Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie było żadnych samolotów

• Please log in to reply
578 replies to this topic

#346 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie. To nie jest co innego.

Gdyby nie mieli nic do ukrycia to nie wyemitowaliby 5klatkowego filmu tylko pełnego z pełnym obrazem, to jedna rzecz.
Druga to taka, że pokazaliby nagrania z innych miejsc, które pokazałem na zdjęciach. Nagrań nie ma do dziś.
  • 1

QQRIVER.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gdyby były to byłbyś pierwszą osobą krzyczącą, że zostały sfałszowane.. True story Mr Muhad...
  • 0

#348 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Gdyby babka wąsy miała. Jednak nie ma tych nagrań: TRUE STORY bajarzu.

I wytłumacz mi inną rzecz. Dlaczego pokazali tylko 5 klatek z nagrania i to zmanipulowanych? Różnica jasności klatek jest dość jednoznaczna a z tego co wiem, to nie powinno tak być.
  • 1

QQRIVER.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chodzi o tą kamerę przemysłową?

A sprawdzę, ale jestem prawie w 100% pewny, że one to właśnie do siebie mają, że nagrywają klatki w sporych odstępach czasowych...

Tak niestety jest QQ chociaż zależy to od kamery...

Użytkownik QQRIVER edytował ten post 19.02.2010 - 13:49

• 0

#350 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Dla mnie to naciągane wyjaśnienie.
  • 1

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego konfiskowali nagrania? Umiesz odpowiedzieć bez ściem na to pytanie?

Podczas śledztwa w sprawie popełnionego przestępstwa, prowadząca śledztwo instytucja ma prawo zażądać dostarczenia materiałów, które mogły zarejestrować zdarzenie. W Polsce postępuje tak policja, prokuratura, CBA, CBŚ itp. itd., a w Stanach ichniejsze analogiczne służby. Nic dziwnego w tym nie widzę, tak samo jak parę osób wypowiadających się przede mną.

Samolot, który uderzył w Pentagon leciał nisko (a więc mógł być łatwo przesłonięty przez budynki) i bardzo szybko (a więc mógł "umknąć" kamerom rejestrującym obraz poklatkowo). Samolot, który według zwolenników TS miał przeleciać nad Pentagonem miał lecieć wysoko i dość wolno, a zatem powinien być widoczny na wielu nagraniach i w relacjach świadków. To, że nie został nagrany, ani też nikt go nie widział, świadczy przeciwko wersji spiskowej.

Wklejone przez ciebie klatki z kamery przy wjeździe do Pentagonu są mocno skompresowane - stąd ich kiepska jakość (samo nagranie też nie było w technologii HD). To, że widzisz na nich jednocześnie Global Hawka i Skywarriora świadczy jedynie o twojej bujnej wyobraźni.

Inny świadek Kwiatkowski czuła w powietrzu charakterystyczny zapach pasujący do kordytu. Moim zdaniem bardziej wiarygodna z uwagi na wykształcenie, jak i na doświadczenie z lotnictwem jakie posiadała.

Już od paru tygodni piszesz o pani Kwiatkowski i z każdym wpisem dodajesz jej więcej splendoru, zupełnie jak wędkarz, którego ryba rośnie z każdą opowieścią. Ktoś nieobeznany w sprawie mógłby pomyśleć, że Kwiatkowski jest wybitną specjalistką z inżynierii lotnictwa i technologii pirotechnicznej.

A tymczasem nie ma ona wykształcenia technicznego. Ma stopnie magistra administracji rządowej oraz magistra badań operacyjnych, a także stopień doktora w zakresie polityki światowej zdobyty na Katolickim Uniwersytecie Amerykańskim (jej praca doktorska dotyczyła analizy potencjalnych wojen w Angoli). Służyła w wojskach lotniczych jako oficer do spraw logistyki, co jest posadą ściśle "biurkową", a następnie pracowała w NSA (gdzie pisała przemówienia dla dyrektora NSA) oraz w Pentagonie (gdzie prowadziła analizy polityczne dotyczące Afryki Środkowej i Bliskiego Wschodu). Można więc powiedzieć, że jest specjalistką w zakresie logistyki i nauk politycznych, ale już jej doświadczenie w rozpoznawaniu nosem paliwa lotniczego i armatniego prochu może budzić wątpliwości. Co innego, gdyby pracowała jako mechanik samolotowy albo inżynier lotnictwa.

Nie róbcie z ludzi idiotów, bo w np. w Czeczenii to panują inne warunki niż w USA, gdzie wojny nie było od dawna.

Na takiej Białorusi wojny nie było od 60. lat, a nadal nie można fotografować nawet milicjantów, a co dopiero obiektów wojskowych. Słaby argument.

Dlaczego pokazali tylko 5 klatek z nagrania

5 Klatek? Ja tu widzę nagrania dłuższe niż 3 minuty i to z dwóch pentagonowych kamer.

Sama konfiskata może nie, ale fakt jej dokonania w kilka minut po zdarzeniu.

Ja słyszałem, że taśmy ze stacji benzynowej zostały przejęte dopiero parę godzin po zdarzeniu. A prawda, jak zwykle, pewnie leży po środku.
  • 0

#352 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Widzę, że QQRIVER zniknął a pojawił się Lynx. A to ciekawe :)

Podczas śledztwa w sprawie popełnionego przestępstwa, prowadząca śledztwo instytucja ma prawo zażądać dostarczenia materiałów, które mogły zarejestrować zdarzenie. W Polsce postępuje tak policja, prokuratura, CBA, CBŚ itp. itd., a w Stanach ichniejsze analogiczne służby. Nic dziwnego w tym nie widzę, tak samo jak parę osób wypowiadających się przede mną.

Tak. I mijały lata i nic nam nie udostępnili, bo pewnie wciąż badają.

Wklejone przez ciebie klatki z kamery przy wjeździe do Pentagonu są mocno skompresowane - stąd ich kiepska jakość (samo nagranie też nie było w technologii HD). To, że widzisz na nich jednocześnie Global Hawka i Skywarriora świadczy jedynie o twojej bujnej wyobraźni.

Nie. Wystarczy porównać zarys i detale na zapisie.

Już od paru tygodni piszesz o pani Kwiatkowski i z każdym wpisem dodajesz jej więcej splendoru, zupełnie jak wędkarz, którego ryba rośnie z każdą opowieścią. Ktoś nieobeznany w sprawie mógłby pomyśleć, że Kwiatkowski jest wybitną specjalistką z inżynierii lotnictwa i technologii pirotechnicznej.

Dziwne, bo stosujecie takie coś w kontekście swoich wyimaginowanych świadków, którzy widzieli boeinga :)

A co do kompetencji Pani Karen Kwiatkowsky:

Karen U. Kwiatkowski (born 24 September 1960) is a retired U.S. Air Force Lieutenant Colonel whose assignments included duties as a PentagonNational Security Agency. Since retiring, she has become a noted critic of the U.S. government's involvement in Iraq. Kwiatkowski is primarily known for her insider essays which denounce a corrupting political influence on the course of military intelligence leading up to the invasion of Iraq in 2003. desk officer and a variety of roles for the

Lt. Col. Kwiatkowski has an MA in Government from Harvard University and an MS in Science Management from the University of Alaska. She has a PhD in World Politics from The Catholic University of America; her thesis was on overt and covert war in Angola, A Case Study of the Implementation of the Reagan Doctrine. She has also published two books about U.S. policy towards Africa: African Crisis Response Initiative: Past Present and Future (US Army Peacekeeping Institute, 2000) and Expeditionary Air Operations in Africa: Challenges and Solutions (Air University Press, 2001).[1]

Career
Raised in western North Carolina, Kwiatkowski began her military career in 1982 as a Second Lieutenant. She served at Eielson Air Force Base in Alaska, providing logistical support to missions along the Chinese and Russian coasts. She also served in Spain and Italy. Kwiatkowski was then assigned to the National Security Agency (NSA), eventually becoming a speechwriter for the agency's director. After leaving the NSA in 1998 she became an analyst on sub-Saharan Africa policy for the Pentagon. Kwiatkowski was in her office in the Pentagon when it was attacked on September 11, 2001. From May 2002 to February 2003 she served in the Pentagon's Near East and South Asia directorate (NESA).[2] While at NESA, she wrote a series of anonymous articles, Insider Notes from the Pentagon which appeared on the website of David Hackworth.[3]

Kwiatkowski left NESA in February 2003 and retired from the Air Force the following month. In April 2003 she began writing a series of articles for the libertarian website LewRockwell.com. In June of that year she published an article in the Ohio Beacon Journal, "Career Officer Does Eye-Opening Stint Inside Pentagon,"[4] which attracted additional notice. Since February 2004 she has written a biweekly column ("Without Reservations") for the website MilitaryWeek.com.

Her most comprehensive writings on the subject of a corrupting influence of the Pentagon on intelligence analysis leading up to the Iraq War appeared in a series of articles in The American Conservative magazine in December 2003 and in a March 2004 article on Salon.com. In the latter piece ("The New Pentagon Papers") she wrote:

I witnessed neoconservative agenda bearers within OSP usurp measured and carefully considered assessments, and through suppression and distortion of intelligence analysis promulgate what were in fact falsehoods to both Congress and the executive office of the president.

Kwiatkowski described how a clique of officers led by retired Navy Captain Bill Luti, assistant secretary of defense for NESA and former aide to Dick Cheney when the latter was Secretary of Defense, took control of military intelligence and how the "Office of Special Plans" (OSP) grew and eventually turned into a censorship and disinformation organism controlling the NESA.[5]

Following the American Conservative and Salon articles, Kwiatkowski began to receive criticism from several conservative sources that supported President Bush's policies. Michael Rubin of the National Review argued she had exaggerated her knowledge of the OSP's workings and claimed she had ties to Lyndon LaRouche.[6] Republican U.S. Senator Jon Kyl criticized her in a speech on the Senate floor.[7] On a Fox News program, host John Gibson and former Republican National Committee communications director Clifford May described her as an anarchist.[8] Kwiatkowski responded by saying, among other points, that she had never supported or dealt with LaRouche.[9] She requested and received a written apology from Senator John Kyl for his false statements about her.[citation needed]

In addition to her writings Kwiatkowski has appeared as a commentator in the documentaries Hijacking Catastrophe, Honor Betrayed and Why We Fight. She has been a registered member of the U.S. Libertarian Party since 1994 and spoke at the party's national convention in 2004.[10] She is also a member of the Liberty and Power group weblog at the History News Network. Kwiatkowski currently lives with her family in the Shenandoah Valley of Virginia and works part-time as a farmer. She has been featured as a guest on The Political Cesspool.

Kwiatkowski has been widely seen as an attractive Libertarian presidential candidate,[11][12] especially given her military background and outspoken opposition to the Iraq War. On April 15, 2007, Kwiatkowski received the New Hampshire Libertarian Party's 2008 vice-presidential[1]. In 2007, she announced her support for Republican presidential candidate Ron Paul.[13] nomination, within a couple of weeks she declined the nomination

Masz jeszcze jakieś wąpliwości? Baba znała się na rzeczy i była doświadczoną specjalistką, a tylko tacy mogli pracować w pentagonie i miała wiele wspólnego z samolotami , bo służyła w jednostce lotniczej. Nie rób debiliki z tej kobiety.

Na takiej Białorusi wojny nie było od 60. lat, a nadal nie można fotografować nawet milicjantów, a co dopiero obiektów wojskowych. Słaby argument.

Jak był socjalizm w Polsce, to też pierdnąć nie było można.

A jak wiesz w USA socjalizmu nie ma, ani w Polsce.

5 Klatek? Ja tu widzę nagrania dłuższe niż 3 minuty i to z dwóch pentagonowych kamer.

na których nic nie ma.
  • 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I mijały lata i nic nam nie udostępnili, bo pewnie wciąż badają.

Udostępnione zostały wszystkie nagrania, o których tak głośno krzyczeli zwolennicy TS, z nagraniami z Pentagonu i Citgo na czele. Nagrania są, a krzyk nie ustał. Dlaczego? Bo teoria spiskowa musi trwać, a jeśli fakty jej zaprzeczają, to tym gorzej dla nich :-D

Dziwne, bo stosujecie takie coś w kontekście swoich wyimaginowanych świadków, którzy widzieli boeinga

A konkretnie? Jakoś nie zauważyłem, by przeciwnicy TS przypisywali świadkom z Pentagonu wiedzę i zdolności, których oni nie posiadają.

A co do kompetencji Pani Karen Kwiatkowsky

O, skopiowałeś artykuł z Wiki na podstawie którego pisałem swoją notkę o pani Kwiatkowski. Fajnie. Nie wiem tylko gdzie tam wyczytałeś, że jest ona specjalistką z zakresu lotnictwa. Założenie, że w Pentagonie mogą pracować tylko tacy specjaliści to rochę za moło, nie sądzisz?

A jak wiesz w USA socjalizmu nie ma, ani w Polsce.

Na Białorusi też nie. Ani w Turcji. Ani w Tunezji. Ani w Meksyku. A jednak fotografowanie obiektów wojskowych jest tam zabronione. Kiepska argumentacja, po raz kolejny.

na których nic nie ma.

Zgodnie z tym, co było mówione od samego początku. Dziwi cię to?
  • 0

#354 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

A gdzie jest nagranie z tego miejsca?

Dołączona grafika

Albo z kamery Security bezpośrednio przy wybuchu?

Bo teoria spiskowa. Nie ma czegoś takiego. Jeśli już to teoria spisku drogi cyniku.

A konkretnie? Jakoś nie zauważyłem, by przeciwnicy TS przypisywali świadkom z Pentagonu wiedzę i zdolności, których oni nie posiadają.

Bo takiej nie posiadają ;)

O, skopiowałeś artykuł z Wiki na podstawie którego pisałem swoją notkę o pani Kwiatkowski. Fajnie. Nie wiem tylko gdzie tam wyczytałeś, że jest ona specjalistką z zakresu lotnictwa. Założenie, że w Pentagonie mogą pracować tylko tacy specjaliści to rochę za moło, nie sądzisz?

Służyła w jednostce lotniczej. A Ty uważasz, że w pentagonie zatrudnia się debili bez doświadczenia? Niezła naiwność.

Na Białorusi też nie. Ani w Turcji. Ani w Tunezji. Ani w Meksyku.

W Rosji masz socjalizm, na Białorusi także, bo to Państewko Rosyjskie z identycznymi zachowaniami "milicji" jak nasza dawna milicja z pałami.

W Turcji czy w Tunezji to się nie dziwię, aż dziw że te państwa dałeś jako przykład.
  • 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A gdzie jest nagranie z tego miejsca?

Kamery VODT nie nagrywają obrazów, jak już wcześniej zauważył Aquila.

Albo z kamery Security bezpośrednio przy wybuchu?

Są dwa nagrania z Pentagonu, których ujawnienia domagali się zwolennicy TS. Mało ci?

Nie ma czegoś takiego. Jeśli już to teoria spisku drogi cyniku.

Dla mnie to bez różnicy, drogi poeto.

Służyła w jednostce lotniczej. A Ty uważasz, że w pentagonie zatrudnia się debili bez doświadczenia?

Przecież wyraźnie napisałem, że jest doświadczoną specjalistką, chodzi o to, że nie w tej dziedzinie, którą jej przypisujesz. W wojskach lotniczych pracowała za biurkiem jako oficer logistyki, a nie jako inżynier lotnictwa, czy choćby mechanik samolotowy. Logistyk nie musi znać się na technologii napędów odrzutowych.

W Rosji masz socjalizm, na Białorusi także

Jasne, a we Francji mamy absolutyzm, a w Niemczech feudalizm :-D Z wiedzą taką jak twoja naprawdę cieżko polemizować.

Użytkownik Lynx edytował ten post 19.02.2010 - 15:59

• 0

QQRIVER.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Widzę, że QQRIVER zniknął a pojawił się Lynx. A to ciekawe :)

Drogi Muhadzie

Przecież wiesz, że w obserwację tego forum zaangażowana jest więcej niż jedna osoba. Nasza tajna działalność opiera się na podziale zadań i zastępowaniu jednego agenta drugim, gdy ten pierwszy pełni inne obowiązki. To jest bardzo starannie zaplanowane. Czy myślisz, że do tego zadania wynajęli idiotów? Mamy ścisły podział obowiązków i skwapliwie odnotowujemy wszelkie przejawy działalności mającej na celu wykrycie udziału tajnych agencji USA w zamachach 11.09.2010. To jest ostatnie ostrzeżenie, jeśli nie przestaniesz grzebać się w tym temacie obiecuję, że mogą Cię spotkać wielkie nieprzyjemności. Mamy już dość twojej anty-spiskowej działalności.

Pozdrawiamy

CIA

"NIEPRZYJEMNOŚCI"
Dołączona grafika

Użytkownik QQRIVER edytował ten post 19.02.2010 - 17:46

• 4

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak po prawdzie. W tym momencie mam wrażenie, że już nikomu nie można wierzyć. Nie dość, że ludzi można przekupić, to jeszcze okazuje się, że graficy są coraz lepsi w tym co robią :)

Ciężka przeprawa czeka poszukiwaczy dowodów. Czy to z jednej czy z drugiej strony.

• 0

#358 Gość_xoenx

Gość_xoenx.

Napisano

..mogę pomóc, bez obaw, mam tu przydatny dokument...
Dołączona grafika

Stawiam na swamp gas :D

(wybaczcie, ale gdy zobaczyłem ten obrazek, nie mogłem się powstrzymać, szukałem czegoś i nagle zobaczyłem TO...).

Wyluzujmy z 9/11 na moment...

Użytkownik xoenx edytował ten post 20.02.2010 - 11:38

• 0

#359 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Lynx, QQRIVER...nie wiem ile macie lat, ale to Wy zachowujecie się, jak duże dzieci.
Z Wami nie ma sensu w jakimkolwiek temacie rozmawiać, bo sprowadzacie każdą rozmowę na niepoważny tor.
  • 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muhad, dużą dozę lolkontentu wprowadzili autorzy koncepcji "no-plane". Samo czytanie takich bzdur przyprawia o głośny rechot, więc tym bardziej komentowanie nie może być prowadzone z grobową powagą.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych