Napisano 11.02.2011 - 13:10
Napisano 11.02.2011 - 13:35
Co do Pana Korwina-Mikke...żal mi go. Najeżdżanie na homoseksualistów i powiązanie ich z konkretna partią polityczną...to się nazywa nienawiść.
Co do artykułu na temat czarnoskórych żołnierzy walczących w słynnym Pólnoc-Południe...fajny artykuł. Dlaczego Murzyni walczyli po stronie swoich oprawców....cóż takie rzeczy zdarzały się i zdarzają nadal. Indianie pomagali białym...w mordzie innych Indian, Żydzi byli pomocnikami Niemców (Polacy zresztą też), Muzułmanie zdradzaja kryjówki swoich pobatymców Amerykanom itd itc. Jak wczesniej w każdej grupie znajdą się osoby, które nie uznaja do końca to co większość...może stąd te zachowania. Może chęć zdobycia kasy...Może zły charakter...Ludzie sa bardzo skomplikowani dlatego też powstaje tak wiele odmiennych formacji czy to politycznych, czy to religijnych...i być może przez to świat wydaje się ciekawszy .
Napisano 11.02.2011 - 13:42
Napisano 11.02.2011 - 18:04
Alexi-wyobraź sobie że przykład który podałaś...miałem tez podac Fredy i Jacyków...jednego kochali i kochają...drugiego-wręcz przeciwnie... i tak jak napisałas, niejeden nie wiedział kim jest Freddy -ale go uwielbiali...nawet kiedy przyznał się do tego ludzie się nie zrazili...aczkolwiek dyskusyjne są jego inne wariacje seksualne...ale to już temat na szerszą oddzielną dyskusję...widzę że mamy podobne zdania- odnośnie kościoła, świąt i tolerancji wobec innych cieszy to.pozdrawiam@up
Whitet
To co napisałeś to 99.8 % mojej opinii na ten temat. zgzdama się z tobą i ciesze sie że są osoby o identycznych poglądach
Dodam jeszcze od siebie że homoseksualiści w szczególności mężczyźni bo kobiety homoseksualne jakoś mniej są dyskryminowane (ale nie mówię że nie są). A dzieje się tak za sprawą większości strony męskiej jako ci nietolerancyjni - bardziej nienawidzą gej bo na lezbijki fajnie jest popatrzeć tak?.
To takie szukanie buntu na siłę co ich obchodzą obcy ludzie i ich preferencje? Banda zbuntowanych gówniarzy która lata i krzyczy jeb** homosiów, nie ma po prostu co zrobić ze swoimi buzującymi hormonami. Ale przecież jeden kumpel przed drugim się nie przyzna że nic nie ma do geja bo zaraz za takiego zostanie uznany... To nic innego ja czysty Konformizm.
Przecież homoseksualiści to też normalni ludzie, wiadomo zdarzają się tacy co na siłę chcą propagować swoją orientacje - robiąc z siebie pajacy, ale to się tyczy też normalnych ludzie "czego to nie zrobią dla pieniędzy np."
O dajmy na to Jacyków ja go nie lubię ale za to jaki ma styl bycia - wkurzający nie lubię go jako faceta, a np Freddy Mercury - na pewno nie jeden z tych nietolerancyjnych chłystków śpiewał "We are the champions" nie zdając sobie sprawy że autor był homoseksualistą. To nie kwestia preferencji tylko sposobu bycia ludzie zrozumcie to.
A to co ma do powiedzenie kościół w tej sprawie mnie już najmniej obchodzi - niech zrobią lepiej przegląd ile pedofili-księży wyrządziło krzywdę innym ludziom - homoseksualiści nikogo raczej nie krzywdzą.
Napisano 12.02.2011 - 06:05
Napisano 12.02.2011 - 06:42
Napisano 12.02.2011 - 11:43
Napisano 13.02.2011 - 05:53
Napisano 13.02.2011 - 16:09
Odbyło się to w 1973 roku, pod silnym naporem homoseksualnego lobby Prezydium American Psychiatric Society w swoim oficjalnym poradniku diagnostycznym zastąpiło definicję homoseksualizmu z `zaburzenia’ na termin `stan’. Dzięki temu Światowa Organizacja Zdrowia skreśliła homoseksualizm z listy chorób psychicznych. [To jest piękne: decydować o prawdach naukowych drogą głosowania... - admin]
Nie oznacza to, że homoseksualizm jest stanem normalnym. Fakt wcześniejszego wpisania tego zjawiska na listę chorób kiedyś, udowadnia że jest to jednak odchylenie, niezależnie czy za chorobę zostaje uznane, czy nie. Normą jest przecież ogół, a nie margines.
Normą jest przecież ogół, a nie margines.
Napisano 02.03.2011 - 06:26
Napisano 02.03.2011 - 08:11
Napisano 02.03.2011 - 18:17
Użytkownik Erik edytował ten post 02.03.2011 - 18:18
Napisano 02.03.2011 - 19:31
Wtedy gdy biskupi wraz z wiernymi zdychali/umierają na arenach? W czasie wojen religijnych? W sporach z władzami świeckimi? Gdy ramię w ramię umierali ze swoimi współbraćmi w imię ideałów prawdziwych praw człowieka? Gdy byli mordowani przez kolejne rewolucje za obronę prawdy i rzeczywistości? Za sprzeciwianie się urojonym pomysłom niezliczonych psychopatów?polegająca m.in. na braku uczuć wyższych, instrumentalnym traktowaniu innych i chłodnych relacjach interpersonalnych, jak ulał pasuje do większości hierarchów i służb kościoła
Użytkownik picekwinoobalacz edytował ten post 02.03.2011 - 19:36
Napisano 02.03.2011 - 20:22
„Tekst broni się sam. I rada, jak już coś piszesz, to do k... nędzy, mógłbyś choć przeczytać tekst źródłowy, sobie i mnie zdrowia zaoszczędzisz.”
„Święta Inkwizycja, żeby nie zawołać: "o święta naiwności", ile to już głupot ludzie na ten temat powymyślali. Każdy heretyk, kacerz, poganin i czarownica, jak tylko zostawał przez lud oskarżon, to modlił się gorąco aby inkwizytor zdążył przyjechać przed egzekucją.”
„Wtedy gdy biskupi wraz z wiernymi zdychali/umierają na arenach? W czasie wojen religijnych? W sporach z władzami świeckimi? Gdy ramię w ramię umierali ze swoimi współbraćmi w imię ideałów prawdziwych praw człowieka? Gdy byli mordowani przez kolejne rewolucje za obronę prawdy i rzeczywistości? Za sprzeciwianie się urojonym pomysłom niezliczonych psychopatów?
A że część duchowieństwa porzuciwszy prawdę dawała się wciągnąć w chore gierki licznych zastępów popaprańców? Bywa.
Akurat masz pecha boć:
"Nasz Dunia zabalieła,
zachotieła wudku pit,
na dieriewiach napisieła:
"Biez poł litra nie wchadit""
i na Ciebie padł kubeł pomyj. Jeżeli czujesz się obrażony, to bądź świadom że napisanie tego posta skróciło mi życie o 2 lata. Jak nic padnę na pikawę.”
Użytkownik Erik edytował ten post 02.03.2011 - 21:34
Napisano 06.12.2011 - 21:32
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych