Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejny film przedstawiający obcego. Tym razem prawdziwy ?

• Please log in to reply
271 replies to this topic

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

BrainsCollector, ultimate2000, rozumiem, że idziecie w zaparte i nie razi Was nawet fakt, że gość już wcześniej słał fejki w internet, o czym pisaliśmy na poprzednich stronach (kosmita - wazono-telewizor), co z resztą tłumaczył w ciekawy sposób ?

[08:48:12] The PolishedKnob: the tv is always there
[08:48:20] The PolishedKnob: but when you light it up
[08:48:21] The PolishedKnob: you can tell, it justs the tv
[08:48:48] The PolishedKnob: when not lit up you can tell it kinda looks like an alien

Jeśli np Szymon Majewski spreparuje ciało obcego, to przecież nie potraktujecie tego poważnie. Ludzie, trochę powagi, ten filmik jest spalony. Później się dziwić, że trafiamy na mistrzowie.org. IMO po tym co wyszło z wazonem, to temat powinno się zamknąć.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 777
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli ściągniesz z yt to będzie w takiej jakości w jakiej zostało wysłane na serwer. Później otworz przez dowolny program do flv już przekonwertuj bezkompresji na avi albo mjpg. Efekt będzie ten sam. Wiem bo robiłem próbę, wyslałem film, później pobrałem go z yt i porównywałem z oryginałem który miałem na dysku. Efekt. Tak samo.

Jak zrobię konwersje z konwersji,to otrzymam szit po konwersji.Czy Ty wiesz jakie straty na jakości powoduje konwertowanie filmu?Nie ma konwersji bezstratnej.

Użytkownik Staniq edytował ten post 23.04.2011 - 19:15

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla tego mówię, że można użyć flv playera.
Na stronie konwertuje to do 480p czyli oryginał po pobraniu będzie mieć pewnie 800x600 (yt z filmiku 640x480 robi 320p a z 800x600 - 480p). Nie zrozumialeś też drugiej części. Także powtórze. Robiłem test i wynik był taki sam. Bo kiedy wysyłasz film na yt to wsadza go do playera bez strat (to jakbyś w photoshopie na obrazek dodał kolejną warstwe i zapisał to wszystko do .psd) później dopiero są dorabiane wersje o mniejszej rozdzielczości z kompresją.

(A to co pobierasz to tak jakbyś pobrał .psd)
  • -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 777
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zrobiłem tak jak zaproponowałeś,ale to co dostałem,to śmieci.Kompresja spowodowała,ze na filmie co jakiś czas pokazują się tęczowe paski z prawej strony.Dlatego wolałbym film surowy.

edit:prawy do lewego,pomyłka kolego.

Użytkownik Staniq edytował ten post 23.04.2011 - 21:10

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten ostatni film wygląda prawie identycznie jak ten pierwszy. Ufok stoi w tym samym miejscu i chwieje się na boki, a potem przemieszcza się w lewą stronę. Strasznie sztywny jest, tak jakby był zrobiony z kartonu. Przypomina mi to scenę z filmu ,,kevin sam w domu" w której ten syneczek zrobił atrapy ludzi z dykty i powkładał je na kolejkę elektryczną.
  • 0

#216 Gość_Veckas

Gość_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Po pierwsze nie da się filmu przekonwertować tak by się jakość polepszyła, można jedynie stracić, zmiana rozdzielczośći i formatu pliku nic nie da, tak samo jak mp3 nie da się przekompresować na na lepszy format kompresji (z polepszoną jak niektórym się wydaję jakością).

Co do kosmity to następny Twój ciekawy filmik, jest ciemno, sporawa odległość, widać tylko zarys chwiejący się na boki jakby ktoś tym machał i w dodatku trzyma popularny laser który można kupić za 4,50 na bazarze. Chłopie masz bzika na punkcie ufoków, na wszystkich zamieszczonych filmach ich widzisz, musisz się ogarnąć bo to może doprowadzić do choroby psychicznej, chociaż z drugiej strony aplikujesz mi/nam sporo pozytywnego humoru za co serdecznie dziękuje/my.

Pamiętasz jaką furorę zrobił film z sekcji kosmity? To dopiero był film, gdyby nie wyszło na jaw że to falsyfikat to bym się długo zastanawiał nad tym...

Czy aż tak dużo trzeba się namęczyć żeby zrobić takie filmy jak ostatnio zapodajesz? Powiedz szczerze

Użytkownik Veckas edytował ten post 26.04.2011 - 23:16

• 0

#217 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Proszę usunąć ten post, w tym samym momencie wysłało mi się dwa razy...

Użytkownik Veckas edytował ten post 26.04.2011 - 23:15

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O moją psychike się nie martw. Rozbawiać ludzi to moja specjalność a zabawny to moje drugie imię. I jakoś za bardzo mnie nie obchodzi co i kto o mnie myśli patrząc tylko na posty z forum skoro nie zna mnie osobiście. Tak lepiej ?
Potrafie odciąć to o czym pisze na tym forum od życia osobistego i jak to się mówi "odchodze od komputera i przestaje być specjalistą" i później nawet nie myślę o tym co tu napisałem do czasu kiedy wchodzę tutaj ponownie.

Wszystko da się zrobić, wszystko można podrobić, wszystko można obrócić w żart. Nawet można psa nazwać kotem i wmawiać, że tak jest. Najpopularniejsza wymówka to "wszystko teraz można na komputerze". I tak oto można wszystko wytłumaczyć.
Tylko jednak czasami trzeba powiedzieć "a może jednak".
Tak i tutaj, na ostatnim filmiku widać całą postać przez chwile, widać jak przemieszcza się kilka metrów co chyba jednak jest poza zasięgiem rąk (chodzi mi o moment kiedy wychodzi zza krzaków i zaczyna świecić tym czymś, jeśli ktoś widział film za dnia to wie, że odstępy są kilkudziesięcio centymetrowe to ponad metrowych, a tutaj wychodzi zza jednych krzaków, przechodzi obok drugich i zatrzymuje się przy trzecich). A kolejną rzeczą jest, skąd wiesz jak oni mogą się poruszać ? Widziałeś kiedyś jak chodzą, że mówisz "dziwnie się rusza".

Haters gonna hate, just because.
  • 0

#219 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Gdzie ja napisałem że się dziwnie rusza?

"Najpopularniejsza wymówka to "wszystko teraz można na komputerze"

Po co komputery? biorę kukłe, kupuję laserek, czekam na noc...

Na tym filmie praktycznie nic nie widać, a gdy coś jest i tego nie widać wtedy główna rolę przejmuje nasza wyobraźnia.

Co by się stało jakby Ci podsunąć taki film z obcym i nie znałbyś jego źródła? Za bardzo realne? Za dużo widać?

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"chwiejący się na boki jakby ktoś nim machał"
a filmik zobacze jutro, znaczy się dzisiaj ale rano.

Kiedyś w którymś temacie napisałem, że jeszcze o mnie usłyszycie, a chodziło o zrobienie fejkowego filmiku. Słowa dotrzymam tylko teraz nie mam czasu na takie rzeczy. Za miesiąc albo dwa zrobię.
  • 1

BTL00.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przerobiłem troche fotke, bo przecież kszaki powinny byc zielone. Ten film na 80% nie jest w podczerwieni, nie widać różnic temperatury. Co prawda są tanie kamery do monitoringu z diodami na "podczerwień", ale to powinno w takim wypadku być czarno-białe.

Dołączona grafika

Polecam Youtube Downloader ma wbudowany konwerter do AVI, MPEG4...

• 0

lukasz245.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

obejrzałem ten filmik i jak dla mnie to fejk w 0:58 widać jak leci do tyłu , każdy kto spotka coś czego nie zna cofa sie w tym przypadku do domu i przez okno obserwuje dalej , a ten laser to zwykły wskaznik laserowy
  • 0

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

[left] Przerobiłem troche fotke, bo przecież kszaki powinny byc zielone. Ten film na 80% nie jest w podczerwieni, nie widać różnic temperatury. Co prawda są tanie kamery do monitoringu z diodami na "podczerwień", ale to powinno w takim wypadku być czarno-białe.

Kamera z trybem nocnym posiada diodę na podczerwień (taką jak np. w pilotach od telewizora) podświetlającą obiekty. Aparat w komórce powinien wyłapać błyski diody z pilota od TV. W takim zakresie podczerwieni jeszcze nie widać różnicy temperatur, o.
Niemniej, film też uważam za fake, nie wspominając o innych, jeszcze bardziej kuriozalnych filmikach autora.
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dwa nowe nagrania, tym razem próba zbliżenia się do obcego.

1.

2.

Po drugim nagraniu:

Drugie nagranie z komentarzem:

Użytkownik Ladd edytował ten post 23.05.2011 - 22:56

• 0

Herme5.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Super filmiki, ze tez ludziom sie chce.
Troche skopal, mogl sie poparzyc. Super rozwinieta rasa z innej planety i co z pazurami na autora :). W drugim filmiku odglosy jakby go obcy gwalcil w tych krzakach.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych