Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejny film przedstawiający obcego. Tym razem prawdziwy ?

• Please log in to reply
271 replies to this topic

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wreszcie został udostępniony oryginalny plik pierwszego nagrania

Jeśli ściągniecie będzie w jeszcze lepszej jakości - YT komplesuje do 480p
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oryginał czy nie oryginał, ale faktem jest że to fejk.
  • 1

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O, kogo widzie, od razu na powitanie minusika dostałem. Stary dobry wiem wszystko.
Fake dla ciebie, nie dla mnie. Dowód który kiedyś podałeś nie jest nawet w 5% satysfakcjonujący.

Na filmiku w o niebo lepszej jakości po pierwsze wyraźnie widzimy co dzieje się za obiektywem, po drugie mniejsza ilość artefaktów, po trzecie, obraz jest jaśniejszy. Ogólnie wszystko jest o wiele lepiej widoczne niż wcześniej.
Poproszę teraz Alexa o oryginalne nagranie z ostatniego spotkania.
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Twoje zachowanie świadczy tylko o tym, że tak bardzo uwierzyłeś w filmy tego kolesia, że całkowicie zatraciłeś zdolność racjonalnej oceny sytuacji. Wszyscy już dawno zrozumieli, że ten człowiek jest oszustem, bo dowody na to były tak mocne, że mocniejszych być nie mogło. Na placu wierzących pozostałeś tylko ty. Teraz nawet gdyby ten koleś sam się przyznał że to wszystko wymyślił to znajdziesz jakąś wymówkę żeby obronić swój autorytet.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aha, twoim zdaniem to był dowód całkowicie nie do pobicia, jest tak mocny, że diament kruszy się przy nim.
No widzisz, niestety jestem bezmózgi i nie potrafie myśleć racjonalnie, mam pecha.

Pozwolisz, że kucne w kącie i pobujam się na prawo i lewo, bo twoje argumenty całkowicie zniszczyły moją psychike i zburzyły mój światopogląd...
Sorry nie chcę mi się na ciebie marnować czasu. Miłej zabawy.

Jutro może uda mi się złapać Alexa na skype, jeśli nie to porozmawiam z nim na yt. Ponieważ ostatni film jest lepszy od pierwszego, są momenty w których widać całą sylwetke ale bardzo słabo to widać, więc mam nadzieję na oryginalne źródło.
  • 0

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

. Wszyscy już dawno zrozumieli, że ten człowiek jest oszustem, bo dowody na to były tak mocne, że mocniejszych być nie mogło. Na placu wierzących pozostałeś tylko ty.

Dla czego wypowiadasz się za innych ? Skoro BrainsCollector dla ciebie jest jedyny? dopisz jeszcze mnie.

Wracając do tematu... głosy za i przeciw równoważą się, a wiec nadal nic nie jest przesądzone.

Użytkownik ultimate2000 edytował ten post 22.04.2011 - 21:52

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie równoważą się. Poczytaj sobie wcześniejsze strony i zobacz sobie ilu ludzi pozostało przy obronie tego kolesia po tym jak gościu twierdził że nie wie co stoi na jego telewizorze. Facet nie wpadł na to że ktoś rozjaśni to zdjęcie i wtedy się wyda co to tak naprawdę jest. Czyli on myślał że ludzie to banda nawiedzonych idiotów. Mylił się.

Relacje Brainscoolletora z nim wyglądają tak jakby on był guru, a Brainscollectror jego wyznawcą. Normalnie jak w sekcie. Może za niedługo gościu napisze, że został okradziony przez tych kosmitów i poprosi swojego wiernego o wsparcie finansowe.
  • 2

Makson.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W ten filmik też przestałem wierzyć właśnie ze względu na zachowanie autora. Może nie tak do końca, że dałbym sobie uciąć rękę twierdzac że to fake ale koleś stał się dla mnie człowiekem kompletnie niewiarygodnym za czym prezentowane przez niego filmy również
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

wiem wszystko -taaa...wszyscy przestali w to wierzyć.
Tu nie chodzi nawet o to, czy ktoś wierzy czy nie. Chodzi tu przede wszystkim o to, jakie są w tym video argumenty za i przeciw. Nigdy nie będziemy w stanie powiedzieć czy to FAKE czy nie, a widzę, że niektórzy (tacy jak ty) zatracili właśnie właściwe podejście do sprawy (jako zjawisku nad którym możemy jedynie spekulować). Wrzeszczenie wniebogłosy, że to fałszywka FAŁSZYWKA zaczyna być już po prostu śmieszne i poniżej poziomu osoby, za którą się podajesz (czyli za taką, która wie wszystko- czyli też w kwestii zrozumienia innych i uszanowania ich "poglądów", bo o prawdzie czy zakrzywionym obrazie rzeczywistości nie możemy mówić w przypadku wątpliwych filmików). Daj ludziom żyć i spójrz ponad czubek swojego nosa, a to, że denerwujesz się tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie...no cóż, ktoś tutaj nie zna do końca zasad kultury w stosunku do drugiego człowieka czyli dochodzimy do strasznego faktu, że...o mój BOŻE! To możliwe?! A jednak...nie wiesz wszystkiego.

Co do sprawy. Jak dla mnie bardzo dobrze nakręcony filmik. Jest bardzo przekonujący, szczególnie zwracając uwagę na fakt, w jaki sposób szarak się porusza. Argumenty za tym, że to jakiś dzieciak czy coś innego- naprawdę Wam się wydaje, że dzieciak albo kukła poruszaliby się na tyle szybko i sprawnie? Szczególnie w nocy gdy jest ciemno i nic nie widać? Przecież koleś kręcił to specjalną kamerą. No dobra, to w sumie byłoby na tyle. Przepraszam za najazd na wiem wszystko, ale strasznie irytują takie osoby, którym się wydaje że są BógWieKim :/
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

jest już lepszej jakości ostatnie nagranie

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 777
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BrainsCollector@jezeli masz kontakt z tym gościem,poproś,aby umieścił swój film na jakimś serwerze w wersji oryginalnej,a nie prze-konwertowane na YT.Bedzie lepszy materiał do analizy.Chyba się nie boi,ze odkryjemy coś,czego by nie chciał.

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli ściągniesz z yt to będzie w takiej jakości w jakiej zostało wysłane na serwer. Później otworz przez dowolny program do flv już przekonwertuj bezkompresji na avi albo mjpg. Efekt będzie ten sam. Wiem bo robiłem próbę, wyslałem film, później pobrałem go z yt i porównywałem z oryginałem który miałem na dysku. Efekt. Tak samo.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie...
Kamera jest na podczerwień, tak ? Taka kamera używa diody która emituje światło podczerwone, tak ? Kiedy nagrywa to cały czas celuje kamerą w to coś a co za tym idzie dioda świeci prosto w kosmite. A co jeśli widzi także podczerwień ? Przecież nie musimy daleko szukać, nawet tu na ziemi mamy zwierzęta które widzą w ciemności właśnie dzięki podczerwieni.
A teraz co kosmita może myśleć? Może pomyśleć, że chłopak próbuję się z nim skontaktować i dla tego wychodzi trochę bardziej do przodu i świeci... czymś w stronę chłopaka.
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nicole-collie, może najpierw poczytasz wszystkie strony tego tematu i się dowiesz jakie mam zarzuty do tego filmu, a potem spróbujesz zająć jakieś stanowisko. Pisałem już dlaczego według mnie te filmy są podróbką.
Dam ci link do tego tytułowego filmu z pierwszego posta.

Napisz mi co się dzieje z tym alienem w około 1:28 tego filmu. Bo to wygląda tak jakby on się przewracał do tyłu.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co próbujesz udowodnić. Jest film w lepszej jakości to czemu używasz tego w gorszej ? Czyżby coś ci nie pasowało.
Nie marnuj swojego i mojego i przede wszystkim czasu innych osób na czytanie i odpisywanie na twoje prowokacyjne posty. Ma swoje zdanie ? Nie podoba ci się ono bo jest inne niż twoje ? Nie oznacza, że trzeba zgnoić teraz ludzi którzy się z tobą nie zgadzają.
Pokażesz prawdziwy dowód to inaczej pogadamy. Narazie masz zero dowodów oprócz błędu z lampą.
Żeby znowu nie odpisywać na kolejnego bezwartościowego posta który tylko prowokuje innych do denerwowania się i odpisywania w nerwach (tu już nie mówię o sobie bo mam cię gdzieś jak ty masz gdzieś mnie) na twoje pościki.
Chłopak przeczytał uwagę osoby która zamieściła odp. do filmu, że coś tam jest w rogu w momencie który podał, sprawdza film jeszcze raz i widzi to czego wcześniej nie zauważył i na szybko odpisał na ten komentarz nie zastanawiając się czy jednak w pokoju coś stoi czy nie. Później jednak to sprostował i powiedział, że to antena.
Ale fiem fszystko (sorry ty coolectorujesz ja nie zostanę dłużny, tak jak dziecko) podłapał ten błąd, trzyma się go i w kółko powtarza, oraz jeździ po każdym kto ma inne zdanie niż on.
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych