@OFFTOP: shortez, jeżeli to czytasz, wiedz, że masz PM ode mnie.
Użytkownik ICM600 edytował ten post 28.01.2011 - 21:02
Napisano 28.01.2011 - 21:00
Użytkownik ICM600 edytował ten post 28.01.2011 - 21:02
Napisano 28.01.2011 - 21:12
Napisano 28.01.2011 - 21:17
Napisano 28.01.2011 - 21:37
Wiem wszystko chce za wszelką cenę udowodnić, że wszelkie przepowiednie to wymysł.
Napisano 28.01.2011 - 21:38
takie małe pytanie - któryś z polityków umiera na raka ? aids ? jest w stanie krytycznym po wypadku ?jeżeli nie to z ciekawością poczekam na to co żeś wymyślił : ]
Napisano 28.01.2011 - 21:59
Użytkownik Maja edytował ten post 28.01.2011 - 22:58
Napisano 29.01.2011 - 10:03
W ciągu miesiąca umrze ...
Moje przewidywania nie są ....
Gdzieś czytałem, że Randi wie o co w tym chodzi...
Napisano 29.01.2011 - 11:18
Na dodatek posłużenie się największym hochsztaplerem Randym, jakiego nosi "nauka", który rzekomo wymyślił metody badawcze, aby sprawdzić czy ktoś posiada dar jasnowidzenia - tyle, że za wszystko musisz sobie zapłacić sam - a umowa jest tak skonstruowana, że on może wymyślać na dowolnym etapie testu kolejne widzimisie wg jego pomysłu - mówiąc inaczej: sam Jezus nie przeszedłby tego "testu".
Może zamiast tak wytykać Jackowskiemu i jasnowidzom - proszę zrobić eksperyment i pojechać do Jackowskiego z prośbą, że Pan, jako sceptyk chce zobaczyć na własne oczy, jego metody i efekty pracy. Mnie przekonały jego ponad 600 rozwiązanych spraw i dokumenty, podziękowania od rodzin ofiar i Policji.
Ale, żeby zdobyć się na takie coś, należy wysupłać własne fundusze, poświęcić miesiąc albo i więcej własnego czasu, napisać pracę lub artykuł na ten temat, zaprojektować RZETELNĄ procedurę badawczą, w końcu uzyskać zgodę od Pana Jackowskiego (co będzie najtrudniejsze), potem uganiać się z Nim po Polsce na własny koszt, spać po hotelach/motelach, łazić po bagnach lub lasach w poszukiwaniu zwłok (w końcowym etapie wraz z Policją). Na końcu opublikować wyniki z co najmniej 12 przypadków wraz z mapkami i opisami Pana Jackowskiego - oraz miejscami znalezienia zwłok.
Napisano 29.01.2011 - 11:38
Testy fundacji Randiego są tak przygotowane żeby maksymalnie wyeliminować ewentualne oszustwo ze strony badanego
Jackowski stchórzył, a Bernatowicz jego najlepszy koleszka zrobił z niego ofiarę prześladowaną przez Randiego.
Jackowski chciał podziękowania od policji to mu uklecili kilka zdań żeby się facet cieszył i nie marudził. Niby setki spraw rozwiązanych a podziękowań zaledwie kilkanaście, resztą tylko się chwali i pokazuje jakieś szafy z papierami.
Ktoś będzie się tropił Jackowskiego po całej Polsce i to w dodatku na własny koszt żeby uprosić go łaskawie żeby wziął udział w jakimś teście. Traktujesz go jak jakiegoś króla który ma być wyjątkowo traktowany. Chyba coś ci się pomyliło, to że niektóre media robią z niego Guru i wielkiego mistrza to nie znaczy że wszyscy mają wydawać ochy i achy na dźwięk jego nazwiska.
Napisano 29.01.2011 - 13:24
Napisano 29.01.2011 - 13:42
27-01-2011, 17:54, Czytaj więcej: http://wiadomosci.ga...awy_znawca.html
Zmarł prof. Jan Baszkiewicz. Światowej sławy znawca oświecenia
Zmarł prof. Jan Baszkiewicz, wybitny prawnik, historyk i politolog, światowej sławy znawca epoki oświecenia oraz historii Francji, pracownik Instytutu Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Miał 81 lat - podało biuro prasowe UW.
Napisano 29.01.2011 - 15:54
Przy okazji nie omieszkał jeszcze dla zasady zaprzeczyć zdolnościom innych jasnowidzów.Na świecie jest tylko kilka osób, które znają sekret tego triku.
Użytkownik Imb edytował ten post 29.01.2011 - 15:55
Napisano 29.01.2011 - 15:54
Weź przestań, bo aż oczy bolą. To jest gadanie bez sensu. Bo skoro się nie zgłosił to niech teraz nie szuka wymówek, że testy by mu źle zrobili, że w ogóle ten Randi chce wszystkich zniszczyć.Jackowski nie stchórzył - a Bernatowicz nie zrobił z niego ofiary, tylko Bernatowicz wytłumaczył Jackowskiemu, na czym polega pułapka Randiego i jak są skonstruowane testy - a testy skonstruowane są tak, żeby nikt nie wypadł pozytywnie. Zresztą...jak nauka, która twierdzi, że nie istnieją zjawiska paranormalne, może rzetelnie przygotować procedury badawcze do czegoś, o czym twierdzi, że nie istnieje? Zmiana światopoglądu i rzetelność - oto klucz.
To Wy twierdzicie, że Jackowski to sprytny oszust. To na WAS spoczywa CIĘŻAR udowodnienia jego oszustwa - a więc również kosztów z tym związanych. To ciekawe: jak jasnowidze mają udowadniać, że mają umiejętności u Randiego - to oni mają płacić. A jak w drugą stronę - to drwiny, że "to jeszcze mamy za to płacić"??? TAK - to jest WASZ, naukowy obowiązek. Rzetelności.
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 29.01.2011 - 16:24
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych