Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejny film przedstawiający obcego. Tym razem prawdziwy ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
271 odpowiedzi w tym temacie

#151 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.
  • Tematów: 0

Napisano

@ shorez wybacz, ze się wtrące ale tam nie ma nic poza teleewizorem stojącym na szafce, a na tym tv stoi "coś " wazono,anteno,wentylatoro podobnego. Nie wiem albo ty nie masz oczu albo faktycznie widzisz cos takiego

nie wiem kosmita ninja ?!

Dołączona grafika

bo ja widze teraz wyraźnie wiatrak

Dołączona grafika
  • 2

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a czy ja powiedziałem, że tak stoi ten kosmita ? ANI RAZU TEGO NIE POWIEDZIAŁEM.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie no ktoś zrobił sobie jaja i chce udowodnić, że to nie ściema. Bardzo to jest logiczne. Nie powiem.

Po co ktoś robi fake ? Żeby "wkręcić" ludzi. Zatem co jest nielogicznego w tym, że broni swojego "dzieła" ?

Pokaż mi film w którym ktoś coś naściemniał i próbuje udowodnić, że tego nie zrobił.
Bo jeszcze ani jednego takiego filmiku nie widziałem

Pokaż mi fake, w którym autor chętnie przyznaje się, że to fake.

[08:48:12] The PolishedKnob: the tv is always there
[08:48:20] The PolishedKnob: but when you light it up
[08:48:21] The PolishedKnob: you can tell, it justs the tv
[08:48:48] The PolishedKnob: when not lit up you can tell it kinda looks like an alien

Czyli ten telewizor zawsze tam stoi. Ale kiedy się rozświetli pomieszczenie to można powiedzieć że to tylko telewizor jest, a po ciemku wygląda jak kosmita.
To jest wytłumaczenie na miarę dziecka z zespołem downa.

Może dzieci chorych na downa w to nie mieszajmy, ale fakt, że jest to tłumaczenie, którego by się nie powstydził co najwyżej 5 latek z wybujałą fantazją. Shortez (a no bo chyba już tylko Ty się upierasz w obronie tego fejku), Ty tego nie widzisz ? To jest tak, jakbym zrobił zdjęcie świerku, powiedziałbym, że mam przed domem amerykański wahadłowiec kosmiczny, a później przyznał, że co prawda jest tam świerk, ale przecież wygląda jak wahadłowiec...

PS: imo to nie wiatrak, a wazon, o czym świadczą górne krawędzie. Są różne kształty wazonów, ale konkretnie chodzi mi o ten typ:
Dołączona grafika

Wspomniane górne zakończenie:
Dołączona grafika

Jeśli ktoś oszukał raz, to już nie można mu ufać. Wszystkie produkcje tego pana noszą już znamię fejku.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cieszę się bardzo, że dałem nieco radości w te szare dni. Ale kiedyś jeszcze i ja się zaśmieję.

Temat do zamknięcia
  • 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Shortez, wyluzuj, strasznie do siebie wszystko bierzesz. Interesują Cię takie zjawiska, więc filmik Cię zaintrygował- to zrozumiałe. Jednakże jego autentyczność jest bardzo wątpliwa. Koleś też może naściemniać, bo nie po to kręci się takie filmiki żeby później przyznawać się że to fejk.

W temacie zrobiłeś co mogłeś, pokazywałeś screeny, nawet osobiście gadałeś z tym ziomkiem- to się chwali, bo bardzo się to zaangażowałeś. Jednakże Twoje zaangażowanie nie uczyni tego filmiku bardziej wiarygodnym.

Już dużo wcześniej napisałem, że dla mnie ten film to fejk, i zdania nie zmienię. Obcy zachowuje się jak idiota, wyskakuje z krzaków, świeci laserkiem, i znów się chowa... Już samo zachowanie aliena może dać do myślenia.
Z resztą, wszystko w sumie zostało już napisane o tym filmie.
  • 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

Tak tylko na koniec dodam.

Dlaczego dzieciak tak zawzięcie tego broni?

The footage he shot of the first October encounter has been used in an independently-produced documentary entitled "Gone with the UFOs," to be released on DVD in 2011.

Pewnie dostał z tego jakąś sumkę (nie dużą, ale dostał). Teraz wyobraź sobie co by się stało gdyby nagle okazał się że film jest fejkiem?

Źródło
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że "Dlaczego dzieciak tak zawzięcie tego broni?" Nie było do mnie...

Co do strony którą podałeś widziałem ją już wcześniej, na samym początku.
Nie wiem czy za takie rzeczy dostaje się pieniądze... ale...

Jeśli dostałby pieniądze i wyszłoby, że jest to fake to prawdopodobnie można by było go pozwać za oszustwa w celu wzbogacenia się... ot co

Użytkownik shortez edytował ten post 16.12.2010 - 16:22

• 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że "Dlaczego dzieciak tak zawzięcie tego broni?" Nie było do mnie...

Chodziło mi o dzieciaka który to nakręcił

Jeśli dostałby pieniądze i wyszłoby, że jest to fake to prawdopodobnie można by było go pozwać za oszustwa w celu wzbogacenia się... ot co

No właśnie, więc wątpię żeby się teraz przyznał to sfałszowania tego filmu, więc tego nie oczekujcie
  • 0

wieslawo.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

a gdzie tam pozwać. Twórców Blair Witch Project nikt nie pozwał a zamieszanie było znacznie potężniejse, więc gdzie tu pozwać? O co pozwać? O kosmitę w którego istnienie nikt oficjalnie nie wierzy? Ja rozumiem gdyby nie wiem, nakręcił Obamę w klubie SM, albo wciągające koks z wiadra a następnie wyszłoby że to fejk, ale kręcenie filmów o rzeczach nieautentycznych z oficjalnego punktu widzenia, nawet nie daje podstaw do czegoklwiek.

Uwaga przykład. Kręce film o krasnoludkach, wynajmuje karły kręce film, ten film jest wzięty do innego filmu "dalsze przygody 7 wspaniałych skrzatów i ich panienki" i kto kogo o co pozwie? że krasnoludek nie jest prawdziwy mimo że upieram się że jest? Taka sprawa nawet nie doszłaby do wokandy.
  • 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

Twórców Blair Witch Project nikt nie pozwał

Bo chyba każdy myślący człowiek wie że film to film, prawda? 0o

Mówimy tu o filmie "dokumentalnym" nie filmie akcji...

Użytkownik BorysMR edytował ten post 16.12.2010 - 16:38

• 0

#161 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

shortez
I po co sie denerwujesz...Daj sobie spokoj, naprawde nie warto tracic sil.
A poza tym, to nie byl zaden szarak tylko YUOMO.
Pozdrawiam.
  • 1

Sniffer.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Litości! Toż przecież tylko brakuje w tle odgłosów szczekających butelek z piwem! Kolesie robią sobie największa jajca w życiu, ufol jest ewidentnie trzymany przez kogoś (widać to ok. 50 sek) a do tego gra aktorska... "It's got a fucking red thingy" - wypowiedziane beznamiętnym tonem.
Do tego - kto normalny leciałby w stronę kosmity strzelającego w niego śmiercionośnym laserem, jak gdyby ujrzał dawno niewidzianą babcię?
Typowe dla tego portalu "z igły widły" - analizujecie pikselowo coś, co przedszkolak wyśmiałby na pierwszy rzut oka...

Do tego mogę powiedzieć, że facet z megajajcarskim tonem głosu, ledwo mówiący po angielsku, sypiący tekstami jak od Strasburgera i z nazwą kanały oznaczającą akt seksu oralnego nie jest dla mnie autorytetem w żadnej dziedzinie, choćby i pokazywał Nibiru i Plejadan w ogródku.

Użytkownik Sniffer edytował ten post 16.12.2010 - 21:37

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co to jest YUOMO?
Dlaczego mag zaśmieca temat takimi postami?
  • 1

#164 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

A ja myslalam, ze Ty naprawde wszystko wiesz...
YUOMO, lub czesciej UMMO to planeta zuczku drogi, wiec mieszkaniec tej panety bedzie sie mial tak samo czyli UMMO, lub YUOMO. I nie zasmiecam tematu, tylko inteligentnie wyrazam opinie na temat tego co widze na filmie. A TY slonko co robisz w tym temacie?

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 16.12.2010 - 22:39

• 0

Sniffer.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiem wszystko widać przygotowuje sobie grunt na odparcie natarcia koalicji Shortez + moderacja, więc uprzednio oczyszcza grunt z co słabszych podżegaczy ;]
Swoją drogą, życzę powodzenia, wiem wszystko! Podoba mi się Twa robota tutaj, i szkoda, żebyś z powodu młodego pyskacza wyleciał jeszcze albo został uciszony.
I tak, już nie offtopujmy.

Edycja; Przemo.

Twa robota tutaj, i szkoda, żebyś z powodu młodego pyskacza wyleciał jeszcze albo został uciszony.

Młody pyskacz?
Warn.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych