http://www.youtube.com/watch?v=fLT05f5ohl4
Zbeer - Punk Rock Story
Napisano 01.01.2011 - 19:47
Napisano 01.01.2011 - 22:18
Napisano 01.01.2011 - 22:35
Napisano 01.01.2011 - 23:10
Widzę, że pojawił się mój ukochany temat polityki w punkrocku .
Czemu uważasz, że punkrock jest powiązany z jakimkolwiek nurtem politycznym ? Cytując stary już jak świat kawałek Analogsów :
"Uciekaj od wszystkiego co jest polityką
czy potrafisz odrzucić fałszywych idoli
anarchizm, komunizm, faszystowskie gówno
aby być sobą nie musisz mieć symboli"
A tutaj masz dwa przykładowe kawałki, które powinny Ci się spodobać - i pokazać, że to wszystko nie wygląda tak jak to jest wszędzie przedstawiane :
Awantura - Czerwone Skurwysyny
Oraz coś bardziej mi bliskiego bo z moich rejonów
KSU - Kto Cię Obroni Polsko...
Czy taki kawałek, do którego zlepek zdjęć zrobił NOP-owiec
All Bandits - Ojczyzna
Napisano 01.01.2011 - 23:25
Miałem to szczęście, że mogłem obserwować zjawisko narodzenia stylu punk, a że muzyka interesuje mnie od zawsze i słucham wszystkiego, co da się ująć takim pojęciem, również i punk mnie zainteresował.Witam ! Jako, że pankuje już od dobrych kilku lat, chciałbym zobaczyć, czy jest nas tutaj w paranormalnym świecie więcej . Dyskusje na temat muzyki, kapel i koncertów ogłaszam za otwarte .
Napisano 02.01.2011 - 00:25
Miałem to szczęście, że mogłem obserwować zjawisko narodzenia stylu punk, a że muzyka interesuje mnie od zawsze i słucham wszystkiego, co da się ująć takim pojęciem, również i punk mnie zainteresował.
Akurat wtedy zdarzyło mi się pracować w radiu, miałem dostęp do wielu nagrań, które nie były obecne w radiu oficjalnym, momentami były wręcz zakazane. Zatem w Polsce było to jednak zjawisko polityczne, w dodatku nawet wykorzystywane w takim celu - czasem w jedną, czasem w drugą stronę.
Dziś wiele kapel z tamtego okresu brzmi dość infantylnie, jednak wtedy był to dość spory szok dla tradycjonalistów. Po wielu latach okazało się, że wydał wielu wybitnych muzyków, a brzmienie - po wielu korektach - broniło się doskonale!
http://www.youtube.com/watch?v=Sj8xYbExpZk
Chodzi o to, że stereotypowy punk to anarchista
wszystkiego naj !
Napisano 02.01.2011 - 03:12
Dziś wiele kapel z tamtego okresu brzmi dość infantylnie, jednak wtedy był to dość spory szok dla tradycjonalistów.
Napisano 02.01.2011 - 03:53
Wielu punków jest anarcholami, nie ma co zaprzeczać. "Fuck the system".
Głównie Włochaty, Analogsi, Blade Loki (ta wiem kinderpunk )
Sex Pistols nigdy mi się nie podobali, brzmią właśnie tak jak to wyraziłeś. Ale to były początki, styl się kształtował.
http://www.youtube.com/watch?v=kU2SRNU955c
Napisano 02.01.2011 - 13:21
Stereotypowy rasta to ćpun. Stereotypowy informatyk to pryszczaty grubas w okularach. Stereotypowy metalowiec to satanista jedzący koty. Stereotypowy Polak to oszust i złodziej. I tak to właśnie z tymi stereotypami, niestety, bywa...Chodzi o to, że stereotypowy punk to anarchista
Użytkownik Watain edytował ten post 02.01.2011 - 13:22
Napisano 20.02.2011 - 14:03
Napisano 21.02.2011 - 04:11
Stereotypowy rasta to ćpun. Stereotypowy informatyk to pryszczaty grubas w okularach. Stereotypowy metalowiec to satanista jedzący koty. Stereotypowy Polak to oszust i złodziej.
Napisano 21.02.2011 - 10:00
[...] informatycy których znam to sepleniące mameje, którym z życiem towarzyskim nie wyszło więc programują i nolifią w każdą najnowszą grę, [...]
Napisano 21.02.2011 - 11:39
Pónk żondzi! Z tej "pierwszej fali" lubię w sumie tylko Sex Pistols, ani Clash, ani Ramones mi nie podchodzą. Druga fala to już jest porządny kop w dupę, Exploited, Conflict. Ale i tak polski najlepszy
No ale Shinji lewicujący nie jesteś i to się liczy. Bo nie wspomnę, co się powinno robić z czerwonymi i anarchopunkami.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych