Napisano 03.01.2011 - 10:29
Napisano 03.01.2011 - 16:36
A ty masz dostęp za kulisy?Wiem wszystko: Pana naiwność co do sposobu leczenia i szukania skuteczności leków przez koncerny farmaceutyczne oraz ich badania jest tak wielka, że ociera się o dziecięcą naiwność: naprawdę Pan wierzy, że dzisiejsze koncerny badają jakiś specyfik w oficjalny sposób, jak to się Nam mówi? Proszę wejść za kulisy i tam zajrzeć. Tylko Pan się boi tego, że ległby w gruzach Pana pogląd, że nauka w obecnym kształcie jest słuszna - bo nie jest. Ale dojrzeje Pan do tego mam nadzieję w przyszłości.
jakiś czas temu szukałem w sklepie z nasionami w Vancouver pestek moreli i tylko jedna starsza pani wiedziała o co chodzi i biorąc mnie na stronę powiedziała mi, że rząd zakazał im sprzedaży już wiele lat temu, bo wielu ludzi spożywając po kilka pestek dziennie sami leczyli się z raka lub zabezpieczali się przed nim prewencyjnie.
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 03.01.2011 - 16:37
Napisano 03.01.2011 - 17:25
na siłę próbujesz zaklinać rzeczywistość. Jakiś naiwniak z twojego postu może wyczytać że nauka nie zna ani jednej dobrej metody na raka, dlatego trzeba jak najszybciej zbadać teorie alternatywne i nimi leczyć, Tak w skrócie można streścić wasze argumenty.
Czy jesteś w stanie zaprzeczyć że chemioterapia i inne metody leczenia raka,takie jak magentyczne niszczenie guza są skuteczne? Choćbyś nie wiem jak się starał i cokolwiek tutaj wklejał to nie zmienisz rzeczywistości. Nawet w kółko powtarzając bajkę o złych koncernach nic nie zdziałasz.
Jeśli nie wierzysz koncernom to po co chcesz żeby badali terapię gersona? Jeśli im wyjdzie że to nie jest skuteczne to uwierzysz w to? Pewnie nie. No to o co chodzi?
Napisano 03.01.2011 - 21:36
Proszę się odnosić do moich wypowiedzi, ja nie odpowiadam za kogoś. Wcale nie twierdzę, że nauka nie zna dobrej metody na raka - twierdzę tylko, że nauka odmawiając przeprowadzenia rzetelnych badań innych metod i AKTYWNIE przeciwko nim przeciwdziałając jest AGRESOREM!!
Dawno wyzbyłem się złudzeń, że nauka może zmienić sama-siebie. Nie zauważył Pan, że dzisiejsza "nauka" NIE różni się od Inkwizycji? Owszem, nie pali na stosie, ale wmawia Nam i narzuca, w co mamy wierzyć, co myśleć - a jeśli przypadkiem masz inne zdanie - cóż, wtedy torturowano i palono na stosie - dzisiaj są inne mechanizmy, dzięki którym osiągane są znacznie lepsze rezultaty od inkwizycyjnych.
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 04.01.2011 - 11:06
Napisano 04.01.2011 - 21:57
Kefford ( jest napisane wyżej kim on jest) jest zaniepokojony tym że wiele osób dało się namówić na terapię Gersona który wymaga lewatywy z kawy mielonej co może powodować zapalenie jelita grubego, zaburzeń równowagi wodno-elektrolitowej. FDA ostrzega przed tą terapią , o której wiadomo, że mogła spowodować co najmniej trzy ofiary śmiertelne.
Takich badań i ocen przypadków zastosowania terapii jest więcej. Wystarczy tylko przeszukać internet a nie bez zastanowienia pisać że "koncerny są niedobre bo nie chcą badać tej super metody"
Napisano 05.01.2011 - 16:57
Paradoks naszych czasów: nawet, jeśli mały procent tego, co napisane to prawda - to w obliczu udowodnionych wielokrotnie kłamstw, zarówno nauki, jak i koncernów (chociażby ostatnia jedna z najbardziej hańbiących naukę spraw w sprawie tego, że profesorowie i badacze umawiali się w emailach, jak oszukać społeczność światową w sprawie globalnego "ocielplenia" - a które to emaile zostały przechwycone i ujawnione) brzmi to i tak niewiarygodnie. Ten paradoks polega głównie na tym, że nauka i naukowcy upadli tak nisko, że nawet, gdyby to była prawda, to ich kłamstwa uniemożliwiają prawidłową ocenę.
W świecie, w którym rządzi pieniądz i interesy, a szczególnie gigantyczny pieniądz i gigantyczne interesy twierdzić, że tacy jak ja się czepiają, bo oni wszyscy są absolutnie rzetelni i sprawiedliwi - tego nie można nazwać głupotą i naiwnością - taki wyraz po prostu w żadnym języku nie został jeszcze stworzony.
Napisano 05.01.2011 - 19:21
Twierdzenie że jedna strona jest nieuczciwa ( czyli koncerny, naukowcy) a gerson i jego spółka to uczciwi ludzie to jest naiwność. Ani jedna ani druga strona nie jest uczciwa.
Cały czas piszesz że naukowcy są zamknięci na świat i nie chcą badać nowych terapii.
Piszesz również że taka postawa jest niemoralna bo liczy się tylko pieniądz a nie człowiek, bo terapia może być skuteczna i pomóc wielu ludziom. A kwestia takich badań ma zależeć tylko na dobrej woli naukowców, a jeśli im nie zależy to są źli i niedobrzy ludzie.
A sprawa nie jest tak nie wygląda jak ty chcesz tutaj mi ją przedstawić.
Oni mają pewne środki które z ciężkim trudem (zależy w jakim kraju) udało im się zdobyć.
Mają swoje programy które prowadzą przez lata i na te programy idą pieniądze. Oni nagle wszytskiego tego nie rzucą by prowadzić szerokie badania nad terapią gersona. Bo środki które oni dostali pochodzą np. od sponsorów, z budżetu UE, z budżetu ich kraju itd.
Czyli mówiąc na chłopski rozum: ośrodek badawczy składa wniosek o przyznanie kasy czyli dofinansowanie. I w takim wniosku musi określić co chce badać, jakimi metodami, co ma wynikac z tych badań itd.
Dobra dokończę potem.
Użytkownik domenicus edytował ten post 05.01.2011 - 19:25
Napisano 05.01.2011 - 21:21
Ja osobiście nigdzie nie napisałem, że strona Pana Gersona jest uczciwa - a druga nieuczciwa. Napisałem tylko, że istnieje po pierwsze zorganizowany atak na terapie naturalne i alternatywne poprzez: 1) aktywne przeciwdziałanie takim terapiom, 2) organizowanie niektórych usłużnych mediów, dziennikarzy i lobby, które skutecznie takie metody blokuje.
Już niech Pan tak nie bieduje tych naukowców, że oni tacy pokrzywdzeni. Po pierwsze, nie im udało się zdobyć, tylko Ministerstwo i rządy wyznaczają granty - a że nikt nie naciska na granty i badania np. terapii gersona - to zajmują się lepszym opracowywaniem toru pocisku, aby lepiej zabić człowieka. Uczą się i dostają pieniądze na badania, które służą kontroli, terroryzmowi, przewadze militarnej lub prywatnym koncernom - zamiast: badać nowoczesne technologie służące zdrowiu.
Łaaał...no nareszcie. Po kilkunastu wymianach emaili nareszcie doszedł Pan do sedna i przystawił Pan sobie pistolecik do głowy. A dlaczego ci naukowcy nie mogą badać terapii naturalnych i na nie GRANTÓW nie ma? Dlaczego podobny procent pieniędzy nie idzie na: badanie aury, bioenergoterapię, terapie naturalne, na to, aby potwierdzić lub wykluczyć dziedziny ezoteryki? Że niby śmieszne? Że to wykluczenie? No właśnie - pytanie tkwi w tym - dlaczego? Jeszcze niedawno odmawiano komentarza do badań ufo. Ufo do niedawna było ośmieszane.
P.S. Ma Pan tutaj chyba wielu przeciwników, bo trzaskają Panu minusy niemal za każdą wypowiedź. Ale też i zwolenników, którzy wszystkim, którzy się z Panem nie zgadzają w rekompensacie też trzaskają. Forum paranormalne, pomimo, że jedne z w miarę łagodnych i często rzeczowych - jednak dostarcza mi wiele radości
leczy poprzez rekonstrukcję naturalnych, potężnych systemów obronnych organizmu, które aktywują jego zdolność do samoleczenia, nie wywołując przy tym żadnych skutków ubocznych.
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 05.01.2011 - 21:47
Napisano 06.01.2011 - 09:05
O na przykład badania nad zieloną herbatą
Powoływanie się na badania które nie spełniają podstawowych norm wiarygodności służy jedynie nabijaniu własnej sakwy.
Na prawdę myślisz że poważni naukowcy nie mają co robić tylko bawić się w badanie ezoteryki.
A po za tym takie zjawiska jak telepatia, telekineza ( bo to również zalicza się do ezoteryki) były badane na różnych uniwerystetach ale stwierdzono że one nie mają prawa działać, i po prostu tego zaprzestano.
jedynie ty ze mną piszesz dlatego ciebie od minusowania oszczędzę, reszta jeśli myśli że jest bezpieczna to się grubo myli.
Napisano 06.01.2011 - 10:18
A jeśli chodzi o terapie: słyszał Pan o tym, że pewni bardzo, bardzo bogaci ludzie hodują bardzo niewielką, bo kilkuset-drzewkową plantację specjalnego drzewa/krzewu, którego soki są skuteczne w zwalczaniu raka?
I od tego jest narzędzie, które powinno ewentualnie eliminować fałszerzy: nauka w służbie ludzkości. Czy nauka służy ludziom dzisiaj?
Penicylina, antybiotyki - wszystko powstało w wyniku zbrodni wojennych i z chęci zysku - owszem, cieszmy się - ale nie bez przesady.
Samochody, telefony. Ile można jeszcze razy przytaczać te same przykłady? Nie widzi Pan równoległości i znaku "=" pomiędzy dawnymi poglądami a dzisiejszymi poglądami na te tematy?
Czy możesz przedstawić wyniki badań w których dowiedziono, że lewatywa z kawy bywa przyczyną śmierci?
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 06.01.2011 - 10:37
Napisano 06.01.2011 - 17:36
Ameryki to Ty bracie nie odkryłeś. Przeciwwskazania dla lewatywy z kawy są dokładnie takie same Jak dla każdej innej lewatywy.
Napisano 07.01.2011 - 00:28
Napisano 07.01.2011 - 09:06
Jeśli ktos nie uznaje terapii dr Gersona, to jego sprawa, ale po co sie "wymadrza" i usiluje za wszelka cene przekonac innych o swojej, jedynie słusznej racji? Czy tylko z przekory, z powodu wlasnego silnego przekonania, ze jak cos "zle", to trzeba to zwalczac? A moze cos jeszcze innego? Może ktos ma z tego jakies wymierne zyski, może jest oplacany za takie "mieszanie"? Dlaczego sie tak zacietrzewiac i opluwac cos, co podobno nie dziala? Skad ta zaciekłosc?!!!!
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych