Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejny film przedstawiający obcego. Tym razem prawdziwy ?

• Please log in to reply
271 replies to this topic

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Reszta bez komentarza. Szkoda na to czasu. 5 letnie dzieci mają więcej rozumu.

Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 15.12.2010 - 16:41

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aleeee śmieszne ha ha haaa... Normalnie paranienormalni niech się schowają...

Co do postu horrora
sekundy temu otrzymałem wiadomość od Alexa, że wrzuci filmik z pokazanym podwórkiem za dnia. Co do oryginalnego filmu, "wrzucę jak tylko będę miał czas". Tak więc teraz tylko trzeba poczekać... Btw u nich jest 2 w nocy... :)
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To łaskawie zaznacz na tych zdjęciach gdzie ty tam widzisz tego kosmitę bo samo wklejenie tak niewyraźnych zdjęć nie wiele mówi . Bo ty nie tylko twierdzisz że widzisz tam kosmitę ale opisujesz że się pochyla, nawet usta widzisz, orby. Napisz w końcu co się dzieje z tym kosmitą w 1.29 s, bo według mnie wygląda jakby się przewrócił. Może zasłabł?

Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 15.12.2010 - 16:54

• 0

BoryZ.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"wrzucę jak tylko będę miał czas"

... Chyba chodziło właśnie o to żeby ci go bezpośrednio przesłał..
Że wrzuci jak będzie miał czas.. to się pewnie nigdy nie doczekamy xD Pewnie zbyt wyraźnie na nim "kosmitę" widać ^^

Może zasłabł?

Pewnie dostał haju od zbyt dużego stężenia tlenu xD

Użytkownik BorysMR edytował ten post 15.12.2010 - 16:58

• 0

Tesseract.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jak dla mnie najwięcej wątpliwości budzi fakt że kolo filmuje kota i nagle bez przyczyny akurat kieruje kamere w miejsce gdzie jest rzekomy obcy z laserowym punktakiem.mało to wiarygodne mimo tego że ciekawią mnie takie tematy-ostatecznie uważam to za fake
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

CZYTAJCIE PIERWSZY POOOOST !!! Już kurde nie wiem który raz to powtarzam !

Koniec. Pała się przegieła, wpisze tutaj jeszcze jeden post z wywiadem i linkiem do filmów. Mam DOSYĆ tych błazenad, Czujecie się zadowoleni ? Mam nadzieję, że tak.

Ch

Zróbcie sobie z tym tematem co tylko chcecie. Najlepiej wyśmiejcie każdego kto tutaj przyjdzie.
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zrobiłeś sobie zasłonę dymną w postaci "wyśmiewacie mnie" "błaznujecie" itp. I uważasz że to cię zwalnia z obowiązku odwiedzi na pytania
Post który? ten z piewszej strony

Nie chce ci się zaznaczać co tam widzisz? ktoś ma robić to za ciebie?
Męczące jest takie zachowanie
  • 0

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po raz kolejny pozwolę sobie wtrącić się do tego tematu i powiedzieć - "Jeżeli nie macie dowodów na to że to fake, nie piszcie że nim jest. Jeżeli nie macie dowodów że to autentyczny film, również nie piszcie głupot."

Shortez, najnowsze zrzuty klatek rzeczywiście są zbyt mocno rozmazane by można było na nich cokolwiek dostrzec. Ba! W takiej grze pixeli, każdy dostrzeże to co dostrzec będzie chciał. Niezwykle trudno udowodnić że coś jest na zdjęciu, kiedy jest ono tak bardzo rozmazane jak to które dałeś. I nie poddawaj się bo to nie ma sensu. Jeżeli mocno wierzysz w to że film jest autentyczny, dalej wrzucaj nowe dowody na to że się nie mylisz. Mimo to, postaraj się zdobyć oryginalny plik by zrzuty te były nieco wyraźniejsze. To sprawi że tobie będzie łatwiej przedstawić własną teorię, komuś innemu utrudni to jej podważanie.
Horror, właśnie takie podejście do tematu powinien mieć tu każdy Użytkownik. Dokładnie. Bez wiernej kopii oryginalnego pliku filmu, niczego nowego się nie dowiemy. Możemy snuć różnego rodzaju teorie, ale mając do dyspozycji tylko takie zrzuty ekranu jakie wrzucił ostatnio Shortez, nie dowiemy się niczego ciekawego na ten temat. Jak to trafnie ująłeś, aktualnie priorytetem powinno być zdobycie pliku filmu od jego autora, a nie wrzucanie go od nowa na YT albo coś innego w lepszej jakości.
BorysMR, jesteś sceptykiem. To widać już po twoim pierwszym poście w tym temacie. Pamiętaj jednak, że nie wszystkie twoje teorie muszą być prawdą. Podważasz wszystkie teorie ludzi którzy wierzą w tym temacie że był to kosmita. Nie przedstawiasz im jednak w znacznej większości przypadków żadnych dowodów potwierdzających twoje słowa.. Słowa.. Tylko nimi się zazwyczaj posługujesz.
Chcesz być pewnym że film nie jest autentyczny? Przeprowadź sobie w spokoju jego analizę i dojdź do odpowiednich wniosków. Mając je, dopiero podpierane odpowiednimi dowodami, mogą sprawić że będziesz miał rację. Póki co twoje słowa niewiele znaczą na tle tak wielu dowodów i analiz poszczególnych klatek.
Wiem wszystko, ten nick idealnie do Ciebie pasuje. Sądzisz że wiesz wszystko, ale swoich słów jak Borys, nie podpierasz żadnymi dowodami. Co za tym idzie, okazuje się że wiesz tyle co nic. Zacznij podpierać swoje posty odpowiednimi dowodami, tak jak stara się to robić Shortez. Bez tego mało kto Ci uwierzy, zważając na fakt że to.. tylko słowa.
Tesseract, przeanalizuj temat od początku do końca. To było już wałkowane nie raz, czy dwa razy.

Zdjęcia kukiełek/strojów kosmitów nie są żadnymi dowodami. Sam film jest niestety póki co zbyt słabej jakości żeby stwierdzić czy jest autentyczny.
Wiele teorii utrzymuje się przy tym że była to kukła. Zgoda.
Proszę jednak o jasne dowody świadczące o tym. Na przykład, porównanie obcego (?) na filmie z daną kukłą ze zdjęć przedstawionych w temacie, analiza klatek i odpowiednie dowody mówiące o tym że to na 100% była kukła, nie żaden przebieraniec czy prawdziwy kosmita.
Powtórzę się znowu - "Same słowa niewiele znaczą. Żeby ludzie uwierzyli w to czy to prawda czy nie, potrzeba odpowiednich dowodów i mocnych argumentów."

Bo jak jeden będzie zwykłym fejkiem to nie widzę sensu w zagłębianiu się w tym.

To czy inne filmy to fejki czy nie, nie oznacza tego że od razu trzeba stwierdzić że i ten film jest fałszywy. Właśnie takie stwierdzenia mnie najbardziej dobijają. Masz dowód na to że ten film jest fałszywy? Masz dowody na to że fałszywa jest również reszta filmów? Nie? To wysuwasz zbyt pochopne wnioski.

Użytkownik Yoh92 edytował ten post 15.12.2010 - 17:52

• 2

Brezinsky.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

shortez a co powiesz na temat reszty jego filmów?
  • 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

To pytanie było tutaj zadawane już parenaście razy i jedyna odpowiedź jaką dostaliśmy było

Tak to prawda, na kanale youtube tego chłopaka są jeszcze 3 inne filmy.
http://www.youtube.c...ThePolishedKnob

Ale w tym temacie skupiamy się na tym filmie.

• 0

Brezinsky.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo jak jeden będzie zwykłym fejkiem to nie widzę sensu w zagłębianiu się w tym
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dowody na nieautentyczność tego filmu? Każdy inaczej rozumie to co jest dowodem. Ja mam takie dowody:

1. Inne filmy tego kolesia, ewidentnie wyglądające na kiepską ściemę.
2. Nienaturalne zachowanie tego kosmity. Kiwa się tak jakby ktoś go trzymał rękami.
3 . W pewnym momencie kosmita się przewraca, a zaraz potem koleś biegnie tam i filmuje, robiąc rozmazany syf.
4. W sklepach można kupić takie atrapy kosmitów. Zdjęcia tego wkleił noxill.

Wiem wszystko, ten nick idealnie do Ciebie pasuje. Sądzisz że wiesz wszystko, ale swoich słów jak Borys, nie podpierasz żadnymi dowodami. Co za tym idzie, okazuje się że wiesz tyle co nic. Zacznij podpierać swoje posty odpowiednimi dowodami, tak jak stara się to robić Shortez. Bez tego mało kto Ci uwierzy, zważając na fakt że to.. tylko słowa.

jakie niby chcesz jeszcze dowody, skoro te ci nie wystraczają? Przecież nie wyciągniemy tego kosmity z filmu i nie poddamy go sekcji zwłok, nie pogadamy z nim. Jak zobaczysz w filmie dzień niepodległości kosmitę to też będziesz chciał żeby ci udowodnić że to nie jest prawdziwy kosmita???

I jeszcze raz wykażę kompletny brak logiki w w myśleniu shorteza: Jeśli uznaje za fejk filmik z autem gdzie widać DOKŁADADNIE ten sam łeb tego samego kosmity co na tym filmie tutaj analizowanym który uznaje za autentyczny to.... no to znaczy że facet sam siebie nie rozumie. Nie wie jak to razem pogodzić, że kosmita na jednym filmie jest fałszywy a ten sam kosmita na innym filmie jest prawdziwy.
Jakie dowody przedstawia shortez? Takie że wstawia rozmazane kadry robione w ciemności i twierdzi że tam widać orby? Dobrze że nie widzi tam jeszcze mrówek na źdźbłach trawy.
Obejrzyjcie sobie jeszcze ten film z ciemnego mieszkania gdzie ktoś tam otwiera drzwi i dostaje laserem po oczach. Oprócz tego nic tam nie ma widać. W to też wierzycie? Może jeszcze mam wam udowodnić że ten film też jest fałszywy.

Ja mogę nagrać film z samą głową kosmity trzymaną w ręce. Będę siedział w trawie, tak że tylko tą głowę będzie widać. Jak mi Youth udowodnisz że to nie jest prawdziwy kosmita??????

Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 15.12.2010 - 18:00

• 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

Póki co twoje słowa niewiele znaczą na tle tak wielu dowodów i analiz poszczególnych klatek.

Na razie jedynymi dowodami są rysunki na niewyraźnych klatkach z filmu.

A więc

na tym gifie widzimy jak oczy tej istory odbijają światło z kamery noktowizyjnej
Dołączona grafika

Jest to tylko ułamek sekundy. Widać tutaj że błyszczą one wtedy gdy głowa kosmity się obraca. powstaje wtedy refleks światła odbitego z werandy.

Za to prawdziwe oczy wyglądałyby tak

Laser

Dołączona grafika

Nie uwierzę dopóki nie zobaczę barwy czerwonego lasera na obrazie monochromatycznym IR, gdzie masz elektroluminescencyjny ekran jak na powyższych filmach.

Więc tak, można zobaczyć czerwoną wiązkę lasera w nightvision.

Zamieszczam jeszcze kolejne zrzuty nad którymi pracowałem kilkadziesiąt minut.

http://i51.tinypic.com/rw6j2v.jpg

Widać tutaj jak ten kosmita stoi. Ręce wzdłuż tułowia, wyprostowany itp. Jeśli się przyjrzeć filmowi, zachowuje on tą samą pozę przez cały czas, nawet celując laserem (trzeba przyznać ze celowania z biodra jest dość trudne prawda? Więc czemu nie podniósł ręki?)

Do reszty się odniosę jak dostane oryginalny film bez żadnej kompresji i pixelozy.

Nie przedstawiasz im jednak w znacznej większości przypadków żadnych dowodów potwierdzających twoje słowa.. Słowa.. Tylko nimi się zazwyczaj posługujesz.

To jak Yoh92? Czy takie dowody nie są wystarczające?

EDIT
plus to co powyżej mojego postu ^^
Czyli mała wiarygodność reszty filmów,
Irracjonalne zachowanie kamerzysty jaki i "kosmity",
Bezsensowne rozmazywanie focusa w najważniejszym momencie, (autofocus poradził by sobie z tym w sekundę jednak kamerzysta musiał go wyłączyć)

P.S.
prawdziwa kamera noktowizyjna (której autor filmu nie użył) mała widoczność, bardzo luminescencyjny obraz. Nie potrzebuje światła dodatkowego, wystarczą tylko diody IR które są niewidoczne dla ludzkiego oka.

Zwykła kamera z włączonym trybem night vision

Użytkownik BorysMR edytował ten post 15.12.2010 - 19:13

• 1

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zróbcie sobie z tym tematem co tylko chcecie. Najlepiej wyśmiejcie każdego kto tutaj przyjdzie.

Jeśli sam uważasz że jeszcze nie wszystko zostało dopowiedziane to nie rezygnuj, ja doceniam twoją robotę i wielu innych użytkowników również, dzięki takim jak ty forum żyje.

shortez a co powiesz na temat reszty jego filmów?

Znalazłem ciekawy fragment w jednym z filmików naszego nieszczęśnika i doszukałem się czegoś ciekawego.
6:33

http://www.youtube.com/watch?v=tpQ2Wjl7UX4

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Nie chce mówić że to od razu alien, ale bez wątpienia można go tam zobaczyć. Sam autor filmiku w komentarzach na youtubie odnośnie tego fragmentu napisał tak.

"I have no idea what that thing is at 6.32, i didn't see whatever it is when i walked in the room, and didn't notice it until your comment,it looks like a head/body of something! Help?"

Myślę że jakby ktoś miał robić fake to by specjalnie wszedł do pokoju, sfilmował postać i powiedział cos w stylu „oh my God” żeby wszyscy wiedzieli gdzie spodziewać się obcego, po czym wybiegł by z pokoju, a on nawet tego nie zauważył.

Ta postać stoi chyba za jakimś większym przedmiotem, widać jeśli się trochę poszpera przy tej scenie, to by tłumaczyło dlaczego nie zauważył tej „istoty”, ponieważ w tym stanie w jakim on był, adrenalina, szybkie działanie jego świadomość wyłapała że cos tam jest, ale uznała to za te przedmioty które tam za zwyczaj stoją przez co mógł faktycznie nie zauważyć tej głowy, jakaś większa czarna masa czy cień, ale dokładnego kształtu nie miał czasu analizować.
  • 0

BoryZ.
Reputacja

Napisano

Albo jest to po prostu telewizor (jeszcze ten pudłowy)stojący na szafce z małym wiatrakiem postawionym na nim. Czemu nie krzyknął "oh my God" ? Skąd miał wiedzieć że nawet TV weźmiecie za kosmitę?

Dołączona grafika

Tak szybko naszkicowałem wam

Użytkownik BorysMR edytował ten post 15.12.2010 - 21:50

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych