Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejny film przedstawiający obcego. Tym razem prawdziwy ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
271 odpowiedzi w tym temacie

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaznaczyłem kontury żeby każdy nie musiał się wpatrywać w piksele ponieważ widać to o wiele lepiej na filmie a nie na statycznym obrazku. Jeśli lecisz klatka po klatce to widać wyraźniej w którym momencie się porusza. I na wyprzedzam pytanie, widać, że to nie są artefakty. Zresztą, jeśli sciągnie się filmik i przepusci przez konverter na avi z ustawieniem nocompresion to nagranie wygląda nawet lepiej niż na yt. Jedyny szczegół to rozmiar pliku który zajmuje niemal gb...

I jest to avi najlepszej jakości
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podziwiam waszą wiarę. Jesteście jak ludzie ze towarzystwa płaskiej Ziemi.

Dołączona grafika

Ta płaska dykta jest prezentowana cały czas pod tym samym kątem. Ty tylko sobie obrysowałeś nieudolnie kontur tego czegoś. Ktoś zwyczajnie trzyma w ręką tą atrapę. Pewnie siedzi albo kuca na ziemi. Widać jak kiwa tym czymś na boki. Wygląda to nienaturalnie. Tam gdzie ty widzisz jakieś ramiona to jest twoja nadinterpretacja bo ja tam nic nie widzę.

Dokładnie w 59 sekundzie widać jak ta atrapa jest kładziona na ziemi. Przyjrzyjcie się.
W 1.28 widać jak byk że ten papierowy ufok przewraca się do tyłu!! Widać to doskonale. Zróbcie z tego gify czy co tam chcecie. Zaraz po tym przewróceniu koleś wybiega z tarasu i biegnie w tamtą stronę. Kamera już mu tak dobrze nie działa, bo wszystko jest już rozmazane, nie ma nic widać.

Tą czerwoną krechą zaznaczyłem wysokość tego ufoka

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Ten ufok musiał być przewrócony na ziemię, bo inaczej koleś by tam podbiegł i nagrał wszystko z bliska. Takiego błędu nie mogli popełnić.
Jednak popełnili inny błąd z nagraniem jak ten koleś siedzący w krzakach przewraca swoją zabawkę na ziemię.
No ale jak widać fanom ufoków to nie przeszkadza.

Czy Ty wymagasz od ludzi tego by złapali kosmitę i nakręcili sekcję jego zwłok? To byłby dla Ciebie prawdziwy dowód, reszta się nie liczy?
Nie rozumiem rozumowania niektórych z Was.
Kiedy kosmita jest za daleko, twierdzicie że to kukła.
Kiedy jest przed samą kamerą, stwierdzacie że to fake, kosmita by się tak nie zbliżył.
Teraz mówisz że prawdziwym dowodem byłby film przedstawiający sekcję zwłok kosmity? Nie mogę.. Po prostu już nie mogę. Niekiedy wybucham śmiechem czytając niektóre posty

Sekcja zwłok rzekomego kosmity którego znaleziono po katastrofie z rozwell jest fejkiem, Ten filmik z tą sekcją jest starszy niż internet i już wielokrotnie wypowiadali się różne osoby że w ta sekcja jest przeprowadzona przez nieudaczników ubranych jak lekarze.

Jak długo jeszcze mam myśleć za was?

Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 14.12.2010 - 17:03

• 1

BoryZ.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Podziwiam waszą wiarę. Jesteście jak ludzie ze towarzystwa płaskiej Ziemi.

Ja cię podziwiam za wytrwałość xD Ja już nie mam siły tłumaczyć im dlaczego według mnie ten film jest totalnym fejkiem.

Użytkownik BorysMR edytował ten post 14.12.2010 - 17:32

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^ jak w innych tematach obecnie panuje zastój to mam czas żeby tu pisać, bo z tamtych pouciekali.

shortez nie opowiedziałeś mi na pytanie. Czy ten filmik z jadącym autem gdzie widać "kosmitę" uważasz za fejk?
  • 0

#95 Gość_Horror

Gość_Horror.
  • Tematów: 0

Napisano

@shortez
Zresztą, jeśli sciągnie się filmik i przepusci przez konverter na avi z ustawieniem nocompresion to nagranie wygląda nawet lepiej niż na yt. Jedyny szczegół to rozmiar pliku który zajmuje niemal gb...

W ten sposób możesz poprawiać jakość materiału VHS z wesela, które było 20 lat temu tylko po to, by upewnić się, że ciocia to naprawdę ciocia, choć i tak to przecież wiesz.
Do „ekspertyzy” jako takiej potrzebny jest lepszy zapis oryginału (bo o oryginale zapomnijmy) a nie jego polepszana kopia z beznadziejnej konwersji. Tego materiału nie można rzetelnie ocenić. Każdy będzie obstawał przy swoim bo niestety, każdy widzi na nim to co chce widzieć. Powtórzę więc, że ten spór nie ma sensu, tym bardziej że twierdzisz, iż możesz otrzymać lepszą kopię (w co osobiście wątpię, ale). Załatw to, czego szczerze życzę i wtedy pogadamy. Teraz możesz szaleć do woli i vice versa, tylko w moim odczuciu to zbytek niepotrzebnych emocji. Tylko emocji, a tu chodzi o analizę. Wspominałem o obiektywizmie, a tego niemożna zachować analizując ten materiał.
Czekam, bo to jedyne na chwilę obecną „konstruktywne” działanie.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiem wszystko. W innych tematach już ci się nudzi to w tym teraz przyszedłeś pobłaznować i powku* ludzi. Ok. Jeśli myślałbyś za mnie to jeszcze długa droga do liceum by mnie czekała. Weź się nie ośmieszaj. Włącz sobie ten filmik bez powiekszenia z włączoną 240p i wmawiaj mi, że tam nic nie ma. Proszę bardzo. Jutro będę przy komputerze to moment w którym się obraca zrobię ci z uzyciem wszystkich filtrów jakie używałem do pokazania portretu kosmity. Normalnie powiedział bym to w innym tonie ale potrafie się powstrzymać i nie myśl że mnie wyprowadzisz z równowagi...

Hahaha przewrócił się :D no ok weź bo przepukliny dostanę od śmiania się. Ok przewrócił się, na lodzie się poslizna... Kukla Przewróciła się do tylu non stop celując laserkiem za 5 zł oraz świecąc plastikowymi oczami. Już nie wspomne momentu w którym ktoś podosi tę kulke do góry i pochyla do przodu żeby dać efekt pochylenia głowy w stronę laserka za 5zł które włącza. A tam drugi kolega stoi z drugą kukłą z widokiem 3/4 głowy (ostatni obrazek na którym celuje laserkiem; przed update pierwszego postu). Mam pomysł, zróbmy sobie taką kukle za kilkaset złotych ! Tak. I nakręćmy swój film !

(żeby nie było cały post jest pół żartem-pół serio)

Jeszcze kiedyś zarżysz baranim głosem jak na własne oczy coś takiego zobaczysz, tylko, że wtedy będzie za późno.

Człowieku nudzi Ci się? Nie masz kogo dookoła męczyć to znalazłeś te forum ? Bo jak narazie widzę, że jesteś w każdym miejsu gdzie coś napisze i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że każdy twój post ma charakter wyśmiewczy

Zresztą, co mi dało lub co udowodnilo twoje zaznaczenie kreseczką wysokości ? Bo żadnego sensu tu nie widzę, tylko takie w stylu na odwal się oby było

Co do sekcji zwłok. No rzeczywiście, to musiała robić jakaś banda nieudaczników skoro tak ładnie, tak dobrze to nakreciła i wogóle te efekty. Normalnie filmy klasy Z... Nie ma co, muszę sam coś takiego zrobić
  • 0

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sekcja zwłok rzekomego kosmity którego znaleziono po katastrofie z Roswell jest fejkiem, Ten filmik z tą sekcją jest starszy niż internet i już wielokrotnie wypowiadały się różne osoby że w ta sekcja jest przeprowadzona przez nieudaczników ubranych jak lekarze.

Hej, hej.. Nie zagalopowałeś się za bardzo?
Dobrze wiem, iż jest to fake, nie musisz mi tego uświadamiać. Jeżeli twoim zdaniem sekcja jest przeprowadzona przez nieudaczników, jak to ich nazwałeś to proszę, zrób lepszy film :) Czekam.
Poza tym.. Ot taka ciekawostka dot. twoich postów:

A widziałeś może film ,,sekcja zwłok kosmity"? To jest dopiero poważny dowód na istnienie obcych. Dokładnie jest pokazane jak kroją jakiegoś ufoka leżącego na stole. Ten film jest w porównaniu z tamtym to jest jak niebo i Ziemia.

Sekcja zwłok rzekomego kosmity którego znaleziono po katastrofie z rozwell jest fejkiem, Ten filmik z tą sekcją jest starszy niż internet i już wielokrotnie wypowiadali się różne osoby że w ta sekcja jest przeprowadzona przez nieudaczników ubranych jak lekarze.

Zaprzeczasz samemu sobie. Pierw chwalisz film, że jest on taki dobry i ogólnie właśnie takich dowodów powinno się tu dostarczać. Następnie, kiedy skomentowałem tą część twojego posta, mówisz że tworzyli film jak i badali "rzekomego" kosmitę totalni nieudacznicy.

Zapytam inaczej. Jak musiałby być ukazany kosmita byś uwierzył że został on przedstawiony na jakimś filmie. Nie pytam o ten w temacie. Chcę wiedzieć, jak miałby według Ciebie wyglądać konkretny dowód w formie filmu potwierdzający istnienie obcych.

Jak długo jeszcze mam myśleć za was?

Que?

Shortez, byłbym wdzięczny gdybyś zdobył i udostępnił na forum oryginalny plik nagrania, kiedy będziesz rozmawiał z autorem filmu. Zresztą pisałem Ci to na PW.
  • 1

wieslawo.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

shortez załatw oryginał, przecież sam napisałeś że możesz. Konwersja z konwersji nic nie da ponieważ wyjściowym plikiem jest coś o 240p i to że z tego powstanie 1Gb czy 5 Tera nie zmienai faktu że jest to 240p i nic więcej. Waga avi nie ma najmniejszego znaczenia. To tak jakbym Ci fatalnego jpg zapisał jako tif i lekko wyostrzył, waga bęzie większa niby będzie lepiej wyglądał ale obok oryginału to to nawet nie stało. Więc albo oryginał albo przyznaj że go brak i go nie będzie.

Yoh ależ oczywiście że demontaż kosmity to fejk a lekarze rzucają wnętrznościami jakby to była 8 sekcja kosmity po której jest fajrant, ale w porównaniu z tym filmem to niebo a ziemia. Zakładając że obydwa to fałszywe filmidła to ten o sekcji jest znacznie lepszy i tyle.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Który raz mam powtórzyć, że na youtube nie jest 240p tylko 480p a po ściągnięciu na dysk 640p (jeśli ktokolwiek wrzucał na yt film to wie, że jeśli wrzuca się 640x480 to dostępne są tylko 2 tryby 240 i 480 a rozdzielczość 720p dostępna jest przy uploadzie 1024x768) a dodatkowo przy przecompilowaniu na avi mamy jakość taką jaką wrzucamy na youtube - początkową.

Aha, co do mojego poprzedniego postu pisząc tonem wiem wszystko dostaję minusy a on plusy. Nie no świetnie. Dziękuję. Jak widać są równi i równiejsi
  • 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I na moje pytanie nie odpwiedziałeś, tak się domyślałem, już nie będę go po raz trzeci powtarzał skoro dwa razy nie wystarczyło.

Ok to możesz mi napisać co się dzieje z tym kosmitą( haha) w 1.29? Jeśli to się nie przewraca to co się z tym dzieje? Znika czy jak?

Chyba dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu.

Yoh ten pierwszy post o sekcji zwłok to była ironia.

Zapytam inaczej. Jak musiałby być ukazany kosmita byś uwierzył że został on przedstawiony na jakimś filmie. Nie pytam o ten w temacie. Chcę wiedzieć, jak miałby według Ciebie wyglądać konkretny dowód w formie filmu potwierdzający istnienie obcych.

Nie ma takiego czegoś jak dowód na istnienie obcych w formie filmu. Obejrzyj sobie film park jurajski i pomyśl czy to jest dowód na istnienie dinozaurów. No skoro wyglądają tak dobrze to czemu mamy myśleć że to atrapy?

Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 14.12.2010 - 21:21

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zresztą, "załatw oryginał bo mówiłeś, że załatwisz". Napisałem, że POPROSZĘ a nie, że załatwię, jest różnica. U nich jest teraz 13 tak więc powinienem dostać odpowiedz za jakieś 3-5 godzin ponieważ Alex jest przy komputerze rano i wieczorem

Masz racje dalsza dyskusja w TOBĄ nie ma sensu. Ja odpowiadam poważnie a ty tylko szydzisz i wyśmiewasz się. Tak jak napisałem wcześniej. Jutro podam ci zrzuty bo przy komputerze jestem w godzinach porannych a później co najwyżej odpisuje tak jak teraz z telefonu.
Zmień ton to bardzo chętnie będę odpowiadać ale jak dalej będziesz do tego tak podchodzić to będę ignorowac twoje posty.
Osobiście podziwiam Yoha, ponieważ jest sceptykiem ale podchodzi do tego jak dojrzała osoba a nie jak dziecko które z kolegami śmieje się z innych.

I gdyby każdy sceptyk do tego tak podchodził to naprawdę było by świetnie :) wiem wszystko, czy widziałeś w temacie budowle megalityczne... żebym wyśmiewał się z postów innych użytkowników ? Czy w ogóle był tam ktoś kto się tak zachowywał ?
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok narazie przygotowalem takie pytania

did you interested in paranormal, ufo matter before you record that videos
what camera type, model you used to record your first video of alien sighting
what did you used or why did used another camera to record playback from nightvision camera
why you suddenly turn camera at bushes. Did you heard something
how did you feel when you saw it and when you ran to take a closer look of that creature
are you sure that it wasn't your friend that was playing with you and have fun scaring youdid you felt dizzy or sleepy when it was using laser to point it at you
why didn't you go back home when you saw it. Wasn't you even think about it, it looks very brave when you ran to the middle of backyard and did you saw that thing because you ran so quick from there
movie is ending very quick, you've hid near your house and suddenly you're turned off camera, did they go
i saw that a lot of peoples are laughting because of your reactions, they are saying thu husb proof that it's fake, what could you sy about that
it's very strange, but on first video we can see colour of laser, shouldn't we saw it as bright spot in the same colour like whole video
i sy thu you wrote somewhere, that alien broke into your home and it was in your mom's room, didn't you think to take something and try to hit that creature
when you and your mom was hiding did it broke into these room
there is video that you had enought and drove in car far away from home. When you came back you recorded that thing in bushes, do you think that it was in your home again
how many times you was talking about that with your mom about it, and is she sy that thing too in time when you wasn't recording these videos
do you think that you or your mom was abducted by them and do you think that there will be more sightings
and again about reactions, in first video when you speak we can hear that you don't act, but on next videos you seem to be unnatural, it looks like you are deal with these sightings

Użytkownik shortez edytował ten post 14.12.2010 - 23:43

• 1

Lolman23.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wow shortes, naprawde sie angażujesz w rozwiązanie zagadki tego filmiku O.o. Chodź uważam że to fake, z chęcią zobacze czego się od tego chłopaka dowiesz :D.

Kiedy mniej więcej będziesz w stanie wtawić filmik z rozmowy ?
  • 0

Brezinsky.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak masz did nie wstawiasz końcówki -ed na koniec czasownika.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytania pisałem teraz na szybko. Jutro będę je poprawiać... W nocy ciężko się myśli i umykają takie rzeczy... Dzięki
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych