Ta terapia Gersona to jest robienie ludzi w balona. Każe się chorym pić soczki i to niby ma im wyleczyć z nowotworu. Szkoda tylko że ci ludzie pomijają jeden fakt, że takie składniki tych soków nie niszczą komórek rakowych. Jedynie te soki uzupełniają niedobór witamin i minerałów. Co się przydaje osłabionemu organizmowi.
Ta sokowirówka jest ponoć polecana przez zwolenników terapii Gersona
http://www.terapiaso...000,7209,1.html cena 1500 zł
Przypomina to staropolskie metody leczenia byle czym, tak jak w starych filmach leczono rany za pomocą chleba przeżutego z pajęczą siecią.
Anegdoty o tym że ktoś miał kaszel i wypił soczek po którym poczuł się lepiej, to nie dowody. Dowodem są badania które wykażą że dany środek jest skuteczny albo nie. Wszystko jest jasne. Tak właśnie wykazano że chemioterapia jest bezsukuteczna.
Więc dlatego też ludzie decydują się na chemioterapie, boją się zaryzykować innej metody. W sumie nie ma się im co dziwić, bo trudno jest się postawić w sytuacji osoby chorej, która walczy o życie, większość osób wybiera powszechne i sprawdzone metody leczenia
No oczywiście każdy chce żyć, jeśli zachoruje to nie ma na co czekać trzeba od razu brać terapię którą polecają lekarze, wtedy nie ma ma czasu żeby robić z siebie królika doświadczalnego i liczyć na to że może się uda.
A ja tak powiem. Wiem wszystko - faktycznie, zbyt ufasz anonimowym lekarzom. Przecież nie mówisz teraz o nikim konkretnym, a jedynie o lekarzach, w ogóle.
Są na świecie ciekawostki, o których się nie mówi, a które uprzyjemniają istnienie. Mało to razy wyleczyłem się z czegoś aplikując srebro koloidalne zamiast antybiotyków?
Wiele osób twierdzi że dzięki różnym alternatywnym metodom wyleczyło się z jakiś chorób ale nikt z nich nie bierze tego pod uwagę że labo te choroby przechodzą same od siebie albo brali inne leki przy których ta terapia alternatywna by była bezradna.
W przypadku każdej choroby jeśli właściwa diagnoza jest szybko postawiona i jest rozpoczęte prawidłowe leczenie to szanse na wyleczenie są odpowiednio większe.
http://www.amazon.co...e/dp/0195313682
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 27.12.2010 - 17:02