Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejny film przedstawiający obcego. Tym razem prawdziwy ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
271 odpowiedzi w tym temacie

Brezinsky.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ma sprawy, jeśli będę mógł pomóc daj znać :)
  • 0

BoryZ.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

1. Were you interested in paranormal, ufo matters before you recorded that videos?
2. what camera type, model you used to record your first video of alien sighting?
3. what did you use or why did use another camera to record playback from nightvision camera? ( nie bardzo łapię sens pytania)
4. why did you suddenly point camera at the bushes? Did you hear something?
5. how did you feel when you saw it and ran to take a closer look of that creature?
6. are you sure it wasn't your friend fooling you and having fun of scaring crap out of you?
7. did you feel dizzy or sleepy when it was pointing laser at you?
8. why didn't you go back home when you saw it. Weren't you even thinking about it? it looked very brave when you ran to the middle of backyard. did you saw that thing there, because you ran back so quickly.
9. movie ends very quick, you hide yourself near your house and suddenly you turned camera off, did they go?
10. i see that a lot of people are laughting because of your reaction, they are saying that it proves its fake, what could you say about that?
11. it's very strange, but on first video we can see colour of laser, shouldn't we see it as bright spot.
12 i read somewhere, that alien broke into your home and it was in your mom's room, didn't you think to take something and try to hit that creature?
13. when you and your mom was hiding did it break into this room aswell?
14. there is video that you had enought and runawayed by car far away from home. When you came back you recorded that thing in bushes, do you think that it was in your home again?
15. how many times you were talking with your mom about it, do you know if she saw that thing too in time when you wasn't recording these videos?
16. do you think that you or your mom was abducted by them and do you think that there will be more sightings?
17. and again about your reaction, in first video when you speak we can hear that you are not acting, but on next videos you seem to be unnatural, it looks like you are dealing with these sightings on daily basis.

Tak trochę poprawiłem ^^

Użytkownik BorysMR edytował ten post 15.12.2010 - 02:09

• 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pozatym ponownie obejrzałem film i nie wiem czy ktokolwiek to zauważył, ale w 1:32 widać, że w dłoni trzyma jakiś kij. Popatrzcie na cień.

na 1:51 widać orba...

Jest ! znalazłem kolejny moment w którym widać obcego.

1:46.

Jest to już chyba 10h mojego sprawdzania tego nagrania. I za każdym razem wyłapuje coraz więcej szczegółów.

Kiedy wybiegł z kijem na podwórko NIE BYŁ SAM. "On" tam dalej był w tych krzakach !
Widać jak rozgląda się.
Tak więc teoria Wiem wszystko została obalona, że był tam sam i nagle "kukła znikła"

Klatki 2650-2705 (wybrałem te najwyraźniejsze)

Dołączona grafika

Widać, że jest pochylony ponieważ ramiona są na wysokości "ust"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie mam narazie czasu może ktoś inny jeszcze wyłapie coś z tych 55 klatek

Użytkownik shortez edytował ten post 15.12.2010 - 14:25

• 1

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam pomysł, zróbmy sobie taką kukle za kilkaset złotych ! Tak. I nakręćmy swój film !

Mam jeszcze lepszy: kup sobie lalkę albo kostium haloweenowy dla braciszka z kilkanaście dolców i będziesz takie filmy trzaskał seriami . Zrobisz sobie kanalik na youtube i będziesz pękał z dumy jak ci ktoś będzie zadawał poważne pytania.
Cenę sprawdzałem -kostium to max 20 dolców.Produkowane made in China

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kto to stwierdził że plastikowe oczka aliena nie odbijaja światła?

Użytkownik noxili edytował ten post 15.12.2010 - 14:37

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak właśnie, IDENTYCZNIE wyglądał jak ten który pokazałeś

Dołączona grafika

albo ktoś przebrał się za:

Dołączona grafika

ale to nieistotny szczegół, że człowiek, nawet taki mały nie zmieściłby się, liczy się to, że jest to tani fake, i to jest święta racja której nie podważy się żadnym dowodem.

reszte pozostawię bez komentarza...
  • 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

na 1:51 widać orba...

w orby też wierzysz 0o

Widać, że jest pochylony ponieważ ramiona są na wysokości "ust"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie mam narazie czasu może ktoś inny jeszcze wyłapie coś z tych 55 klatek

Jedyne co widzę tutaj to plamy pixeli.. żadnych kosmitów.
  • 0

Z3R0.tonine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O rany, ale dyskusja wam się rozwinęła tutaj...
Ja czytam, czytam i się zastanawiam, czy po tylu godzinach analizy Shortez nie zaczyna widzieć tego co chce ujrzeć?
Sam osobiście chciałbym obejrzeć jakieś wiarygodne nagranie z obcymi, ale pomimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie dostrzec rzekomych szczegółów i działań obcego na tym filmiku. Owszem, coś tam się rusza, ale jak dla mnie równie dobrze może to być kukła. I ten fragment 0:59, kiedy obcy rzekomo się obraca i nagle znika- całkiem jak tekturowa makieta.

I jeszcze inna sprawa: samo zachowanie obcego.Wyobraźcie sobie: jesteście na misji na obcej planecie, skradacie się, kiedy nagle ktoś was zauważa. Co wtedy robicie? Raczej nie zaczynacie się wychylać i chować na przemian, ani nie stajecie na nogi żeby poświecić w kogoś laserkiem (sensowne byłoby schylenie się na maksa i powolne wycofywanie się do tyłu).

Ale to moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać, ani też jej nikomu nie narzucam (żeby potem nie było...).

P.S. Sztuką jest zauważenie w stadzie pikseli jakichkolwiek ust. Jeżeliby wnioskować układ twarzy po pozycji ciemniejszych pikseli, to takich twarzy jest tam całe mnóstwo.
  • 1

BoryZ.
Reputacja

Napisano

Pomyłka!!! Widzę!!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Małego, słodkiego słonika ^^

Nie zrozum mnie źle ale chce ci tylko pokazać że zobaczysz na tym zdjęciu to co chcesz widzieć. Wiesz? Jak dzieci zgadujące kształty chmur.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

śmiej się dalej, błaznuj.

Jakbyś odtworzył klatki które wskazałem widziałbyś ruchy pomiędzy krzakami.

Ale co ja będę tłumaczyć. WIESZ LEPIEJ ! to dalej błaznuj. Równie dobrze możesz zaśmiecić caluutki temat swoimi błazenadami... 19 lat a zachowujesz się jak 12.

Co do
"Ja czytam, czytam i się zastanawiam, czy po tylu godzinach analizy Shortez nie zaczyna widzieć tego co chce ujrzeć?"
Nie martw się o to, na pewno na siłę nie wmawiam sobie czy coś tam jest czy tego nie ma. Pokazuje to co widzę i jestem pewny, że to widzę. Nawet nie wiesz ile dziesiątek klatek wyciągałem z filmu żeby upewnić się czy tam na pewno nic nie ma, czy to tylko przypadkowa grupa artefaktów. Ale jeśli COŚ jest widoczne przez więcej niż 30 klatek to jestem pewny, że nie są to artefakty ponieważ keyframe jest tutaj bardzo niski

Chodziło mi o hipotetyczne usta żeby uzmysłowic na jakiej wysokości.

Użytkownik shortez edytował ten post 15.12.2010 - 15:13

• 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

No widzisz, i źle mnie zrozumiałeś. Ja Ci tylko pokazałem jak twoja logika pracuje. Jakiś rozmazany kształt wygląda jak kosmita, wiec to na pewno kosmita!

jestem pewny, że to widzę.

szkoda ze tylko ty..
Jak na razie to Ty zachowujesz się tu jak dziecko. Jeśli ktoś pokazuje Ci coś co się w tym filmie nie zgadza, to albo to ignorujesz, unosisz się niepotrzebnie albo ośmieszasz i stwierdzasz że "błazenada!"..
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy ktoś kto przegląda ten temat, może bezstronnie opisac sytuacje, nasze posty które pojawiły się w temacie ?
Bardzo bym prosił żeby ktoś powiedział co myśli o postach.

• 0

shadowsongishere.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wyciąganie pochopnych wniosków to twierdzenie że rozmazana, niewyraźna postać świecąca laser jest kosmitą...

A co miał do niego podlecieć z kamerą i poprosić o pozowanie?. ty byś tak zrobił jak nie wiesz z czym masz do czynienia? no bez jaj bo to co mówisz jest śmieszne..
Ponoć kręcił to kamerą z noktowizorem. Jeżeli twoim dowodem jest ''słaba jakośc'' a nie masz takiej kamery, to nie ma o czym gadać
Pozdrawiam

Użytkownik shadowsongishere edytował ten post 15.12.2010 - 16:02

• -1

BoryZ.
Reputacja

Napisano

Wyciąganie pochopnych wniosków to twierdzenie że coś jest fałszywe gdy co do tego nie mamy nic oprócz swojego przekonania

Wyciąganie pochopnych wniosków to twierdzenie że rozmazana, niewyraźna postać świecąca laser [widoczna na filmiku] jest kosmitą...

Mam nadzieje ze pomogło ci to zrozumieć sens tej wypowiedzi.

Użytkownik BorysMR edytował ten post 15.12.2010 - 15:56

• 0

shadowsongishere.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wyciąganie pochopnych wniosków to twierdzenie że coś jest fałszywe gdy co do tego nie mamy nic oprócz swojego przekonania

Wyciąganie pochopnych wniosków to twierdzenie że rozmazana, niewyraźna postać świecąca laser [widoczna na filmiku] jest kosmitą...

Mam nadzieje ze pomogło ci to zrozumieć sens tej wypowiedzi.

Łał musiałeś to napisać?
  • 0

#120 Gość_Horror

Gość_Horror.
  • Tematów: 0

Napisano

Jest to już chyba 10h mojego sprawdzania tego nagrania. I za każdym razem wyłapuje coraz więcej szczegółów.

Nie ciągnij tego w nieskończoność. Zapytaj o materiał, bo budowanie historii w oparciu o opowieści dziwnej treści niczego nowego nie wniesie.
Przypominam o priorytetach, a tym jest bezdyskusyjnie wierna kopia oryginału. Aby cię zachęcić, podam dwa przykłady kadrów na biegu wyostrzonych. By jeszcze raz ci uzmysłowić dlaczego to takie istotne, sugestywnie je opisałem, bo słaba jakość powoduje, że takie cyrki się dzieją (każdy widzi co chce widzieć, choć użyłem tego samego filtra w obu przypadkach).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ostra gra pixeli - zrozumiałeś o co chodzi?

Jak będziemy mieli lepszy film, to może nie będziemy się zastanawiać - co sama głowa robi w trawie (bez względu na to do kogo/czego należy - a to jeszcze nie świadectwo życia).
Jak chcesz prowadzić śledztwo w tej sprawie, to pamiętaj o starej maksymie - „dowody bronią się same”. Sugeruję, by zamiast pytać o pierdoły, należy wymóc wręcz na gościu lepszy zapis. Ponadto zdjęcie (to minimum) tego samego miejsca w dzień (a swoją drogą to chyba był tam rankiem, zaraz po owej nocy – czy nie był ciekawy, jak „obcy” wydeptał teren?).
Ale skoro chcesz podpowiedzi o czym z nim gaworzyć, to służę pomocą.
1.Daj człowiecze kopię oryginału – bez sosów.
2.Daj wgląd do scen z następnego ranka (no bo chyba zrobiłeś jakieś ujęcia, każdy by tak zrobił – to nie podlega dyskusji)
3.Trudno, niech będzie tylko zdjęcie, ale w dzień+może jeszcze mały opis terenu (wzniesienia, zagłębienia, itd. - wysokości trawy nie potrzebuję)
A potem snujcie opowieści do woli, tak jak sobie zaplanowałeś ową rozmowę.
Film poproszę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych