Skocz do zawartości

Twarz na Marsie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
212 odpowiedzi w tym temacie

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Boze Wiesiu, czy ty nie rozumiesz że przy pomocy podczerwieni nie można wykryc podziemnych komór!To jest dowód na to ze autor artykułu wymyślił tą teorię. Ja nie wiem ty wierzysz człowiekowi który napisał ten artykuł, a nie wierzysz mi, i powstaje pytanie dlaczeo? Czy podpieranie się słowami "niczego nie można wykluczyć" ma jakiś sens? Dlaczego każdy artykuł który sie tutaj ukazuje jest dla ciebie wiarygodny. Dlaczego dla ciebie jest niewairygodna Biblia? Jaka jest różnica między Biblią a tym artykułem. Dlaczego wszystko co zaprzecza lub podwaza ogólną wiedzę i nauke człowieka napewno waszym zadaniem pokazuje ta prawdziwa prawdę.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

no gratuluje, twoja wypowiedz mnie zatkala, i musze ci pogratulowac, czemu wierze w wiekszosc tego co tu jest ?? moze dlatego ze nie chce aby ten swiat byl taki szary i nudny, chce aby cos sie dzialo, chyba wlasnie dlatego wierze w te wszystkie mozliwosci
, ktore czasem wydaja sie byc naprawde wiarygodne
  • 0

diodadioda.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Do ktosiuf tylko spokojnie. Jeśli chodzi o o podczerwiena własciwie kamery zastosowane w satelicie są to kamery termowizyjne. Trochę się nie zgodze (sam mam pojęcie o czym piszę) co podałeś, że nie da się za ich pomocą wykryć podziemnych korytarzy. Oczywiście nie twierdze że jest to bardzo dobra metoda jak np ultradźwięki, ale można za jej pomocą conieco osiągnąć. Jak wiadomo kamera termowizyjna wykrywa ciepło, wiec można założyć że jeśli "ktoś" wybudował korytarz to pewnie jest on pusty co jest logiczne. Teraz tak, Mars będąc oświetlony przez Słoneczko nagrzewa się potem w nocy ochładza. I tutaj zachodzi zjawisko takie że w korytarzu ochładza sie dużo wolniej tak jak w termosie. Jeśli korytarze są przykryte niezbyt dużą warstwą "gleby" to są one widoczne !!! Im większe korytarze tym łatwiej jest je wyryć (więcej zakumulowanego ciepła).
Myśle że technike Ci przybliżyłem i wszystko rozumiesz. To coś jakbyś wziął kamere termowizyjną i obserwował asfalt w mieście Tam gdzie masz instalacje ciepłowniczą będzie na czerwono (albo pomar itd). Taka rura może stanowić odpowiednik korytarzy na Marsie. Tak jak podkreślam nie jest to super metoda ale jednak instnieje możliwośc jej wykorzystania.

A tak co do tematu to ja myśle że twarz to poprostu gra wyobraźni a nad piramidami sie zastanowie jeszcze.
POzdr

PS Jeszcze się wczytałem ktosiuf w twoja teorie podczerwien. W sondach stosuje się kamery termowizyjne, które rejstrują emisje promieniowania danego obiektu. Ty opisujesz zjawisko odbicia podczerwieni wysłanych przez lampe, diode itd IR od obiektu i rejestrowanie go przez kamere. To cos troszke innego myśle, że widać róznice ;)
  • 0

Bryza.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Twarz wedłyg mnie to tylko złudzenie, ale piramidy wyglądają bardzo realistycznie, ciekaw jestem czy na innych planetach też takie są skoro twierdzicie, że to punkt orientacyjny to powinny być również na innych planetach

To mój pierwszy post ;)
  • 0

diodadioda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witamy na forum ;) No te piramidy faktycznie robią wrażenie. Zastanawia mnie czemu są tak wielkie w porównaniu do ziemskich.
  • 0

#51 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Juz pisałem...wierzę w istnienie innych cywilizacji ale nie upatrywałbym wszędzie ich ingerencji. twarz na Marsie to fikcja tym razem to ty nie potrafisz przyjąć prawdy opartej na dowodach....

Prawdy?? jakiej prawdy? Ty umiesz odrozniac niektore kwestie? jestes niesamowity :brawo:
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ty jestes cyniczny :rotfl:
  • 0

#53 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Ty mowisz o faktach a nie masz pojecia o czym piszesz.Przeczytaj dokladnie co napiasala Ci diodadioda.Ty to chyba cierpisz na jakis syndrom.Bagatelizujesz wszystko i czesto piszesz adekwatnie do tematu.skad to u Ciebie sie bierze?

[ Dodano: 2006-03-04, 19:05 ]
dobra dajmy na luz bo to do nieczego nie prowadzi.w koncu to forum i tu musza byc sceptycy.
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No widzisz chyba nie czytałeś moich postów ponieważ dokładnie wiedziałem o czym piszę.... a diodadioda napsiała że na takich satelitach wykorzystywane są również kamery termowizyjne którymi tak czy siak nie mozemy uzyskać obrazu prezentujacego komory , tylko plamy o innym stopniu emisji ciepła. Ja nie daje na luz bo jestem wyluzowany, ale twoje słowa że nie wiem o czym piszę są nie na miejscu....i nie jestem sceptykiem tylko racjonalistą i ostrożnie podchodze do wszystkich materiałów i w kilku miejscach na forum udało mi sie coś w tej mierze osiągnąc
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:argue:
  • 0

diodadioda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

muhad tak na marginesie to napisałem Jestem ON nie ona.. wiem ze nick jest dwuznaczny :D
  • 0

#57 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

ups przepraszam...pomylka....chyba zasugerowalem sie Nickiem Diodadioda :oops: :oops:
  • 0

majkello.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cześć! diodadioda napisał

No te piramidy faktycznie robią wrażenie. Zastanawia mnie czemu są tak wielkie w porównaniu do ziemskich.

myślę, że to dla tego że jest tam znacznie mniejsze przyciąganie niż ziemskie czyli łatwiej byłoby zbudować coś wielkiego :-) swoją drogą to i mieszkańcy Marsa byliby znacznie wyżsi od mieszkańców Ziemii (mityczni Olbrzymi?) pozdrawiam.
  • 0

Malin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jezeli chodzi o twarz to uwazam iz jest to zludzenie wizualne. To tak jak z chmurami, jak sie dluzej na nie patrzy to dostrzec mozne rozne obrazy, mozg odbiera je jako obrazy dobrze nam znane. Jezeli chodzi o piramidy to szczerze mowiac na razie nie wiem co o nich myslec, poszukam wiecej informacji na ich temat i wtedy sie ustosunkuje
  • 0

#60 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

tak tylko ze ta twarz nie zmienia sie na marsie ohoho nie wiem juz ile ale sporo latek uplynelo a ona tak samo wyglada jak wygladala a chmurki to sie zmieniaja co nie? :P :
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych