Napisano 17.01.2011 - 23:09
Napisano 18.01.2011 - 00:05
Napisano 18.01.2011 - 00:21
Napisano 18.01.2011 - 07:16
Mimo wszystko w temacie na /x/ pojawił się link do rzekomej strony zawierającej takowe filmy. Ja nie mam zamiaru takich rzeczy oglądać - więc olałem link i poszedł raport do moda - link zniknął tak szybko jak się pojawił - mam nadzieję, że ktoś już się tym zajął.
Temat nie jest trudny i to jest jedna z tych przyczyn która mnie bulwersuje. Co trudnego w odbiorze może być pod pojęciem filmów „ostatniego tchnienia” i szczegółowych definicji tu zawartych + opisów?
Jesteś taki wyrozumiały zawsze? Rozmawiasz o sprawach „dorosłych” przy dzieciach? A może anonimowość sieci sprawia, że nie dostrzegasz bariery +18? Przemyśl to, kto może być po tej drugiej stronie. Prawo opinii to jedna rzecz, moralność i odpowiedzialność druga.
Powiedz to ofiarom. To przecież takie proste.
Może lepiej jest jednak obstawać przy stereotypie, że nóż kuchenny służy do krojenia jedzenia.
Mówisz o wszystkich dzieciach? To jakaś lektura obowiązkowa?
Ja mam na myśli to konkretnie forum. Dzieciaka, który lubi ciekawostki. Rzeczy paranormalne. Nie przemoc i morderstwa (jesteś inteligentny, spójrz na to stojąc z boku). Po co podsuwać mu pomysły (chyba nie muszę rozwijać).
Pomyśl dlaczego te filmy nie lecą w TV. Nawet ze znakiem +18.
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 18.01.2011 - 07:19
Napisano 18.01.2011 - 11:19
Śmieszne wydaje mi się to, że ktoś porównuje takie "dzieło" z filmem "2 girls 1 cup", o którym dowiedziałem się przed chwilą przy okazji czytania powyższych postów.
Czy uważam, że rynek snuffów działa na świecie? Jak najbardziej! Uważam, że sytuacja wygląda podobnie, jak z forami dla pedofilów. Nie wpisujesz przecież w google "Pukanie 13-letnich chłopców" albo "Portale pedofilskie". Wszystko jest dokładnie ukryte, zachowuje pozory legalności oraz - co najważniejsze - przeznaczone jest tylko dla wąskiego grona "wybranych"
Użytkownik BorysMR edytował ten post 18.01.2011 - 11:24
Napisano 18.01.2011 - 18:13
Horror sorry, że zacznę odpisywać na Twojego posta z dupy strony ale musimy to zrobić, żeby uściślić wszystkie fakty. Piszesz jakbym był zafascynowany filmami z tego gatunku a przecież w moim drugim poście napisałem : (cyt)
Pedofilia też nie jest trudnym tematem ? Umieściłem artykuł z "Guardiana" (brytyjska quality paper), który nie jest zwykłym brukowcem i nie poszukuje tanich sensacji. Chodzi o to, żeby dać ludziom do zrozumienia że coś takiego ma miejsce i to na szeroką skalę.
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą wyrozumiałością. Zamieściłem artykuł który był do kupienia w każdym kiosku w Wielkiej Brytanii. Rozumiem, że autor (który min. pomagał w śledztwie) też zrobił źle podając takie informacje do opinii publicznej ? Właśnie dzięki śledztwu "Guardiana" i BBC rozbito brytyjski gang handlujący filmami "snuff" i innymi materiałami o treściach pedofilskich.
W TV jest coraz więcej seksu i przemocy. Na ulicy sprawa ma się podobnie. I chcąc nie chcąc o niektórych sprawach trzeba mówić - żeby kogoś ostrzec, może w przyszłości ochronić.
Szczerze to wydaje mi się, że gdyby ktoś sprytnie przemycił takową scenę w jakimś horrorze, typu jak to wcześniej napisał mylo, gore najprawdopodobniej nawet byś tego nie zauważył. Było wiele reżyserowanych i nieprawdziwych filmów gdzie publiczność podawała reżysera do sądu za rzekome morderstwa.
Napisano 16.02.2011 - 14:41
Napisano 27.02.2011 - 22:47
Użytkownik SPIOCH999 edytował ten post 27.02.2011 - 22:56
Napisano 18.04.2011 - 07:41
Napisano 02.10.2011 - 22:03
Ostatnio czytałem o złapaniu siatki pedofili ktorzy wymieniali się plikami za pomocą martwych już prototypowych sieci działających niezależnie od internetu. Dane w tych sieciach były prawie niemozliwe do rozszyfrowania.
W Polsce podobną siecią jest sieć Tor, jest ona otwarta, jesli wiesz jak się z nią połączyć. Jednak jest w sieci tej jest Pełna annionimowość, bez mozliwosci lokalizowania adresów IP. Wynikiem tego jest ogólnodostępne zdjęcia i filmy pedofilskie. Wszystko działa bezkarnie.
Użytkownik Dynner edytował ten post 02.10.2011 - 22:07
Napisano 02.10.2011 - 23:33
Napisano 03.10.2011 - 02:49
Napisano 03.10.2011 - 16:57
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych