodzielnego myślenia.
Jesteś kolejną ofiarą socjotechnicznych banialuków Aquilii.
  • -1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może dlatego, że tutaj nic nie widac to raz a po drugie 01.01.93 to trochę inna data niż 11.09.2001 ? :lol
Ale wtopa. Wstyd.

Trzeba jeszcze wiedzieć, na co się patrzy.

Data, o której mówisz, to data wewnętrznego zegara kamery VHS, przy pomocy której zgrano obraz z monitoringu. Prawdziwe dane czasowe systemu monitoringu są w miejscu zaznaczonym żółtym prostokątem:

Dołączona grafika

W miarę dobrze widać tam:
09:37:10 ...... 09-11-01.

Ale wtopa, Muhad. Wstyd. ;)
  • 0

#277 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Tak tak, a ta druga data sama się wygenerowała, tak? :)

P.S: kto Ci tak powiedział? Zleceniodawca hehe? :lol

Co Ty za pierdoły opowiadasz?

Nawet jeśli, to pokaż mi w którym konkretnie czasie widac cokolwiek na tym nagraniu, bo ja nic nie widziałem, a tak bardzo się starałem zobaczyc :)

Jesteście śmieszni. Ten film jest tak samo żenujący, jak wasze próby tłumaczenia się z tak nieudolnego filmu, którego źródło jest wątpliwe.

Macie lepsze nagranie. Widac, biały, ostrostożkowy i podłużny kadłub albo rakiety albo odrzutowca, co wyjaśniałoby ogromne przeciążenia i prędkośc, niewspółmierne do możliwości pasażera.

http://www.youtube.c...player_embedded

macie też screeny i odpowiedź na to, dlaczego pokazali nam tylko 5 klatek:

Dołączona grafika

i drugi:

Dołączona grafika
  • -1

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak tak, a ta druga data sama się wygenerowała, tak? :)

Sądząc po charakterze daty: 1 stycznia godzina 12:00 - prawdopodobnie tak. Wygląda na zresetowany i nie wystartowany timer urządzenia nagrywającego.

Nawet jeśli, to pokaż mi w którym konkretnie czasie widac cokolwiek na tym nagraniu, bo ja nic nie widziałem, a tak bardzo się starałem zobaczyc :) Jesteście śmieszni.

Widać niewiele. W 4:45 minucie filmiku z YouTube widać błysk (prawy górny obraz).

Edit:

Macie lepsze nagranie. Widac, biały, ostrostożkowy i podłużny kadłub albo rakiety albo odrzutowca, co wyjaśniałoby ogromne przeciążenia i prędkośc, niewspółmierne do możliwości pasażera.

Owo niewyraźne nagranie wcale nie wyklucza obecności na nim Boeinga 757 linii American Airlines:

Dołączona grafika
  • 0

#279 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

hahahahahahhahahahhahah :lol

ja z Ciebie nie mogę :)

Prawdopodobnie tak?
Wygląda na to??

A co ma oznaczac ta komputerowa animacja?? Buhauhua...
to ma czemukolwiek dowodzic??? :o ....

zatkało mnie, ....aż mnie brzuch ze śmiechu boli.

Screen pokazuje wszystko. Zresztą sam wbiłeś sobie kolejny samobój tym swoim czymś tam. Zobacz jaki kształt ma kadłub tego samolotu. Nie ma charakterystycznie stożkowo-ostrego przodu, o kolorze nie wspomnę.
Ja wiem, że screeny są stare, ale to są jedyne ujęcia, jakie nam było dane zobaczyc, ale widac dokładnie widac przód i charakterystyczny początek dzioba, jakim cechują się rakiety lub odrzutowce.

Wybacz Mariush, ale takiej parady to ja jeszcze tu na forum nie widziałem.

Ludzie, czy Wy nie widzicie, że oni sobie z Was wszystkich robią jajca na poważnie??
Ocknijcie się.
  • -1

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prawdopodobnie tak?
Wygląda na to??

Z autorem zgrywającym nagranie na VHS nie rozmawiałem, więc nie mogę powiedzieć, że jestem pewny tego wyjaśnienia. Uważam je po prostu za prawdopodobne, dość wysoce prawdopodobne. Zresztą, wskazałem Ci, gdzie możesz odczytać prawdziwą datę z systemu monitorującego, więc daruj sobie sobie już roztrząsanie tej zupełnie nieistotnej w tym kontekście kwestii. Data na VHS-ie jest jaka jest, równie dobrze mogłaby być zupełnie inna i nie miałoby to żadnego znaczenia.

Ale w sumie Cię rozumiem. Czegoś czepiać się w końcu musisz. ;)

A co ma oznaczac ta komputerowa animacja?? Buhauhua...
to ma czemukolwiek dowodzic???

Dowodzić??? Przy tej ostrości ujęcia - na pewno nie.
Na jedyne na co mogę się odważyć w tych okolicznościach to to, że to ujęcie Boeinga wcale nie wyklucza.

zatkało mnie, ....aż mnie brzuch ze śmiechu boli.

Pooddychaj trochę przeponowo. Powinno minąć.

Screen pokazuje wszystko. Zresztą sam wbiłeś sobie kolejny samobój tym swoim czymś tam. Zobacz jaki kształt ma kadłub tego samolotu. Nie ma charakterystycznie stożkowo-ostrego przodu, o kolorze nie wspomnę. Ja wiem, że screeny są stare, ale to są jedyne ujęcia, jakie nam było dane zobaczyc, ale widac dokładnie widac przód i charakterystyczny początek dzioba, jakim cechują się rakiety lub odrzutowce.

A model i numer seryjny tej rakiety też dostrzegłeś, bo ja na tych klatkach niczego, oprócz niezbyt ostrego, podłużnego kształtu obiektu, dostrzegalnego statecznika pionowego i ciemnoniebieskiego koloru, nie jestem w stanie się dopatrzyć?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytanie: dlaczego zostało niby odtajnione PO LATACH?

Przecież odpowiedź była podawana wielokrotnie. Czemu zwolennicy TS bez ustanku powtarzają te same pytania, jakby to byłą wielka tajemnica, mimo, że odpowiedzi były już udzielane?

Odpowiedź: ponieważ były materiałem dowodowym w sprawie Khaleda Sheikha Mohammada - człowieka, który wymyślił te ataki.

Czy za parę miesięcy znów spytasz nas "dlaczego były utajnione?", jakbyś nigdy nie otrzymał odpowiedzi?

Może dlatego, że tutaj nic nie widac to raz a po drugie 01.01.93 to trochę inna data niż 11.09.2001 ?

Ale wtopa. Wstyd.

Jak widać żadna wtopa. No, chyba, że Twoja :)

a Ty raveno. Żal mi Ciebie. Wierzysz komuś, kto nie nieudolnie nie sprawdził na filmie daty z nagrania, która jest o 8 lat wstecz w odniesieniu do zamachu na pentagon.
I proszę mi się nie wydurniac teraz z kolejnymi wytłumaczeniami.

Gratuluję braku rozsądku i braku samodzielnego myślenia.
Jesteś kolejną ofiarą socjotechnicznych banialuków Aquilii.

Jak widać raveno wcale nie wyszedł na tym źle. Przynajmniej odrzucił bzdury spiskowe i próby udowadniania spisku wbrew zdrowemu rozsądkowi.

Poza tym, Muhadzie, to nagranie pochodzi od Judicial Watch, które niejako jest po Waszej stronie - żądało odtajnienia tych nagrań i je dostało. I jakoś nie widzą w dwóch datach żadnego problemu (bo przecież widać na nagraniu datę 11 września). Poza tym znowu próbujesz ratować swój spisek poprzez zarzucanie władzom kretyństwa - jakoby specjalnie dodali datę z 1993 roku, zamiast 2001, co samo w sobie jest śmieszne.
  • 2

raveno.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Braku rozsądku? Czyli rozsądne powinno być podążanie za Waszymi ideami o tytule "Wysadzili WTC, dokleili samoloty, wcisnęli wszystkim kit, że samolotów nie było, a później jeszcze ośmieszyli się datami na nagraniu"? Sorry, ale mój zdrowy rozsądek tego nie pojmuje. :)

Co do daty, wszystko masz już wytłumaczone. Data 01-01-93 12:00 to efekt zresetowania rekordera VHS. Nie pierwszy raz się spotykamy z czymś takim. Na tym pierwszym bodajże 3-klatkowym nagraniu z Pentagonu też była inna data. Pewnie nikt nie zwracał na to uwagi
  • 0

Deadend.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

<3 Muhad - tak zapatrzonego w siebie, tępego i naiwnego ludzika nigdy nie widziałem. Muhad lolu jak ci w ogóle nie wstyd wypisywać non stop takie brednie??? Muhad przestań w końcu swoje wypowiedzi opierać na pseudo-dokumentalnym bełkocie z internetu tworzonym przez psychicznie chorych, opętanych wizją spisku maniaków. Każdy twój post to odsyłanie do jakiś gównianych filmików z youtube, zero własnych wniosków. Ja wiem, że to jest fajne - teorie spiskowe są fajne , ale to takie bajki dla dużych dzieci, które można głosić jedynie w ramach ciekawostki. Ty natomiast wszelki bełkot uważasz za prawdę objawioną.

/edit

Każdy post tych z którymi tak nieudolnie próbujesz walczyć to masa pracy, własnych przemyśleń i podejrzewam, że godziny spędzone nad różnego rodzaju dokumentami. Ty natomiast wkleisz dwa linki do jakiegoś syfu i czekasz, aż masa opóźnionych w rozwoju klakierów zajara się na widok pana X z twoich filmików. Gdybyś chociaż sam przedstawił jakikolwiek dowód, jakiekolwiek wyliczenia to jeszcze od biedy można by było cię traktować jak osobę myślącą i potrafiącą przedstawić swoje przemyślenia.

Mam głęboko w poważaniu czy kogokolwiek tego typu postem obrażam, chcę tylko powiedzieć: PRECZ Z DEBILIZMEM...

Dołączona grafika
  • 1

#284 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Z autorem zgrywającym nagranie na VHS nie rozmawiałem, więc nie mogę powiedzieć, że jestem pewny tego wyjaśnienia. Uważam je po prostu za prawdopodobne, dość wysoce prawdopodobne.

Mariush, czy Ty wierzysz w to co piszesz? Ta taśma jest tak nieudolna, że patrząc na ten Twój "analityczny" przecież umysł, to jest tu pewne zaprzeczenie tego Twoje twardo stąpającego podejścia do szukania prawdy.
Ja na Twoim miejscu wstydziłbym się przyznawac, że ta taśma może dowodzic czemukolwiek. Serio. Bo ten vhs nic nie pokazuje i sami o tym wiecie.

Zresztą, wskazałem Ci, gdzie możesz odczytać prawdziwą datę z systemu monitorującego, więc daruj sobie sobie już roztrząsanie tej zupełnie nieistotnej w tym kontekście kwestii. Data na VHS-ie jest jaka jest, równie dobrze mogłaby być zupełnie inna i nie miałoby to żadnego znaczenia.

Nie, wcale. Podwójna data i to różniąca się nie ma żadnego znaczenia. Jakimś cudem widac rok 93, co wyjaśniałoby tragiczną jakoś z tamtych lat :)
Wiesz, manipulacje to nie jest stara metoda. Wysoce prawdopodobne jest to, że jakiś biedny miłośnik Busha starał się dac Wam więcej słońca w Waszym smutnym i szarym życiu poszukiwaczy prawdy.

A model i numer seryjny tej rakiety też dostrzegłeś, bo ja na tych klatkach niczego, oprócz niezbyt ostrego, podłużnego kształtu obiektu, dostrzegalnego statecznika pionowego i ciemnoniebieskiego koloru, nie jestem w stanie się dopatrzyć?

to załóż sobie okulary.

Przecież odpowiedź była podawana wielokrotnie. Czemu zwolennicy TS bez ustanku powtarzają te same pytania, jakby to byłą wielka tajemnica, mimo, że odpowiedzi były już udzielane?

Te Wasze tłumaczenia są tak bzdurne, jak ten cały vhs..
Szkoda gadac.

Odpowiedź: ponieważ były materiałem dowodowym w sprawie Khaleda Sheikha Mohammada - człowieka, który wymyślił te ataki.

Czy za parę miesięcy znów spytasz nas "dlaczego były utajnione?", jakbyś nigdy nie otrzymał odpowiedzi?

Wierzysz we wszystko co Ci telewizja pod nosek podsunie.
Nawet nie chce mi się już określac z czego to wynika.

Jak widać żadna wtopa. No, chyba, że Twoja :)

Udajesz głupiego?
Tu nic nie widac.

Sorki ale w czarny śnieg to ja nie wierze. Mam oczy i widzę, a raczej na vhs nic nie widzę.

Jak widać raveno wcale nie wyszedł na tym źle. Przynajmniej odrzucił bzdury spiskowe i próby udowadniania spisku wbrew zdrowemu rozsądkowi.

Powiedzmy, że się z Tobą nie zgadzam, bo obaj wiemy, że piszesz 3 po 3 i sensu to nie ma, ale oni nie wiedzą, że sobie robisz jajca z użytkowników.
Ciuś ciuś.

Poza tym, Muhadzie, to nagranie pochodzi od Judicial Watch, które niejako jest po Waszej stronie - żądało odtajnienia tych nagrań i je dostało. I jakoś nie widzą w dwóch datach żadnego problemu (bo przecież widać na nagraniu datę 11 września). Poza tym znowu próbujesz ratować swój spisek poprzez zarzucanie władzom kretyństwa - jakoby specjalnie dodali datę z 1993 roku, zamiast 2001, co samo w sobie jest śmieszne.

Nie interesuje mnie strona autora, po jakiej jest, na tym nagraniu nic nie ma i tyle, więc proponuję koniec tej całej żenującej dyskusji na temat tego, czy coś na niej jest - BO NIE MA.

Braku rozsądku? Czyli rozsądne powinno być podążanie za Waszymi ideami o tytule "Wysadzili WTC, dokleili samoloty, wcisnęli wszystkim kit, że samolotów nie było, a później jeszcze ośmieszyli się datami na nagraniu"? Sorry, ale mój zdrowy rozsądek tego nie pojmuje. :)

Bo widocznie do tego nie dojrzałeś.

Co do daty, wszystko masz już wytłumaczone. Data 01-01-93 12:00 to efekt zresetowania rekordera VHS. Nie pierwszy raz się spotykamy z czymś takim. Na tym pierwszym bodajże 3-klatkowym nagraniu z Pentagonu też była inna data. Pewnie nikt nie zwracał na to uwagi

i co Ci po dacie,skoro na vhs nic nie ma?

<3 Muhad - tak zapatrzonego w siebie, tępego i naiwnego ludzika nigdy nie widziałem. Muhad lolu jak ci w ogóle nie wstyd wypisywać non stop takie brednie??? Muhad przestań w końcu swoje wypowiedzi opierać na pseudo-dokumentalnym bełkocie z internetu tworzonym przez psychicznie chorych, opętanych wizją spisku maniaków. Każdy twój post to odsyłanie do jakiś gównianych filmików z youtube, zero własnych wniosków. Ja wiem, że to jest fajne - teorie spiskowe są fajne , ale to takie bajki dla dużych dzieci, które można głosić jedynie w ramach ciekawostki. Ty natomiast wszelki bełkot uważasz za prawdę objawioną.

Skończ z tym swoim śmiesznym bąkiem, bo Ci coś pęknie.

Kolego - proponuję wytrzec mleko spod nosa, zajglądnąc do książek i przypomniec sobie z jakich przyczyn wybuchały wszelakie wojny, jakie transakcje były dokonywane w trakcie, kto tracił a kto zyskał i proponuję byś dowiedział się, czym jest terroryzm ekonomiczny, czyli tzw. doktryna strachu, a może wtedy uzmysłowisz sobie jeden fakt, że to wszystko napędzało kiesy mocarstwom i wielkim korporacjom, czy koncernom. Byc może wtedy zrozumiesz, dlaczego tak wiele nieścisłości związanych z 9/11 prowadzi do podejrzeń w kierunku USA.

Trzeba umiec myślec logicznie również. Dlaczego Korea płn. prowadzona przez większego świra, jakim był św.P. Saddam, nie została spacyfikowana? Dlaczego? Skoro Ty jesteś tak hojnie obdarzony przez naturę w impuls samodzielnego myślenia, to może wpadniesz na to - DLACZEGO.

Każdy post tych z którymi tak nieudolnie próbujesz walczyć to masa pracy, własnych przemyśleń i podejrzewam, że godziny spędzone nad różnego rodzaju dokumentami.

Człowieku, jakimi dokumentami?? Ile Ty masz lat, że jesteś tak naiwny?

Ty natomiast wkleisz dwa linki do jakiegoś syfu i czekasz, aż masa opóźnionych w rozwoju klakierów zajara się na widok pana X z twoich filmików.

Filmik, który przedstawiłem jest bezpośrednio z terenu pentagonu, więc daruj sobie te prymitywne określniki.

Gdybyś chociaż sam przedstawił jakikolwiek dowód, jakiekolwiek wyliczenia to jeszcze od biedy można by było cię traktować jak osobę myślącą i potrafiącą przedstawić swoje przemyślenia.

Od kiedy umięjętnośc podania wyliczeń jest wyznacznikiem inteligencji? Takie coś może wymyślic tylko osoba o jej braku.

Mam głęboko w poważaniu czy kogokolwiek tego typu postem obrażam, chcę tylko powiedzieć: PRECZ Z DEBILIZMEM...

No to zmień forum, bo z tym debilizmem nie mam zamiaru miec kontaktu.
  • 0

raveno.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mariush, czy Ty wierzysz w to co piszesz? Ta taśma jest tak nieudolna, że patrząc na ten Twój "analityczny" przecież umysł, to jest tu pewne zaprzeczenie tego Twoje twardo stąpającego podejścia do szukania prawdy.
Ja na Twoim miejscu wstydziłbym się przyznawac, że ta taśma może dowodzic czemukolwiek. Serio. Bo ten vhs nic nie pokazuje i sami o tym wiecie.

Aquilla pisał wyraźnie, że tylko na JEDNYM nagraniu widać uderzenie samolotu. Tak trudno to zrozumieć? "Przejęte" nagrania zostały odtajnione, ale jak sam słusznie zauważyłeś - NIC NA NICH NIE WIDAĆ. Więc po co miały być odtajnianie wcześniej? Jedno jedyne nagranie na którym coś widać, to to które pokazali niemal od razu - tego oczywiście już nie zauważasz? :)

Nie, wcale. Podwójna data i to różniąca się nie ma żadnego znaczenia. Jakimś cudem widac rok 93, co wyjaśniałoby tragiczną jakoś z tamtych lat smile2.gif
Wiesz, manipulacje to nie jest stara metoda. Wysoce prawdopodobne jest to, że jakiś biedny miłośnik Busha starał się dac Wam więcej słońca w Waszym smutnym i szarym życiu poszukiwaczy prawdy.

I znowu to samo... Człowieku, zarzucasz mi brak zdrowego rozsądku. W takim razie jak można nazwać Twoje zachowanie? Sądzisz, że ktoś kto wrzucił to nagranie do sieci nie zauważył daty z 93. roku? Pewnie myślał, że zidiociali amerykanie tego nie zauważą, nie? :) Po co zmieniać, niech zostanie, może ktoś się nabierze!

Wierzysz we wszystko co Ci telewizja pod nosek podsunie.
Nawet nie chce mi się już określac z czego to wynika.

Wierzysz we wszystkie wymysły twórców teorii spiskowych. W absolutnie wszystkie!
Nawet nie chce mi się już określać z czego to wynika.

Nie interesuje mnie strona autora, po jakiej jest, na tym nagraniu nic nie ma i tyle, więc proponuję koniec tej całej żenującej dyskusji na temat tego, czy coś na niej jest - BO NIE MA.

Żądaliście odtajnienia dowodów. Dostaliście je.

Byc może wtedy zrozumiesz, dlaczego tak wiele nieścisłości związanych z 9/11 prowadzi do podejrzeń w kierunku USA.

Nieścisłości będących wytworem chorych umysłów paranoików dodajmy. Niespalona książka, dołączane bomby do samolotów, których nie było (pewnie specjalnie zrobili to na hologramie), itd. :)

Odnośnie Iraku. O ile sobie przypominam to wojna w Zatoce Perskiej toczyła się wiele lat wcześniej, więc USA wiele lat wcześniej znajdowały się w Iraku. Przedstaw mi dokładnie kto zyskał na interwencji w Iraku :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych