Co do "poprawności politycznej" to się z tobą zgadzam. Dzisiaj już ludziom się "w dupach poprzewracało" i efekty widać. Nie zagłuszam, irytuję mnie poprostu taka postawa (w tym wypadku twoja). "Wyrażam swoje zdanie w internecie, ale tylko tam, bo na zewnątrz nie mam odwagi". Nie rozum tego dosłownie, tak po prostu to wygląda z mojej perspektywy. Koszulki Allah śmierdzi są tylko przykładem i wiesz o co chodzi. Tylko zapominamy w tym wszystkim o aktualnej pozycji. Już jest za późno, żeby jakimś tam zrywem walczyć z islamem. Wyobrażasz sobie, jakie miałoby skutki takie przedsięwzięcie? Fanatycy religijni i tak podkładaliby bomby i organizowali ataki terrorystyczne. Możemy komentować takie wydarzenia jak Aszura i wiele innych, ale na prawdę, dużo to nie zmieni. Islam jest religią, którą trudno określić, nie krzywdząc przy tym nielicznych muzułmanów-niefanatyków. W istocie jest religią kontrowersyjną, wydaje się nam dzika i chora. I taka religia powoli przychodzi do Europy. Napisałeś i zapytałeś przy okazji, co bym zrobił jakby zrobili takie coś w Paryżu, czy Londynie. Tylko, że sami są/jesteśmy (bo to ta "unia") sobie winni. Tak jak na początku, "ludziom się w dupie poprzewracało". Dzisiaj aktualna i popularna jest ideologia bezkrytyczna. "jestem wszystkiemu na tak, niech geje adoptują dzieci, kazirodztwo będzie legalne, a muzułmanie przeprowadzają się do Europy". Ale kto jest temu winien, że takie rzeczy mogą być w Europie? Właśnie Europa. Sami "wpuściliśmy" ich do Europy. Trochę za późno, żeby obudzić się i powiedzieć "hola, wasze rytuały są barbarzyńskie, a wasza ideologia jest chora. wyjazd mi z europy", nie uważasz?
@Tempter
Z dżihadem to też jest dwojako. Przedstawiciele islamu na świecie twierdzą, że dżihadu nie można brać dosłownie i polega on na ewentualnym przekonywaniu do islamu, a konserwatywni fanatycy urządzają ataki terrorystyczne. Nie rzadko słyszy się, jak "potępiane" są wybryki fanatyków muzułmańskich. Jest to odpowiednie dla każdej religii. Np. w katolicyźmie potępia się stare obyczaje, ale są one tak wpojone w tradycję naszych babć, że nic z tego nie wychodzi.
PS.
Tak co do napływu islamu do Europy.
@Ethernal
Tak z twoich postów wynika, jakbyś oczekiwał sytuacji z Postala 2, kiedy fanatycy atakują kościół i przebudowują go na meczet
.