Skocz do zawartości

Twarz na Marsie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
212 odpowiedzi w tym temacie

Erol_Ramon.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

powiedzcie mi ile jest procent żeby taka twarz uformowała się naturalnie? 1 do 1000000 ? Na której wyraźnie widać oczy,nos i usta?

przy prawdopodobieństwie jeden do miliona nie ma szans, powiadasz? a ile jest skał na marsie? 10? a może 20? :mrgreen: :mrgreen: . skał na marsie są dziesiątki miliardów, więc nawet jeśli to nie jest tylko gra świateł prędzej czy później taka skała musiała powstać. rachunek prawdopodobieństwa się kłania ;)
  • 0

Double_G.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najlepiej było by `mieć` człowieka w NASA :) Ktoś z Was może się wybiera? :)
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Według mnie to jest jak z tymi kamieńami w chinach jakieś skamieliny itd.
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zgodnie z zapiskami na glinianych summeryjskich tabliczkach przetłumaczonych przez Zecharia Sithina w książce "The lost book of Enki " struktura o wyglądzie twarzy jest grobowcem kosmity (Annunakieko z królewskiego rodu) który rozbił się tam podczas nieudanego lądowania. "The lost book of Enki" wersja angielska:

Edid: Snajper88
Link do książki został usunięty (zresztą i tak nie już nie działał)

• 0

Alpha lyr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozbił się i pośmiertnie postawił sobie grobowiec ?
  • 0

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Grobowiec postawili mu ludzie zapendzeni do pracy przez innych Annunakich z królewskiego rodu.
Skąd ludzie na marsie?
Jeden z kosmitów (Annunakich, ci co z nieba na ziemie przybyli...żeby wydobywać złoto...) założył swoją "bazę" właśnie na Marsie ( inni kosmici na Księżycu, Venus.... ) i wziął ze sobą ludzi i zwierzęta do hodowli z Ziemi. Ludzie mogli przeżyć na Marsie ponieważ była tam atmosfera prawie taka sama jak na Ziemi. Ale podczas jednego z przelotów Nibiru zbliżyło się za bardzo i Nibiru wyssało atmosferę ( pisze, że za sprawą silnej grawitacji). I ci ludzie ze zwierzętami się po prostu podusili tam gdzie stali ( po wielu latach zostały z nich czaszki i kości...). Książka wersja angielska:

Edid: Snajper88
Link do książki został usunięty (zresztą i tak nie już nie działał).

• 0

Desmond.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

dziwne ale gdyby porównac cien twarzy z pewnym (punktami) punktem na mapie który wydaje sie byc wyzszy a przynajmniej takich samych rozmiarów cien z twarzy jest dziwny i dominuja pixele czarne , w innych punktach jest chociaz więcej oznak innych ciemnych pixeli i cien na twarzy jest za długi moim zdaniem(za długo sie rozciąga), dziwnie mi sie to kojazy nie z tym że to nie istnieje tylko z tym iż odkryłem cos dziwnego , jakby ktos prubował cos zamaskowac

Użytkownik Desmond edytował ten post 11.11.2009 - 03:56

• 0

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Witam!

Mam pytanko. Na niewiarygodne.pl jest artykuł o rzekomym wraku UFO (Adres dla zainteresowanych) jednak mnie bardziej zaintrygowało oryginalne zdjęcie które zobaczyłem klikając odsyłacz do oryginalnego zdjęcia NASA

Czy ktoś mógłby co to za białe fale znajdujące się na środku na samym dole zdjęcia??

Zdjęcie

(Nie rzucę tego jako obraz bo za szerokie jest i rozwali układ strony)
  • 0

Gustlik.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Obraz panoramiczny składający się z setek zdjęć przedstawia nam obszar zwany "Troją". Środek zdjęcia to północ, po bokach to południe. Jasna gleba w środku zdjęcia jest miękkim materiałem odsłoniętym przez koła łazika Spirit. Różny skład warstwy gleby w tym miejscu stał się przedmiotem intensywnych badań narzędziami z wysięgnika, przez co materiał ten został nieco odsłonięty.
  • 0

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Szczerze mówiąc podchodzę do tego typu rewelacji z dużą rezerwą. Natura nauczyła nas już na przykładzie naszej planety, że formacje skalne potrafią formować się w niezwykłe formy. Nie dziwmy się, więc, że w niektórych dopatrujemy się twarzy, w innych budowli czy nawet żywych istot.

Chciałbym też przypomnieć, że temat dotyczył rzekomej twarzy na powierzchni Marsa. Zbyt dużo to offtopów, nawet jak na temat o Marsie.

Pozdrawiam
  • 0

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja

Napisano

Dziwne drugie koło wpadło głębiej i nic nie znać co do białego to rozlewa się jak ciecz (z lewej strony śladu otoczyło górkę zamiast przykryć)
  • 0

Gustlik.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Dla porównania mogę podać podobny przykład podczas jazdy Spirita w rejonie wzgórz "McCool Hill". Koła łazika odkryły jasny materiał pod powierzchnią czerwonego regolitu. Badania wskazują, że są to mozliwe solne depozyty bogate w siarke, żelazo a może nawet w wapień.

Dołączona grafika

Użytkownik Gustlik edytował ten post 05.12.2009 - 00:47

• 1

bartek5250.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hehe, nie moge tak jak na koncercie rekami macha :D

Użytkownik bartek5250 edytował ten post 30.12.2009 - 16:00

• 0

Balrog84.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nowa "mordka" na Marsie??

jak ktoś może to sprawdzić na Google Earth

Latitude 33°12'29.82"N, Longitude 12°55'51.21"W on google earth

• 0

Secior.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Koledzy, nie popadajmy w paranoję, przecież to jakaś kolejna zwykła skała, która przypomina głowę. Na ziemi też mamy choćby u nas - śpiącego rycerza, czy inną maczugę Herkulesa, myślicie, że ufole z innych planet się zastanawiają co to takiego?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych