Napisano 03.02.2011 - 10:34
Napisano 03.02.2011 - 12:58
Tymczasem według różnych ocen wśród amerykańskich księży katolickich osoby o orientacji homoseksualnej stanowią 25-60 proc.
- Według badań niemal połowa księży przyznających się do homoseksualizmu stwierdziła, że orientację tę odkryli w sobie dopiero po wyświęceniu - mówi "Gazecie" ks. David Cozzens, były szef seminarium, dziś wykładowca katolickiej uczelni. - Kluczowym momentem były lata 70. Wówczas zmiany społeczne i kulturowe w Ameryce powodowały, że wielu księży i kleryków odchodziło z Kościoła. Najczęściej odchodzili z powodu kobiet, żenili się. A ci o orientacji homoseksualnej raczej zostawali. To spowodowało nieproporcjonalną liczbę gejów wśród księży.
http://kobiety-kobie...
Homoseksualistów jest wśród księży cztery razy więcej niż w innych grupach społecznych
wprost.pl
Richard Sipe, były benedyktyn i terapeuta duchownych z 30-letnim doświadczeniem, szacuje odsetek gejów wśród amerykańskich księży na 30 proc., wśród biskupów na 50 proc. W Polsce o szacunki pokusił się tylko prof. Baniak, który mówi o 20–30 proc. Nawet u nas nadreprezentacja jest więc wysoka, zważywszy, że odsetek osób orientacji homoseksualnej w społeczeństwie ocenia się na 2–3 proc.
http://archiwum.poli...adz,427898.html
Użytkownik kmtsw edytował ten post 03.02.2011 - 13:00
Napisano 03.02.2011 - 13:31
Taaa, pewnie, słuchajmy facetów w sukienkach, oni na pewno są normalni
Napisano 03.02.2011 - 13:49
"Polityka" tak sobie szacuje od 1957 roku. PZPR się rozpadła, a oni dalej szacują.
Wybacz, ale 2 z 3 źródeł (wprost.pl - nie wiem, czy link Ci nie wszedł czy co się stało) są jakby nieadekwatne - jedno kłamie dla byle sensacji, drugie o komunistycznym profilu, co wiąże się z wszelaką krytyką Kościoła, buduje artykuł na trzech słowach kluczach "-by", "prawdopodobnie", "szacunkowo". Rozumiem, że dla Ciebie jest to coś warte, bo popiera Twoje zdanie. Czy byłoby to dla Ciebie wartościowe, gdyby ja podał takie źródła na moją "korzyść"?
Czy byłoby to dla Ciebie wartościowe, gdyby ja podał takie źródła na moją "korzyść"?
Napisano 03.02.2011 - 19:56
Z całym szacunkiem dla Twojej osoby, ale są ludzie i spotykam ich codziennie, którzy wysłali by wszystko i wszystkich do zakładu psychiatrycznego, tylko nie siebie i nie próbuje Cię obrazić w żaden sposób ale postaraj się zrozumieć jedną sprawę a mianowicie - życie innych ludzi i ich orientacja seksualna to prywatna sprawa. Nikt nie ma prawa wpieprzać się w niczyje życie dopóki ta osoba nie wpieprza się w Twoje i innych ludzi...
Właśnie! Dlatego następna parada dewiacji zwana też "równości" powinna zostać rozgoniona czołgami, a ci, którzy nie będą chcieli się rozejść powinni przyjąć zaszczytną rolę mokrej plamy na ulicy.
Użytkownik Bobek edytował ten post 03.02.2011 - 20:21
Napisano 03.02.2011 - 22:34
W takim razie powinno się również zlegalizować związki pedofilskie i zoofilskie. Przecież oni też są dziełem Boga, też nie ich wina że są tak zakodowani że zamiast dorosłej kobiety wolą małą dziewczynke.A ja zadam raz jeszcze pytanie: wszyscy jesteśmy dziełem boga. On jest przecież nieomylny. Każdy z nas ma wolną wolę i decyduje kim w zyciu jest. Jeżeli ktoś "czuje" że podoba mu się osoba tej samej płci to dlaczego ma robic coś wbrew własnej woli? Widocznie został tak stworzony...przez boga. Dlaczego kościół twierdzi, że to jest niezgodne z wolą boską ? Nie cytujcie proszę Biblii i innych tego typu "relacji" tylko zastanówcie się. Skoro jestesmy jacy jestesmy to tak miało widocznie być. Skoro jesteśmy dziełem bożym to nie należy tego potepiać.
Napisano 04.02.2011 - 07:06
Napisano 04.02.2011 - 07:11
Niezmiennie nie mogę wyjść z podziwu dla wrzucających wszystko do jednego worka i wymieniających jednym tchem.Zoofilia/Pedofilia/Homoseksualizm to wszystko to jest patologia która powinna być leczona,
Dla Twojej informacji. Pedofilia, podobnie jak zoofilia, która jest podciągnięta pod krzywdzenie zwierząt jest w naszym kraju ścigana z urzędu.
Za stosunki homoseksualne, analne, oralne, przerywane, onanizm i jeszcze parę innych, (zboczeń w Twoim rozumieniu) prawo nie ściga.
Co więcej, mimo iż takie praktyki nie mieszczą się w głowach wielu ludziom, są uznawane przez współczesną seksuologię. A co więcej nikt z tego nie leczy.
Napisano 04.02.2011 - 09:24
To dlaczego jest się ściganym za pedofilię? Może taka sześciolatka chce być w takim "związku" z jakimś starym dziadem? (tak wiem, to jest obrzydliwe)Bo nikogo one nie krzywdzą. Ścigać można tylko za robienie krzywdy drugiej istocie. Homoseksualny stosunek odbywający się zgodą obu partnerów nie jest więc w żaden sposób zły. A czy niemoralny to już zależy tylko i wyłącznie od wyznawanych wewnętrznie wartości. Z obiektywnego punktu widzenia nie ma w tym nic złego.
Użytkownik Javier edytował ten post 04.02.2011 - 09:27
Napisano 04.02.2011 - 12:03
To dlaczego jest się ściganym za pedofilię? Może taka sześciolatka chce być w takim "związku" z jakimś starym dziadem?
Niecodzienny-przeczytaj dokładnie co piszę i komentuj. Gdzie ja napisałem że wszystko co stworzył bóg jest dobre ??
Właśnie! Dlatego następna parada dewiacji zwana też "równości" powinna zostać rozgoniona czołgami, a ci, którzy nie będą chcieli się rozejść powinni przyjąć zaszczytną rolę mokrej plamy na ulicy.
Też wtedy będziesz pisał że czyjaś seksualność to jego sprawa? W takim razie co powiesz jak zobaczysz na ulicy całującego się 50 latka z 6 latką,bo nie daj Boże faceta całującego się namiętnie z psem/kotem/koniem
Napisano 04.02.2011 - 13:05
Bo osoba niepełnoletnia nie ma pełni praw do decydowania o sobie. W związku z tym nie ma prawa podjąć świadomej decyzji o współżyciu. A osoba pełnoletnia podejmująca takie współżycie po prostu wykorzystuję osobę nieletnią.To dlaczego jest się ściganym za pedofilię? Może taka sześciolatka chce być w takim "związku" z jakimś starym dziadem? (tak wiem, to jest obrzydliwe)
j.w. jest to wykorzystywanie zwierzęcia, które nie może podjąć samodzielnej decyzji o współżyciu więc zachodzi domniemanie znęcania się.Tak samo zoofilia.
Jeżeli, dajmy na to, kot tego nie chce, to się chyba umie bronić, nie?
Napisano 04.02.2011 - 17:59
Tyle tylko, że skoro osoba niepełnoletnia nie może podejmować za siebie decyzji, to dlaczego chory psychicznie człowiek może? (tak tak, piszę tutaj o homoseksualistach)
Użytkownik Przemo edytował ten post 04.02.2011 - 19:45
Reakcja na raport.
Napisano 04.02.2011 - 19:25
chory psychicznie człowiek może?
Kwalifikujcie sobie moje posty jak chcecie, możecie je usuwać, mnie na nich nie zależy.
Napisano 04.02.2011 - 19:39
Tak, jestem takim obywatelem, chyba że TY mi pokażesz jakieś dowody, które na to NIE wskazują. A skoro masz dowody w postaci jakiś badań, ekspertyz etc. etc. etc., to proszę, przedstaw je w tym wątku. Bo tak naprawdę, to patrząc na to obiektywnym okiem jest to niepotrzebna kłótnia dwóch użytkowników - jeden homoseksualistów nie znosi, drugi wręcz przeciwnie.Czy może po prostu jesteś zaściankowym obywatelem, dla którego "bo ja tak mówię, i generalnie to kij" jest ważniejsze od badań i ekspertyz ?
Spokojna głowa, nikomu nie powiem.A mi wręcz odwrotnie, to mój mały fetysz, który ukrywam przed światem... doznaję wzwodu na widok czyiś bezwartościowych postów, ale nie mów nikomu... to będzie nasza tajemnica.
Użytkownik Javier edytował ten post 04.02.2011 - 19:42
Napisano 04.02.2011 - 19:55
Kwalifikujcie sobie moje posty jak chcecie, możecie je usuwać, mnie na nich nie zależy. Tyle tylko, że skoro osoba niepełnoletnia nie może podejmować za siebie decyzji, to dlaczego chory psychicznie człowiek może? (tak tak, piszę tutaj o homoseksualistach)
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych