Napisano 08.02.2011 - 17:27
Napisano 08.02.2011 - 18:27
Napisano 10.02.2011 - 18:02
Napisano 10.02.2011 - 19:08
Napisano 11.02.2011 - 12:22
PJN akurat jest w sejmie...to bojkot partii czy reklama tych co nie sa obecnie w sejmie? (PJN?)
jak bojkot to bojkot oddajmy puste kartki albo wezmy je ze soba do domu
Jarosław Kaczyński pisze kolejny list do członków Prawa i Sprawiedliwości. Zwraca w nim uwagę, że podczas wyborów samorządowych mogło dochodzić do nieprawidłowości. - Mieliśmy do czynienia w tych wyborach z bardzo dużą liczbą głosów nieważnych - pisze. I dodaje: - Fakt ten niezbicie świadczy o tym, że w każdej Obwodowej Komisji Wyborczej powinny zasiadać osoby, do których mamy pełne zaufanie.
Napisano 11.02.2011 - 12:36
To dość głupia inicjatywa. W polityce czasem trzeba wybrać mniejsze zło, a nie dobro bez perspektyw.
to bojkot partii czy reklama tych co nie sa obecnie w sejmie? (PJN?)
PJN akurat jest w sejmie...
Napisano 11.02.2011 - 14:11
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 11.02.2011 - 14:21
Napisano 11.02.2011 - 14:21
Napisano 11.02.2011 - 16:37
Póki co w Polsce jest sens głosować praktycznie tylko na PO, PiS, SLD, PSL lub PJN, bo tylko te partie mają siłę przebicia... Co mi z UPR, które działa już dłuższy czas nie osiągając nic. A taka PJN tworzy się i w kilka miesięcy zaczyna wygryzać PSL w sondażach. Siły partii nie stworzą głosujący, jeśli sama partia jest po prostu słaba.
Napisano 11.02.2011 - 18:18
Napisano 11.02.2011 - 18:55
Użytkownik Aton edytował ten post 11.02.2011 - 18:55
Napisano 11.02.2011 - 19:25
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 11.02.2011 - 19:47
Napisano 13.02.2011 - 11:21
Na szczęście coraz więcej ludzi dostrzega wady demokracji. To śmieszny i fałszywy system. Moim zdaniem także władza powinna być scentralizowana, ale parlament powinien władcę wspomagać. I nie mówię tu o jakiejś typowej monarchii, myślę, że świetnym systemem był by mocno "podrasowany" ustrój Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Np. zamiast króla wybierany na 5 lat bez limitu powtórnej elekcji "namiestnik" z silną władzą, a zamiast uprzywilejowanej szlachty jednoizbowy parlament. "Namiestnik" pełniłby jednocześnie rolę premiera i prezydenta i od razu chaos w polityce byłby mniejszy.Ja jestem za całkowitym obaleniem tego absurdalnego ustroju jakim jest demokracja. Żądam przekazania władzy jednej osobie i uwolnienia narodu spod kontroli urzędników.
Napisano 13.02.2011 - 12:16
Póki co w Polsce jest sens głosować praktycznie tylko na PO, PiS, SLD, PSL lub PJN, bo tylko te partie mają siłę przebicia... Co mi z UPR, które działa już dłuższy czas nie osiągając nic. A taka PJN tworzy się i w kilka miesięcy zaczyna wygryzać PSL w sondażach. Siły partii nie stworzą głosujący, jeśli sama partia jest po prostu słaba.
Na szczęście coraz więcej ludzi dostrzega wady demokracji. To śmieszny i fałszywy system. Moim zdaniem także władza powinna być scentralizowana, ale parlament powinien władcę wspomagać. I nie mówię tu o jakiejś typowej monarchii, myślę, że świetnym systemem był by mocno "podrasowany" ustrój Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Np. zamiast króla wybierany na 5 lat bez limitu powtórnej elekcji "namiestnik" z silną władzą, a zamiast uprzywilejowanej szlachty jednoizbowy parlament. "Namiestnik" pełniłby jednocześnie rolę premiera i prezydenta i od razu chaos w polityce byłby mniejszy.
Ja jestem za całkowitym obaleniem tego absurdalnego ustroju jakim jest demokracja. Żądam przekazania władzy jednej osobie i uwolnienia narodu spod kontroli urzędników.
Inna sprawa to to, że wyborcy musieliby porządnie wybrać, bo przy takim ustroju źli rządzący zamieniliby państwo w ruinę lub domową firmę. Ale nie ma ustroju idealnego... Poza tym, to tylko ogólny zarys "mojego" ustroju
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych